Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sara 🌸
    13. Siječanj 2021. 22:55

Maslačakxx

MTB

Vi se tu zajebavate, a ja istražujem.
    Skinula si neki diplomski o MPO, valjda je dovoljno čitljivo napisan da ga razumijem
    I gledam sve ove trombofilične faktore. Ovi su:
    Faktor II (FII)
    Faktor IX (FIX)
    Faktor V (FV)
    Faktor VII (FVII)
    Faktor VIII (FVIII)
    Faktor X (FX)
    Faktor XI (FXI)
    Faktor XII (FXII)
    Faktor XIII (FXIII)

Ok, F2 i F5 svi vadimo. Ali trebaju li nam i svi ovi drugi? Ako ne, koji nam trebaju?

Mislim da su 2 i 5 za trudnoću, a 8 i 9 su za hemofilije, al to bi valjda znali da imamo, tipa porežeš se i iskrvariš na smrt
    Šalim se, al oću reć, ne mislim da su svi značajni za našu priču. I nisu za svaki otkrivene mutacije. A ono šta se još ne zna se onda i ne analizira, ne vadiš nalaze ako ne znaš šta s rezultatom, to oću reć.
    Mene moj noćurak zanima, a niko ništa haha
    Popila sam večeras pa kako bude, je da sam vidila da ste pisale od 1 dc do ovulacije, a ja sam danas 8 dana nakon kiretaže, al štaš sad. Moram počet nekad 😂

Noćurak nije iskljucivo za to, on ima i drugih benefita. Mislim da ne možeš pogriješit ako kreneš sad sa uzimanjem. 
    Iskreno, ne znam kako pomaže sa sluzi nakon ovulacije, prvo, znamo zbog čega se sluz uopće stvara, i sve znamo da je bude manje nakon O. Sad, hoćeš li i dalje bit pojačano "podmazana" 😂🙈 i u ostatku ciklusa ako nastaviš uzimat, ne bum znala, nisam probala.

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Lucyinthesky
    13. Siječanj 2021. 22:59

MTB

F8 i F12 je Lucija imala na svom popisu, a onda sam ja našla i sve ove ostale i ispalila na živce.

To ti je kao s pokemonima, moraš skupit sveeee😁

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Slee
    13. Siječanj 2021. 23:03

Jaoooo koliko vi stignete ispisat u par sati! Pa nemreeeem vas sustic! 
    Ovlas sam bacila oko na sve jer sam iscrpljena na max, moram samo spomenuti da je Bajo moj favorit jer imamo isti talent i strast prema testovima. Sjene su tu, ja glasam za novo testiranje ujutro, ne znam sanjich sto si odlucila.

Ja sam u medjuvremenu (dok ste vi ispisale 20stranica) zavrsila na infuziji jer mi je dosla muka, nije prestajalo ispadati iz mene zgrusana krv i bilo je malo kao u hororu. Krvna slika hvala bogu super pa ne treba transfuzija. Kaze doktorica da sam ja samo odlucila izbaciti sve sto se moglo oduziti na 5 dana u par sati. Idem sad spavati jer za drugo nisam. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

sbjelisi
    13. Siječanj 2021. 23:11

MTB ne zajebavamo se, utvrdjujemo gradivo i održavamo duh dok je majka na pjaci. Ne treba ti sve to!!!!
    Kad smo kod pjace.. Ja danas u trgovini, na polico sa oraščićima, da kupim indijske radi vit.D. Dodjem do police na polici brazilski orascici, indijski orascici. Stojim ispred pojma nemam koji. Okrecem etiketu ni na jednom ne pise koji votaminima obiluje. Onda sam zabrijala je li uopce vit.D ili selen ili koji hebeni kuki?! Samo znam da sam upamtila da ga moram kupiti ali me shebao ovaj brazilski i nisam vise bila ziher koji trebam.. A onda vise niti radi kojih vitamina!!! 
    Nikitta jes, ja vidila da si komentirala za crtu. Puno vas je komentiralo da je vidi, ali kad ja čorava pa ništa ne komentiram neg' ko kvočka čekam šta je bilo dalje.. 👀🙈
    Vezano za tvoje bolove, ja pojma nisam imala da je to tako bolno cijelo vrijeme. Mislila sam da dok je menga, ovo ono, ali danas vidim da je to non stop. Drzim fige da tablete izvuku stvar.. Vec te dugo zelim pitatati koji je red velicine cijena te operaciije? Kao IVF postupak, više? 

oharascarlett14@gmail.com

Sara 🌸
    13. Siječanj 2021. 23:15

Nikitta

Slee au kako težak dan za tebe. Naspavaj se, odmori. Tijelo ti je čudo. ❤️
    Sara all is forgiven, samo mi pošalji malo trudničke prašine ❤️

Ma šaljen vam svima avion, umisto chemtrailsa će bit trudnička prašina 😂😂😂 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

sbjelisi
    13. Siječanj 2021. 23:17

Slee brava. Odmori, zasluzila si ❤👍🍷🙏

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 23:26

Maslačakxx, i ja vjerujem da je radi kromosomske greške. Ali ne želim da mi idući put bude radi neotkrivene IR, trombo ili nečeg trećeg gdje sam mogla nešto napraviti. Muči me to da prođu godine, nemam djece, a onda slučajno otkrijem da svo to vrijeme imam xy i da sam mogla imati bebu samo da sam pila neku bezveznu tableticu. Zato želim provjeriti. Plus, meni su rekli da će mi se ovo vjerojatno ponavljati jer sam baba. I to me muči. Baš jako.
    Ne zanima me testirati nešto za što sad nema terapije, jebiga. Medicina će napredovati za 20 godina, tad će biti kasno. Ali ako nešto postoji danas, onda to želim iskoristiti.
    A već sam rekla, meni moji MPOovci za sve govore da je nepotrebno - pa si sama otkrijem da imam problem sa TSH. I da vjerojatno imam IR. I da imam prenizak D vitamin. I kad dođem sa tim nalazom, onda kažu da je super da sam to otkrila!!! I za prvu sljedeću provjeru koju kažem reagiraju sa ma neee treeeeba tooooo. Ja se već 17 godina seksam bez zaštite sa MM, a svi površni nalazi su naizgled OK i sa mnom i sa MM (jedini nalazi koji su nas tražili su papa, brisevi, AMH, FSH, LH i spermiogram). Ne mogu a da se ne pitam ima li tu nešto ispod što još nisam ni otkrila, a da je možda lako rješivo.
    I onda ja kopam. Dio opravdano. A dio totalno neopravdano i paranoično, zato ovdje tražim savjete jer ne želim zabrijati.
    Bozma će me tu razumjeti najbolje, ali nekad imam osjećaj da mi svi ti MPOvci pogledaju godine, i da sve ikad pripišu mojoj abnormalnoj starosti, a ni ne pokušavaju malo zagrebati dublje. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 23:27

Lucyinthesky, ti se šališ, a ja patim. 
    Malo me napala histerija, moram odlijepiti od ovoga i pomiriti se s onim popisom koji već imam i dovoljno je opsežan.
    A teeeško miii. 

Slee, samo sad polako i nježno prema sebi. Čuli smo već za primjere kad krene puno krvi, pazi na sebe. Bitno da se očistiš kako treba, budu oni tebe nafilali sa drogama za oporavak. 

SBjelis, ja indijske jedem jer ih obožavam. Nemam pojma što imaju. Brazilske jedem dva dnevno radi selena.

Sara, ako ne pripaziš, završit ćeš na našoj listi trudnica.  I kasnije, poslije poroda, na posebnoj listi koju tek planiram za BAJO1

💔💔💔

ericaa
    13. Siječanj 2021. 23:29

Pogledala film. Rastuzio me malo. Bit ce sam jos friška u ovome. Ali da,jako su skratili,pokusavali bit predociti sto je tesko,svađe i eksplozije emocija su mi poznate i u postupku pokusavanja i negiranja da trebamo ic na taj odjel. Jbg,novajlija 😅😅 i kad citam vase nalaze i pretrage i suplemente imam osjecaj da se glagoljica vratila jer pol tog ne razumijem 🤣🤣🤣 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Sara 🌸
    13. Siječanj 2021. 23:32

MTB, ako se lista zove "Padobranci" ili "Nitko ih nije zva, samo došle", stavljaj. 🙈

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.