Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • T_Ivy
    25. Studeni 2020. 13:23

Blacky89

Cure, jel ijedna od vas probala akupunkturu prije/poslije transfera? Razmišljam da bih ovaj ciklus mogla to probati

Draga Blacky, ja sam Isla pre I jos svek idem. Moj razlog je jako los kvalitet js. Moj prethodni pokusaj je bio katastrofa zbog greske doktora (kasni UZV, kasna aplikacija cetrotide, gubitak folikula), ali meni se cini da sam primetila poboljsanje. Sa dva broj antralaca mi se povecao na 5; od nijedne oplodjene js pre akupunkture, bila je jedna oplodjena posle, koja je stigla do kompaktne morule, ali na zalost nije prezivela do blastociste (transfer nije mogao biti ranije zbog polipa). Moj doktor akupunkture mi je rekao da tretman jos vise pomaze kod implantancije. Meni akupunktura jako prija, mnogo bolje spavam i smirenija sam.

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Lucyinthesky
    25. Studeni 2020. 13:25

AuroraB

Anksimoronpreko HZZO-a sam, ali evo danas morali platiti 750kn spermio (kojeg smo radili u bolnici prije mjesec dana) i moj UZV za kojeg sam mislila da mi uputnica pokriva🤷‍♀️. Ti si zainteresirana za ići preko HZZO kod njih?
    Razumnana kojoj si ti terapiji? Sretno onda od danas nadalje🧚‍♀️
    Lucyknthesky ja sam kod doktora M., ti? Broj i veličina folikula ti je😻
    Lepitirica90pa braaavoooo🦋🥳🦋 Baš mi je drago zbog tebe!

Tako smo i mi,mislim da svaka klinika traži uglavnom spermio od svojih biologa.Mi smo imali cijelu kolekciju pa je opet morao radit.Nismo onda kod istog dr.,ali za tvojeg sam isto čula da je divan.
    Javljaj nam razvoj situacije i držim fige!

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

25. Studeni 2020. 13:29

Blacky89

Tikisretno danas… nemoj biti razočarana ako ti odgode transfer. FET ima puno vecu stopu uspješnosti od ET-a.
    Jeremija kad bi oni tebi barem uspjeli jedan FET napravit… da probaš i to… evo npr. prof i ja smo se dogovorili da vise nikad ne idem u ET jer on meni uopce ne odgovara. Svaki put prokrvarim jako rano. Nevezano za utrice. Dobijem mengu 7dnt najkasnije. Čak sam i kod Lucija pod boosterima prokrvarila 10dnt. A u FET-u prokrvarim 5 dana nakon sto prestanem lijekove uzimat. Mislim nisu mi ni FET-ovi dosad bili uspješni. 🙈 al bar znam da lijekovi djeluju…

Citam zaostatke i moram se pohvalit da ce ipak bit FET. Trebala sam jutros ic po malca, sinoc temperatura 38.9. I tako cijelu noc. Zvala me embriologica i kazem da nema sanse da se dovucem.pa me zvala doktorica ako cu doc da mi izvade krv. A kako sam sama doma i nisam bas za voznju. Ostala sam u krevetu, a malca su zamrznuli

• Leptirica 90🦋
    25. Studeni 2020. 13:31

Cure punovam hvala na podržci i ja sam jako iznenađena..13 dan od transfera sam vadila betu eto vidite broj nadam se da je to dobro sutra vadim ponovo opet vam javim😘😙🤗😍😍

Azospermia

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    25. Studeni 2020. 13:32

Pami

Tanja79 ja sam se duugo godina borila s anemijom, a sve zbog obilnih menstruacija. Željezo mi je znalo padati na 2-3, mršavila bi strašno, a kako mi je heferol teško padao na želudac tražila sam prirodno rješenje. I uzimala sam ciklu naribanu, sa jabukom, mrkvom, limunom i medom, svako jutro bi natašte pojela jednu manju šalicu i to me spasilo. Ne sjećam se točno recepta ali probaj potražiti na interentu i naći ćeš sigurno. Ako ne, javi mi pa ću probati potražiti negdje recept. Znala sam uzimati i Sideral folic, to bi kupila u ljekarnama. Malo je skuplji, ali je super podnošljivost.
    Ivanaxx ne otpisuj ništa još! Kako bi naša draga MTB rekla- sad si trudna dok se ne dokaže suportno. Ja sam uvijek mislila da ću znati kad ostanem trudna, ali po ovim simpotima nikad ne bi pretpostavila.

Sad si me dobro podsetila, to mi je mama pravila kad sam bila mala. Napravicu. Hvalaaaaaa
    Ja sam koristila ampule Tothema, dobre, ne stvaraju zatvor i dobro se podnose, al ih sad ne mogu nabaviti. 
    Kao mala sam slabo jela, a sad kao velika menstruacije lude 😵. Imam prijateljice koje se zale na obilne, i onda kad vidim da uzimaju Always sa 2 kapljice jasno mi je koliko su obilne. Ja sve  vreme koristim noćne i jos sa sobom peskir kad negde sednem da ne ovjerim stolicu.

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Tuma
    25. Studeni 2020. 13:36

Leptirica super beta! Jesu trodnevni ili blastica?
    Jeremija jos sii visoku temp pobrala😰 tebe je bas posteno satralo sve. Ajd odmaraj i cuvaj se, super je danje fet. Svakako bolje nego da sad ides u svjezi.
    Miss cekamo rezultate🤞🙏

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

🍀🐞MISS🐞🍀
    25. Studeni 2020. 13:38

Jeremija

Blacky89

Tikisretno danas… nemoj biti razočarana ako ti odgode transfer. FET ima puno vecu stopu uspješnosti od ET-a.
    Jeremija kad bi oni tebi barem uspjeli jedan FET napravit… da probaš i to… evo npr. prof i ja smo se dogovorili da vise nikad ne idem u ET jer on meni uopce ne odgovara. Svaki put prokrvarim jako rano. Nevezano za utrice. Dobijem mengu 7dnt najkasnije. Čak sam i kod Lucija pod boosterima prokrvarila 10dnt. A u FET-u prokrvarim 5 dana nakon sto prestanem lijekove uzimat. Mislim nisu mi ni FET-ovi dosad bili uspješni. 🙈 al bar znam da lijekovi djeluju…

Citam zaostatke i moram se pohvalit da ce ipak bit FET. Trebala sam jutros ic po malca, sinoc temperatura 38.9. I tako cijelu noc. Zvala me embriologica i kazem da nema sanse da se dovucem.pa me zvala doktorica ako cu doc da mi izvade krv. A kako sam sama doma i nisam bas za voznju. Ostala sam u krevetu, a malca su zamrznuli

Super, FET ionako ima bolju uspjesnost, ti ces biti odmornija i znat ces tocno kad si spremna za postupak! Do tad odmaraj,napuni baterrije i zelim ti brz oporavak ❤️🥰❤️🥰❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

25. Studeni 2020. 13:42

Tuma, je da je malac dvodnevni, izgleda da i takve zamrzavaju kad nema druge. Ali fibra me posteno satrala. 
    Miss kad ce beta? 

Sreca ♥
    25. Studeni 2020. 13:46

Cilo jutro ulazim na forum, gledam kad ce se Jeremija javit!  Bravo, super vijesti za bebonju 😍😍
    Aa ti se drzii i zelim ti sto brze ozdravljenje 😘😘

🤍

Pami
    25. Studeni 2020. 13:48

Leptirica super beta 🥳🥳 ja sutra isto vadim drugu, pratimo se 🤞🤞
    Jele83 super broj stanica! Biti će tu i smrzlića! Sestra Marija će te zvati dan prije da ti javi kad je transfer. Tek na transferu će ti embriologica reći koliko je bilo zrelih stanica, koliko se oplodilo i sve šta te zanima. Opusti se sad, najgori dio je prošao. Sretno!! 🍀🍀

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.