Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌸TiKiDi🌸
    22. Siječanj 2021. 14:43

SBjelis i zbog te MTHFR mutacije moras piti aktivan oblik folne i vit B12. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    22. Siječanj 2021. 14:46

Nikitta ja se tebi divim kako ga nisi opalila s tom nogom. I ajde ti sad budi pametna kada jedan kaže jedno a drugu drugo, treći treće itd. Previše je to vremena da se ti sa jednim prstom toliko boriš. Ne razumijem ako doktor nezna što je, tko će znati... Grozno, ali molim te izdrži, neka te ti ne ubija u pojam jer nisi ti kriva ❤️
    E da... I čim sam počela čitati prvo sam pročitala da moraš OTPILITI palac, reko whaaaat nakon svega on ti želi amputirati palac 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
    Onda mi je sjelo dok sam nastavila čitati dalje  hahahh 🤣🤣🤣🤣 

endometrioza

MaloTele
    22. Siječanj 2021. 14:59

Mila cestitam na beti,nadam se da Ce u pon bit jos boljaaa,i ja vadim svoju u pon,ima da me sokira i naplati sve nule do sad 😊
    MTB wooohooooo, znaci kod tebe svi nalazi extra,ko da ti je 20 🎉🎉🎉🎉😊 e sad ima da se beba uhvati i ostane, milom ili silom 😘 
    Nikitta kod tebe bome uvijek veselo, mozes li ti barem jednom otic kod nekog dokt pa da taj dokt bude normalan? Mislim ako je to previse za traziti onda stvarno neznam, nemam neki pametan savjet ali 15k mi se cini puno previse za dat pogotovo u ovakvoj situaciji,ima li ikakvog drugog izbora? A i to kaj se oni ne mogu dog, oces umakat palac ili neces, a za antibiotike da me pricam,po svemu tome dobro da ti nije rekao jos ajde fino amputiraj palac jer eto neznamo sta ti je, dzabe ides doktorima kad ti nitko ne moze pomoc, a kao skolovali se ljudi za to, jednostavno mi je neshvatljivo kako svi oni kazu razlicite stvari a bave se istim poslom 😫😫 nadam se da Ce svakako proc sto prije,ima li ikakvog pomaka,kako se drzi palac sad?

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

sbjelisi
    22. Siječanj 2021. 14:59

Tiki hvala, tako sam u bedu

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    22. Siječanj 2021. 15:02

🌼TiKi🌼

SBjelis

Ja sam u panici.
    Došli rezultati trombo i imuno pretraga..
    Ako me nije sasjeklo kada sam vidila MTHFR A1298C HETEROZIGOT i PAI-1 (4G/5G) HOMOZIGOT 5G
    mislim da nikad neće.
    SVe ostalo mi piše NORMALAN TIP.
    Kaj ovo znači?!

Blaga trombofilija za koju hematolozi ne daju terapiju ako u anamnezi nemas duboku vensku trombozu, plucnu emboliju ili vise od 3 spontana pobacaja. Ja pijem andol preventivno na preporuku vise ginekologa nego hematologa.

Tiki, a kako mogu otkriti imam li duboku vensku trombozu ili pl.emboliju

oharascarlett14@gmail.com

🌸TiKiDi🌸
    22. Siječanj 2021. 15:09

SBjelis

🌼TiKi🌼

SBjelis

Ja sam u panici.
    Došli rezultati trombo i imuno pretraga..
    Ako me nije sasjeklo kada sam vidila MTHFR A1298C HETEROZIGOT i PAI-1 (4G/5G) HOMOZIGOT 5G
    mislim da nikad neće.
    SVe ostalo mi piše NORMALAN TIP.
    Kaj ovo znači?!

Blaga trombofilija za koju hematolozi ne daju terapiju ako u anamnezi nemas duboku vensku trombozu, plucnu emboliju ili vise od 3 spontana pobacaja. Ja pijem andol preventivno na preporuku vise ginekologa nego hematologa.
    Tiki,a kako mogu otkriti imam li duboku vensku trombozu ili pl.emboliju

Ma to bi znala da si imala, vjeruj. To su bolesti koje se javljaju kod osoba koje su sklone krvim ugruscima i obje zahtijevaju hospitalizaciju. Duboka venska tromboza se pojavljuje u venama nogu i uzrokuje oteknuce, bolnost i crvenilo, a plucna embolija je stanje kada ugrusci dospiju u pluca pa uzrokuju otezano disanje, stanje opasno po zivot. Cesto hematolozi uzimaju u obzir ako je netko iz uze obitelji imao ta stanja pa znaju prepisati heparin. Ako nisi imala spontane i nemas te bolesti u anamnezi, nema bas sanse da ces dobiti terapiju. Ono sto mozes napraviti je konzultirati se s mpo dr. o uzimanju andola 100mg. Aktivnu folnu ima u Novalacu, ali sam ja uzela ipak Almagein prenatal jer on ima i B12 i ostale vitamine. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

curly29
    22. Siječanj 2021. 15:12

Nadalica u Linzu sam ja, nije to predaleko sto da ne 😌
    MTB ajme da mi je dobiti nalaze ko tvoji 😹 hvala ti za laser, ipak cu onda sacekati da rodim.. Mada odlazem to vec 2,5 godine, ali sta da se radi 🤦🏼‍♀️
    MISS ozbiljno?? A ja sam bas cula sve pozitivne komentare, mozda imas svijetlu dlaku? Ja sam ono curly ne samo na glavi nego sve 😀 svijetao ten, tamna jaka dlaka 🥺
    U svakom slucaju hvala za iskustva ♥️ Pricekacu onda ipak.

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Siječanj 2021. 15:21

anabelaaaa, menstruacija će ti doći 4, 5 dana nakon zadnje pilule. Nema to veze sa tvojim prirodnim ciklusom.
    Dobro računaš 1dc.
    Na listi već jesi, čim te OKPovska zapisničarka primijetila.
    Vidim da si mi i sestra po narcizmu.  

Dada, hvala, evo sad sam se našpricala, a navečer ide tura sa octom.
    Ja puno luftam stopala, ali sam tokom postupka i malo kasnije spavala sa termočarapama (inače to ne radim, ali netko ovdje mi je rekao da je to bitno, Nikitta, tebe gledam ). 

Nadalica, misliš da nisam mislila o malom UZViću kad sam bila trudna?  

Nikitta, sve znam, i sama sam privatnica. Imam sreću pa mene covid nije direktno ugrozio, ali suosjećam sa svim kolegama u ovim vodama, teško je u ovoj državi biti privatnik - pogotovo mali privatnik.
    Ovaj angiolog je kreten. Ali baš kreten.

SBjelis, to ti je OK. Propisat će ti vjerojatno andol100 ili heparin u idućem postupku. Ovo je dobra vijest, da ti ugrožava kvalitetu života do sad bi već znala za to. Problem je "samo" za trudnoću, možeš imati spontani (ili biokemijsku) radi toga. Plus, trebaš piti aktivnu folnu, ali to su ti već rekli.

curly29, e da su meni tvoje godine... Ja sam otišla na veliki laser, prezadovoljna sam rezultatima. Ne znam kako rade ti kućni.

💔💔💔

Mila-Milica
    22. Siječanj 2021. 15:30

MaloTele

Mila cestitam na beti,nadam se da Ce u pon bit jos boljaaa,i ja vadim svoju u pon,ima da me sokira i naplati sve nule do sad 😊

Hvala ti! 😊😊 Još ne vjerujem i jedva čekam ponedjeljak. 
    Držim 🤞🤞 i nadam se da ces i ti biti zadovoljna s betom. Dat će Bog!!!🙏🙏Svakako javi! 😉

👩40 🧔37
    Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
    7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
    9/20 FET, beta =0
    12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
    1/21 FET 2 blastice.
    Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
    11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
    1.3. Missed ab - 10 tt
    10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
    12/21 FET 1 blastica, beta = 0
    12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
    1/22 FET, beta=0,1
    11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni

• T_Ivy
    22. Siječanj 2021. 15:38

SBjelis apsolutno nista strasno. Ja imam potpuno iste te mutacije. To su jako blage mutacije koje pokazuju blagu sklonost trombofilijama. opasnija je mutacija npr. Faktor V Leiden gde je opasnost od tromboze veca od ove dve koje mi imamo, ali i dalje je retka. Ove mutacije koje mi imamo mogu (ali ne moraju) da otezaju implantaciju, pa se zbog toga preporucuje da nakon transfera uzimamo ili aspirin, ili heparin ili clexane  ili neki drugi razredjivac krvi. Dakle, stvarno nista strasno 😊

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.