Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    29. Siječanj 2021. 16:01

Ivevk, mi smo takoder bili kod dr. Maricica, mislim da ce ti se svidjeti. Ne znam sto se tice provodenja postupka jer do toga nismo dosli, ali na konzultacijama vrlo je direktan, da ti na znanje sve moguce opcije i ishode i objasni "laicki", ne "uljepsava situaciju" i ne obecaje prije nego sve ima crno na bijelo sa nalazima...Mozda je malo sok na prvim konzultacijama cuti bas sve moguce ishode, jer se neki od njih uopce nece ticati vase situacije (meni je dragi na prvim konzultacijama bio ful vise u soku dok mu je objasnjavao nego ja) , ali lijepo doktor sve objasni. Evo meni se svidjelo tamo, moj subjektivni dojam :) 

Leoni, takoder koliko znam slazem se sa MTB, ne znaci idiopatska neplodnost da nece uspjeti na MPO. Samo vjerojatno ni tada neces znati zasto nije uspjelo/je uspjelo. Ali ako uspije, neces ni razmisljati vise o tome :) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

Rina89
    29. Siječanj 2021. 16:04

Drage žene, ja sam danas dobila nalaz količine vitamina D. Vrijednost je 30,9. To je, vidim, gotovo značajan nedostatak (tako je objašnjeno u ref. vrijednostima). Što mi savjetujete?
    Prije nekoliko dana bila sam kod svoje gin. koja mi nije htjela dati uputnicu za vitamin D pa sam išla privatno. Pretpostavljam da ne bi bila sretna da joj javim da sam bila jer mi je rekla da čekam konzultacije za MPO. 
    Je li netko imao takvu vrijednost (čini mi se da sam vidjela da je bilo takvih slučajeva samo ne znam tko je imao) i koliko vam je trebalo vremena da ga podignete na normalu? Bojim se da bi mi mogao odužit ulazak u postupak.
    Ovoj je 1.put da sam ga vadila i to na svoju ruku. Nije čudno onda valjda da sam imala od dosta j. s. samo 2 embrija za transfer. 
    Leia2.0 nema na čemu! 😊 Nadam se da je to zbog bete, a ne hipera. 
    Mila Milica divna beta!😍

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

MaloTele
    29. Siječanj 2021. 16:06

MTB

Plavimak

MaloTele

Plavimak

Zašto bih prvo stimulirani možda onda i uspijem ispucati sve prilike koje sam dobila. Koliko sam shavtila, između 2 stimulirana postupka mogu imati prirodni ili inseminaciju, zar ne?
    Može li mi netko pojasniti:
    1. Da li se FET zamrznutih embrija tretira kao postupak, jedan od 4+2 na koje imamo pravo?
    2. Da li se može platiti transfer tzamrznutih embrija koje sam skupila na teret HZZO s navršene 42. godine u neku privatnu MPO kliniku i tamo napraviti FET?
    Ok, ne želim biti pesimistična, pa naravno da imam šanse ostati trudna i dok čekam postupak i tijekom 1.postupka.. No kako je ovdje vrijeme ključno, pokušavam si složiti matematiku.

Fet se racuna pod onaj postupak u kojem je doslo do zamrznutih embrija, recimo da sad ides u punu stimulaciju i dobijes smrzlice, kad ces ic po njih to se ne smatra novim postupkom nego se gleda kao prvi jos. Za ovo drugo neznam,nadam se da Ce ti netko znati odg.

hvala..

Ne znam zašto njoj zahvaljuješ kad sam ti ja sve rekla. Vidiš je da je sva neka čudna, djeci glave skida. Ja bih je ignorirala, da sam na tvom mjestu…

Jos cu zavrsit i na ignore listi 🤷😂🤦ima li netko tamo vec? 😉 Haha ne skidam im ja glave,naprosto glave nestanu,i nisu djeca u pitanju, nego dijete,samo jedna glava je falila,ostale su bile na broju 😃

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    29. Siječanj 2021. 16:08

Mila Milica  odlicna beta,sad sam se sjetila da sam zab cestitat 🤷🤦 ugl super,drzim fige da sto prije prođe vrijeme do uzva 🤞🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

🌼TiKi🌼
    29. Siječanj 2021. 16:08

Rina89 ja sam imala ispod 30. Pila sam dva tjedna oleovit kapi po 20kapi dnevno pa po 5 do kraja bocice. Sad ima bolji nacin-ampule koje se piju jednom tjedno od 25 000i.j. kroz mj. dana pa kontrola. Oboje,i kapi i ampule, idu na recept. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Pmak
    29. Siječanj 2021. 16:11

MTB

Plavimak

MaloTele

Plavimak

Zašto bih prvo stimulirani možda onda i uspijem ispucati sve prilike koje sam dobila. Koliko sam shavtila, između 2 stimulirana postupka mogu imati prirodni ili inseminaciju, zar ne?
    1. Da li se FET zamrznutih embrija tretira kao postupak, jedan od 4+2 na koje imamo pravo?
    2. Da li se može platiti transfer tzamrznutih embrija koje sam skupila na teret HZZO s navršene 42. godine u neku privatnu MPO kliniku i tamo napraviti FET?
    Ok, ne želim biti pesimistična, pa naravno da imam šanse ostati trudna i dok čekam postupak i tijekom 1.postupka.. No kako je ovdje vrijeme ključno, pokušavam si složiti matematiku.

Fet se racuna pod onaj postupak u kojem je doslo do zamrznutih embrija, recimo da sad ides u punu stimulaciju i dobijes smrzlice, kad ces ic po njih to se ne smatra novim postupkom nego se gleda kao prvi jos. Za ovo drugo neznam,nadam se da Ce ti netko znati odg.

hvala..

Ne znam zašto njoj zahvaljuješ kad sam ti ja sve rekla. Vidiš je da je sva neka čudna, djeci glave skida. Ja bih je ignorirala, da sam na tvom mjestu…

tebi sam puse poslala. I rasplakala se. No sad mi je bolje. Faala.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 16:13

Rina89, pokušaj užicati kod svoje socijalne ginekologice ili LOMa recept na DVital25000. U tom slučaju ti je besplatno. Ja sam dobila od privatnika kod kojeg sam bila na pregledu - da, onda se plati, ali nije skupo (50tak kn). Uzima se jedna doza svakih tjedan dana.
    Ako to ne upali, naruči si ovo: https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/dodaci-prehrani/vitamini-i-minerali/better-you-vit-dk2-oralni-sprej-12ml-17143/ - košta osjetno više i manje je dobra varijanta, ali najbolja koju možeš dobiti bez recepta. Špricaš jednom dnevno, svaki dan, uz neku masnu hranu ili uz omega3 tablete.
    D vitamin ti se relativno brzo digne, stigneš ga nabildati do postupka ako sad odmah kreneš.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 16:14

MaloTele

MTB

Plavimak

MaloTele

Plavimak

hvala..

Jos cu zavrsit i na ignore listi 🤷😂🤦ima li netko tamo vec? 😉 Haha ne skidam im ja glave,naprosto glave nestanu,i nisu djeca u pitanju, nego dijete,samo jedna glava je falila,ostale su bile na broju 😃

Evo vidite, već je počela i trabunjati. Neka netko pomogne ovoj jadnoj trudnici! Gurnite joj čvarke ili ćevape u usta da dođe k sebi 

💔💔💔

• Pmak
    29. Siječanj 2021. 16:15

Da, TSH je bolje do max 2, idealno oko 1 do 1-5.
    Osim gore opisanih problema, u stimulaciji TSH skoči. A za održavanje trudnoće kao i intelektualne sposobnosti djeteta je najboje da je ispod 2. Molim, nemojte da to sad netko pročita i udari u paniku.. Jer ako je TSH povišen ne znači da će se usitinu odmah nešto loše desiti.
    Sjećam se kako je moj ginekolog dr.Kos iz Ginekosa tijekom trudnoće stalbo mantrao: "TSH vam je ispod 2, mora biti ispod 2.." I sad imam sina pametnjakovića.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    29. Siječanj 2021. 16:16

Plavimak

MTB

Plavimak

MaloTele

Plavimak

hvala..

tebi sam puse poslala. I rasplakala se. No sad mi je bolje. Faala.

Draga, skupa smo u ovome. Samo ti pitaj što god ti treba. I ne daj da te itko uvjeri da je kasno, da si stara, da je zadnji vlak i ostale brbljarije. Budu te ovdje cure išamarale (kao što su išamarale mene kad sam pala ).
    I nema na čemu, ja volim rasplakavati ljude 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.