Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Ožujak 2021. 07:30

*.Women_name.*

🌼TiKi🌼

*.Women_name.*

Cure koje ste koristile Siofor (TiKi?) imate nekakav savjet da se ublaže nuspojave? Meni tako muka od njih užas, osjećam se ko na početku trudnoće

Hej draga, citam vec par dana kako se mucis sa sioforom pa da ti napisem moje iskustvo.. Pijem ga od tamo 8,9 mjeseca..  Da li pijes sopfor SR? Ili obicni?
    Ja sam dobila SR - sporo oslobađajuci jer se lakse na njega priviknit.. I morala sam pit prva 2 tjedna samo jedan od 500 ujutro uz dorucak i pit dosta vode tokom dana.. Imala sam lagane glavobolje i kas bi pojela nesto sta mi se ne sugerira proljev.. Kod početka uzimanja trebalo bi smanjiti ugljikohidrate, ne skroz ali dosta se bazirati na povrće i meso.. Ujutro uz njega nikako voće niti slatke pahuljice već radje sendvic neki s nekim zdravijim pecivom ili npt omlet, krastavci i malo kruha.. Nakon 2 tjedna ubacujes i drugu tabletu navecer uz veceru (isto gledas da nije slatki obrok)..  Meni su ti savjeti jako pomogli tako da vec nakon pocrtka upotrebe nisam imala proljev, glavobolje su trajale neko vrijeme..  Također dr xy mi je rekao ako nakon uvođenja 2 tablete nakon 10tak dana ne prodje glavobolja da ostanem na jednok tableti ujutro sta aam ja odlucila....
    Ps vidila sam bila da si pisala neszo da se bojis da ti ne padne secer i slicno.. Od siofora ti se to nikas nece dogodit.. On ne smanjuje secer.. On ti samo pomaze da tvoje tijelo uspjesno odreagira na unos secera koji unosis, zato ga ja s Ir koristim.. Tu ti je jako birno da ne jedes slatkise pa skoro uopce dok se malo ne naviknes jer ces svaki put na wc hehe on te stvari jednostavno ne probavlja nego samo salje u crijeva... Zato je i povezan s mrsavljenjem... Nisam popratila jel te upozorila dr na jelovnik ili ti ga je smao dala da pijes pa snadji se druze.. Nadam se da uspijes se priviknit i kreni svakako s jednom dozom prvih 14 dana 😘😘❤️🍀🙏

Lucyinthesky
    20. Ožujak 2021. 07:33

Nymeria.

@black pearl nisu nam rekli ništa da radimo kariogram. Al smo ga na svoju ruku napravili 2019. plus još nekoliko genetskih pretraga i sve je ok.
    Za ove dodatne pretrage šta sad planiram nitko nas nije uputio sama sam istraživala i našla. Nažalost rijetko kad te oni upute manje više se ide iz pokušaja u pokušaj no meni to ne odgovara i morala sam napraviti te dodatne pretrage jer onda sam ja mirnija, nemam 100 pitanja iznad glave šta ako je.
    Svakako napravi kariogram ti i suprug. Mi smo ga radili u Klaićevoj jer se tam najmanje čeka.
    Kolko je postupka iza tebe? Kolko godina imate?
    Imate kakvu dijagnozu?
    @Lucyinthebsky da baš me zanima sve te pretrage kak idu i kaj će nam reći. Nadam se da će nam reći nešto novo i pomoći da dodjemo do cilja. 👶
    Meni ovaj PICSI ima jako smisla , a nitko mi ga nije ni spomenuo do sada. Kao muž je ok, u meni je problem. Vjerujem da je tako ali ako još i on ima blaži problem plus moje stanice takve kakve jesu onda fakat nam je teško i treba ga svakako bez obzira na dobar spermiogram pregledati i pomoći, promijeniti metodu ako je potrebno.
    ℹ PICSI
    https://europeivf.com/hr/method/picsi/

Znam za Picsi, ako sam dobro skužila, samo ga u Cito rade 🤔
    Nadam se da će se sve pretrage isplatiti i da ćete uspjeti 🤞😊

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Tiinaa
    20. Ožujak 2021. 07:36

Mtb odlicna beturina 

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

manemoj
    20. Ožujak 2021. 07:58

Tanja sve tvoje emocije su skroz normalne. Mi dok nismo u postupak krenuli ja sam svaciju trudnoću proplakala.. i nikad neću zaboraviti scenu kad su nam jako dobri prijatelji rekli da su trudni, i za ime rekli ime koje smo mi jednog dana planirali.. mi smo ti oboje pred njima bili baš sretni a kasnije totalna koma, baš smo bili nekako jadni.. i par dana kasnije ona me u užasnom strahu zove jer je prokrvarila.. znači, dok sam čekala da se ona javi od doktora sam dušu isplakala samo da sve bude ok. I bilo je i ta bebica nam danas dolazi u goste 🥰. Ali točno kako je MTB rekla.. osjećaš ljubomoru i to je prirodno, ne želiš im zlo. Jer u tom trenu dok sam strepila samo da sve bude ok onda skuzis da si zapravo i sretan radi njih samo trenutno u tebi nema prostora za to i to je ok. 
    Sve ćemo mi doći na svoje ❤️
    Mtb kako si lagano provukla betu u potpisu 😅. Prekrasna je 🥰 sad već i ja razmišljam ili o beti ili uzv, tko će izdržati još 10 dana 🤔.
    Sanjich pa jesi živa? Nema te nigdje? 🥰

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

20. Ožujak 2021. 08:00

manemoj

Tanjasve tvoje emocije su skroz normalne. Mi dok nismo u postupak krenuli ja sam svaciju trudnoću proplakala.. i nikad neću zaboraviti scenu kad su nam jako dobri prijatelji rekli da su trudni, i za ime rekli ime koje smo mi jednog dana planirali.. mi smo ti oboje pred njima bili baš sretni a kasnije totalna koma, baš smo bili nekako jadni.. i par dana kasnije ona me u užasnom strahu zove jer je prokrvarila.. znači, dok sam čekala da se ona javi od doktora sam dušu isplakala samo da sve bude ok. I bilo je i ta bebica nam danas dolazi u goste 🥰. Ali točno kako je MTB rekla.. osjećaš ljubomoru i to je prirodno, ne želiš im zlo. Jer u tom trenu dok sam strepila samo da sve bude ok onda skuzis da si zapravo i sretan radi njih samo trenutno u tebi nema prostora za to i to je ok.
    Sve ćemo mi doći na svoje ❤️
    Mtbkako si lagano provukla betu u potpisu 😅. Prekrasna je 🥰 sad već i ja razmišljam ili o beti ili uzv, tko će izdržati još 10 dana 🤔.
    Sanjich pa jesi živa? Nema te nigdje? 🥰

❤️ Jesam draga vidila aam da si pitala za mene😘😘, međutim mučnine su naglo prestale, čitam svuda i sve mi jasno.. Čekam uzv u pon i nadam se ipak čudu 🍀🍀🍀🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Anksi ❤️😘

• *.Women_name.*
    20. Ožujak 2021. 08:01

Sanjich Hej, pijem obični. Iskreno za prehranu mi nitko nije ništa objasnio rekli su samo da nastavim dijetu onu od 1800 kcal uz njega, tako da hvala ti puno, nje se stvarno držim. Što se tiče doze, mene su odma stavili na te 2 tablete, neznam zašto nisu počeli s jednom onda 🤷‍♀️. Sad se iskreno bojim sama ju spuštat na jednu tabletu bez njihovog odobrenja, bar do ponedjeljka jer moram im to rec, a u četvrtak će mi provjeravat jel mi doza paše na profilu pa mi je glupo lagat . Što se tiče za nizak šećer, rekao mi je to doktor kad smo se čuli, nisam to znala,a stvarno me bilo strah da mi ne spusti šećer. Hvala ti punoo na hrpu savjeta ❤️❤️❤️🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

20. Ožujak 2021. 08:05

*.Women_name.*

SanjichHej, pijem obični. Iskreno za prehranu mi nitko nije ništa objasnio rekli su samo da nastavim dijetu onu od 1800 kcal uz njega, tako da hvala ti puno, nje se stvarno držim. Što se tiče doze, mene su odma stavili na te 2 tablete, neznam zašto nisu počeli s jednom onda 🤷‍♀️. Sad se iskreno bojim sama ju spuštat na jednu tabletu bez njihovog odobrenja, bar do ponedjeljka jer moram im to rec, a u četvrtak će mi provjeravat jel mi doza paše na profilu pa mi je glupo lagat . Što se tiče za nizak šećer, rekao mi je to doktor kad smo se čuli, nisam to znala,a stvarno me bilo strah da mi ne spusti šećer. Hvala ti punoo na hrpu savjeta ❤️❤️❤️🥰

I svakako pitaj da ti promjene na SR, meni je dr odma naglasio da on ima manje nuspojava i da obavezno se uvodi manja doza u startu za privikavanje bas kako bi izbjegli te nuspojave, sretno 😘😘

• *.Women_name.*
    20. Ožujak 2021. 08:13

Sanjich 👶🤱

*.Women_name.*

SanjichHej, pijem obični. Iskreno za prehranu mi nitko nije ništa objasnio rekli su samo da nastavim dijetu onu od 1800 kcal uz njega, tako da hvala ti puno, nje se stvarno držim. Što se tiče doze, mene su odma stavili na te 2 tablete, neznam zašto nisu počeli s jednom onda 🤷‍♀️. Sad se iskreno bojim sama ju spuštat na jednu tabletu bez njihovog odobrenja, bar do ponedjeljka jer moram im to rec, a u četvrtak će mi provjeravat jel mi doza paše na profilu pa mi je glupo lagat . Što se tiče za nizak šećer, rekao mi je to doktor kad smo se čuli, nisam to znala,a stvarno me bilo strah da mi ne spusti šećer. Hvala ti punoo na hrpu savjeta ❤️❤️❤️🥰

I svakako pitaj da ti promjene na SR, meni je dr odma naglasio da on ima manje nuspojava i da obavezno se uvodi manja doza u startu za privikavanje bas kako bi izbjegli te nuspojave, sretno 😘😘

Probat ću sad nastavit ovako danas i sutra, da vidim kako mi bude. Ako mi bude isto nazvat ću ga u ponedjeljak pa mu reci, sad nemam ni kako do njega 🤷‍♀️ hvala ti puno 😘 joj joj taj moj doktor, uopće ne misli na nas 😤  

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 08:15

Dobro jutro, lavice. Ako je sve u redu, ja sam danas 5tt 

Nadja81, traži drugo mišljenje. Imaš i ove privatne klinike koje su preko HZZO, stvarno nema smisla da gubiš vrijeme na lokaciji gdje si nezadovoljna, pogotovo u tvojim godinama. 

Tanja79, teška srca i s  boli u duši, nećemo jesti MekDrek nego finu klopu koju ćeš nam ti preporučiti. 

Tanja79, Tuma, anchy321, AuroraB, Tiinaa, manemoj, hvala. Oprala me jučer paranoja, a ja onda radim ono u čemu sam najbolja - vadim betu. 

Lucyinthesky, jesi li sigurna da ne može? Provjeriti se DNA fragmentacija i na temelju toga uzeti najbolje spermiće?

manemoj, mislim da tebi više nema smisla vaditi betu jer sad više nema šanse da izračunaš što bi bila dobra beta - samo bi se uzrujavala nepotrebno. 

💔💔💔

• Tiinaa
    20. Ožujak 2021. 08:21

Cure da li je koja stavljala ove utrogest ... stavljam 2×3 kuglice dnevno.... al imam osjecaj da sve iscuri  ... da li je to normalno ??

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.