Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sreca ♥
    15. Ožujak 2021. 14:52

Cure pitanje,gdje je vas endokrinolog? Situacija je ovakva, pijem terapiju za stitnjacu, 28.2 tsh je bio 3,6
    Sada sam predigla komentar nalaza, i pise ista terapija. S tim da tada jos nisam znala da sam trudna. Ee sad, tsh iza nisam provjeravala, ali najveci mi je problem sto kad predam nalaz moram cekat 8radnih dana za predignit komentar. Aa sigurno je i tsh visi 🙄 pa kako rijesavate ovakve situacije sa dr, jer vidim da sve kroz par sati saznate koju terapiju pijete 

🤍

Tuma
    15. Ožujak 2021. 14:54

Miss divno za pokrete 🥰 poseban je osjećaj kad pocenes osjećati svoju bebicu. ❤️ Ja sam radila i nifty i mini anomaly i anomaly scan. Samo nisam kombinirani jer nema smisla. 
    Nina92 drago mi je za titraje❤️ neću  čestitati još, ali mora biti sve u redu🥰
    MaloTele ma gle, svaka od nas zna želi li raditi neki test ili ne, nema tu osuđivanja ni jednih ni drugih ❤️
    Ja sam došla s prvog pregleda danas.... Beba 1250g, okrenula se glavom dolje, sve super❤️ ja sam uloziva za vršak prsta, al kaže dr da je to uredan nalaz za 29.tt.... E sad... Moj ogtt po ovoj dr ipak nije dobar i moram na VV na guk profil i kaže da ću dobiti dijetu od 1800 kcal... Nek sam ja neki dan Women_name objašnjavala kako jedem nutelu na zlicu. Karma haha
    I dns još imam privatno hematologa pa ćemo vidjeti kaj on kaže na moju anemiju, sad trebam pokupiti nalaze krvi.. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 14:59

Lucyinthesky, žao mi je radi lošeg spermio.

Brzi antigenski ti je besplatan, gotov je u oko sat vremena. Ja sam se pojavila na Velesajmu jer mi je tamo najbliže (ulaz kod Inine zgrade). Ali pogledaj si na webu gdje ih sve imaš. Možeš se i naručiti, ali imali su samo termine za dva dana, pa sam ja išla na blef i samo se pojavila. Nije ni psa bilo (toliko  o naručivanju) i imali su spremnu bilježnicu gdje sam upisala podatke (dakle, ne pojavljujem se samo ja tako).

💔💔💔

MaloTele
    15. Ožujak 2021. 15:01

MTB stvarno neznam da li je obavezan, meni je danas sve mjere bebe gledala, nuhalni nabor je odlican i sve izgleda savršeno i odmah me narucila za 4 tjedna, tada cu bit 15tt tocno, doduše nisam ja puno ni ispitivala, tolko sam bila opcinjena srcekom i rukicama i nogicama da sam bila sva izvan sebe 😅 
    Magnolia da sam prosla sta i ti vjerojatno bi i ja radila sve moguce testove, ali na moju srecu nisam i znam da se i meni sve to moze dogoditi,ali mislim pozitivno i nadam se da nece,zao mi je zbog svega sto si prosla i nadam se da ce ti ova trudnoca biti skolska i savršena, od srca ti to zelim 🤞🙏😘
    Marinela dokt T je na početku teska na informacijama, pogotovo kad su fm u pitanju, ali nekako mi se ne cini toliko hladna kako izgleda pogotovo na prvu, stvarno me ohrabrivala nakon prve neg bete i lijepo je popricala sa mnom i bas mi je trebalo to prije Feta, a ovo danas stvarno nisam očekivala da Ce biti toliko detaljna plus da Ce mi dat da snimam uzv 😂😂🤗 sretno iduci tjedan, nadam se da Ces i ti moc snimat,pripremi mob odma 😂😘

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Rora8290
    15. Ožujak 2021. 15:04

Bok curke, kao prvo MTB čestitam ti na betiii 🥳🥳🥳. Čekaš sada ultrazvuk? Kako se osjećaš? Sorry ako nisam u tijeku, navratim nekad usput 🙈🙈. Ja sam evo došla sa ultrazvuka, u petak je FET, endometrij je savršen školski primjer trolinijskog, vraćamo isto dvije male blastice petodnevne, jako sam uzbuđena, od terapije utrici od danas i estrofem i dalje. 🥰😇😍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

MilaSt, nisam nikad bila kod endokrinologa, meni sve moj MPO specijalist propisuje.
    Sad u trudnoći, kad srce prokuca i kad dobijem novi nalaz mislim otići do endokrinologa da ga pitam za savjet kako kroz trudnoću.

Tuma, super da je curičak dobro.
    A za GUK, a jebga, sad ćeš se moći plakati skupa sa *.Women_name.*. Srećom, imaš samo još par tjedana ispred sebe.

Nymeria., ma ne, brzi antigenski su besplatni, PCR se plaćaju. A i PCR je bolje raditi na uputnicu, nego plaćati.

MaloTele, pa da, to je mini anomaly. Dakle, radila si ga. Super da je sve dobro. 

💔💔💔

Ruska1986

Magnolia

Ja testove radim jer sam prosla to sto sam prosla. Govorila sam i ja NIKAD ne bih pobacila, dok nije dosla dijagnoza nespojiva sa zivotom, bez pola organa. A do 24tt sve super.
    I jos događa se i oko mene masu takvih stvari, cujem ih svako malo, i mladim curama se događa u dvadesetim godinama iako kao to vezu sa "starijim" majkama. Tako da kada netko kaze "bolje da ne znam nista" sjetim se sebe, jednostavno nije bolje, jer to su stvari koje se ne dogadaju uvijek iskljucivo drugima, postoji mogucnost da se dogode baš tebi.
    Da se razumjemo i sada sam istog razmisljanja da NIKAD ne bih pobacila, ali eto dogode se takvi slucajevi gdje jednostavno nemas izbora.

Ma gle, neko ih radi i to je ok, a neko ih ne radi i to je isto ok. Nazalost, vi koje ste imale probleme i koje ste vec prosle kroz takvo nekakvo iskustvo, naravno da cete radit i to nije nista lose. Ali s druge strane, npr.ja, nisam ni u jednom trenu osjetila potrebu raditi te testove. Ne zivim u oblacima i znam da se te stvari ne dogadjaju drugima, nego mogu i te kako se dogodit i meni, ali svejedno sam odlucila nista ne radit... Malo prije sam bas napisala MTB: neko ide na UVZ svaka 2 tjedna, a ja bi mogla ic i svaka 2 mjeseca, ako bi mi doktor tako sugerirao. Karikiram sad ovdje, ali znas na sta mislim.. Meni je cak i Šimunić rekao da me ne bi slao na te testove i meni je to bilo dovoljno. A sad, da sam imala spontani ili tako nekakvu situaciju kao i ti, vjerovatno bi skroz drukcije razmisljala. Ali prvi put prolazim kroz ovo sve, sve je ok zasad i nadam se sa ce tako i ostat i onda sam mirna. A na kraju krajeva, mir i je najbitniji! Ako ce ga neko postic tim testovima, dapace, a ako netko postize i bez tih testova, super! Kao i rasprave oko dojenja i sta bi se i kako trebalo.. Dojiti, ne dojit, dojiti i dat dohranu, davat samo dohranu, itd...  🙆🏻‍♀️ Meni je to bas bezveze! Na kraju krajeva ce svatko napravit kako njemu pase i kako on misli da je najbolje 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Dia85

Nina 92 predivne vijesti, čestitam i neki ti sve bude školski dalje🥰🥰

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Ožujak 2021. 15:05

lioraliora

Bok curke, kao prvo MTB čestitam ti na betiii 🥳🥳🥳. Čekaš sada ultrazvuk? Kako se osjećaš? Sorry ako nisam u tijeku, navratim nekad usput 🙈🙈. Ja sam evo došla sa ultrazvuka, u petak je FET, endometrij je savršen školski primjer trolinijskog, vraćamo isto dvije male blastice petodnevne, jako sam uzbuđena, od terapije utrici od danas i estrofem i dalje. 🥰😇😍

Wooohooo, ideš po beebeee!
    Hvala na čestitkama 

💔💔💔

Pami
    15. Ožujak 2021. 15:07

Tuma uh, mene isto strah tog oggt testa i rezultata. Ne mlatim baš Nutellu na žlicu, ali svaki dan je nešto slatko na meniju 😏 ali sve se to da riješiti, glavno da je tvoja curka dobro i da lijepo napreduje 😊🥰

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.