Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    13. Studeni 2020. 21:35

🌺Dada31🌺

Women Name maloprije je bila prijateljica kod mene. U 28 tj je trudnoće i kaže da je prvih 12 tjedana svaki dan osjećala kao da će dobiti mengu i kao da ju netko nožem ubada… I prestalo je i tu i tamo se javi koji put. I da je to normalno, da je često boli kao da ima ovulacijske bolove… Ali da joj je doktor rekao da je to normalno… Događaju se promjene i bebica se prilagođava unutra 🙏❤️

Joj hvala ti puno ❤️❤️🙏
    Cure fkt ste me smirile hvala vam do neba

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 21:45

Bozma, napisala sam detaljni izvještaj, ali mi ne stane u jedan komentar  pa ga dijelim. 
    Ja sam bila kod dr. Bračun. Jako sam zadovoljna s njom, ali ne mogu tvrditi da je pristup individualan jer sam bila samo jednom. Možda svakome propisuje istu terapiju i možda bi i ona gurala svaki put isto bez obzira na uspjehe.
    Ono što znam je da je odmah dosta dobro procijenila kad će biti aspiracija, upozorila me odmah na početku da ne zna kako ću reagirati na hormone jer je očekivala da će mi morati pojačati dozu radi nekih mojih specifičnosti - na kraju je bila sretna što nije trebala i bila je zadovoljna kako sam reagirala. Dakle, po tome procjenjujem da bi bila mijenjala doze i pristup ovisno o kontekstu. Ali ne mogu garantirati.
    Ono što je meni kod nje super jest to što mi je stvarno svaki put dala vremena za sva pitanja, uvijek me smirila, jako je opuštena ali ne mulja - nekako te sa optimizmom pripremi i na mogući loši ishod pa lakše prihvatiš sve. Plus te njene oči, koje se uvijek smiju, i uvijek ulijevaju povjerenje.
    Na prvim konzultacijama sam bila sva u panici, ona je smireno odgovarala na svako pitanje, i onda bi na kraju pitala: Imate li još pitanja? Ja bih rekla da sam pogubljena, ona bi rekla OK, samo si dajte vremena, blabla... Imala sam osjećaj više da sam na nekoj dobroj terapiji nego na nečem tako stresnom i teškom.
    Također, jako sam sretna što su mi ponudili injekcije progesterona, na više mjesta sam kasnije našla da to stručnjaci preporučuju i da su u USA već napustili to da ti samo daju utriće, nego daju ili utrići + booster, ili utrići + te svakodnevne injekcije jer je uspješnost tako puno veća.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 21:46

Od mana - D vitamin i TSH sam vadila na svoju inicijativu, nije me tražila da donesem svježe nalaze, a u međuvremenu mi se TSH pokvario. Ali čim je vidjela nalaze, odradila mi je besplatne konzultacije i dala mi recept za terapiju.
    Druga stvar koju vidim da je tebi bitna, nisu biolozi pričali sa mnom o mojim jajnim stanicama, ona mi je isprezentirala situaciju i rekla što biolozi misle. Pritom je, opet, bila jako realna, ali optimistična. Ne znam bih li imala pristupa biolozima da sam to tražila, kako mi je bilo prvi put meni su informacije koje mi ja dala bile dovoljne. 

I dalje malo žalim što nisu htjeli smrznuti moje malce treći dan. S druge strane, namjeravali su ih smrznuti četvrti dan pa se tješim da bi preživjeli još taj jedan dan da je bilo suđeno. Iskreno, ako imaju propasti, draže mi je da nisu ni smrznuti nego da imam lažnu nadu da me čekaju. Ono što mi je drago jest da su mi rekli mailom poslati vijesti, ali s obzirom da su bile loše - nisu slali mail nego me doktorica osobno zvala (bila je subota).
    Ne znam da li ti ovaj moj traktat pomaže. 

💔💔💔

Ruska1986
    13. Studeni 2020. 21:48

*.Women_name.*

🌺Dada31🌺

Women Name maloprije je bila prijateljica kod mene. U 28 tj je trudnoće i kaže da je prvih 12 tjedana svaki dan osjećala kao da će dobiti mengu i kao da ju netko nožem ubada… I prestalo je i tu i tamo se javi koji put. I da je to normalno, da je često boli kao da ima ovulacijske bolove… Ali da joj je doktor rekao da je to normalno… Događaju se promjene i bebica se prilagođava unutra 🙏❤️

Joj hvala ti puno ❤️❤️🙏
    Cure fkt ste me smirile hvala vam do neba

Da se i ja ukljucim, i meni je tako! Do nekog 12 tt je tako bilo, samo nekad malo slabije a nekad bi to trajalo po par dana! Bas grcevi kao pred mengu... To ti je sve normalno jer se sve sprema za povecavanje bebice 🤗🤗  Znaci, to nije nista neuobicajeno ili nesto sta te treba brinut... 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 21:51

Trudnice, vi ste nama ovdje neprocjenjive i nadam se da se nećete maknuti kako napreduje trudnoća. Ja si pamtim sva ova vaša upozorenja pa sam smirenija oko mojih simptoma 

💔💔💔

manemoj
    13. Studeni 2020. 21:55

NadimakMTB

Od mana - D vitamin i TSH sam vadila na svoju inicijativu, nije me tražila da donesem svježe nalaze, a u međuvremenu mi se TSH pokvario. Ali čim je vidjela nalaze, odradila mi je besplatne konzultacije i dala mi recept za terapiju.
    Druga stvar koju vidim da je tebi bitna, nisu biolozi pričali sa mnom o mojim jajnim stanicama, ona mi je isprezentirala situaciju i rekla što biolozi misle. Pritom je, opet, bila jako realna, ali optimistična. Ne znam bih li imala pristupa biolozima da sam to tražila, kako mi je bilo prvi put meni su informacije koje mi ja dala bile dovoljne.

I dalje malo žalim što nisu htjeli smrznuti moje malce treći dan. S druge strane, namjeravali su ih smrznuti četvrti dan pa se tješim da bi preživjeli još taj jedan dan da je bilo suđeno. Iskreno, ako imaju propasti, draže mi je da nisu ni smrznuti nego da imam lažnu nadu da me čekaju. Ono što mi je drago jest da su mi rekli mailom poslati vijesti, ali s obzirom da su bile loše - nisu slali mail nego me doktorica osobno zvala (bila je subota).

Ti si to baš detaljno ispisala 😊
    Kod mene je razlika bila ta što sam ja svaki put pričala s embriologom. I poslije aspiracije je prvo on došao u sobu pa nakon njega doktor, ista stvar i kod transfera. A u međuvremenu me embriolog zvao i izvještavao o stanju

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 21:59

manemoj

Kod mene je razlika bila ta što sam ja svaki put pričala s embriologom. I poslije aspiracije je prvo on došao u sobu pa nakon njega doktor, ista stvar i kod transfera. A u međuvremenu me embriolog zvao i izvještavao o stanju

manemoj, i predetaljno 
    S obzirom da znam Bozminu situaciju, želim joj dati čitavu sliku. To što sam ja oduševljena svojom doktoricom ne znači da bi i njoj bila dobra, zato mi je važno sve razjasniti. Plus, ja stvarno nisam iskusna i ne znam kako to inače izgleda. Samo mogu reći da mi je s njom bilo najugodnije razgovarati (bila sam na 4 konzultacija sa MPOvcima prije nego što sam nju izabrala) i da mi je stvarno olakšala cijeli ovaj proces.
    Što se embriologa tiče, možda inače i ovdje oni pričaju s ženama, ali ih sad štede radi korone? Ne znam. Znam da svima rade ICSI radi korone jer im je tako lakše, da su se podijeliti u razdvojene timove da se ne zaraze svi, ...  ne znam koja su sve druga pravila uveli.

💔💔💔

13. Studeni 2020. 21:59

manemoj

NadimakMTB

Evo Bozma još jedan plus.

manemoj
    13. Studeni 2020. 22:01

NadimakMTB

manemoj

manemoj, i predetaljno
    S obzirom da znam Bozminu situaciju, želim joj dati čitavu sliku. To što sam ja oduševljena svojom doktoricom ne znači da bi i njoj bila dobra, zato mi je važno sve razjasniti. Plus, ja stvarno nisam iskusna i ne znam kako to inače izgleda. Samo mogu reći da mi je s njom bilo najugodnije razgovarati (bila sam na 4 konzultacija sa MPOvcima prije nego što sam nju izabrala) i da mi je stvarno olakšala cijeli ovaj proces.
    Što se embriologa tiče, možda inače i ovdje oni pričaju s ženama, ali ih sad štede radi korone? Ne znam. Znam da svima rade ICSI radi korone jer im je tako lakše, da su se podijeliti u razdvojene timove da se ne zaraze svi, … ne znam koja su sve druga pravila uveli.

Ja si nekako mislim da je barem prvi put bitan taj dobar osjećaj. Ja se točno sjećam prvog trenutka kad sam pomislila ovo je doktor za nas.. i to mi je stvarno dalo mir kroz cijeli taj proces. E sad.. hoće do kraja biti tako, nadam se...

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    13. Studeni 2020. 22:07

NadimakMTB

Trudnice, vi ste nama ovdje neprocjenjive i nadam se da se nećete maknuti kako napreduje trudnoća. Ja si pamtim sva ova vaša upozorenja pa sam smirenija oko mojih simptoma

Ma kakvi! Ne idemo mi nigdje 🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.