Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dia85
    26. Siječanj 2021. 12:44

Drage sve,

prije svega čestitam našim novim trudnicama, posebno veselje je to pročitati, želim vam što više opuštenih trenutaka i samo pozitivnih vijesti!
    Danas je peti dan od oplodnje i nažalost javili mi da imamo samo jedan smrznuti zametak treći dan, preostale dvije nisu došle do stadija blastociste. Navodno je taj jedan desetostanični (ni to mi se ne čini skroz ok jer ni prebrzo ni presporo dijeljnje nisu ok, a prosjek trećeg dana je 8 stanica ak se ne varam). Dobra vijest je da je spermio bio dobar (muž čuda koristi od preparata već godinu dana u kontinuitetu), no naravno da se ja sad pitam jel s mojim stanicama sve ok. Dr kaže da je stvar lijekova za hiper koji nisu pogodovali sazrijevanju stanica do kraja, no meni se čini to i usprkos tome baš loš rezutat. Ne znam jel znate koji je sustav ocijenjivanja zametaka, o tome ne znam ništa i ima slabo na netu koliko sam googlala. 
    MTB pitala si za folikulometrije, ja sam imala od petog dana svaki drugi dan sve do aspiracije. 

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:44

Ahaha sad vidim! MTB imaš pravo! Ja ću radit skoro u ljeto, ipak su blizići 
    Iris_Iris razumijem.. Kako tako propadnu do 5tog dana.. .Misterija.
    Sanich, Malo Tele, Mattan ne kužim to s O i zašto je bitna kada se radi FET. Ima i smisla ganjati samo endometrij.. I šta s tim stanicama taj ciklus.. 

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:45

* roditi

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 12:52

Dia85

Drage sve,

prije svega čestitam našim novim trudnicama, posebno veselje je to pročitati, želim vam što više opuštenih trenutaka i samo pozitivnih vijesti!
    Danas je peti dan od oplodnje i nažalost javili mi da imamo samo jedan smrznuti zametak treći dan, preostale dvije nisu došle do stadija blastociste. Navodno je taj jedan desetostanični (ni to mi se ne čini skroz ok jer ni prebrzo ni presporo dijeljnje nisu ok, a prosjek trećeg dana je 8 stanica ak se ne varam). Dobra vijest je da je spermio bio dobar (muž čuda koristi od preparata već godinu dana u kontinuitetu), no naravno da se ja sad pitam jel s mojim stanicama sve ok. Dr kaže da je stvar lijekova za hiper koji nisu pogodovali sazrijevanju stanica do kraja, no meni se čini to i usprkos tome baš loš rezutat. Ne znam jel znate koji je sustav ocijenjivanja zametaka, o tome ne znam ništa i ima slabo na netu koliko sam googlala.
    MTB pitala si za folikulometrije, ja sam imala od petog dana svaki drugi dan sve do aspiracije.

Dia85 baš sam neki dan to googlala... I pitala nekog ovdje. Mislim da ima nekoliko razl. metoda. Ali, kao što kaže MTB to je samo ocjena za vanjski dojam.. Pa sam nakon toga odustala. Ali ako ti išta znači... Meni je pisalo za dvodnevne C8G1 - 8 stanica, grade1; 6CG1 - 6stanica, Grade1.... A neki dan vidim mislim da je Mattan pisala da su njene 5dnevne ocjenjene kao 4aa i 5aa.. T osam malo googlala ali ništa pametno nisam našla... 

MaloTele
    26. Siječanj 2021. 12:59

SBjelis

Ahaha sad vidim! MTB imaš pravo! Ja ću radit skoro u ljeto, ipak su blizićiIris_Iris razumijem.. Kako tako propadnu do 5tog dana.. .Misterija.
    Sanich, Malo Tele, Mattan ne kužim to s O i zašto je bitna kada se radi FET. Ima i smisla ganjati samo endometrij.. I šta s tim stanicama taj ciklus..

Meni je moja dokt rekla da s obzirom da imam redovite ovulacije da cemo pokušat tako prirodno, i s endometrijem nisam nikad imala problema pa cemo pratiti ovulaciju i ako bude sve okej obavit cemo transfer, prirodnije je okruženje za embrije,i ako mozemo pokusat prirodno zasto ne,iako se moze krenut i s estrofemom,pogotovo ako zena ima neredovite ovulacije ili anovulatorni ciklus ili se endometrij me zadebljava dovoljno, iako nista to ne znaci,ako Ce se primit primit Ce se, prirodno ili ne,bar ja tako mislim 😆

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Sunny_🐣
    26. Siječanj 2021. 13:01

MaloTele čestitam na divnoj beti i dvojcekima 
    MISS čestitam na zdravom dečkiću 
    _______
    ja vas sad malo na preskokce pratim pa baš ne pohvatam sve, ali vam svima želim svu srecu u postupcima koji slijede 
    Kod nas samo čekanje i čekanje  jutros sam opet bila kod doktora Š da mi prokomentira moje i muževe nove nalaze. Naravno nije mi imao što novo za reći, moji nalazi uredni, ali spermija nigdje na vidiku. Iduci tjedan M ide kod urologa Hauptmanna, pa će vjer raditi kariotip i mikrodeleciju kromosoma Y. Budući da su mu svi nalazi uredni osim FSH i da nije prebolio nikakve bolesti, sumnja se na kromosomsku abrnormalnost. 
    Nalaz za kariotip se navodno čeka dosta dugo. Gdje ste vi to radili da je bilo relativno brzo? Jeste spomnjali Klaićevu? I ako je neciji M radio ovu mikrodeleciju kromosoma Y, gdje se to radi da je najbrže? 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

MaloTele
    26. Siječanj 2021. 13:02

Dia85

Drage sve,

Zao mi je,ali nemoj odustati od tog jednog, ne mogu oni vidjeti unutarnju kvalitetu,mogu samo procijeniti po izgledu, ali ni to nije uvijek tako, imamo primjere cura koje su ostale s dvodnevnim trudne, tako da sve je moguće 🤞🤞 znam da je tesko nakon svega imati samo 1 zametak,ali i jedan je dovoljan, vjeruj u njega 🙏🙏 kad ides na fet?

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

🌼TiKi🌼
    26. Siječanj 2021. 13:03

Dia85 moja vec skoro blastica treci dan sada raste u mom trbuhu. To je sve individualno i ne mora nista znaciti ni kad su sporiji ni kad su napredni ako im je suđeno i ako su kvalitete da uspiju, uspjet ce, ako nije, nece. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

la_Reina_del_Sur
    26. Siječanj 2021. 13:10

Sanjich bas sam jutros pitala direktno jel estrofem stopira ovulaciju i odg je bia NE. I ja sam to mislila, al eto ocito nije tako. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

MaloTele prvo cestitke od ❤ na beturini i uspjehu opcenito 🥰
    Ja sam bila u prirodnom FETu pa nista, dobro kod mene je uvik nista, a sve "SUPER" tako da mi preostaje da bude "grozno" u postipku pa mozda na kraju bude super 🤣🤣🤣

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

• Dia85
    26. Siječanj 2021. 13:13

MaloTele

Dia85

Drage sve,

Zao mi je,ali nemoj odustati od tog jednog, ne mogu oni vidjeti unutarnju kvalitetu,mogu samo procijeniti po izgledu, ali ni to nije uvijek tako, imamo primjere cura koje su ostale s dvodnevnim trudne, tako da sve je moguće 🤞🤞 znam da je tesko nakon svega imati samo 1 zametak,ali i jedan je dovoljan, vjeruj u njega 🙏🙏 kad ides na fet?

Hvala ti puno! Nema odustajanja, FET ćemo u ožujku kako sad stvari stoje.

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.