Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Niksa
    02. Prosinac 2020. 12:53

MTB

_Dolly_, u prirodnom uvijek imaš samo jedan dominantni, i taj ti vade. Djeluju mi tvoji nalazi super, tako da za sad djeluje da ideš u pravom smjeru. Što se godišnjeg tiče, za aspiraciju ti baš jako treba support. Za transfer ne treba, to nije bolno, ali ako netko (prijateljica) može ići s tobom radi društva, nije naodmet. Muž je sa mnom išao na aspiraciju, za transfer nije, išla sam sama. Primijetila sam da mi je za transfer isto odgovaralo da malo usporim i da odmaram taj dan, ali mogla sam i hodati i raditi i ići svuda.

VM, fantastične vijesti!!! Baš mi drago!

Niksa, za razliku od tebe, ja imam detaljan potpis. Meni je štoperica bila Ovitrelle. Ma postupak mi je bio OK, ali mislim da sam imala možda ipak premalo zrelih jajnih stanica i da smo mogli pričekati još jedan dan. 11dc mi sad djeluje stvarno rano za aspiraciju, pogotovo zato što je bilo 15tak js, a samo 7 zrelih. A opet, da smo čekali, možda bi ovih 7 propalo. Ne znam.

Da to je uvijek tesko znati...ja sam i prvi puta bila 13 dc a i sad nedavno u prirodnom isto 13 dc...a sada sam prvi puta dobila Brevactide 10000 pa cemo vidjeti sutra...Boze 🙏

Ja '80 Najveca podrska '77
    2013 3xAIH..😔
    2014 IVF 22 js😱 hiperstimulacija- 4 blaste i 8 8st...😔

2020 7 mj..pripodni 4st 😔
    11.2020. 🙏

• LucyLou
    02. Prosinac 2020. 12:53

MTB

LucyLou, po onom što ja znam, nalazi kariograma ti ne govore ništa. Govore ti o šansi da vam dijete ima neku kromosomsku grešku, ali oni sa savršenim kariogramima znaju imati problema sa začećem, a oni sa katastrofalnim kariogramima znaju dobiti zdravu djecu. Tako da, napravi da ti je duša mirna, ali nemoj odmah otpisivati priču ako ispadne da nalaz nije idealan. I ja ga mislim napraviti, ali sam spremna na ovo što sam ti napisala.

Hvala ti puno na odgovoru i na informaciji, MTB. Bas si me smirila i dala nadu da ni s losim nalazom, nije sve izgubljeno. 
    Sto se tice samog kariograma, ja sam uspjela dobiti termin u Klaicevoj mjesec ranije nego na Rebru pa cu se prebaciti kod njih. I jos samo info za Rebro - kod njih se vadi krv, a razgovor s geneticarom dogovara na Srebrnjaku. Tako da znas i ti, a i druge cure kojima je mozda potrebna najnovija informacija. 😉
    Ovo sto pises da si dobro danas ima smisla - mozda je zapravo najteze biti u limbu, u nekoj vrsti medjuprostora gdje se stoji i ceka da se stvari pokrenu, iz loseg na bolje. Ja i na plakanje gledam kao jednu vrstu ciscenja i oslobadjanja od stresa i uvijek si dopustim da te emocije izadju van. I tebi zelim da si das i vremena i prostora i za fizicki i psihicki oporavak. 😘
    Takica, hvala i tebi. Po prvi put od kada sam u MPO vodama me strah tog nalaza ali valjda ce sve biti u redu. 🙏🏻

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Ruska1986
    02. Prosinac 2020. 12:54

Leoni 🌸

Zdravo devojke, imala sam danas kontrolu. 6 dan od bockanja. Doktorka je zadovoljna. Endometrijum je skoro 10 mm
    Na desnom jajniku su 7 jajne stanice (od 12mm do 16mm) , na levom ih ima 8 ( od 12mm do 17mm).
    Jos 4 dana da nastavim sa terapijom i u ponedeljak u 23:30 primam stopericu. Punkcija je u sredu. Odmah su mi i odredili transfer nakon 5 dana (ponedeljak).

Kakva su vasa iskustva? Jel moj nalaz po vama ok? Kada je bolje da bude transfer? 3. ili 5. dana?

Stanje ti je super! Mislim da je bolje vratit petodnevne jer do 5og dana doguraju bas kvalitetni embriji, ali to ne znaci da trodnevni nisu kvalitetni, naravno da jesu! I mislim da se do 5og dana ceka kada ima vise stanica, bar mi se tako cini..  Al nema veze, trodnevni ili petodnevni, bitno da se ulove! 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Niksa
    02. Prosinac 2020. 12:56

MTB

Inače, zvučat će čudno, ali danas mi je baš dobar dan. Krenulo je krvarenje od ranog jutra, nisam mu se još nadala. Nema još bolova (osim jako jako blagih, kao da ću dobiti menstruaciju). Nekim čudom mi je pala na pamet osoba kojoj se mogu povjeriti - žena koju jako volim, jako se osjećam bliskom s njom, ali vidimo se jednom godišnje (i tad je osjećaj kao da smo se vidjele jučer). Ona je isto prošla kroz spontani, ali iz prirodnog pokušaja, i tako mi je pasalo napokon nekome reći na glas kroz što prolazim, a da taj netko sve razumije a ne upadne u komu radi mene. Još je ispalo super da je njena sestra prošla ama baš isto - prvi MPO sa 40 godina, spontani, odmah drugi MPO prekrasna curica.
    Plakala sam kao kišna godina jedno 7 puta od jutros, tako je to rasterećujuće i baš mi odgovara.
    Optimizam mi se vraća punom snagom, samo se nadam da će sve nastaviti "ovako glatko" kao do sad.

Nije cudno... vjerujem da ti je lakse jer znas da je to to...da nema nade koliko god zvucalo okrutno i da mozes krenuti dalje...sad je tako iduci put ce sigurno biti sve super❤️

Ja '80 Najveca podrska '77
    2013 3xAIH..😔
    2014 IVF 22 js😱 hiperstimulacija- 4 blaste i 8 8st...😔

2020 7 mj..pripodni 4st 😔
    11.2020. 🙏

ANKSIMORON
    02. Prosinac 2020. 13:01

Ljutopile🐥

Ja sam u beta paklu preko mobitela, naime ova jedna cura znajuci cijelu moju situaciju mi je poslala da joj je beta 13. dan nakon transfera trodnevog 85, a ja nisam neki optimista jer je meni 12. dan bila oko 75. Ne znam kako da je ohrabrim, jel ima tu ko da je ima toliku odprilike na 13. dan nakon transfera? Ili ako netko od vas pamti da su bile nize a zavrsile dobro?

Ja sam ti imala 77... ali nazalost zavrsila je biokemijskom trudnocom 😬😔

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Lucyinthesky
    02. Prosinac 2020. 13:09

LucyLou držim fige da nalazi budu ok i da ti čekanje što brže prođe 🤞
    Ovo što pišete za nezrele stanice i dan punkcije, to i mene najviše muči, ali znam da se ovaj put bar kod mene napravilo sve šta se može, em punkcija dan kasnije, em dupla štoperica. E jbg, ako sad budu prezrele, šta možemo, a ako budu jednostavno sve loše, zbilja je do mojeg tijela.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

02. Prosinac 2020. 13:09

ANKSIMORON

Ljutopile🐥

Ja sam u beta paklu preko mobitela, naime ova jedna cura znajuci cijelu moju situaciju mi je poslala da joj je beta 13. dan nakon transfera trodnevog 85, a ja nisam neki optimista jer je meni 12. dan bila oko 75. Ne znam kako da je ohrabrim, jel ima tu ko da je ima toliku odprilike na 13. dan nakon transfera? Ili ako netko od vas pamti da su bile nize a zavrsile dobro?

Ja sam ti imala 77… ali nazalost zavrsila je biokemijskom trudnocom 😬😔

Ma zato ja nekako nemam bas povjerenja u niske bete. Dogodilo se meni a vidim da se jako često događa i drugima sa niskim betama.

ANKSIMORON
    02. Prosinac 2020. 13:26

Lucyinthesky

Ruska1986

Lucyinthesky

Ruska1986

Lucyinthesky

MTB neka je krenulo, tužno za reći, ali opet, samo da što prije završi i da ipak izbjegneš kiretažu 🤞
    Niksa, sorry sad vidim da si ranije napisala za Sv Duh 😊
    Tiki92, super za smrzlića 💪
    Mene satrao onaj moj dupli Brevactid od sinoć, baš mi je nekak nateklo to mjesto i boli, nije mi do sad od nijedne injekcije tako i nije da sam baš neka mimoza 🤔Valjda će se smirit, sve sam radila kao i inače.

Mene je isto on najvise peckao i mrvicu, mrvicu mi je nateceno mjesto, di sam si ga dala, bilo.. Ni od ceg drugog me nije peckalo!

Hvala ti, ti me uvijek umiriš 😊
    Dolly, neovisno o antralnim folikulima, u prirodnjaku je bitan samo onaj jedan vodeći folikul i bitno da ne "pobjegne" prije. Na transfer mislim da možeš sama, nema razloga da ne. Gdje si u postupku?
    VM super za 🐧mogu si mislit koja je to sreća 😊

❤💜 zato sam tu 😊 ne znam da li bi ti mozda kockica leda pomogla da stavis malo na to mjesto?

Hvala, budem definitivno čim dođem s posla.

Hej nakon kojeg dana ti je zakazana punkcija? 

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Takica
    02. Prosinac 2020. 13:34

Meni je sad prvi put bio postupak pod kontraceptivima..i prvi put sam ih uopšte i koristila u životu..pocela u 10 mjesecu i na kraju zavrsila 1.11 sa dve tbl. Ciklus dobila 6.11. A prethodni bio 27.09. Znaci aspiracija nekad 13 dan ciklusa. Aspiracija 19.11 a embriotransfer 21.11.  Tako da od tad čekam sve do sutra kad vadim betu.
    Ovaj put nisam imala hiperstimulaciju a prosli put jesam ali gradus I (1) tako da sam ovaj put bolje sve podnijela. 
    Vidim da je neko pisao vezano za mokrenje...i kod mene češće ali pijem i dosta tečnosti pa sad..al je bitno to pratiti jer jedan od prvih znakova hiperstimulacije mi je bio mokrenje kap po kap,potom noćni bol u grudima i osjećaj nedostatka vazduha. Tako da živelo ucestalo mokrenje 😀

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• LucyLou
    02. Prosinac 2020. 13:39

Lucyinthesky

LucyLou držim fige da nalazi budu ok i da ti čekanje što brže prođe 🤞
    Ovo što pišete za nezrele stanice i dan punkcije, to i mene najviše muči, ali znam da se ovaj put bar kod mene napravilo sve šta se može, em punkcija dan kasnije, em dupla štoperica. E jbg, ako sad budu prezrele, šta možemo, a ako budu jednostavno sve loše, zbilja je do mojeg tijela.

Hvala ti puno, Lucyinthesky 😊
    Drzim ti fige na najjace sutra i jedva cekam da javis koliko ih je bilo. 🤞🏻🥰 Ovo za dan kasnije i duplu stopericu je super. Ja sam do sada uvijek dobivala samo jednu unatoc velikom broju js i bas cu sljedeci put pitati koji je razlog da nekima daju jednu, a nekima dvije. 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.