Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Siječanj 2021. 11:49

Mattan

Tuma ivan87401@gmail.com
    Sanjich ja pojma nisam imala što i kako, rekao je od O ide onoliko dana koliko je zametak…. Kod mene su petodnevni, znali 0 +5 dana…
    Ponovno sam ga pilala sa mojom ranom O, a on kaže ništa za to, to je neobično ali ako je moje tijelo tako funkcionira već 2god znači da je fiziološko.
    Pitam ga za estrofem, zašto idemo prirodno kad mi je O tipa 9dc i endometrij ne bude baš full kako bi trebao, kaže do sada nije bilo problema i bio je dovoljne debljine.
    Mislim ok, vjerujem mu… Ali stalno me kopka ta rana ovulacija…
    Prije cca 2 god O mi je bila 16 dc, Ciklusi 31 dan… Znala, sam imati po 3 vodeća folikula (jbte da sam ostala trudna tada riješila bi troje odjednom 🙈🙈) a sad sve nešto bezveze

Ja sam mom xy danas rekla.. I vi mislite da malo kasniji transfer je uspjesniji a on zinuo hahha gleda me i pita se ova nije normalna... Kako mislite kasniji? Zelite li da vam otvorim istrazivanja? Ajmo malo o biologiji kaze on.. Nakon ovulacije stanica ceka 1-2dana na sprermij, nakon oplodnje 5 dana putuje.. Ja kao sutim klimam sve jasno.. Na kraju sam mu rekla doktore nemojte se ljhtit prvi mi je postupak ja vam to nis ne kuzim pa se izgubim i bolje da vas pitam nego da u svojoj glavi sumnjam u nesto..
    Onda se nasmijao pa mi objasnjavao tu recepti bost, pa Estradiol i progesteron.. Pa kako on zagovara velike doze zato dobijem 400 mg svakih 12h jer on prati najnovija istrazivanja ne drzi se svega od prije 10gpdina.. I tak.. Na kraju smo sve teme prosli i vjerujem mu i dajem mu se u ruke taj 7dpo 😊🤞

❤️J_0209_b😺
    26. Siječanj 2021. 11:49

Čitam hrpu infomacija. 
    Al me i dalje kopa kaj očekivat na prvom ultrazvuku,? Kakav je daljnji postupak i očekivanja. Totalno sam nova u ovome, a doktori totalno škrti na informacijama.. Užasno sam nestrpljiva..🤗 I strah me da neće bit dovoljno js.. 
    P. S. Sorry ako sam dosadna,. 🙈🤔😊

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Siječanj 2021. 11:51

ANKSIMORON

MTB

Leia2.0

MTB

J_b

MTB

J_b

S obzirom na iskustvo.. Trebam vašu pomoć. U četvrtak (7.dan) se trebam pikat i s gonalom i cetrotide.om.
    A kad sam zvala sestru u Vin. da sam dobila bila sam na poslu i nisam vidjela, da na uputama piše da trebam doći 8.dan,.
    Kaj sad? Jel da zovem da me prebaci s četvrtka na petak? Hellp, zabrljala sam nenamjerno

Ne razumijem baš pitanje. 7dc pikaš sa oba lijeka, 8dc imaš zakazan pregled, a tebe muči što?

Sorry, mozda sam krivo napisala..
    Zakazan mi je ultrazvuk 7. dan, a po uputama bih trebala doci 8.dan..

Ja bih se pravila blesava i došla 7dc, rekla da mi je 7dc i onda rekla upsić. Bolje da dođeš na uzv ranije nego kasnije. Iskreno, meni 8dc zvuči dosta kasno, pojela bih se od nervoze do onda.

i meni je zvučalo kasno kad sam bila u stimulaciji. Sve me stiskalo već tada, no ispalo je da ništa nije kasno i da je sve išlo po planu.

Valjda sam razmažena, moja prva folikulometrija je bila četvrti dan pikanja i onda svaki drugi dan. Svidjelo mi se biti u toku.
    Cure iz IVF poliklinike, pogotovo one koje idete kod mog dečka, kako su vama bile folikulometrije?

Prva prije pikanja da vidi dali da idem uopce u postupak… potom nakon 6 ili 7 dana, i onda svaki drugi dan do aspiracije… tako nekako.. ja sam ti kod tvog najdrazeg dr.g 🥰

Da, mene je naručio za 2DC da vidimo je li krećemo. Vidjet ćemo što će nakon toga. 

💔💔💔

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:00

MTB

Hrabrica, dobila si jedno, nema razloga da ne uspiješ odmah.
    A koliko godina imaš? Osim endo, kakvi su ti hormoni? Mužu spermio? Vidi sve te informacije koje možeš staviti u potpis.
    U koju kliniku ideš?

SBjelis, ma da, ali samo 7 zreljikavih, i samo 4 oplođene. Prerano je bila aspiracija.
    Nisu mi htjeli zalediti treći dan iako sam imala izvrsne treći dan - osim ove koju sam vratila koja je već bila u fazi kompaktacije, dvije na fazi četverodnevnog i jednu klasičnu trodnevnu. Četvrti dan su sve propale. Ne znam zašto su to forsirali, pogotovo u godinama u kojima smo MM i ja kad jako rijetko dolazi do blastica. Ali dobro, to je sad iza mene.
    Isto mislim da će sad biti lakše kad znamo što nas čeka. Doduše, ti ćeš iz FETa ostati trudna, stimulacija te ne zanima (do eventualno idućeg djeteta).

Hi hi MTB volim tvoj optimizam! Ja ne znam koji je moj problem. Vratil isu sve DRUGI dan, jer su kao bile 8stanične i 6 stanične. Meni j to pak nekako rano, a nemma pojma zašto. Samo su rekli kao lijepo se razvijaju, i bolje nego kao da je drugi dan. 2x 4stanične su zamrzili, te kao slabije. Pa hebate kako će se one primiti ako ove 8/6 stanične nisu!  Osim toga, stalno mislim u čemu je bio problem... od 4 folikula, 4 kvalitente JS, 4 zametka najbolje kvalitete. Biokemijska. .odu. 
    I sad si mislim je li problem u materijalu ili u mojoj maternici... Ne kontam... I ne kuyim zasto uvijek kazete da je i biokemijska dobra.. Ako je jedan imao loše mutacije pa je otišao.. kako onda i drugi?!
    Ma ništa, ostam T s blizičima iz ovih 4 staničnih! To će biti.... 3.12... Zimske bebe 

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:09

Sanjich super ti je dr. Ja bih ga vjerojatno pitala, a šta ako js nije čekala 2 dana nego jedan jer je mali došao na ekpresu? 
    Koji je taj XY, zab. sam zasto ga tako zovete... Koji ti je dan vracao u proslom FET-u, oprosti, zaboravila sam... 
    MTB iiiii koji je to dan? Estimacija? Taj 2DC? 

SBjelis

MTB

A koliko godina imaš? Osim endo, kakvi su ti hormoni? Mužu spermio? Vidi sve te informacije koje možeš staviti u potpis.
    U koju kliniku ideš?

SBjelis, ma da, ali samo 7 zreljikavih, i samo 4 oplođene. Prerano je bila aspiracija.
    Nisu mi htjeli zalediti treći dan iako sam imala izvrsne treći dan - osim ove koju sam vratila koja je već bila u fazi kompaktacije, dvije na fazi četverodnevnog i jednu klasičnu trodnevnu. Četvrti dan su sve propale. Ne znam zašto su to forsirali, pogotovo u godinama u kojima smo MM i ja kad jako rijetko dolazi do blastica. Ali dobro, to je sad iza mene.
    Isto mislim da će sad biti lakše kad znamo što nas čeka. Doduše, ti ćeš iz FETa ostati trudna, stimulacija te ne zanima (do eventualno idućeg djeteta).

Hi hi MTB volim tvoj optimizam! Ja ne znam koji je moj problem. Vratil isu sve DRUGI dan, jer su kao bile 8stanične i 6 stanične. Meni j to pak nekako rano, a nemma pojma zašto. Samo su rekli kao lijepo se razvijaju, i bolje nego kao da je drugi dan. 2x 4stanične su zamrzili, te kao slabije. Pa hebate kako će se one primiti ako ove 8/6 stanične nisu!Osim toga, stalno mislim u čemu je bio problem… od 4 folikula, 4 kvalitente JS, 4 zametka najbolje kvalitete. Biokemijska. .odu.
    I sad si mislim je li problem u materijalu ili u mojoj maternici… Ne kontam… I ne kuyim zasto uvijek kazete da je i biokemijska dobra.. Ako je jedan imao loše mutacije pa je otišao.. kako onda i drugi?!
    Ma ništa, ostam T s blizičima iz ovih 4 staničnih! To će biti…. 3.12… Zimske bebe

Bozma i ja ti poznajemo curu sta je ostala trudna s blizancima na otpisane cetverostanicne 😊😊 pa se ti misli 

Mačkica🙃

MTB

MTB

Meto, pratim te u stopu!
    Meni je Gić htio objasniti moje AMH povećanje, ja sam ga zaustavila i rekla da me ne zanima. Da sam ja odlučila vjerovati da je to dobar znak i da mu ne dam da mi to pokvari tamo nekom znanošću.
    I ja ovaj mjesec osjećam svoje folikule, odlučila sam vjerovati da je to znak da će ih idući mjesec biti čitavo bogatstvo i da će biti visoko kvalitetni.
    Gdje ti ono ideš na postupak? Kod koga?

SBjelis, meni su rekli da je normalno da nam "lijenije" krene nakon pilula. Samo mi nije jasno što su se onda u Beti tome čudili kao pura dreku. Doktorica je bila sva razočarana što su mi manji nego je očekivala (a bilo ih je 11) i stalno je ponavljala da je sve to suboptimalno. Pih. Moj Gić je oduševljen stanjem među mojim nogama.
    Inače, ona je bila razočarana, ja sam bila presretna jer sam si ja u glavi već stvorila scenarij gdje ću doći na prvu folikulometriju, a onda će reći da ne samo da nemam nijedan folikul, već su mi i jajnici usahli preko noći.Petra1989, to!!! Budemo se dečko i ja nalazili i općili svaki drugi dan.Mačkica, beba se vratila mami!!! Kad ti je beta?

Sanjich, idemo po bebu!!

Beta mi je tek 09.02 s obzirom da sam u KBC Ri beta je nakon 3 tjedna. 

iris_iris
    26. Siječanj 2021. 12:10

🌺Dada🌺 a joooj, glupa korona. Najgore je čekati, ali nekako to brzo proleti i eto te opet - u dobitnom ciklusu :)))))) držim fige da sve ide super, imaš pravu malu vojsku  držim dodatno jer si sestra po dijagnozi, a svaki uspjeh je mala pobjeda i nada za nas sve.. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:11

Sanjich🤞🤰

SBjelis

MTB

U koju kliniku ideš?

Hi hi MTB volim tvoj optimizam! Ja ne znam koji je moj problem. Vratil isu sve DRUGI dan, jer su kao bile 8stanične i 6 stanične. Meni j to pak nekako rano, a nemma pojma zašto. Samo su rekli kao lijepo se razvijaju, i bolje nego kao da je drugi dan. 2x 4stanične su zamrzili, te kao slabije. Pa hebate kako će se one primiti ako ove 8/6 stanične nisu!Osim toga, stalno mislim u čemu je bio problem… od 4 folikula, 4 kvalitente JS, 4 zametka najbolje kvalitete. Biokemijska. .odu.
    I sad si mislim je li problem u materijalu ili u mojoj maternici… Ne kontam… I ne kuyim zasto uvijek kazete da je i biokemijska dobra.. Ako je jedan imao loše mutacije pa je otišao.. kako onda i drugi?!
    Ma ništa, ostam T s blizičima iz ovih 4 staničnih! To će biti…. 3.12… Zimske bebe

Bozma i ja ti poznajemo curu sta je ostala trudna s blizancima na otpisane cetverostanicne 😊😊 pa se ti misli

Sanjich ma ne reci!! 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Siječanj 2021. 12:22

Aylisha_77, ja ti ne znam pomoći... Znat će neka od iskusnih FETovki. 

J_b, najbolje je da od tih ultrazvukova (folikulometrija) ne očekuješ ništa. Oni ti samo prate koliko imaš folikula i koliko brzo rastu da bi znali procijeniti kad treba ići štoperica. Ti samo trebaš leći, raširiti noge i uživati. 
    Nisi dosadna, svima nam je tako prvi put. Najgore je ne znati.

SBjelis, ne znam zašto su tebi tako napravili. Za treći dan je standardno imati osmostanične, za drugi četverostanične, tako da tebi te tvoje smrznute nisu ni po čemu loše, dapače. Biokemijska znači da ti je maternica receptivna, samo treba pogoditi prave zametke. A njihove ocjene kvalitete su ocjene vanjske kvalitete, oni ne znaju koliko su dobre "iznutra" na temelju šminkice koju imaju. Samo znaju da su često one ljepotanke ujedno i kvalitetne - ali to nije pravilo.
    Meni je žao što moje nisu htjeli smrznuti, nadam se da će u ovom postupku biti razumniji. Kakve koristi od milion folikula, kad bace u smeće sve što ne vrate. 
    Moj 2DC bi trebao biti 16.2, 17.2.
    Tebi baš računanje i nije jača strana kad si izračunala da ćeš roditi poslije mene, a krećeš prije mene. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.