Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 23:02

Astra81, koliko si zadovoljna s G? Gdje si još radila postupke? Sad ideš preo HZZO ili privatno? Kad planiraš idući postupak? Mene ti sve zanima kad se radi o vršnjakinjama. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 23:03

Astra81, Bozma, pa ne vidim da se vaši doktori ne slažu - jedan je rekao ne duže od 2 dana, drugi ne kraće od 2 dana - dakle treba biti točno 2 dana 
    MM je naštimao apstinenciju na 2 i pol dana.

💔💔💔

09. Siječanj 2021. 23:04

Astra81

Lucyinthesky

MTB

Bozma, pojma nemam, tek sam otkrila te pojmove… Narkoman u meni je proradio 100 na satNova pretraga!! Nova metoda!!! Adrenalin milion!!!

korisničkoime, hvala na informaciji. Ovlaš sam samo pogledala.

Lucyinthesky, pa kako nema, sad pišemo o tome. Ako su rezultati DNA fragmentacije loši, onda vjerojatno trebaš na ove PICSI, MIPSI, ŠITSi gdje spermiće ne biraju samo po izgledu nego ih dodatno provjeravaju.

Astra81, slažem se da nema smisla mijenjati kliniku, ako si zadovoljna. Pogotovo jer su frajeri u IVF puno zgodniji. (a ako nisi već shvatila, dvojica su bezecirani, pujpuj, šic od njih, gledaj gledaj al ne diraj )

Skužila sam ja, možda sam se krivo izrazila.Mislila sam na to đabe mi ta pretraga kad se te metode skoro nigdje ne rade, ok, osim z Repromedu i St.
    korisničkoime kužim, hvala.
    Astra81 kod istog dr smo, kakvo on ima mišljenje o tome?

Ja sam na konzultacije išla kod Šimunića, a postupak mi je vodio Grbavac.
    S Grbavcem nisam puno pričala o fragmentaciji, samo sam ga pitala koliko maksimalno smijemo smanjiti apstinenciju …
    Sa Šimunićem je bilo je nešto malo razgovora od TESI, ali obzirom da smo mi još uvijek ispod granične vrijednosti, odustali smo i od toga…
    Ali sama činjenica da oni te postupke ne rade govori što misle o tome ….

Mislim da to nije do mpo lijecnika nego do embriologa koji je obučen ili nije obučen za te metode, i ima ili nema opremu. Koliko sam citala sve je to relativno novo, mozda ce za par godina to biti neki standard isto kao icsi. 

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 23:04

Bozma, a što se to kod tebe događa?
    Nisam pratila forum već skoro pola godine pa ne mogu skužiti iz zadnjih par postova...
    Šta ti je to u potpisu? Kakva Čiča miča?

Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 23:08

Astra81

Lucyinthesky

MTB

Bozma, pojma nemam, tek sam otkrila te pojmove… Narkoman u meni je proradio 100 na satNova pretraga!! Nova metoda!!! Adrenalin milion!!!

korisničkoime, hvala na informaciji. Ovlaš sam samo pogledala.

Lucyinthesky, pa kako nema, sad pišemo o tome. Ako su rezultati DNA fragmentacije loši, onda vjerojatno trebaš na ove PICSI, MIPSI, ŠITSi gdje spermiće ne biraju samo po izgledu nego ih dodatno provjeravaju.

Astra81, slažem se da nema smisla mijenjati kliniku, ako si zadovoljna. Pogotovo jer su frajeri u IVF puno zgodniji. (a ako nisi već shvatila, dvojica su bezecirani, pujpuj, šic od njih, gledaj gledaj al ne diraj )

Skužila sam ja, možda sam se krivo izrazila.Mislila sam na to đabe mi ta pretraga kad se te metode skoro nigdje ne rade, ok, osim z Repromedu i St.
    korisničkoime kužim, hvala.
    Astra81 kod istog dr smo, kakvo on ima mišljenje o tome?

Ja sam na konzultacije išla kod Šimunića, a postupak mi je vodio Grbavac.
    S Grbavcem nisam puno pričala o fragmentaciji, samo sam ga pitala koliko maksimalno smijemo smanjiti apstinenciju …
    Sa Šimunićem je bilo je nešto malo razgovora od TESI, ali obzirom da smo mi još uvijek ispod granične vrijednosti, odustali smo i od toga…
    Ali sama činjenica da oni te postupke ne rade govori što misle o tome ….

Hvala ti još jednom. Ja ga ubijem pitanjima onda on meni kaže, pa vi već sve znate 🤣🤦‍♀️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 23:09

korisničkoime

Spermiji su krivi za sve😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Pa nego šta, to je zaključak odavno 😎

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Tuma
    09. Siječanj 2021. 23:11

Women_name meni se isto javila menstrualna bol oko 17./18 tjedna. Par noći. Nekad me i zgrcilo ful jako pa prestalo.... A znam da je i Ruska spominjala oko tog tjedna bolove, pa me to malo umirilo. Sad je oke, jučer me presjecalo cijeli dan u vagini, danas ništa...
    Ja sam koristila DHEA 2 mj prije ovog dobitnog postupka... Ne znam je li to kaj pomoglo, ali taj je uspio... Imam nizak amh 1.7-2.8, povišeni fsh 11.6, DHEAs je bio 3.6...

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 23:14

MTB

Astra81, koliko si zadovoljna s G? Gdje si još radila postupke? Sad ideš preo HZZO ili privatno? Kad planiraš idući postupak? Mene ti sve zanima kad se radi o vršnjakinjama.

Zadovoljna sam s Grbijem...baš jesam :)  Doduše, Šimunić je napisao protokol, ali Grbi je dobro procijenio trenutak za štopericu.Čini se dobar doktor i vrlo ugodan za razgovor...
    Bila sam prije  kod Lučija i u Vinogradskoj ...
    Zadnji postupak u IVF-u sam odradila preko HZZO-a. Planiram još jedan privatno  i ostao mi je još jedan preko HZZO-a.
    Ne znam kad ću u postupak, planirala sam u veljači.... Ali iskreno, strah me je kako stres utječe na kvalitetu jajnih stanica, bojim se da će ih povišeni kortizol i slična sranja spaliti do srži ... Ova sranja s potresima su me baš jako uznemirila :( 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 23:18

Astra81

MTB

Zadovoljna sam s Grbijem…baš jesam :) Doduše, Šimunić je napisao protokol, ali Grbi je dobro procijenio trenutak za štopericu.Čini se dobar doktor i vrlo ugodan za razgovor…
    Bila sam prije kod Lučija i u Vinogradskoj …
    Zadnji postupak u IVF-u sam odradila preko HZZO-a. Planiram još jedan privatno i ostao mi je još jedan preko HZZO-a.
    Ne znam kad ću u postupak, planirala sam u veljači…. Ali iskreno, strah me je kako stres utječe na kvalitetu jajnih stanica, bojim se da će ih povišeni kortizol i slična sranja spaliti do srži … Ova sranja s potresima su me baš jako uznemirila :(

Da, meni se svidjelo kod G što je, kad je analizirao moj zadnji postupak, u slovo rekao sve što se i meni činilo da je bilo neoptimalno napravljeno (bio je prvi postupak pa nisu mogli znati). Čini mi se da je dobar za to.
    Kužim to za strah. Ja ne želim odgađati radi godina, ti si ipak mrvcu mlađa pa imaš mrvcu više fore. Ja sam u 2020 odgodila par mjeseci kad sam shvatila da sam pod prevelikim stresom zbog korone. Nema smisla forsirati.
    S druge strane, ja ću vjerojatno ići u veljači pa će to biti ekstra uspješan mjesec; možda ti se isplati uloviti taj val. 
    Prije postupka mislim skoknuti na kratki odmor negdje da napunim baterije.

💔💔💔

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 23:25

MTB

Astra81

MTB

Zadovoljna sam s Grbijem…baš jesam :) Doduše, Šimunić je napisao protokol, ali Grbi je dobro procijenio trenutak za štopericu.Čini se dobar doktor i vrlo ugodan za razgovor…
    Bila sam prije kod Lučija i u Vinogradskoj …
    Zadnji postupak u IVF-u sam odradila preko HZZO-a. Planiram još jedan privatno i ostao mi je još jedan preko HZZO-a.
    Ne znam kad ću u postupak, planirala sam u veljači…. Ali iskreno, strah me je kako stres utječe na kvalitetu jajnih stanica, bojim se da će ih povišeni kortizol i slična sranja spaliti do srži … Ova sranja s potresima su me baš jako uznemirila :(

Da, meni se svidjelo kod G što je, kad je analizirao moj zadnji postupak, u slovo rekao sve što se i meni činilo da je bilo neoptimalno napravljeno (bio je prvi postupak pa nisu mogli znati). Čini mi se da je dobar za to.
    Kužim to za strah. Ja ne želim odgađati radi godina, ti si ipak mrvcu mlađa pa imaš mrvcu više fore. Ja sam u 2020 odgodila par mjeseci kad sam shvatila da sam pod prevelikim stresom zbog korone. Nema smisla forsirati.
    S druge strane, ja ću vjerojatno ići u veljači pa će to biti ekstra uspješan mjesec; možda ti se isplati uloviti taj val.
    Prije postupka mislim skoknuti na kratki odmor negdje da napunim baterije.

Nisam još otpisala veljaču. 
    U siječnju idem do njih da mi uzmu uzorak za testiranje NK stanica pa ću ih pitati što oni misle.... ima li smisla poluluda ulaziti u postupak???
    Što se tiče godina, totalno te razumijem. Bome sam i ja u utrci s vremenom :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.