Peanut, suosjećam. S Candidom ne možeš u postupak. Ja sam obično koristila Canesten. Ima i ona fora da si tutneš češnjak, nisam isprobala ali navodno radi kao urica.
Tanja79, znam. Sve znam. Ne bacaj vitamine. Idemo dan po dan. I dobra stvar je da, vjerovali mi ili ne, beba će se uhvatiti ako se ima uhvatiti. Ja u ove moje ovaj put nisam uopće vjerovala. I za sad se drže.
Samo treba slušati upute i držati se terapije.
A muževi... oni su posebna vrsta, ne treba se uspoređivati s njima.
💔💔💔
Cure koje ste koristile Siofor (TiKi?) imate nekakav savjet da se ublaže nuspojave? Meni tako muka od njih užas, osjećam se ko na početku trudnoće
Ja sam ga pila uvijek s obrokom i ne kasno navecer. Pila sam Glucophage XR od 1000mg, on je s produzenim djelovanjem. Znam da bi mi bilo ujutro muka kad bih ga popila kasno navecer. Mozda da nazoves dr da ti da neke druge ili prilagodi dozu ako ti vec duze to traje. Meni su te nuspojave prestale nakon dva tjedna, ali nisam tad bila trudna pa sam ih durala. Mislim da sad ne bih da moram piti.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Znači, ne znam… Da li sam losa osoba ili sta
Kad bilo koja od vas ostane trudna, pogotovo moje vršnjakinje ja sam presrecna, to mi daje vetar u ledja. Od nas 3 prijateljice koje pokusavamo VTO danas su mi 2 saopstile da su trudne, jedna imala 🐧, druga prirodno, čekajuci FET.
. Ja se osecam kao vreća 💩 stvarno bi plakala da imam gde
Draga, plači.
Ja sam malo ljubomorna na svaku našu trudnicu i majku ovdje i ne mislim da je to zlo od mene.
Zlo bi bilo da nekome želim zlo. A ne želim. Ljubomora samo govori da one imaju nešto što i ja želim i što se i ja nadam imati. Nije to loš osjećaj, zdrav je, dok god ga ne transformiramo u nešto gnjilo.
Draga, ovdje si u svom čoporu
Uh, znaš kako je teško strelcu poljuljati optimizam, jako tesko. Ne znam sad kako ga vratiti. I glupi test ❄️ juče.. Pobacala sam sve vitamine. Plakacu ujutro, sad zviznem jedan melatonin od 10mg i da se nadam da cu zaspati brzo
Ovaj čopor zlata vredi 😘💕💕💕
Samo je pitanje vremena kada ce doci i tvoja T. Dont worry. Tu smo 😋✌🙏☝💪😁😛😎💃🐥
oharascarlett14@gmail.com
Peanut, suosjećam. S Candidom ne možeš u postupak. Ja sam obično koristila Canesten. Ima i ona fora da si tutneš češnjak, nisam isprobala ali navodno radi kao urica.
Češnjak je zakon, slažem se Svakako ću uvrstiti i njega u rješavanje problema. Puno hvala.
Jedno padobransko pitanje s kojim ste se susrele u svojim početcima (kao ja sad). A možda i niste, ne znam Možda vas to više ne zamara, ali na početku jest?
Ako ste zaposlene osobe, jeste li i kako rekle za proces kroz koji prolazite na poslu? Naime, neću imati problema s izbivanjima (poslodavac nije loš), ali kao generalno zdrava osoba dosad nisam izbivala s posla nikako. No, to će se uskoro promijeniti, a s time će krenuti i sumnjičavi pogledi na poslu (od strane kolega, šeficu bih vrlo vjerojatno obavijestila). Iako medicinski postupak kao i svaki drugi, ovaj ipak podiže neku trač atmosferu. Znam da se zamaram nebitnim stvarima vjerojatno, ali početak je možda takav. Hvala vam
👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙
Kad bilo koja od vas ostane trudna, pogotovo moje vršnjakinje ja sam presrecna, to mi daje vetar u ledja. Od nas 3 prijateljice koje pokusavamo VTO danas su mi 2 saopstile da su trudne, jedna imala 🐧, druga prirodno, čekajuci FET.
Draga, plači.
Ja sam malo ljubomorna na svaku našu trudnicu i majku ovdje i ne mislim da je to zlo od mene.
Zlo bi bilo da nekome želim zlo. A ne želim. Ljubomora samo govori da one imaju nešto što i ja želim i što se i ja nadam imati. Nije to loš osjećaj, zdrav je, dok god ga ne transformiramo u nešto gnjilo.
Draga, ovdje si u svom čoporu
Uh, znaš kako je teško strelcu poljuljati optimizam, jako tesko. Ne znam sad kako ga vratiti. I glupi test ❄️ juče.. Pobacala sam sve vitamine. Plakacu ujutro, sad zviznem jedan melatonin od 10mg i da se nadam da cu zaspati brzo
Ovaj čopor zlata vredi 😘💕💕💕
Samo je pitanje vremena kada ce doci i tvoja T. Dont worry. Tu smo 😋✌🙏☝💪😁😛😎💃🐥
I to , doslovno, tu smo. Kao što je Lucka007 uspješno protumačila, dolazimo u Grčku
💔💔💔
Češnjak je zakon, slažem seSvakako ću uvrstiti i njega u rješavanje problema. Puno hvala.
Jedno padobransko pitanje s kojim ste se susrele u svojim početcima (kao ja sad). A možda i niste, ne znamMožda vas to više ne zamara, ali na početku jest?
Ako ste zaposlene osobe, jeste li i kako rekle za proces kroz koji prolazite na poslu? Naime, neću imati problema s izbivanjima (poslodavac nije loš), ali kao generalno zdrava osoba dosad nisam izbivala s posla nikako. No, to će se uskoro promijeniti, a s time će krenuti i sumnjičavi pogledi na poslu (od strane kolega, šeficu bih vrlo vjerojatno obavijestila). Iako medicinski postupak kao i svaki drugi, ovaj ipak podiže neku trač atmosferu. Znam da se zamaram nebitnim stvarima vjerojatno, ali početak je možda takav. Hvala vam
Ne mogu ti pomoći, privatnica sam. Inače, nisam rekla nikome, ni obitelji ni prijateljima. U prvom postupku sam rekla jednoj prijateljici. To prijateljstvo je sad bivše. Sad sam rekla dvjema koje su bile divne za mene i uz mene kroz spontani. I to je to.
MM nije rekao nikome.
Kad dođem u neku sigurniju trudnoću, tipa 35tt reći ću svima i reći ću im kako je do bebe došlo (samo smo se opustili i dogodilo se, kad smo to najmanje očekivali
)
💔💔💔
Peanut taj dio price moras sama sloziti ovisno o svojoj osobnoj poziciji - kakva je okolina i sto ti zelis.
Ja sam kombinirala GO i uvjerljive razloge kasnjenja.. 😁
oharascarlett14@gmail.com
Nisi loša osoba. Mislim da to sve prolazimo. Iako se držim relativno jako (radujem se svakoj trudnoći s velikim osmjehom), ipak u dubini duše patim. Nekad je to toliko duboko da se pitam osjećam li zaista ili umišljam tugu. A nekad tu tugu pokušavam jako eliminirati da krene u bezosjećajnost pa onda nemam snage ni za radovanje kad treba. Nije ni to dobro. Ono najbitnije je ne gubiti nadu i gajiti optimizam.
Okružena sam sa zaista velikim brojem trudnica i mislim da se držim OK. Nekad sam robot, a nekad jako dobra glumica. Nadam da ću (a i vi svi) biti dio tog "debelog" kolektiva. Puno sreće
👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙
Tanjapotpisujem šta je MTbica rekla..u ovoj teškoj borbi stvarno je svaki osjećaj normalan..
Moj muz je reagovao drugačije, mnogo lepse i normalno. A meni se steglo u grlu.
Većina muževa se stvarno potpuno drugačije nego mi s tim nose. Na van rekla bih..nema ništa loše u tom da si priznamo u svakom trenutku kak se osjećamo, dapače to je jedini put kak možemo ostat normalne
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Cure koje ste koristile Siofor (TiKi?) imate nekakav savjet da se ublaže nuspojave? Meni tako muka od njih užas, osjećam se ko na početku trudnoće
Ja sam ga pila uvijek s obrokom i ne kasno navecer. Pila sam Glucophage XR od 1000mg, on je s produzenim djelovanjem. Znam da bi mi bilo ujutro muka kad bih ga popila kasno navecer. Mozda da nazoves dr da ti da neke druge ili prilagodi dozu ako ti vec duze to traje. Meni su te nuspojave prestale nakon dva tjedna, ali nisam tad bila trudna pa sam ih durala. Mislim da sad ne bih da moram piti.
Ja ih pijem tri dana sad , 2x500 mg uz doručak i večeru. Zvala sam doktoricu, rekla je da nažalost metformin ima nuspojave jake, da probam pustit par dana da se navikne organizam. Za inzulin nisam, mogu samo na manju dozu 2x po pola tablete od 250 mg, ali opet povećat na ovu jer kao ova koju pijem kao najmanja preporučena za početak. Prvi dan sam imala i proljev nakon druge doze, sad danas nisam. Danas mučninu koja traje oko dva sata nakon tablete. Joj užas 😤Nadam se da će prestat. U srijedu se pikam, pa u četvrtak idem u Petrovu na kontrolu da vide kako djeluje na šećer. Vidjet ću preko vikenda kako će mi bit 🤷♀️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️