Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    la_Reina_del_Sur
    02. Prosinac 2020. 18:30

Pozz ekipa, dugo vas citam, ali nikako se registrirat i krenit..
    U pitanju je idiopatska neplodnost, iako sad dr. kaze da joj jajnici slice na Pcos (bez obzira sta nemam nijedan simptom i uredne ovulacije)

Trenutno sam u fazi 3. stimuliranog postupka, točnije veceras  u 21 idu 2 inekcije Decapaptyla (kao stoperica), a inace sam primala Ovitrelle, sad me zanima ako je netko to primao koja je razlika zapravo?

Hvala punoo na odg 🤗🤗

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

la_Reina_del_Sur
    02. Prosinac 2020. 18:31

P.S. u blagom sam hiperu, opet...

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

ericaa
    02. Prosinac 2020. 18:33

Cure meni testa nema!!! Sad je bio muz u domu zdravlja. Kao da sutra u 7 ujutro dodemo prije aspiracije.... mislim,pa koliko se to ceka!!!!

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Niksa
    02. Prosinac 2020. 18:37

ericaa

Cure meni testa nema!!! Sad je bio muz u domu zdravlja. Kao da sutra u 7 ujutro dodemo prije aspiracije…. mislim,pa koliko se to ceka!!!!

Uf...kako ko...ja sam bila ujutro u 8 nalaz bio iza ponoci..a kolegica jucer u 8 ujutro a nalaz danas ujutro u 9...a vidim da su neke curke dobivale nakon par sati...

Ja '80 Najveca podrska '77
    2013 3xAIH..😔
    2014 IVF 22 js😱 hiperstimulacija- 4 blaste i 8 8st...😔

2020 7 mj..pripodni 4st 😔
    11.2020. 🙏

ericaa
    02. Prosinac 2020. 18:47

Ja sam bila jucer u podne,znaci sutra u 7 ujutro je 43 sata i mora mi bit gotov jer me nece pustit na aspiraciju..... rekli su najkasnije do 48h. Samo mi ovo dodatno stres stvara i nervira nepotrebno.

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

manemoj
    02. Prosinac 2020. 18:48

Što se bolovanja tiče ja sam do sad uzimala samo za folikulometrije i aspiraciju i transfer na taj dan. 
    Ovaj put baš ne reagiram najbolje na estrofem pogotovo jutros kad sam uzela dvije, cijeli dan spavam tako da sam se dogovorila sa soc gin da mi i sutra da bolovanje. Otišla sad po doznake i zahvaljujem se a sestra me gleda u čudu, ja reko pa znam da neki ne daju bas tako bolovanja pa ono.. kaže ona da uopće ne razumije zašto. Da je sve to jako bolno i psihički i fizički i da zašto ne bi olakšali ako mogu. Baš me ugodno iznenadila

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• *.Women_name.*
    02. Prosinac 2020. 18:50

Leoni 🌸

*.Women_name.*

Leoni 🌸

Ako ja mojoj kazem, znace cela bolnica 😅 ako kazem nekoj kolegenici, saznace i sefica sto znaci cela bolnica opet…
    One su super kolege, ali sve se druze međusobno i privatno… Ovako cu reci grip 🤷🏻‍♀️
    Ne volim da lazem, ali ovo mi je bitnije.

A da istina, i kod mene znaju svi vjerojatno 😂 samo kj sam ja takva osoba da me fkt nije briga. A ništa držim fige onda, neznam jedino da kažeš da ideš na neki rutinski zahvat ili slično. 🤷‍♀️ To bi moglo trajati duže, tih nekih 3 tjedna 😁

Videcu vec kako ce biti. Mozda se i osecam dobro posle punkcije pa idem da radim sledeci dan i posle transfera ostanem onda tih 2 nedelje…
    Kako je tebi bilo nakon punkcije?

Dobro mi je bilo, ali ja sam imala 1jajnu stanicu. Stvarno kao da nisam ni bila

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Prosinac 2020. 19:09

Nikitta, meni je moja zubarka super. Radi u jednoj zgradi na Krugama. Doduše, ne znam je li daje opću anesteziju, ali ona meni za obično čišćenje kamenca da nekoliko injekcija jer ne želi da me boli.
    A kad mi je radila kiretažu zubnog mesa  (da, i ja imam problematične zube), tako mi je fino umrtvila cijelo zubalo da ništa nisam osjetila. I bila je jako nježna, upozorila me da će me možda početi boliti kad krene popuštati injekcija (nije, osim što je bilo osjetljivije do sutra) i rekla mi da je zovem u pola noći ako se nešto zakomplicira (nije).
    Moram priznati da sam bila jako zadovoljna, nikad mi nitko do nje nije predložio kiretažu (nisam ni znala da to postoji u tom kontekstu), a zubno meso mi je sad radi toga skoro godinu dana fantastično i bolje nego ikad (i sama je rekla da nije očekivala tako dobre rezultate).
    Možeš probati i u Bagatinu, jesu malo skuplji ali mislim da je usluga izvrsna.

💔💔💔

manemoj
    02. Prosinac 2020. 19:11

Nikitta

Tumabila ja na konzultacijama u klinici gdje ti je seka bila. Malo sam razočarana. Mislim, klinika je predivna, vidi se da tuku lovu, ali očekivala sam bolji pristup. Posebno jer se reklamiraju kao klinika bez boli, s mogućnošću opće anestezije. Došla sam, ljubazne recepcionerke, sestre. Ispunila prvo upitnik o sebi, povijest bolesti. Došla u ordinaciju, govorim: ja na stolac smrti ne sjedam. Sestra se smije, doktor još nije bio prisutan. Eto njega, govori što ovdje treba, ja dala ortopan star godinu dana, i očekivala sam da popričamo. No, nisam ni rekla par riječi, on se bacio na analiziranje svih zubi i kao da zinem, sad će me pregledat. Ja govorim ne ne, čekajte, došla sam na konzultacije, ne pregled. Pukla mi je plomba, dolje desno - boli me. Gore lijevo imam karijes, boli me. Dakle, ne bih htjela sad da mi kopate s onom oštrom… on već na rubu živaca, govori - kvragu, moram pogledat. Ja popustim, ali tu sam već nervozna. Pregleda zube, pikne me u dolje jedan džep što me 19 godina boli i ja naravno velim boli. Da, da, taj zub mora van, onda ova plomba kaj pukla, to se mora liječit, vadit živac to je par dolazaka, i treće taj karijes lijevo, to nema frke, to je jedan dolazak. Ja velim - može, ali sve u općoj anesteziji, on govori ne može, za to ne dajem opću. E jebemti šta sam došla. Sedaciju plinom nemaju i to on ne bi preporučio. Onda mi rekao da napravim kod njih novi ortopan. Meni ruke mi znojne. Obavili. Vratim se k njemu, on zove kolegicu. Sad ona kopa po mojim zubima.

Oprosti, znam da je tebi ovo bilo tako mučno iskustvo ali iz nekog razloga ja se ne mogu prestati smijati 🙈🙈🙈🙈 sve je bilo ok dok nisam došla do ovoga dijela kvragu moram pogledati i to je bilo totalno 50 nijansi sive i sad si zamišljam nekog prezgodnog zubara kako te ljuto gleda.. evo ne znam.. možda mi je od lijekova 🤔🤔🤔🙈🙈🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lucyinthesky
    02. Prosinac 2020. 19:28

ericaaa pa to je da ispališ na živce, kao da nije sve skupa stresno i bez toga. Nadam se da ćeš na vrijeme imati nalaz.
    Nikitta pa ti zbilja imaš nevjerojatne dogodovštine s tim svim doktorima 🤦‍♀️Drži se 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.