Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    28. Siječanj 2021. 07:14

SBjelis

Jutro! Ja se spremam na sistematski, upute:
    Nemojte nista jesti ni piti 12h prije labosa. 2 sata prije pregleda abdomena popiti 2-3case vode. Hm.. A cijeli sistematski je sat i pol, dva.
    Brijem, dodjem tamo upiskim se, obavim lab, natovarim se vodom, odem u shopping i vratim se za sat vremena na ostatak pretraga 😁

Smijes piti vodu ali ne caj, kavu i sl. Prvo ides na uzv abdomena s punim mjehurom i onda te salju na davanje urina

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 07:26

Hvala ribic
    MTB neko suho ulje. Ali poanta je u puno puno puno masnoce u vrijeme kada se koza rasteze. Ne znam kako od karite maslaca napraviti suho ulje. Mislim da ovdje nema puno opcija.

oharascarlett14@gmail.com

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 07:52

Meni je super bas ova Biobaza. Ja se inace nikad ne mazem jer mi se nista ne upije u kozu, iako je vise prema suhom neg da je masna. Ali ovo se upije za cas! Jos nisam ni jednu striju dobila a trbuh mi se dosta povecao, i nemam nikakvog svraba(sve je to zasad 😂😂). I Balea je imala jedan super losion, al ga sad ne mogu nigdje nac. Izgleda da su ga povukli iz prodaje 😡 inace ne koristim njihove proizvode, ali ovaj mi je frendica preporucila nakon mora i nakon sta sam se pocela gulit. 
    Mislim da je ovaj
    https://ibb.co/D10TpmC
    Nisam dugo naletila na njega pa sam i zaboravila. Ful brzo se upije u kozu..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    28. Siječanj 2021. 07:54

SBjelis

Jutro! Ja se spremam na sistematski, upute:
    Nemojte nista jesti ni piti 12h prije labosa. 2 sata prije pregleda abdomena popiti 2-3case vode. Hm.. A cijeli sistematski je sat i pol, dva.
    Brijem, dodjem tamo upiskim se, obavim lab, natovarim se vodom, odem u shopping i vratim se za sat vremena na ostatak pretraga 😁

Sretno ti! Nemoj misliti na piskenje, nemoj misliti na piskenje,... 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 08:02

Ruska toliko ne mislim na piskanje da mi se prestalo piskit. A kasnim, majkomila ovog prometa! 

Leia3.0
    28. Siječanj 2021. 08:12

Jutro cure. Pitale ste za lijekove u stimulaciji. Nisam iskusna po tom pitanju jer je tek prva stimulacija iza mene, ali mogu reći da sam dosta dobro podnijela ovaleap što se tiče psihičkog stanja. Očekivala sam da ću poluditi i izluditi muža, ali to se (srećom) nije dogodilo. Ni sad na utrićima ne osjećam neko PMS ludilo. Iskreno, više sam bila nervozna u svojim prirodnim ciklusima i PMS-ovima. Tako da što se tog dijela tiče, ponovila bih ovaleap. 
    Druga stvar je rezultat, premda sam primala manju dozu lijeka, očekivala sam ipak malo bolji rezultat, iako me svi uvjeravaju da je to sasvim normalan rezultat. Tak da nemam pojma. Vidjet ćemo kako će sve ovo završiti. 
    Od trenutnih simptoma (7dpt) imam još samo bolne grudi i predmenstrualne menstrualne grčeve. Čak više nisam ni umorna. Evo, ne znam kako će to sve završiti. Planiram test piškiti u nedjelju, to će bit 10dpt trodnevnog, 2 dana prije bete.  

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Sunny_🐣
    28. Siječanj 2021. 08:27

Čupica

Sunnyoprosti kaj se kasno javljam, ujutro sam na poslu, a i doktorica mi puno domace zadace dala. 😀
    Kariotip mu je uredan a pronasli su mu mikrodelecije AZFc regije Y kromosoma koja je najoptimalnija mozda, ali definitivno moze biti uzrok azoo. K tome on je kao dijete operativno spustao testise pa su to dva razloga te dijagnoze.
    Bila sam na UZV u pon i idem opet u pon. To je bilo kratko i jasno. Misli da imam inzulinsku rezistenciju, a da nalaz inzulina koji me trazila prvi puta, nije niti pogledala. Zakljucila je po UZV valjda. Sada me trazila da izvadim lipidogram, opet inzulin i OGTT. To sam danas napravila da imam nalaze za ponedjeljak.

da, čitala sam o tim mikrodelecijama i C regija je najoptimalnija (ako već mora nešto biti) jer postoji nada da će se nešto naći biopsijom. 
    Žao mi je što imaš takvo iskustvo sa doktoricom  Vjerojatno je na UZV vidjela PCOS koji sa sobom vuku inzulinsku rezistenciju u vecini slučajeva. Iako da imaš PCOS imala bi visok AMH? Super što si uspjela odmah izvaditi nove nalaze. Sretno u ponedjeljak i ne izlazi od tamo dok ti sve ne objasni 🤞🤞😆😆

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

AuroraB
    28. Siječanj 2021. 08:28

Nikitta tebi je zapravo svaki puta terapija bila gonal? Nisu htjeli probati sa nekim drugim lijekom, sličnog sastava?
     MTB mislim da su svi rekombinantni lijekovi dobiveni "umjetnim" putem npr iz stanica kineskog hrčka, a ovi drugi su prirodni; dobiveni iz ljudskih stanica. Npr. Brevatcid je dobiven iz urina trudnica, dakle prirodno proizveden, Ovaleap iz stanica kineskog hrčka.
    Moj FSH je 5.3, LH 2.; prva terapija čisti FSH (Ovaleap, kineski hrčak :-) ). Dobila sam 18jj stanica, ali na žalost lošije kvalitete (7 oplođenih od 12 putem ICSI-a, 2 blastociste, bez smrzlića) Druga terapija Rekovelle (čisti FSH, navodno dobiven iz ljudskih stanica). Na 3D UZV sam vidjela min 15jj, aspirirano 7, 4 od toga oplođene IVF-om, bez blastociste. Treća će biti Gonal, vjerojatno sa dodatkom Menopura zbog niskog LH.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    28. Siječanj 2021. 08:30

**LH 2.9

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 08:36

Vidim da često bude isforsirano puno folikula i js, a rezultat zrelih oplodjenih bude nekoliko embrija. Tipa od 11 aspiriranih, 5 je zrelo, 3se oplode. Pa koja je fora forsirati puno kad nisu zrele. Samo trose rezervu 😬

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.