MTB tako mi je dr rekla, da je njegov nalaz jako los, teski oblik azoo i da bi bilo bolje da su napisali na nalazu da je ivf neuspjesan u takvoj situaciji. A napisali su da je uspjesnost icsi/tese suzena. Sto ne znaci da nebi trebali pokusati 😁 eto tako razmisljam zasada pa cemo vidjeti. Ona je gotovo uvjerena da kad se odmrzne materijal nece biti nista, tj. nece se naci spermiji. Nadalica mi je trenutno sve, samo se nje sjetim i puno mi je lakse. 😀
♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
ET- 2 morule ❌
1🐧
MTBtako mi je dr rekla, da je njegov nalaz jako los, teski oblik azoo i da bi bilo bolje da su napisali na nalazu da je ivf neuspjesan u takvoj situaciji. A napisali su da je uspjesnost icsi/tese suzena. Sto ne znaci da nebi trebali pokusati 😁 eto tako razmisljam zasada pa cemo vidjeti. Ona je gotovo uvjerena da kad se odmrzne materijal nece biti nista, tj. nece se naci spermiji. Nadalica mi je trenutno sve, samo se nje sjetim i puno mi je lakse. 😀
Koja doktorica ti je to rekla? Opca, ginica ili spec. Humane reprodukcije?
MTBtako mi je dr rekla, da je njegov nalaz jako los, teski oblik azoo i da bi bilo bolje da su napisali na nalazu da je ivf neuspjesan u takvoj situaciji. A napisali su da je uspjesnost icsi/tese suzena. Sto ne znaci da nebi trebali pokusati 😁 eto tako razmisljam zasada pa cemo vidjeti. Ona je gotovo uvjerena da kad se odmrzne materijal nece biti nista, tj. nece se naci spermiji. Nadalica mi je trenutno sve, samo se nje sjetim i puno mi je lakse. 😀
Specijalista humane 😐
♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
ET- 2 morule ❌
1🐧
Ako forenzičarka Bajo nešto vidi, onda ima i da svi ostali vide Sanjich, nemoj ustajati po noći..čuvaj dragocijenu tekućinu za ujutro!
Bozma super što se pripremaš na sve opcije, aktivno istražuješ i nadam se da će ti HZZO odobriti što si želiš...Ovo ne pišem zato da ti dajem neku lažnu nadu ili slično, jer realno određeni problemi su tu, ali ja se nikako ne mogu oteti dojmu da ti samo nemaš sreće... mislim ženo, žilu su ti stepli na aspiraciji, a bome ti nisu ni pogodili vrijeme iste, i slično. Ja se nadam da će ti se nekim spletom okolnosti, posložiti karte, da ćeš naletjeti na doktora koji će ti takav protokol složiti da ćemo mi tu na guzicu padati. Jednostavno nemam dojam da su tvoje stanice toliko loše, koliko te drugi, vanjski faktori zezaju.
Anskimoron kakav je pak sad to lijek?
Olivera drago mi je da je sve ok s bebicom, ti si isto lijepi primjer kako postupci mogu dobro i brzo završiti!!
Nikitta drago mi je što si se napokon čula sa doktorom, a još mi je draže da su ti tablete pomalo krenule djelovati, držimo 🤞🤞 da ti uskoro riješi mengu do kraja...
Sbjelis meni se neke stvari vide, npr. uputnice, recepti, posjeti, nalahzi...ali se ne vide svi, to ne razumijem.. Sve vjerojatno ovisi od ustanove, kakve nalaze lansira
MTB ajde... prvu stepenicu si prošla 👍
Slee 👍👍 eto vidiš... super da nije bilo grozno iskustvo. Vidim ja da si i ti neka hrabrica, ali dozvoli si osjećati sve što ti dođe. Misliš li kakve pretrage posebne sada raditi pošto se nanizalo tih nekih situacija...?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Ma2013 moj ti je savjet da zoves humanu u Petrovoj (ako ste tamo odlucili ic) i pitas sve to telefonski. Nisam bas shvatila jesi li vec bila tamo?
U svakom slucaju, prije postupka trebate obaviti odredene pretrage (neke samo ti, neke i tvoj suprug). Briseve, uzv, vadenje krvi za spolne bolesti i spolne hormone. Nakon toga ce te vjerojatno pogledat na uzv-u. Sto se testiranja na covid tice, ja sam dobila od bolnice internu uputnicu za testiranje (vinogradska) i odradila ga dan prije uzv-a, a trebat ce jos jednom prije aspiracije.
Kad si u bolnici, najlakse je od soc ginekologa uzeti D1 uputnicu pa sve ove pretrage obavljati u toj bolnici, ali i sve sto slijedi tijekom postupka. U suprotnom, moras za sve traziti novu uputnicu.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla.
Da bili smo već tamo, dobili ogromno papirologije, prvi dan ciklusa trebam po terapiju, drugi vađenje krvi (za nešto na p 😅), 7 dan uzv. Test trebam na prvi dan ciklusa i 7.dan kad dođem na uzv.
Jeste, hvala :)
🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻💼-30 - IR
TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰
Specijalista humane 😐
Boze nemogu doc k sebi da to netko kaze, jos specijalist... Ako je materijal zsmrznut ima i spermija.. Oni to pregledaju svakako prije zamrzavanja... Tako da neznam zasto kazes da nece biti nista? 😳
BAJO1, što jadan on, jadna ja!!! Još ispred matere, ok. Ali je li baš morao ispred pokojne babe!?!?!?Sanjich, ja BAJO1 vjerujem. Ona je na mom snješku vidjela crtu, ja sam joj govorila da je luda i pijana. I kad sam dva dana kasnije uspoređivala sa novim testom na kojem je bila sjena, stvarno da, ispod svog tog bjelila, i ja sam mogla vidjeti sjenu jednom kad sam skužila gdje bi trebala biti. To ti je oko sokolovo.
Ahahah, volim ja našu Bajo1, još sa LH trakica, al ovaj put je Bozma prva vidila nešto 😂 Kako god, nadan se da stvarno sve uistinu vidimo nešto, ili smo stvarno za ludaru. 🙈🙈🙈 Ja san inače dosta rezervirana po tom pitanju, al Bozma je nešto uistinu isfiltrirala. Sanjich, 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Pa di si BAJO, cili dan te cekamo? Nego kakav ti to mobitel imas, ovaj moj je pri kraju, trazim nesto dobro za testove slikavat 🙈 (samo nemoj sad rec da je iPhone 12 Pro Max)
Specijalista humane 😐
Boze nemogu doc k sebi da to netko kaze, jos specijalist… Ako je materijal zsmrznut ima i spermija.. Oni to pregledaju svakako prije zamrzavanja… Tako da neznam zasto kazes da nece biti nista? 😳
Pa mislim da bi to trebao komentirati isključivo embriolog. Ipak oni zamrzavaju, odmrzavaju, oplođuju. U takvim situacijama razgovor s embriolozima, biolozima bi morao biti pod obavezno!! Nadam se čupica da ste imali kontakt i s njima.
Sortiraj odgovore
Najstariji