Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MISS
    11. Siječanj 2021. 21:12

Sanjich je, la perla .imaju bas prepoznatljiv stil, nisu ni meni dragi ni vlasnici ni cijene,ali tu i tamo ne mogu odolit, precool su im stvarcice...
    P.s. neka mi neko ponovi kako se zove taj film, da ne trazim sad ? Hvalaaa ❤️

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Sara 🌸
    11. Siječanj 2021. 21:12

korisničkoime

Sanjich🤞🤰

MISS

Sanjich,Bozma, Nas je mtb sve stavila u istu vriću, splicanke! Uglavnom - ako kome treba sta od suplemenata tu sam !!!
    E danas sam nakon 2 mj bila u city, prvi put da sam mogla relativno normalno prosetat bez bolova sat vremena i kupit sebi cvijece i vazu. Ostavit cu vam sliku jer je mene ova "šinjorina" toliko razveselila danas da vam to ne mogu opisat !!!!
    https://ibb.co/5892yjq

Jel to u la perle? Prekrasna je 😍 al zaklela sam se nikad tamo nista vise kupit.. Vjenčani buket su mi upropastili i nisu htjeli popravit.. Bas ih mrzim a inace nikog ne mrzim.. Al uniste ti neki moment tada najvaznijeg dana u zivotu jbga

I ja sam odmah skuzila da je la perla, ne volim ih ni ja🤣🤣🤣🤣

A ko ih voli? Cijene astronomske, za šta? Pih. Al ne bum puno dalje komentirala 🥴 Kad vidim koliko uzimaju za zamatanje nekog poklona 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Mogu kupit jos jedan skoro. 
    Al vazica je 🥰 Iako nisan fan cvića (baš san danas govorila mužu da mi se ne pojavljuje sa cvićen kad bude dolazija po mene i dite u bolnicu😂. Kaže on "ko da me ne znaš, naravno da neću". On nema pojma o tim "običajima"), kupila bi tu vazu. 
    Sanjich, na pazaru ti žene naprave šta oćeš za tri puta manje novaca, čisto da znaš za ubuduće, za bilo koju prigodu. 🥰

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Ruska1986
    11. Siječanj 2021. 21:14

MISS

Sanjich je, la perla .imaju bas prepoznatljiv stil, nisu ni meni dragi ni vlasnici ni cijene,ali tu i tamo ne mogu odolit, precool su im stvarcice…
    P.s. neka mi neko ponovi kako se zove taj film, da ne trazim sad ? Hvalaaa ❤️

Samo ti ili Only you, na HBOu 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Siječanj 2021. 21:18

SBjelis, ja sam ove trombološke (sve osim ANA) zakazala u Vinogradskoj. Uputnice mi je dala socijalna ginekologica kad sam tražila pretrage za stečenu i urođenu trombofiliju (to su ti ovi faktori). Čekam oko 2 tjedna na termin, navodno nalazi dođu u oko 2 tjedna (iako se netko pohvalio da je dobio za 3 dana) - dakle ukupno ću proći ispod mjesec dana (nadajmo se - ali meni je to OK jer idem u postupak tek u veljači). Dio pretraga još rade na Rebru (samo dođeš bez naručivanja, tu ti rade lupus i AFA), sve rade na HZTM (ali ne znam koliko se tamo čeka, nikad mi nisu odgovorili na mail). Ja sam kontaktirala sve, i zapisala se u Vinogradskoj. Možeš i privatno, ali košta :D
    ANA ću raditi u Agramu, čeka se rezultat 2 tjedna. Inače se radi i u Vinogradskoj, ali nisam dobila uputnicu.
    TSH, TF3, TF4, antiTPO i antiTG su ti hormoni štitnjače, izvadi ih sve.
    Kad bih vadila spolne, ja bih uz put izvadila sve - estradiol, progesteron, LH, FSH, prolaktin, AMH, DHEAS, SHBG, androstendion, slobodni i ukupni testosteron, 17OH Progesteron. To možeš skupa sa hormonima štitnjače, dobiješ rezultate isti dan.
    Samo je bitno da, radi prolaktina, pola sata prije vađenja krvi sjedneš u ambulanti i opustiš se što više.

Inače, ja sam do sad vadila samo AMH, FSH i LH jednom, estradiol prije štoperice. Sad ne mogu vjerovati da nikog nije zanimalo ništa od ovih drugih spolnih, čak ni progesteron?

Sam ti mene pitaj kad ti nešto nije jasno, znaš da sam proučila. Isto i za dodatke prehrani. Mi gerijatrija se moramo posebno držati skupa. 

💔💔💔

AuroraB
    11. Siječanj 2021. 21:18

Nikitta hvala... ja nemam HBO, a na HBO GO koje bi mogla na tjedan dana aktivirati, nema tog filma. Ima na Netflixu Pieces of a women, novi film o ženi koja je izgubila bebu na porodu i kako su se ona, muž i okolina nosili sa time, tražili/ ne tražili krivicu u neobjašnjivom događaju...pa me sjetio na neke naše forumašice koje su kasno izgubile bebu... Na momente me živcirala, ali ok je film... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Astra81
    11. Siječanj 2021. 21:24

MTB, u Poliklinici Analiza Lab ti ANA još manje košta, na cjeniku piše 300kn.
    I da budem iskrena nije mi baš jasno šta ta pretraga točno predstavlja, osim što je vežu uz autoimune poremećaje. Ali dobro, planiram testirati sve što postoji pa budem i to jednom napravila.
    Nalazi su mi OK, osim pozitivnih antitijela na štitnjaču. Svi doktori koje sam posjetila tvrde na to nije uzrok neuspjelih postupaka, a endokrinologica se doslovno izderala na mene što uopće sumnjam na štitnjaču.
    SBjelis, neke pretrage smo napravili po preporuci doktora, a neke samoinicijativno.
    Doktor je pričao jako puno, a ukratko kaže da mogu biti krive aneuploidne stanice, spermiji ili implantacijski problem. Dakle, sve    Nitko to ne može znati.
    Uglavnom, gdje god dođem, priča uvijek završava s našim godinama.
    Jednu stvar smo definitivno odlučili ( i dogovorili s doktorom), a to je da više ne idemo u sviježi transfer. U sljedećem postupku ćemo sve zamrznuti i kasnije probati s FET-om.
    Doduše, to smo i prošli postupak planirali, ali su me doktori uvjerili da je uspješnost ista.
    Zapravo, FET je još jedina stvar koju mogu probati prije nego se pomirim sa sudbinom. I eventualno imunosupresivi 

Ruska1986
    11. Siječanj 2021. 21:26

AuroraB

Nikittahvala… ja nemam HBO, a na HBO GO koje bi mogla na tjedan dana aktivirati, nema tog filma. Ima na Netflixu Pieces of a women, novi film o ženi koja je izgubila bebu na porodu i kako su se ona, muž i okolina nosili sa time, tražili/ ne tražili krivicu u neobjašnjivom događaju…pa me sjetio na neke naše forumašice koje su kasno izgubile bebu… Na momente me živcirala, ali ok je film…

A steta... Mislim, ovaj mi je bio zanimljiv bas zato sta se tice ovoga kroz sta prolazimo.. Necu spojlat curama 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

sbjelisi
    11. Siječanj 2021. 21:30

MTB hvala ti, znam da si ti frisko to studirala, sad sam ja u tom djiru. Imam smotanog gin.preko HZZO i moram sve ja znati da mogu njega znati traziti.. Na zalost. 
    Odlucila sam konacno napraviti aostematsli koji imamo preko firme. U sklopu nkrga cu odraditi neke generalije, a ne znam mogu li mjih moloto da ubace ove neke stvari koje se cekaju? Ili da npr.u TSH naprave i ostale hormone stitnjace... Ili je ovo sa sistematskog totalno beskorisno za ono sta ja sve moram napraviti?

Evo sto su mi odg.da je u paketu:
    − dijagnostički postupci: UZV (ultrazvuk) abdomena (žučni mjehur,žučni vodovi, jetra, gušterača, slezena, bubrezi, aorta, limfničvorovi), EKG, stupanj čistoće, PAPA test, TVUZV (transvaginalni
    ultrazvuk), UZV dojki za žene do 40 godina starosti ili mamografija za starije od 40

− laboratorijski postupci: KKS, GUK, SE, kompletna pretraga urina, kolesterol, trigliceridi HDL, LDL, bilirubin, kreatinin, AST, ALT, GGT, mokraćna kiselina, FE, UIBC, TIBC, TSH

Akko je HZTM Petrova, tamo imaju opciju zurno. Kada sam radila zadnje krvne pretrage molila sam tetu da bude zurno iako mi to ne pise na uputnici..  Jer mi je terapija ovisila o tome.... 

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    11. Siječanj 2021. 21:37

Isusek, meni mobitel sve riječi pretvori u nešto neprepoznatljivo jer mi je na ENGL uvijek.
    Astra hvala ti ❤ Ja zaista vjerujem da je ovo s MPO jedna od onih stvari koja se ne zna zasto se desilo ili nije. Neki ljudi imaju savršene nalaze a ono... Nista. Uzasno demotivirajuce... Zašto bi isla isključivo na FET? Bas me zanima....

oharascarlett14@gmail.com

• Astra81
    11. Siječanj 2021. 21:40

SBjelis

Isusek, meni mobitel sve riječi pretvori u nešto neprepoznatljivo jer mi je na ENGL uvijek.
    Astra hvala ti ❤ Ja zaista vjerujem da je ovo s MPO jedna od onih stvari koja se ne zna zasto se desilo ili nije. Neki ljudi imaju savršene nalaze a ono… Nista. Uzasno demotivirajuce… Zašto bi isla isključivo na FET? Bas me zanima….

Kada je tijelo preopterećeno hormonima može se smrdati receptivnost endometrija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.