Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    10. Veljača 2021. 17:31

Ruska1986

Tanja79

Ruska1986

Tanja79

Kad ja vidim kakvom lakoćom dadaštanca testove, odusevim se. Meni je moj jedan, prosli put odneo godine zivota. Ti si sto se mene tice trudnica i to ne to, samo cekamo betu formalno. Na zalost nisam mogla da otvorim vecinu slika, ne znam zasto. Sanjich jel piskila test?
    Ja sam obavila juce histeroskopiju, obimnija hospitalizacija nego za aspiraciju. Kad mi rece sestra "ovo je vasa soba a ovo vas krevet" ja zinula 😵😮 kakva soba, kakva bolnica, ja kuci idem. Zovem ja svog doktora, kaze on, mogu ici kuci ako hocu, pa da dodjem opet rano ujutro u bolnicu, ispada kao da sam i spavala unutra, doktor zakon. Cekam sutra rezultat necega, isečeno mi je malo nesto, kaze muz, nije miom, nije polip. Nesto drugo al nece mi reci sta da ne bi googlala. Ako je to sutra sve OK, za 10tak dana krecemo sa bockanjem.

A kako se ti osjecas?

Hvala na pitanju, ok sam, nekad malo boli pa stane, kao menga. Ima i krvi al nije strasno. Antibiotik i mirovanje danas, sutra. Malo me strah od sutrašnjeg nalaza al necu da razmisljam o tome.

A sto sad kad dobijes nalaze sutra(s kojima ce sve bit ok 🙂)? Jel moras cekat oporavak nekakav ili ides odmah u postupak? Nemam iskustva sa tim, a zanima me bas…

Ne treba čekati, u istom ciklusu se moze obaviti i histeroskopija i IVF. Samo mislim da prirodna trudnoca treba oporavak 3-6 meseci jer endometrijum treba da se oporavi. A u ovom nasem procesu ga zadebljamo lekovima 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Ruska1986
    10. Veljača 2021. 17:31

Trudnice, tako je to, nazalost.. Neko trudnocu doslovno ni ne osjeti a netko ne da ju osjeti, nego umire svaki dan. Sto se mene tice, ja se stvarno ne mogu zalit! Bas ono, skolska trudnoca.. Imala one mucnine, pa sad zgaravicu, pa se sad opet mucnine vracaju, bolni kukovi.. Ali bez krvarenja ili ceg drugog. A opet osluskujem svaki simptom i sve me brinulo, pogotovo u pocetku. Sad toliko i ne jer se beba stalno mrda pa sam nekako mirnija. A pogotovo brinete vi koje imate neke probleme, pa naravno da vam je osjetljivost na entu i da osluskujute ama bas sve:svaki grc, svaki pokret, svaki strec... Hocu rec, da nema krvarenja ili hematoma ili ostalog, mozda ni ne bi toliko osjecale to sve. Ali ovako, kad moras mirovat i svaki dan zivjet u nekom strahu, nije lako. Usredotocen si samo na te bolove i oni te okupiraju cijeli dan. Ja sam, recimo, prva tri mjeseca radila pa nisam stigla toliko osluskivat svaki simptom jer sam bila okupirana i drugim stvarima. A opet se sjecam tih i bolova i grceva i sveg ostalog i za sve sam se pitala pa jel to normalno, jel to samo kod mene il sta? I naravno da me brinulo, a od starta svi pregledi savrseni. Nadam se da ce mi se tako trudnoca privest kraju i da ce sve bit ok, ako Bog da. A i vama ce bit malo lakse kad dodjete u neke tjedne kad osjecate bebu cijeli dan pa nekako znate da je sve ok 🤗🤗 ja vam zelim samo da izgurate ovo sve nekako i zao mi je da morate uopce prolazit kroz to sve, ali nema se tu sta... Stisnut zube i veselit se svojoj bebici 💜❤💙

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    10. Veljača 2021. 17:39

MISS

Women Name potpisujem sve sta si napisla…jos kraj sebe imam sestru trudnicu, 7 mj.trudna , sve joj je Bogu hvala islo glatko, ne zna sta je beta,sta je tsh,lh,fsh,progesteron,utrici, apsolutno nista jer nije imala potrebe znat ..seta i pije kave najnormalnije, oblaci traperice i sreduje se ,niko ni ne kuzi skoro da je trudna koliko joj je sve lezerno i olako,a ja ko mrtva macka lezim i bojim se okrenit na bok jer mislim si ako promijenim pozu pocet ce grcevi…😂😂😂 Šta ti je život!!! Ali dobro, vise cemo cijenit sve ovo sta dođe tezim putem! Sve je kako treba biti….

Mislim da će ti kroz sad mj dana bit lakše, bar je meni tako bilo. Jer ipak bebica je dole nisko i sve to i stvara ti pritisak. Kad se povuče gore, oko 20 tt je već do pupka više nije takav pritisak na zdjelicu 🙏

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Veljača 2021. 17:39

Cure sasa sam čula jednu jako lijepu vijest, za djevojku koja je prije cca 5 god bila u mpo vodama..
    Znači ona i muž u 8 godina (prvo veze pa braka) nisu mogli dobiti dijete... Kada se odlučila kreniti u ove vode, po nalazima su bili katastrofa. Njemu je utvrđena teška muška neplodnost, a ona je imala cukluse po 60+ dana. U svakom smislu riječi nisu ni bili kompatibilni da bi prirodno uspjeli imati bebu...njemu su preko tese našli svega nekoliko spermića koje su ispucalu na oko 6 transfera i uvijek ništa. Neznam kakva je bila kvaliteta, ali očito ne obećavajuća... Njihova predzadnja šansa, i ostane trudna... Da bi saznala da nosi 2 jednojajčane blizanke (koje uskoro pune 5 god). Oko Božića du odlučili da idu probati sa tim jednim koji je ostao (dvodnevni cc, znači šanse jako male ali vrijedne). Krenula je, došla na termin za uzimanje briseva pa da usput u uzv obavi (kod socijalnog) i kaže on njoj da neće puno mrdati dolje i da neće briseve da ne odšteti plod. Ona kad nije da stolice pala...srčeko već kuca ❤️🙏 a ako M i inače nije imala, ni na kraj pameti da bi bila trudna, a kamoli prirodno za koje su šanse bile - 0%.
    Kako volim kad se dese ovakva čuda, i ovakve priče su SVE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

endometrioza

Ruska1986
    10. Veljača 2021. 17:40

Tanja79

Ruska1986

Tanja79

Ruska1986

Tanja79

Kad ja vidim kakvom lakoćom dadaštanca testove, odusevim se. Meni je moj jedan, prosli put odneo godine zivota. Ti si sto se mene tice trudnica i to ne to, samo cekamo betu formalno. Na zalost nisam mogla da otvorim vecinu slika, ne znam zasto. Sanjich jel piskila test?
    Ja sam obavila juce histeroskopiju, obimnija hospitalizacija nego za aspiraciju. Kad mi rece sestra "ovo je vasa soba a ovo vas krevet" ja zinula 😵😮 kakva soba, kakva bolnica, ja kuci idem. Zovem ja svog doktora, kaze on, mogu ici kuci ako hocu, pa da dodjem opet rano ujutro u bolnicu, ispada kao da sam i spavala unutra, doktor zakon. Cekam sutra rezultat necega, isečeno mi je malo nesto, kaze muz, nije miom, nije polip. Nesto drugo al nece mi reci sta da ne bi googlala. Ako je to sutra sve OK, za 10tak dana krecemo sa bockanjem.

A kako se ti osjecas?

Hvala na pitanju, ok sam, nekad malo boli pa stane, kao menga. Ima i krvi al nije strasno. Antibiotik i mirovanje danas, sutra. Malo me strah od sutrašnjeg nalaza al necu da razmisljam o tome.

A sto sad kad dobijes nalaze sutra(s kojima ce sve bit ok 🙂)? Jel moras cekat oporavak nekakav ili ides odmah u postupak? Nemam iskustva sa tim, a zanima me bas…

Ne treba čekati, u istom ciklusu se moze obaviti i histeroskopija i IVF. Samo mislim da prirodna trudnoca treba oporavak 3-6 meseci jer endometrijum treba da se oporavi. A u ovom nasem procesu ga zadebljamo lekovima

A, pa super onda! Ja sam mislila da mozda moras cekat na oporavak. Znaci, cekas onda sutra ove nalaze i kreces u postupak? 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    10. Veljača 2021. 17:42

Dada🐼

Cure sasa sam čula jednu jako lijepu vijest, za djevojku koja je prije cca 5 god bila u mpo vodama..
    Znači ona i muž u 8 godina (prvo veze pa braka) nisu mogli dobiti dijete… Kada se odlučila kreniti u ove vode, po nalazima su bili katastrofa. Njemu je utvrđena teška muška neplodnost, a ona je imala cukluse po 60+ dana. U svakom smislu riječi nisu ni bili kompatibilni da bi prirodno uspjeli imati bebu…njemu su preko tese našli svega nekoliko spermića koje su ispucalu na oko 6 transfera i uvijek ništa. Neznam kakva je bila kvaliteta, ali očito ne obećavajuća… Njihova predzadnja šansa, i ostane trudna… Da bi saznala da nosi 2 jednojajčane blizanke (koje uskoro pune 5 god). Oko Božića du odlučili da idu probati sa tim jednim koji je ostao (dvodnevni cc, znači šanse jako male ali vrijedne). Krenula je, došla na termin za uzimanje briseva pa da usput u uzv obavi (kod socijalnog) i kaže on njoj da neće puno mrdati dolje i da neće briseve da ne odšteti plod. Ona kad nije da stolice pala…srčeko već kuca ❤️🙏 a ako M i inače nije imala, ni na kraj pameti da bi bila trudna, a kamoli prirodno za koje su šanse bile - 0%.
    Kako volim kad se dese ovakva čuda, i ovakve priče su SVE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Jaooooo, kakva prica 🤗🤗🤗🤗 bas cudo! ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

MISS
    10. Veljača 2021. 17:43

Tiki puno ti hvala na informacijama, raspitat cu se kod doktora za sve . 
    Ruska slazem se od rijeci do rijeci.
    Women Name tako mi je i dr rekao,da bi se do 20tj to trebalo smiriti.  Pa izgurat cemo do tad 🙏
    Hvala cure, uvijek me utjesite i pomognete..Sorry sta uvijek gnjavim sa istim stvarima...ali sta cu,sve me brine i bojim se .

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

AuroraB
    10. Veljača 2021. 17:43

Darliv svakako se ti posveti poslu, po meni moramo živjeti i van postupaka, te razmišljati i o drugim stvarima... Taman imaš vremena nafilati stanice i kad rješiš stvari oko posla, ideš u novi postupak 
    Sunny idemo kod iste doktorice u Petrovoj ❤️ Mislim da si jako dobro odabrala! Nadam se da se neću predomisliti u svojoj ljubavi prema njoj jer uskoro imam konzultacije kod nje na kojima ćemo utvrditi konačnu terapiju za sljedeći postupak, baš me zanima kako će razmišljati 
    Ela dakle i ti se pridružuješ novopečenim trudnicama Dadi i Sanjich 
    Leia mogu misliti kako si bila nervozna prije UZV, drago mi je da je sada sve dobro, držim 🤞🤞 za dalje!
    Meto i ti krećeš uskoro, suppeer! Daj mi reci, kakve si rezultate imala prvi puta na Gonalima? S obzirom da je doktorica sigurna da želi ponavljati sa njima. Ja sam bila na Ovaleap 225, dobila sam puno stanica, malo slabije kvalitete.. pa je rekla doktorica da bi išla ovaj puta na Gonale, ali nije ni sama sigurna jer sam realno dobila 18jj na Ovaleapu, i radim sad par mjeseci na njihovoj kvaliteti. Sad ni sama ne znam da li da mijenjamo terapiju ili da predložim da me vrati na Ovaleap..

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

10. Veljača 2021. 17:48

Samo da javim da je ipak bila u pitanju biokemijska trudnoća,beta je skroz pala..
    Ja ću se maknuti s foruma,hvala na svim savjetima što sam naučila od vas ..
    Svim curama ,ženama danas ne nabrajamo jer nas ima jako pumo želim što prije ostvarenje svog najvećeg cilja🤰🤱❤️
    DADA i SANJICH vas dvije ste nekako najaktivnije ovih dana ,testići su vam super i želim da ugledate ogromnu betu 😍
    MTB sretno i da se ovaj period ubroji u trudnoću i naravno da ostane koji smrzlić za bracu ili seku😘

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    10. Veljača 2021. 17:49

Ruska1986

Tanja79

Ruska1986

Tanja79

Ruska1986

Tanja79

A kako se ti osjecas?

A, pa super onda! Ja sam mislila da mozda moras cekat na oporavak. Znaci, cekas onda sutra ove nalaze i kreces u postupak?

Da, sutra nalazi i oko 20-tog stize M pa krecemo sa Gonalom. Nadam se, druga sreća 😀 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.