Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra1989
    26. Siječanj 2021. 13:14

Sto se tice FET-a:
    Ja sam na estrofemu i doktor je rekao da se ovulacija uopce ne gleda, gleda samo debljinu endometrija i to je to sto ga zanima. 
    U petak sam na prvoj kontroli pa cemo vidjet hoce li jos sto dodatno reci 😅

• Dia85
    26. Siječanj 2021. 13:16

🌼TiKi🌼

Dia85 moja vec skoro blastica treci dan sada raste u mom trbuhu. To je sve individualno i ne mora nista znaciti ni kad su sporiji ni kad su napredni ako im je suđeno i ako su kvalitete da uspiju, uspjet ce, ako nije, nece.

Tiki hvala ti na tom komentaru, to mi puno znači:)...s obzirom da sam nova u svemu, vidim da u potpisu imas ICSI a nalazi tvog muza su dobri. Ja kad sam pitala (a mužev spermio varira) za ICSI receno mi je da je uzorak dovoljno dobar za "običan" IVF..svakako mi se čini da ipak s ICSijem povećavamo šanse, ne znam šta da mislim

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

MaloTele
    26. Siječanj 2021. 13:21

la_Reina_del_Sur

Sanjich bas sam jutros pitala direktno jel estrofem stopira ovulaciju i odg je bia NE. I ja sam to mislila, al eto ocito nije tako. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

MaloTeleprvo cestitke od ❤ na beturini i uspjehu opcenito 🥰
    Ja sam bila u prirodnom FETu pa nista, dobro kod mene je uvik nista, a sve "SUPER" tako da mi preostaje da bude "grozno" u postipku pa mozda na kraju bude super 🤣🤣🤣

Ja sam skuzila da ne stopira ovulaciju ali je ovulaciju u ciklusu s estrofemom potpuno nebitna, dal je ima ili nema, svejedno je jer oni cekaju endometrij, takoje meni objasnjeno barem,ako sam u krivu zao mi je,kazem ono sta su meni rekli 😆 zao mi je,nadam se da je iduci transfer dobitan 🤞🤞 hvalaaa,ja jos nisam svjesna svega ali eto,zasad se drzimo,nekako se nadam da su se obje primile pa da odjednom sve rjesim 🤣 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Siječanj 2021. 13:23

la_Reina_del_Sur, nisam FETašica, ali mislim da ti na estrofemu O nije bitna, samo debljina endometrija.

iris_iris, meni su ti koji ne rade vikendom užas. U našoj situaciji jedan dan može značiti ogromnu razliku, a kamoli dva dana. To mi je glavni kriterij za izbor bolnice/klinike.

J_b, to je zadnja injekcija koju si daješ, drugačija je od ostalih. U roku od 36h nakon nje ti dođe ovulacija. Dakle, ako je aspiracija u srijedu, u ponedjeljak navečer si daješ tu zadnju injekciju. Nakon štoperice kreće party. Naših živaca. 

MaloTele, da, tvoje bebe su odlučile to je to, tijelo je reklo dosta je čekanja i sve se poklopilo.

Dia85, dobar ti je ovaj zaleđeni, bez brige. Imamo mi treći dan i bolje i lošije od toga koji su upalili. Baš mi je žao radi svega. Prvi je postupak i nisu dobro procijenili tvoje tijelo. Ali ti imaš tog svog borca, nema razloga da ne bude dobitni!!!
    Inače, ako nisu došli do petog dana, to je do tvog muža, ne do tebe. Naše jajne stanice nose do trećeg dana, njihovi spermići do petog. Hihi.  ICSI ti ne povećava šanse, sve je to isto. ICSI se radi kad se mora raditi.

SBjelis, tebi je tvoja trudnoća već popila mozak, mogu misliti kakva ćeš biti za koji dan kad počneš biti trudnica u pozitivnim danima. 

💔💔💔

MaloTele
    26. Siječanj 2021. 13:24

Dia85

MaloTele

Dia85

Drage sve,

prije svega čestitam našim novim trudnicama, posebno veselje je to pročitati, želim vam što više opuštenih trenutaka i samo pozitivnih vijesti!
    Danas je peti dan od oplodnje i nažalost javili mi da imamo samo jedan smrznuti zametak treći dan, preostale dvije nisu došle do stadija blastociste. Navodno je taj jedan desetostanični (ni to mi se ne čini skroz ok jer ni prebrzo ni presporo dijeljnje nisu ok, a prosjek trećeg dana je 8 stanica ak se ne varam). Dobra vijest je da je spermio bio dobar (muž čuda koristi od preparata već godinu dana u kontinuitetu), no naravno da se ja sad pitam jel s mojim stanicama sve ok. Dr kaže da je stvar lijekova za hiper koji nisu pogodovali sazrijevanju stanica do kraja, no meni se čini to i usprkos tome baš loš rezutat. Ne znam jel znate koji je sustav ocijenjivanja zametaka, o tome ne znam ništa i ima slabo na netu koliko sam googlala.
    MTB pitala si za folikulometrije, ja sam imala od petog dana svaki drugi dan sve do aspiracije.

Zao mi je,ali nemoj odustati od tog jednog, ne mogu oni vidjeti unutarnju kvalitetu,mogu samo procijeniti po izgledu, ali ni to nije uvijek tako, imamo primjere cura koje su ostale s dvodnevnim trudne, tako da sve je moguće 🤞🤞 znam da je tesko nakon svega imati samo 1 zametak,ali i jedan je dovoljan, vjeruj u njega 🙏🙏 kad ides na fet?

Hvala ti puno! Nema odustajanja, FET ćemo u ožujku kako sad stvari stoje.

Ja sam prvi put imala jednu savršenu blasticu, onako lijepo skolsku pravilnu kakva mora bit pa se nije primila, tako da nista ti to ne znaci, i norm da ces bit razocarana, sve mi to ovdje razumijemo, ali to ne znaci da ovaj trodnevni ne moze uspjet,malac se izborio do sad,pa vjeruj u njega za dalje 🤞🤞

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

26. Siječanj 2021. 13:47

Sanjich jesi ti bila možda jutros ranije kod Xy, bilo je nekoliko cura sta smo čekale njega :) 

🌼TiKi🌼
    26. Siječanj 2021. 13:56

Dia85 ICSI je kod mene zbog mene, ne zbog MM... Ja jako slabo reagiram na stimulaciju, prvi puta sam imala jednu js, drugi put tri od kojih jedna nije bila zrela pa nisu htjeli riskirati da se ne oplode kad su brojcano siromasne. Haha. I eto i bolje jer tko zna da li bi i ove dvije opstale, ako bi ih oplodili morfoloski losiji, a brzi spermiji. Samo hrabro i ne gubi zelju, nadu. Ovaj nas put je prepun iznenađenja i kad najmanje ocekujes, dobijes cudo. ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 14:00

MTB kamo srece da trudnoca! Posao me ubija, ovdje barem malo odmorim.. 

oharascarlett14@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    26. Siječanj 2021. 14:09

la_Reina, Sanjich, SBjelis, Mattan, Tele(makar tebi to više ne treba 🥰) ja sam na prošlom pregledu za FET (par dana pred otkazani transfer) pitala upravi u vezi toga. Znači odgovor je bio da ESTROFEM BLOKIRA OVULACIJU I U TOM SE CIKLUSU NE STVARAJU FOLIKULI, te se time automatski i smanjuje mogućnost stvaranja cisti.. I da u ciklusu na Estrofemu neće doći do prirodne trudnoće ukoliko hopsamo doma u nadi da se uhvati makar nije godinama 🤣
    Nem ovulacije, nebitna je i prati se debljina endometrija. Npr ja stala sa svim tim i dobila mengu 🙈🙈 jer sam taj FET morala otkazati. 
    Ako je nekome doktor drugačije rekao, onda ili laže ili moj laže 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 uglavnom kako god bilo meni ovulacije nije bilo ni ovaj ni prošli (pred) postupak. 
    la_reina pitaš u kojoj sam fazi. U toj da idem upravo čupko i britvicu u ruke i opleti 🤣 sutra imam uzv pa da vidimo stanje ovaj put. I baš ću pitati sutra dali je bilo ovulacije i što je sa endometrijem.... Danas mi je 12dc. 

endometrioza

iris_iris
    26. Siječanj 2021. 14:11

MTB

la_Reina_del_Sur, nisam FETašica, ali mislim da ti na estrofemu O nije bitna, samo debljina endometrija.

iris_iris, meni su ti koji ne rade vikendom užas. U našoj situaciji jedan dan može značiti ogromnu razliku, a kamoli dva dana. To mi je glavni kriterij za izbor bolnice/klinike.

J_b, to je zadnja injekcija koju si daješ, drugačija je od ostalih. U roku od 36h nakon nje ti dođe ovulacija. Dakle, ako je aspiracija u srijedu, u ponedjeljak navečer si daješ tu zadnju injekciju. Nakon štoperice kreće party. Naših živaca.MaloTele, da, tvoje bebe su odlučile to je to, tijelo je reklo dosta je čekanja i sve se poklopilo.

Dia85, dobar ti je ovaj zaleđeni, bez brige. Imamo mi treći dan i bolje i lošije od toga koji su upalili. Baš mi je žao radi svega. Prvi je postupak i nisu dobro procijenili tvoje tijelo. Ali ti imaš tog svog borca, nema razloga da ne bude dobitni!!!
    Inače, ako nisu došli do petog dana, to je do tvog muža, ne do tebe. Naše jajne stanice nose do trećeg dana, njihovi spermići do petog. Hihi. ICSI ti ne povećava šanse, sve je to isto. ICSI se radi kad se mora raditi.

SBjelis, tebi je tvoja trudnoća već popila mozak, mogu misliti kakva ćeš biti za koji dan kad počneš biti trudnica u pozitivnim danima.

Da, iako sam tad bila sretna s tih 5 stanica i mislila sam si bolje im je kod mene, ali poslije si mislim.. Ma joj, dotukli su me na kraju, promijenila kliniku. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.