Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    black_pearl
    19. Ožujak 2021. 23:12

Nymeria.

@Lucyinthesky da nažalost to je i kod nas bila situacija da nakon 3.dana nisu prošli dobro…prestali se razvijati embriji. Tako da svakako ćemo raditi te dodatne pretrage, meni ima smisla jer postoje dodatne metode kak se može kvalitetniji spemij naći.
    Evo o HBA testu o ostalome:
    https://cito.hr/hr/odjeli_i_usluge-analiza_plodnosti_muskarca.html

Pozdrav, ja takoder imam problem sa losom kvalitetom jajnih stanica i nikada nismo dosli do blastociste ali nas su uputili na kariogram pa me zanima jesi li mozda i ti dobila slicnu uputu?

Ja 34g, AMH 58pmol/L, pcos, losa kvaliteta js.
    On 39g, asthenozoospermia
    1. 6/2020, IUI, femara, polik. IVF - neg beta
    2. 7/2020, IUI, femara, polik. IVF - neg beta
    3. 9/2020, ICSI, menopur, brevactid, polik. IVF, 2 ET 3. dan - poz beta, spontani pobačaj :(
    4. 1/2021, IVF, sv. Duh, pergoveris, 1 ET 3. dan - neg. Beta
    5. 2/2021, IVF prirodni ciklus, sv Duh - promasena ovulacija
    6. 3/2021, IVF prirodan ciklus, sv Duh - nema ovulacije

• Nadja81
    19. Ožujak 2021. 23:40

Ana26

Nadjazasad sam zadovoljna. Bila mi je super na svakom uzv i na aspiraciji. Šta god sam ju pitala lijepo mi je odg.
    Kakva je tebi?
    Trebala je dobro pogledati pa onda reći šta misli,ovako te je samo uplašila.
    Kad opet ideš? Jel misli da će same nestati?

Nisam zadovoljna uopce. Kada sam isla na inseminaciju imala sam ultrazvuk samo treci dan i deseti dan a na dan inseminacije, nakon stoperice, nije ni radila ultrazvuk prije iako se navodno i prije same inseminacije radi ultrazvuk da bi se vidjelo stanje nakon stoperice. Sada u ivf ista stvar, uopce nije pratila rast folikula kao sto citam da se drugdje prati, samo ultrazvuk treci dan i deseti dan i odmah odredila stopericu uz pitanje "hocete biti u velikom bedu ako jajna stanica bude nezrela?" I bas tada je navodno bio prazan folikul. Mjesecima sam radila folikulometrije kod svoje doktorice i redovito imala ovulacije nakon kojih je bilo razvijeno zuto tijelo sto navodno znaci da je postojala jajna stanica i bas tada na ivf prazan folikul. Svojom sadasnjom reakcijom me izbezumila i govorila da ne zna sta bi to i od cega moglo biti a kada sam joj rekla da je na tom jajniku prije dva tjedna bila aspiracija onda je rekla da se to vjerojatno jajnik nije oporavio od aspiracije i da mu treba vremena te da bi bilo najbolje da kod svog ginekologa pratim i dođem kada se ocisti. Brine me sto je vidjela jajovod a on se vidi samo kada je uvecan od upale tako da vjerojatno imam upalu ali to nije ni komentirala. Zao mi je sto dr. P nije bila tamo da cujem i njezino misljenje. Prije sam nasla dosta pozitivnih iskustava pa sam zato isla tamo ali moje iskustvo, na zalost, nije pozitivno. Ispricavam se na ovako opsirnom pisanju.

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    19. Ožujak 2021. 23:44

MTB i ja sad tek vidim tu beturinu, mocna jeeee. Bice to sve super, nece bebaći niĐe 😁  znaci, stize mi drusto 🥰🥳🥳🥳 jupiii... al nemam ja ovde Mc.. da znate, samo gyros, ražnjiće, ćevape 100put bolje od Mc-a
    Jutro je pametnije od veceri... Idemo dalje 
    SBjelis Peanut Dia85  hvala cure 😘💕🤞🤞🤞💪💪💪 sve smo u slicnom "sosu"

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Tuma
    20. Ožujak 2021. 00:19

Ana26 promaknulo mi je izgleda, hvala. 😊
    Nadja ja sam bila kod dr J. Pisala sam već da mi se zamjerila na prvoj aspiraciji jer se zaderala na mene jer me je bio strah i ja sam se rasplakala na stolu, ali su me sestre smirile. Kasnije, u 2. Postupku je bila divna svaki put, pitala i moje mišljenje, uvažavala moje želje.... Na folikulometrije sam išla svaki drugi dan.... I svidjelo mi se što je nakon transfera muž pitao kolike su šanse da uspije, ona je rekla 100%! Ništa drugo ne dolazi u obzir i tako trebate razmišljati. Od danas ste trudnica i samo pozitivno.... I taj postupak je uspio... E sad. Da li bih za drugo dijete opet išla tamo, nisam sigurna.... Al na tvom mjestu bih otišla svakako po još jedno mišljenje nakon ovoga, nije stvarno primjereno reagirala.... 
    MTB divna beta, kak je ona to "neprimjetno" samo ubacila u potpis 😜🥰
    Women_name ja za željezo koristim heferol i meni oke sjeda. Nisam imala nikakvih problema s njim... Jedino se on mora piti uz c vitamin da se može apsorbirati. A za Siofor ne znam kaj da ti kažem, nadam se da će se tijelo kroz koji dan naviknuti na njega. Ja se isto u srijedu/četvrtak pikam i idući dan nosim na VV svoje epruvetice da mi vide šećer. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Nadja81
    20. Ožujak 2021. 00:44

Tuma

Ana26 promaknulo mi je izgleda, hvala. 😊
    Nadja ja sam bila kod dr J. Pisala sam već da mi se zamjerila na prvoj aspiraciji jer se zaderala na mene jer me je bio strah i ja sam se rasplakala na stolu, ali su me sestre smirile. Kasnije, u 2. Postupku je bila divna svaki put, pitala i moje mišljenje, uvažavala moje želje…. Na folikulometrije sam išla svaki drugi dan…. I svidjelo mi se što je nakon transfera muž pitao kolike su šanse da uspije, ona je rekla 100%! Ništa drugo ne dolazi u obzir i tako trebate razmišljati. Od danas ste trudnica i samo pozitivno…. I taj postupak je uspio… E sad. Da li bih za drugo dijete opet išla tamo, nisam sigurna…. Al na tvom mjestu bih otišla svakako po još jedno mišljenje nakon ovoga, nije stvarno primjereno reagirala….
    MTB divna beta, kak je ona to "neprimjetno" samo ubacila u potpis 😜🥰
    Women_name ja za željezo koristim heferol i meni oke sjeda. Nisam imala nikakvih problema s njim… Jedino se on mora piti uz c vitamin da se može apsorbirati. A za Siofor ne znam kaj da ti kažem, nadam se da će se tijelo kroz koji dan naviknuti na njega. Ja se isto u srijedu/četvrtak pikam i idući dan nosim na VV svoje epruvetice da mi vide šećer.

Svi pisu da idu na folikulometrije svaki drugi dan pa mi nije jasno zasto ja nisam morala ici. Najvjerojatnije vise nikada necu ici tamo. Drago mi je sto si na kraju ipak imala pozitivno iskustvo.

Lucyinthesky
    20. Ožujak 2021. 06:05

Nymeria.

@Lucyinthesky da nažalost to je i kod nas bila situacija da nakon 3.dana nisu prošli dobro…prestali se razvijati embriji. Tako da svakako ćemo raditi te dodatne pretrage, meni ima smisla jer postoje dodatne metode kak se može kvalitetniji spemij naći.
    Evo o HBA testu o ostalome:
    https://cito.hr/hr/odjeli_i_usluge-analiza_plodnosti_muskarca.html

To ima smisla, a ova dna fragmentacija, da se može napraviti na dan aspiracije pa onda na temelju nje odabrati, e to bi bilo dobro, ovak, šteta šta ne može.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

sbjelisi
    20. Ožujak 2021. 06:20

Nadja bas si ke iznenadila s komentarima, jer dosta cure hvale VV. Ali, naravno da nije svakome isto. Sreca, pa u ZG ima nekoliko privat poliklinika kije tade preko HZZO. 😉😁✌Dogovori konzultacijd na vise strana, meni se to cini kao odlican pocetak! ❤☝

oharascarlett14@gmail.com

Anči 💕
    20. Ožujak 2021. 06:35

MTB beta je vrh 👍👍 jos dva dana do UZV 😍 jedva cekak kao da ja idem hahha 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

AuroraB
    20. Ožujak 2021. 07:01

Rita55 žao mi je, želim ti što lakši oporavak 💔
    MTB tvoja beta je melem za oči 
    WomenName nadam se da će ti bolje kroz koji dan kad se tijelo navikne...🍀
    Tanja79 da, teško je to, sve prolazimo kroz isto... Nije da ti nije drago radi prijateljica, nego se tvoj jad još produbljuje. Zato imamo ovaj forum 🧸
    LioraLiora ovaj put će bit sve tip top, držim 🤞🤞
    Općenito, jedna informacija u vezi spermiograma i zašto je važno da uvijek imate friški ❕ Na dan aspiracije i oplodnje jajnih stanica, embriolozi rade postupak oplodnje koji im piše u protokolu, a ne prema tome kakvo je trenutno stanje spermija! To znači da, ako u protokolu kojeg doktor napiše, piše da se radi IVF, radi se IVF (naravno da ako ima "pet spermija" da je to vidljivo pod mikroskopom i da će napraviti ICSI), ili ako piše ICSI napraviti će se ICSI neovisno o tome da li možda ima i prijeko potrebni broj dobrih spermija (cca 50.000 na jednu stanicu). MM je primjerice radio spermiogram u 01/2020 god. koji je bio loš, na temelju njega smo odmah ušli u punu stimulaciju i napisan nam je ICSI. Zbog korone smo išli u postupak par mjeseci kasnije, bez da je itko tražio novi spermiogram i rađen je ICSI, a mjesec dana nakon toga suprug dobiva nalaz normozoospermija. Mene ne smeta što je rađen ICSI, ako treba nek ga i sada naprave, ali evo čisto da znate kako to ide...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky
    20. Ožujak 2021. 07:10

AuroraB

Rita55žao mi je, želim ti što lakši oporavak💔
    MTBtvoja beta je melem za očiWomenNamenadam se da će ti bolje kroz koji dan kad se tijelo navikne…🍀
    Tanja79da, teško je to, sve prolazimo kroz isto… Nije da ti nije drago radi prijateljica, nego se tvoj jad još produbljuje. Zato imamo ovaj forum🧸
    LioraLioraovaj put će bit sve tip top, držim🤞🤞
    Općenito, jedna informacija u vezi spermiograma i zašto je važno da uvijek imate friški ❕ Na dan aspiracije i oplodnje jajnih stanica, embriolozi rade postupak oplodnje koji im piše u protokolu, a ne prema tome kakvo je trenutno stanje spermija! To znači da, ako u protokolu kojeg doktor napiše, piše da se radi IVF, radi se IVF (naravno da ako ima "pet spermija" da je to vidljivo pod mikroskopom i da će napraviti ICSI), ili ako piše ICSI napraviti će se ICSI neovisno o tome da li možda ima i prijeko potrebni broj dobrih spermija (cca 50.000 na jednu stanicu). MM je primjerice radio spermiogram u 01/2020 god. koji je bio loš, na temelju njega smo odmah ušli u punu stimulaciju i napisan nam je ICSI. Zbog korone smo išli u postupak par mjeseci kasnije, bez da je itko tražio novi spermiogram i rađen je ICSI, a mjesec dana nakon toga suprug dobiva nalaz normozoospermija. Mene ne smeta što je rađen ICSI, ako treba nek ga i sada naprave, ali evo čisto da znate kako to ide…

Nas su u obje klinike prije svakog postupka cca mjesec dana, tražili novi spermiogram.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.