Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    11. Siječanj 2021. 17:35

Maslacak i Nikitta, sretno! 😘😘😘😘 i obavjestavajte nas o svemu, sve nas sigurno zanima 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lucyinthesky
    11. Siječanj 2021. 17:36

Slee

Mtb taj djecac je Nebojsaaaa biolog! Pita mene muz - sto ce nas taj tinejdzer oploditi 😂

Ovo je vrh 🤣🤣🤣
    Želim ti sreću i da što prije to riješiš i što manje se mučiš 🤞❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Siječanj 2021. 17:37

manemoj žalosno je kad bih rekla da nisam imala nikakav osjećaj za ovaj postupak. Išla sam u njega kao da idem na vađenje krvi a ne stavljanje bebe 🙄. Valjda zbog svih tih hormona, neispavanosti, straha od potresa i svega. Bila sam baš rastresena ovih dana... 
    Ovo mi je došlo kao neki pečat na cijelu situaciju, da nemam bezveze taj osjećaj nego da nešto učinim po tom pitanju... 
    Naravno sa bih htjela odmah, i mogu ako hoću još uvijek nazvati kliniku i reći da ipak idem...ali baš zbog te nesigurnosti i zbog toga što nemam neki osjećaj da se sve sad dešava... Možda je ipak bolje da malo dođem k sebi i stabiliziram se 🤗🤗🌺🌺❤️
    Idući mjesec vjerujem da ću biti pametnija i bolje se osjećati... 

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Siječanj 2021. 17:37

vickivale, hvala ti! 
    Meni je teta (mamina sestra) umrla od raka dojki pa sam dosta to ozbiljno uzela kao naviku.
    Nego, kad ćeš nam ti opet na pokušaj? : zapisničarka :

Slee, ti si jedinstvena i neobična sa svoje tri sise 

Sunny_, zamišljam te kako nakon svakog pregleda pereš podove po klinici 

MilaSt, ali meni je pregled kod "obične" ginekologice 500kn, očekivala sam da će ovi specijalisti biti skuplji.
    Kad je član obitelji imao gadan tumor, otišli smo kod najrazvikanijeg privatnog onkologa u Zagrebu. Dobar dan, dobar dan, sve predivno izgleda, turbo ljubazni, nude čaj, kavu, janjetinu. Bolesnik sav ozaren, ja se preznojavam i računam koliko će to sve doći. Ugodne konzultacije, jako korisne informacije, sve super. U 15tak minuta gotovi. Cijena - prava sitnica, 800kn. Prije 10 godina.
    Nije mi bilo žao, umirio nas je. Kad je onkolog na Rebru ponovio isto, znali smo da je to to i ostali smo kod onkologa na Rebru. 
    Ali navikla sam da su ZG cijene jednostavno takve.
    Realno, i prosječna ZG plaća je veća nego u ostatku države.
    Inače, prosječan postupak je oko 15kkn, za 5 postupaka možeš kupiti garsonjeru samo u Sisku nakon potresa. U Zg ne možeš kupiti ni parkirno mjesto za to.

Nikitta, čini mi se da ću i ja biti prelijena za iHerb. Ili ću jednostavno pregristi carinu. Ne da mi se paziti na iznose.
    Baš mi drago da ste se upisali na školicu. To mi se čini kao veliki milestone. 

Lucyinthesky, ja sam danas kupila seksi tajice za moj idući date s G. 

anavi985, to su dobre vijesti!!!

Slee, zamišljam tvoje lice kad si vidjela što je spakirao 

💔💔💔

Sunny_🐣
    11. Siječanj 2021. 17:39

Ruska1986

Sunny_

Maslačak to baš zvuči divnoRuska86 ti si kod Š platila konzult, uzv i pregl 500kn? ja mu se izgleda uopće nisam svidjelamene je baš oderao. Bolje da vam ne kažem koliko sam sve skupa tamo platila, ali šta god mi je predložio da napravim tamo sam napravilauopće nisam razmišljala da ću to na kraju sve i platit haha kad mi je žena dala račun, dvaput sam morala pogledat. Dobro da je bio početak mjeseca inace bi ostala tamo prat podove i wc.

A nudio je on meni i hormone da vadim i sve ostalo, al sam rekla da cu to preko uputnica rjesavat. I onda mi je rekao vidimo se za 2 tjedna. Tako je i bilo! Dosla za 2 tjedna i krenula u postupak tako da dalje nista vise nisam placala, do prvog UVZa nakon potvrdjene trudnoce. 😊

Uhvatio me nespremnu  
    Mislim ja sam super zadovoljna sa prvim konzultacijama kod njih i cijelim pristupom. Imaju svoj cjenik i to je to. Ko mi je kriv što sam na sve pristala haha. Idući put ću biti spremnija 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

AuroraB
    11. Siječanj 2021. 17:41

Maslačakxx tvoje razmišljanje je meni pravo osvježenje, baš je lijepo vidjeti dok netko tako mlad i pametan razmišlja toliko plemenito, velikodušno i neograničeno... Svaka čast!  
    Vickivale promatram tvoj potpis i čudim se tvojem broju oplođenih stanica, dobro čime se ti hraniš?! 🤔😀 Kod koje doktorice si u Petrovoj i koju stimulaciju ste koristili? Respect na zanimanju
    Sanjich ja imam cijeli arsenal mullerovih testova, počevši od bete nula, do bete 450. Ako se Lucija do tada ne javi, nadam se da ću ti moći uskočiti 
    Dada sviđa mi se tvoja odluka, ideš u super društvo u veljači, kao što sam napisala i Erici prave mačke se u veljači pare 🐱
    Ruska tebi se baš baš posrećilo s tim postupkom🧡💛🧡
    Manemoj ja sam se opterećivala prva dva puta jer su sve bile kao da idu na modnu pistu, ali izgleda da mi se to baš tako potrefilo... Poslije su mi sve izgledale puno normalnije, valjda su baš došle ove poput mene koje idu preko HZZO-a

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    11. Siječanj 2021. 17:46

Maslačakxx

mandarinkica

Cure, Kad tako pričate kako vam daju šture informacije i odgovore, sve vise mi se svidja zapravo nas dr Xy koji cjepidlači i gleda sve u detalje, iako ispadne da razvlači dugo s ulaskom u postupke i detaljnim nalazima kao i ponavljanjem istih, ovako mi se cini da je ispravniji i bolji njegov sistem rada.
    Sta se tiče privatno, ja dok sam još nakon prvih pola god (i jedne biokem.u tom periodu) otišla kod dr P u cito na konzultacije (kad me ispalio da di mi se žuri), konzultacije i pregled sam platila mislim 400kn. Tako da su mi te cifre sta vi navodite bas pretjerane. Ali nažalost, većina privatnika (cast iznimkama) hoće strpati novac u džep, nitko ne pita..

Ja sam u cita platila ne sićam se jel 300 ili 400 prve konz s uzv, onda ništa do transfera, a to je bilo 9 tis s embrioglue i onim assised hatchingom, a sve skupa s lijekovima negdi oko 12ak. I posli prvi pregled trudnički 200, a kad je ustanovljeno missed ništa. Tako da za njega nisam dojma da je ljubipara. Ako ne uspijem prijo kbca otić ću u njega još jednom da iskoristim ovaj period pojačane plodnosti nakon spontanog, a ako ništa ni tad to je to od mene. Svakako smo krenili u postupak posvajanja, znam da i to traje, al bar ne tarem tijelo i u uspjeh sam sigurna, a ode nisam. I dok čekam dite mogu živit punim plućima, a ovih restrikcija mi je priko glave, a tek sam počela. Oću reć svaka čast svima koji se trude koliko god je potrebno, al jednostavno želim da smo sretni i veseli, a bojim se da ako se život svede na postupke da nećemo bit. A svog muža tolko obožavam, i on mene, da nam uopće ne triba dite za sriću, to je samo šlag na torti. Plus za nas nema razlike između posvojene i biološke, to se sve voli srcem i dušom, a ne maternicom. Pritom skidam kapu svima koji ne odustaju, al za nas ovo nije odustajanje nego uživanje u svemu šta imamo neovisno o onome šta nemamo. Tako nekako oboje razmišljamo.

Divno ❤️❤️❤️🤗
    Želim ti uspjeh i sa jedne i druge strane. Minimum za jedno posvojeno, i za jedno biološko, da im pružite svu ljubav ovog svijeta i volite neizmjerno 🤗🤗🤗🤗 te da što prije to dočekate. A to da si mlada kao što cure kažu, istina je i imaš vremena... Ali dobro znamo koliko su oba puta trnovita i da godine brzo prođu.
    Drago mi je što ste odlučili za ovaj drugi korak ❤️

endometrioza

MISS
    11. Siječanj 2021. 17:47

Ako nekome treba, imam 3 kutije zeljeza ( kendural c, tardyferon i neo sandal - sve se kupuju i oko 150 kn su, zasto bi placali kad je meni ostalo u svakoj bar pola) , Omegu3 i Shatavari prah ...Molim vas javite ako kojoj treba,rado cu poslati!
    https://ibb.co/nmpngnD
    Maslacakxx divno razmisljanje, slazem se s vama od rijeci do rijeci...neka su sve opcije otvorene pa sta Bog da 

👸37👨🏼‍🦱41
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    07/21 rođen dječak 🩵
    08/25 fet blastice, 13dnt beta 994, 15dnt 2225
    10/25 uzv 7+2 srce kuca ❤️

Lucyinthesky
    11. Siječanj 2021. 17:49

Vickivale hvala ti što nam daješ savjete, puno to znači  😊
    Maslačakxx svaka vam čast,divno razmišljanje i nadam se da ćete uskoro dočekati svoju bebu 🤞❤️
    Nikitta jednako želim i tebi, super da ste poduzelu prvi korak, taj je ipak najbitniji 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    11. Siječanj 2021. 17:50

AuroraB

Maslačakxx tvoje razmišljanje je meni pravo osvježenje, baš je lijepo vidjeti dok netko tako mlad i pametan razmišlja toliko plemenito, velikodušno i neograničeno… Svaka čast!Vickivale promatram tvoj potpis i čudim se tvojem broju oplođenih stanica, dobro čime se ti hraniš?!🤔😀 Kod koje doktorice si u Petrovoj i koju stimulaciju ste koristili? Respect na zanimanjuSanjichja imam cijeli arsenal mullerovih testova, počevši od bete nula, do bete 450. Ako se Lucijado tada ne javi, nadam se da ću ti moći uskočitiDadasviđa mi se tvoja odluka, ideš u super društvo u veljači, kao što sam napisala i Ericiprave mačke se u veljači pare🐱
    Ruskatebi se baš baš posrećilo s tim postupkom🧡💛🧡
    Manemojja sam se opterećivala prva dva puta jer su sve bile kao da idu na modnu pistu, ali izgleda da mi se to baš tako potrefilo… Poslije su mi sve izgledale puno normalnije, valjda su baš došle ove poput mene koje idu preko HZZO-a

Bome da! Ma ne da sam imala srecu, nego srecetinu! A sta se tice cura, pa ne znam.. Vec sam pisala:ja sam dolazila u Starkama, poderanim trapericama, obicnoj majici... Stvarno nist posebno i nisam primjecivala da su druge zene nest posebno dotjerane. Ok, znala bi tu i tam bit koja gospodja sa sredjenom frizurom, pokraj moje rascupane, ali stvarno nist posebno 🤷🏻‍♀️ Mozda fakat nas preko HZZOa stave u neku posebnu grupu 😂😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani