Ljutopile, mi smo kariograme obavili ima 6 godina i sve super. Kod mene je problem više fizičke prirode, maternica malo manja i počela sam se otvarati prerano.. sad se bojim da stvarno nemam kakav polip ili nešto jer sam imala tri transfera nakon trudnoće i nikad ništa...
Ljutopile, mi smo kariograme obavili ima 6 godina i sve super. Kod mene je problem više fizičke prirode, maternica malo manja i počela sam se otvarati prerano.. sad se bojim da stvarno nemam kakav polip ili nešto jer sam imala tri transfera nakon trudnoće i nikad ništa…
Ja se bas bojim kariograma jer sam control freak a to nikako ne mogu kontrolirati. I onda ako nesto nije ok zivjeti s tim, odlučiti se npr. na PGD koji opet nista ne garantira, ma bas kao da sam u krugu losih stvari bez izlaza.
Hii žene
Dobih neke cudne nalaze da uradim
ANA - antinuklearna tela
Homocistein
Kardiolipinska antitela
Rezultati u utorak… Jel radila neka od vas ovo?
Imam jos nesto sto ni laborantkinja nije znala da procita, to cu videti u torak sta je.
Ja sam to sve vadila u sklopu trombofilije u vinigradskoj.. Imala sam jako prosirenu obradu trombofilije i imunologiju sad ne znam pod sto su te pretrage spadale🤷♀️...
Nista posebno.. Sve ok..
Ljutopile, mogu misliti kako se osjećaš. Ako nešto kariogram pokaže (a nadam se da će sve biti u redu) imaćeš osjećaj kao da igraš ruski rulet. A tako mi je i samoj, ako bi se i desila trudnoća, muči me toliko muka. Hoću li na cerklažu da bi bila sigurnija, šta ako se nešto desi, hoću li izgurati bar do nekih sigurnih tjedana za preživljavanje dijeteta????
Sve su to pitanja na koja nemamo sada odgovor, ali smo odlučile ići naprijed i boriti se. Mislim da smo kroz svoja iskustva i kroz iskustva drugih cura na forumu dosta naučile i da će sljedeći put biti uspješan. Nažalost gubitak bebe nije rijetka stvar iako se o tome pravi tabu i ne priča se. I žene koje prirodno zatrudne se susreću sa takvim bolom. Ali jako puno žena nakon takvog iskustva dobije zdravo i živo dijete pa želim vjerovati da ćemo i mi 🍀🙏
Pozdrav cure, na nekoj stranici ste pisale o tupim iglama. I ja to potvrdujem, vec sam mislila da sam mutava ali vidim da koza nikako da se probode a jos mi poslije i masnice ostanu.
Trenutno se borim sa uzasnom zgaravicom i knedlom u grlu. Cak i partner i njegov sin kazu da ih isto muci. Imam osjecaj da cu se il ispovracat il ugusit. Nista mi ne pomaze, ni dumbir, kamilica, reflustat..voda...nistaaa 🤕
39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙
Ljutopile, mogu misliti kako se osjećaš. Ako nešto kariogram pokaže (a nadam se da će sve biti u redu) imaćeš osjećaj kao da igraš ruski rulet. A tako mi je i samoj, ako bi se i desila trudnoća, muči me toliko muka. Hoću li na cerklažu da bi bila sigurnija, šta ako se nešto desi, hoću li izgurati bar do nekih sigurnih tjedana za preživljavanje dijeteta????
Sve su to pitanja na koja nemamo sada odgovor, ali smo odlučile ići naprijed i boriti se. Mislim da smo kroz svoja iskustva i kroz iskustva drugih cura na forumu dosta naučile i da će sljedeći put biti uspješan. Nažalost gubitak bebe nije rijetka stvar iako se o tome pravi tabu i ne priča se. I žene koje prirodno zatrudne se susreću sa takvim bolom. Ali jako puno žena nakon takvog iskustva dobije zdravo i živo dijete pa želim vjerovati da ćemo i mi 🍀🙏
Pa evo iskreno i bez njega mi je ruski rulet, a pogotovo ako bi on pokazao nešto.
Ljutopile, nadam se da će kariogram biti u redu i onda idemo korak po korak...
Vidim da smo slične, ipak guraš naprid, a samo zato jer znaš da je ipak odustati najbolnija opcija za koju triba najviše hrabrosti...
Tanja79, Takica, što je to ANA? Takica, imala si spontani pa si to radila ili?
Ljutopile, slobodno napiši tu bibliju ovdje, mene to sve zanima.
ANA sam guglala da vidim sta je, evo copy - paste
"Antinuklearna antitela (ANA) su auto-antitela. Auto-antitela su antitela koja greškom reaguju sa sopstvenim tkivom ili organom pojedinca. Kad organizam prestane da razlikuje strane od sopstvenih antigena, nastaju autoantiitela koja reaguju sa sopstvenim ćelijama, tkivima ili organima, što za posledicu može da ima zapaljenje i/ili dusfunkciju organa ili sistema organa, što dovodi do nastanka oboljenja poznatih kao autoimuna oboljenja"
Da li nam organizam prepoznaje plod kao strano telo i odbacuje ga
I histeroskopiju mi je dao da uradim par dana pred sledeci pokusaj, UZ je ok ali kaže , to je standardna procedura i treba obaviti i to. Iskreno se nadam da ce bolnice u februaru poceti da rade normalno, da obavim preko osiguranja, jer privatno kosta od 400e pa na dalje
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
Dada ma do jučer sam krvarila tako da me ne brine endometrij, doktor mi je rekao još davno da ne uzimam ananas i vrkutu...Vrkutu da ne smrdam ciklus a za ananas nije objasnio... Svakako nisam ljubitelj...
A za inekcije pojma nemam, lakše ti je kad okreneš vrh igle da prvi probije kožu... Ali ne veselim se ovom sa tupom iglom 🥵 boli ko sam vrag, a da bar probije kožu, negoooo ne, koža mi se udubi all igla ne ulazi 😂
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Ljutopile, nadam se da će kariogram biti u redu i onda idemo korak po korak…
Vidim da smo slične, ipak guraš naprid, a samo zato jer znaš da je ipak odustati najbolnija opcija za koju triba najviše hrabrosti…
A da evo vrtim filmove po glavi sto se tice tog kariograma i pgd, znaci odes tipa u prag obave to sve, šansa je 50:50, izgubis i zivce i novce opet nemas nikakvu garanciju, kao sto se dogodilo tu Lemon, druga opcija ostajem u HR, sansa je opet 50:50 guram dok se ne posreći, dozivljavam spontane i kiretaže.... Ili da odustanem od svega? Druga stvar je sto imam tu cistu koja mi se vratila i koja mi vrsi presing jer svaki dan moze buknuti i unistiti mi i ovo jada od jajnika sto mi je ostalo. Bas sam danas party breaker.
Sortiraj odgovore
Najstariji