Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anavi985
    16. Ožujak 2021. 10:56

MRB - nije pen nego pojedinacne ampule, al nema veze, ionak me MM pika, njemu svejedno, medicinar je... nek se malo i on pomuči.:: 😉
    Za antralce ne znam, dr.ih nije ni brojala, brzinski je pogledala svaki jajnik i endometrij, rekl samo da je sve kak treba biti za 3.dc...
    Meni rekla dr. ne piti nikakve vitamine sad, a suprug bi kao trebao nest jer je imao covid, a vitaminima treba cca 2 mjeseca da poprave ak nest ne stima.:  tak da nema ni smisla, pije D, moje prenatale 😆, al sad cemo malo jos nešto dodati čega nema u ovima... iako kod njega bio spremiogram do sad skroz savrsen..

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

sbjelisi
    16. Ožujak 2021. 10:58

manemoj

Cureeee srce i dalje junački kuca ❤️❤️❤️
    Veeeeliki smo 1 cm. Spojena sam na intralipidnu opet pa mi teško tipkati.. javim se kasnije ❤️

Manemoj Awwwwwwwwwwwww ❤❤❤❤❤❤ 1cm ❤❤
    Malala puuuuno prerano. 
    Greta cure su ti sve napisale ❤💟

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ANKSIMORON

Aurora kako si :) kad ti je prohodnost? Sutra?
    Ako mtb nece piti kavu s tobom ja cu 🤣🤣🤣😘

Ne znam zašto ne bih. Pa potvrdila je da ima potrebne kvalifikacije da bi išla na kavu sa mnom. 

💔💔💔

Ruska1986

Snivalica

Pozdrav cure, baš lijepih vijesti čitam i čestitam svim novim trudnicama :)

Evo ja jučer bila na kontroli - kucamo - jedan 4, drugi 3.9, sve školski, danas 11tjedan.
    Bila bih i aktivnija na ovoj dragoj temi, no mučnine me uhvate, pa brojimo dan po dan. No nadam se da će uskoro proći!
    Ugodan mi dan i svima koji čekaju želim velike beturine!

Jao, bas lijepo 🤗🤗🤗🤗 duplici 😍😍😍😍 Kod tebe je ipak i malo specificnija situacija jer ih je dvoje pa je onda jos dodatan oprez zbog toga! Ma uzivaj kuci, naradit ces se kroz par mjeseci i previse 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Dia85
    16. Ožujak 2021. 10:59

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NikiPiki

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ne znam što je hepatogram i testovi senzibilizacije? I DKS? Moram priznati da mu je ovo jadan popis, pa ja radim širi za dobar dan.

Testovi senzibilizacije je indirektni antiglobulinski test. To radiš u Petrovoj, a ovo ostalo sam u laboratoriju u Domu zdravlja. Kad mi napiše neke pretrage odem kod svoje doktorice po uputnice..

Baš sam guglala u međuvremenu. Hepatogram i DKS ja radim kad god vadim krv
    A test senzibilizacije je, koliko vidim, RH faktor? Pa to sam dala kad sam kretala u postupak. Nije mi baš jasno. Nema veze, volim ja davati krv, budem sve to napravila (plus par dodatnih)

Testovi senzibilizacije jesu RH faktor i IAT test, jer ima puno osim RH faktora eritrocitnih antitijela koji se mogu pojaviti i praviti problem, zato se provjerava neovisno o tome jesi li RH plus ili minus..ja naravno i to imam pozitivno, tako da sam već imunizirana iz MNS skupine (ne RH) što je rjeđe da će praviti probleme bebi, ali može. Muž je naravno obrnuti podtip pa ću morati pratiti titar i vjerojatno trudnoću na Sv. Duhu koji se time bavi..sve to sam saznala slučajno, prije opracije polipa, a rezultat je primljenih imunoglubolina (krvnog pripravka) prije 35 godina kad sam bila beba..zato je jako važno to u ranoj trudnoći provjeravati neovisno o RH faktoru. 

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

sbjelisi
    16. Ožujak 2021. 11:00

Greta nisi sama ❤

oharascarlett14@gmail.com

Snivalica
    16. Ožujak 2021. 11:01

anavi985

Krećeeem… svi nalazi ok… doma ću usporedit amh studeni 2019. I studeni 2020, sada iznosi 47, ali uglavnom puni stimulirani idemo, od danas Gonali 2 ampule…
    Što mogu očekivati uz Gonal? Na Puregonu 125-150 sam imala 4 stanice, samo jedna došla do blastice…

Ja sam u prvom IVF bila na Gonalu 150 i Cetrotideu (a mislim i Menopuru par dana, iako mi nisu upisali pa sam zaobravila). 14 js - oplođenih 10, 3 se razvile do BC.
    U drugom sam bila na Pergoverisu i Cetrotidu - 11 JS - sve se oplodile - 4 došle do BC, 2 nosim, a 2 pingvinića me čekaju. 

3/2013 - biokemijska
    2016 - prirodna trudnoća - nakon HSG-a i 2 ture Clomifena
    12/2019 - vanmaterična - odstranjen jajovod
    7/2020 - IVF - S.D. - 3 BC - 1 prebačena ß=0
    11/2020 - FET - 2 BC -ß=0
    1/2021 - ET - 2 BC - 2 <3 <3
    Jesen 2021: stigao princ Smiley i malena šefica! 🥰😍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Ožujak 2021. 11:01

anavi985

MRB - nije pen nego pojedinacne ampule, al nema veze, ionak me MM pika, njemu svejedno, medicinar je… nek se malo i on pomuči.:: 😉
    Za antralce ne znam, dr.ih nije ni brojala, brzinski je pogledala svaki jajnik i endometrij, rekl samo da je sve kak treba biti za 3.dc…
    Meni rekla dr. ne piti nikakve vitamine sad, a suprug bi kao trebao nest jer je imao covid, a vitaminima treba cca 2 mjeseca da poprave ak nest ne stima.: tak da nema ni smisla, pije D, moje prenatale 😆, al sad cemo malo jos nešto dodati čega nema u ovima… iako kod njega bio spremiogram do sad skroz savrsen..

A  koliki ti je inače broj antralaca? Nekako mi je ovih 4 u prošlom postupku malo na tvoj AMH?
    A ako uživaš u tome da te muž pika, tko sam ja da ti branim  
    Navijamo za fantastične rezultate u ovom postupku 

💔💔💔

• Dia85
    16. Ožujak 2021. 11:02

manemoj

Cureeee srce i dalje junački kuca ❤️❤️❤️
    Veeeeliki smo 1 cm. Spojena sam na intralipidnu opet pa mi teško tipkati.. javim se kasnije ❤️

Draga moja, jako sam sretna zbog tebe i čestitam!! Nek i dalje sve bude dobro

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

Snivalica
    16. Ožujak 2021. 11:03

🌼TiKi🌼

Snivalica drago mi je da su bebaci ok 😍
    Ja sam od pocetka stimulacije na bolovanju. Prvo sam bila na obicnom pa sam isla dva tjedna na go kad sam saznala da sam trudna i nakon go mi je dr. otvorila komplikacije.

Hvala, ma i ja mislim da ću još malo, pa tako. Sretno s čuvanjem 

3/2013 - biokemijska
    2016 - prirodna trudnoća - nakon HSG-a i 2 ture Clomifena
    12/2019 - vanmaterična - odstranjen jajovod
    7/2020 - IVF - S.D. - 3 BC - 1 prebačena ß=0
    11/2020 - FET - 2 BC -ß=0
    1/2021 - ET - 2 BC - 2 <3 <3
    Jesen 2021: stigao princ Smiley i malena šefica! 🥰😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.