Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mačkica🙃
    26. Siječanj 2021. 10:26

Pobrisala sam nekako stari prof (Cici-mici) 
    Ugl. utorak sam imala FET blastice a sad čekamo da vidimo da li mu se sviđa kod nas ili ne 
    Od simptoma ništa sad baš strašno da bi mogla rec to je to 

Imala sam samo jednu sitnu , sitnu  rozu točkicu  na dnevnom ulošku četvrtak, temperatura 37 al to pripisujem Crinonu  kao i vjetrove haha
    I lagano me zna probost u jajniku. 
    Vještica po planu treba doć petak nadam se da će me zaobići. 

iris_iris
    26. Siječanj 2021. 10:28

🌺Dada🌺  hvala ti 🥰 na kraju sam pričekala 8 ujutro kad otvaraju sa spremnom špricom i provjerila još jednom s njima kad da pikam, mislim si 7 ili 8 svejedno, bolje da ja sve provjerim  pa piknula u 8 
    inače sam se malo odmarala od svega i bio je neki loš period nakon kaj su mi prekinuli stimulaciju i 100 sranja poslije, da ni ne pričam.. bila mjesec dana na kontracepciji i krenuli lagano s Klomifenom da vidimo kak ću reagirati, i eto 3 folikula se pojavila i lijepo rastu pa smo pojačali s Ovaleapom i Orgalutranom i možda petak punkcija, vidjet ću u srijedu 🙈🤯
    Kako si ti? Puno sam propustila pa sad par dana nešto napreskokce čitam da uhvatim korak... 🐥 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

26. Siječanj 2021. 10:38

Evo izvjestaj s 1uzv za FET.. folikul 15mm.. sutra moram piskit lh trakicu.. doci u četvratak opet :)

Sto se tice traumatskog trasnfera rekao je da mogu krknit spasmex i apaurin.. ali pitat cu ga jos u četvrtak mogu li mi oni sta dat u venu.. ako ne krknit cu ja nije problem bilo sta :D  Kaze on da se moze dogodit i da uopce ne bude kao prvi put da se zna sama namjestit maternica..

U vezi vraćanja zametka on stoji za 7dpo jer kaze da tad prirodno dodje zametak u maternicu.. 1-2 čeka na oplodnju, nakon toga 5 dana putuje do maternice = 7 dana. Da je dokazana najcesca receptivnost maternice u tom periodu... Ali da moze individualno varirati međutim u HR nema te pretrage još-.. znači ako bude određeni broj neuspjesnih trasfera mogu vani gledati di testiraju individualnu receptivnost maternice... ( al meni ce bit uspjesno pa necu morati..ali cisto da znate i vi da postoji ako vam nisu spomenuli) 

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    26. Siječanj 2021. 10:42

iris_iris

🌺Dada🌺 hvala ti 🥰 na kraju sam pričekala 8 ujutro kad otvaraju sa spremnom špricom i provjerila još jednom s njima kad da pikam, mislim si 7 ili 8 svejedno, bolje da ja sve provjerimpa piknula u 8
    inače sam se malo odmarala od svega i bio je neki loš period nakon kaj su mi prekinuli stimulaciju i 100 sranja poslije, da ni ne pričam.. bila mjesec dana na kontracepciji i krenuli lagano s Klomifenom da vidimo kak ću reagirati, i eto 3 folikula se pojavila i lijepo rastu pa smo pojačali s Ovaleapom i Orgalutranom i možda petak punkcija, vidjet ću u srijedu🙈🤯
    Kako si ti? Puno sam propustila pa sad par dana nešto napreskokce čitam da uhvatim korak…🐥

Ja sam prošli mjesec bila na  estrogenu, tj započela estprgen, dodali mi cyclogest kao progesteron, 2 dana prije FETa ja se razbolim (čitaj korona) i zbog njega dobijem M skoro 2 tjedna ranije, tj 12 dana. Nipua prošla M i opet 3dc estrogen i sad sam na njemu i sutra idem na uzv vidjeti stanje endometrija i dogovoriti kad je FET. Doslovce sam od 12 mj do 1 mj imala već 3 postupka. Jedna neuspješan, jedan prekinut i sad jedan u tijeku... Tu se ne pauzira radi korone, odmah idući ciklus se ide u postupak i sad sam spremna za nove pobjede i odmornog tijela i živaca❤️🥰, za razliku kako je bilo za ET 🙄

endometrioza

MaloTele
    26. Siječanj 2021. 10:44

Sanjich🤞🤰

Evo izvjestaj s 1uzv za FET.. folikul 15mm.. sutra moram piskit lh trakicu.. doci u četvratak opet :)

Sto se tice traumatskog trasnfera rekao je da mogu krknit spasmex i apaurin.. ali pitat cu ga jos u četvrtak mogu li mi oni sta dat u venu.. ako ne krknit cu ja nije problem bilo sta :D Kaze on da se moze dogodit i da uopce ne bude kao prvi put da se zna sama namjestit maternica..

U vezi vraćanja zametka on stoji za 7dpo jer kaze da tad prirodno dodje zametak u maternicu.. 1-2 čeka na oplodnju, nakon toga 5 dana putuje do maternice = 7 dana. Da je dokazana najcesca receptivnost maternice u tom periodu… Ali da moze individualno varirati međutim u HR nema te pretrage još-.. znači ako bude određeni broj neuspjesnih trasfera mogu vani gledati di testiraju individualnu receptivnost maternice… ( al meni ce bit uspjesno pa necu morati..ali cisto da znate i vi da postoji ako vam nisu spomenuli)

Koji ti je dan ciklusa? Super,drzim fige da prođe odlicno i da ne bude transfer bolan 🤞meni su vratili blastice 7dpo ako ti ista znaci 😄 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Ruska1986
    26. Siječanj 2021. 10:45

Petra1989

MTB

Leia2.0

MTB

J_b

MTB

J_b

S obzirom na iskustvo.. Trebam vašu pomoć. U četvrtak (7.dan) se trebam pikat i s gonalom i cetrotide.om.
    A kad sam zvala sestru u Vin. da sam dobila bila sam na poslu i nisam vidjela, da na uputama piše da trebam doći 8.dan,.
    Kaj sad? Jel da zovem da me prebaci s četvrtka na petak? Hellp, zabrljala sam nenamjerno

Ne razumijem baš pitanje. 7dc pikaš sa oba lijeka, 8dc imaš zakazan pregled, a tebe muči što?

Sorry, mozda sam krivo napisala..
    Zakazan mi je ultrazvuk 7. dan, a po uputama bih trebala doci 8.dan..

Ja bih se pravila blesava i došla 7dc, rekla da mi je 7dc i onda rekla upsić. Bolje da dođeš na uzv ranije nego kasnije. Iskreno, meni 8dc zvuči dosta kasno, pojela bih se od nervoze do onda.

i meni je zvučalo kasno kad sam bila u stimulaciji. Sve me stiskalo već tada, no ispalo je da ništa nije kasno i da je sve išlo po planu.

Valjda sam razmažena, moja prva folikulometrija je bila četvrti dan pikanja i onda svaki drugi dan. Svidjelo mi se biti u toku.
    Cure iz IVF poliklinike, pogotovo one koje idete kod mog dečka, kako su vama bile folikulometrije?

U IVF poliklinici, od 2.dana ciklusa, svaki drugi dan do stoperice i onda aspiracija 😅

Meni od 6 dc, svaki drugi dan. Uvijek sam se dogovarala s njima zbog posla. Ne kod tvog boytoya 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

iris_iris
    26. Siječanj 2021. 10:47

SBjelis

MTB ima dogadjaja ovaj tjedan - stižu nalazi!! Biti će tumačenja nalaza, opet ću se educirati
    I ja sam krenula na folikulometrije 4DC, pa svaka 2 dana. Fora, ali stresno brate…:
    4DC Evo idu 2 vodeća i tu su negdje 2 manja, ništa od njih / ja u komi, samo 2?!
    6DC U, samo 1 vodeći, drugi je odustao, ovi mali ništa / ja u komi, najradije bih odustala, a ne mogu puna sam hormona
    8DC U, ima ih 4!!! / Ma nemoj, debili jedni ja već 3 dana u komi da imam samo jedan
    ASPIRACIJA Wow, imamo 5 kvalitetne JS, a izvukli smo nešto i iz 5tog folikjula koji smo našli, ali nije bila zrela
    Stresno u pm

Meni je bilo identično prvi put kad sam išla! A ne znaš što očekivati, dođe trenutak istine - a ono šipak. Prvo neka 2 sirotana, ja plakala do sljedeće folikulometrije, poslije se na svakoj pojavio još jedan folikul i na kraju bilo 5 stanica koje su se sve oplodile  koliko stresa uzalud.. al šta se može kad mora tako biti 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Siječanj 2021. 10:49

Meto, pratim te u stopu!
    Meni je Gić htio objasniti moje AMH povećanje, ja sam ga zaustavila i rekla da me ne zanima. Da sam ja odlučila vjerovati da je to dobar znak i da mu ne dam da mi to pokvari tamo nekom znanošću. 
    I ja ovaj mjesec osjećam svoje folikule, odlučila sam vjerovati da je to znak da će ih idući mjesec biti čitavo bogatstvo i da će biti visoko kvalitetni.
    Gdje ti ono ideš na postupak? Kod koga?

SBjelis, meni su rekli da je normalno da nam "lijenije" krene nakon pilula. Samo mi nije jasno što su se onda u Beti tome čudili kao pura dreku. Doktorica je bila sva razočarana što su mi manji nego je očekivala (a bilo ih je 11) i stalno je ponavljala da je sve to suboptimalno. Pih. Moj Gić je oduševljen stanjem među mojim nogama. 
    Inače, ona je bila razočarana, ja sam bila presretna jer sam si ja u glavi već stvorila scenarij gdje ću doći na prvu folikulometriju, a onda će reći da ne samo da nemam nijedan folikul, već su mi i jajnici usahli preko noći. 

Petra1989, to!!! Budemo se dečko i ja nalazili i općili svaki drugi dan. 

Mačkica, beba se vratila mami!!! Kad ti je beta?

Sanjich, idemo po bebu!!

💔💔💔

26. Siječanj 2021. 10:57

MaloTele

Sanjich🤞🤰

Sto se tice traumatskog trasnfera rekao je da mogu krknit spasmex i apaurin.. ali pitat cu ga jos u četvrtak mogu li mi oni sta dat u venu.. ako ne krknit cu ja nije problem bilo sta :D Kaze on da se moze dogodit i da uopce ne bude kao prvi put da se zna sama namjestit maternica..

U vezi vraćanja zametka on stoji za 7dpo jer kaze da tad prirodno dodje zametak u maternicu.. 1-2 čeka na oplodnju, nakon toga 5 dana putuje do maternice = 7 dana. Da je dokazana najcesca receptivnost maternice u tom periodu… Ali da moze individualno varirati međutim u HR nema te pretrage još-.. znači ako bude određeni broj neuspjesnih trasfera mogu vani gledati di testiraju individualnu receptivnost maternice… ( al meni ce bit uspjesno pa necu morati..ali cisto da znate i vi da postoji ako vam nisu spomenuli)

Koji ti je dan ciklusa? Super,drzim fige da prođe odlicno i da ne bude transfer bolan 🤞meni su vratili blastice 7dpo ako ti ista znaci 😄

Danas mi je 10dc :) čini se da mi sve ide na ruku pa i ova malo ranije predviđena ovulacija.. jer da mi je standardna moj xy mi ne bi bia taj vikend na poslu pa tko zna ko bi mi radio transfer :)

I ja ovaj put vraćam 2 blastice (zadnji smrzlici) i nadam se da se bar jedna primi :P

26. Siječanj 2021. 11:02

MTB

Meto, pratim te u stopu!
    Meni je Gić htio objasniti moje AMH povećanje, ja sam ga zaustavila i rekla da me ne zanima. Da sam ja odlučila vjerovati da je to dobar znak i da mu ne dam da mi to pokvari tamo nekom znanošću.
    I ja ovaj mjesec osjećam svoje folikule, odlučila sam vjerovati da je to znak da će ih idući mjesec biti čitavo bogatstvo i da će biti visoko kvalitetni.
    Gdje ti ono ideš na postupak? Kod koga?

SBjelis, meni su rekli da je normalno da nam "lijenije" krene nakon pilula. Samo mi nije jasno što su se onda u Beti tome čudili kao pura dreku. Doktorica je bila sva razočarana što su mi manji nego je očekivala (a bilo ih je 11) i stalno je ponavljala da je sve to suboptimalno. Pih. Moj Gić je oduševljen stanjem među mojim nogama.
    Inače, ona je bila razočarana, ja sam bila presretna jer sam si ja u glavi već stvorila scenarij gdje ću doći na prvu folikulometriju, a onda će reći da ne samo da nemam nijedan folikul, već su mi i jajnici usahli preko noći.Petra1989, to!!! Budemo se dečko i ja nalazili i općili svaki drugi dan.Mačkica, beba se vratila mami!!! Kad ti je beta?

Sanjich, idemo po bebu!!

Ma i dvije :DDDD

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.