Astra81, koliko si zadovoljna s G? Gdje si još radila postupke? Sad ideš preo HZZO ili privatno? Kad planiraš idući postupak? Mene ti sve zanima kad se radi o vršnjakinjama.
Zadovoljna sam s Grbijem…baš jesam :) Doduše, Šimunić je napisao protokol, ali Grbi je dobro procijenio trenutak za štopericu.Čini se dobar doktor i vrlo ugodan za razgovor…
Bila sam prije kod Lučija i u Vinogradskoj …
Zadnji postupak u IVF-u sam odradila preko HZZO-a. Planiram još jedan privatno i ostao mi je još jedan preko HZZO-a.
Ne znam kad ću u postupak, planirala sam u veljači…. Ali iskreno, strah me je kako stres utječe na kvalitetu jajnih stanica, bojim se da će ih povišeni kortizol i slična sranja spaliti do srži … Ova sranja s potresima su me baš jako uznemirila :(
Da, meni se svidjelo kod G što je, kad je analizirao moj zadnji postupak, u slovo rekao sve što se i meni činilo da je bilo neoptimalno napravljeno (bio je prvi postupak pa nisu mogli znati). Čini mi se da je dobar za to.
Kužim to za strah. Ja ne želim odgađati radi godina, ti si ipak mrvcu mlađa pa imaš mrvcu više fore. Ja sam u 2020 odgodila par mjeseci kad sam shvatila da sam pod prevelikim stresom zbog korone. Nema smisla forsirati.
S druge strane, ja ću vjerojatno ići u veljači pa će to biti ekstra uspješan mjesec; možda ti se isplati uloviti taj val.
Prije postupka mislim skoknuti na kratki odmor negdje da napunim baterije.
Koji je komentar bio? Što je neoptimalno i kako bi on to popravio?
Bozma, a što se to kod tebe događa?
Nisam pratila forum već skoro pola godine pa ne mogu skužiti iz zadnjih par postova…
Šta ti je to u potpisu? Kakva Čiča miča?
Ma, ne znam šta bi rekla...ono kad se zadnji postupak više puta testiraš na koronu nego imaš stanica ili folikulometrija u postupku . Zadnja punkcija, takli su mi žilu pa sam krvarila na stolu, zagužvalo pa me sestre isključile sa infuzije da mi se ne napuni mjehur. Na kraju ležala kod njih u sobi čitav dan bez kapi vode i ičega u usta, da bi tu večer dušu izrigala, a sutradan zafibrala, u tih 5-6 dana se olakšala za 5kg, temperatura 40, nitko ni čut da me primi izvadit krv jer je možda korona. Sve to za 2 stanice, jedan 2-dnevni embrij, zamrznuli ga i vratili mi ga prošli mjesec. Razmišljala sam da probam još jednom preko HZZO u IVF, ali s obzirom na ove uvjete sa AMH, i antralnim folikulima odustala sam, jer ih nekad imam 10, a evo ovaj mj. ih imala 4. Znam da bi me privatno primili, ali sad ne bi iz principa išla kod njih, ako budem išla privatno ići ću u Repromed ili negdje gdje rade PICSI, Čiksi i slična čuda
Bozma, pojma nemam, tek sam otkrila te pojmove… Narkoman u meni je proradio 100 na satNova pretraga!! Nova metoda!!! Adrenalin milion!!!
korisničkoime, hvala na informaciji. Ovlaš sam samo pogledala.
Lucyinthesky, pa kako nema, sad pišemo o tome. Ako su rezultati DNA fragmentacije loši, onda vjerojatno trebaš na ove PICSI, MIPSI, ŠITSi gdje spermiće ne biraju samo po izgledu nego ih dodatno provjeravaju.
Astra81, slažem se da nema smisla mijenjati kliniku, ako si zadovoljna. Pogotovo jer su frajeri u IVF puno zgodniji. (a ako nisi već shvatila, dvojica su bezecirani, pujpuj, šic od njih, gledaj gledaj al ne diraj)
Skužila sam ja, možda sam se krivo izrazila.Mislila sam na to đabe mi ta pretraga kad se te metode skoro nigdje ne rade, ok, osim z Repromedu i St.
korisničkoime kužim, hvala.
Astra81 kod istog dr smo, kakvo on ima mišljenje o tome?
Ja sam na konzultacije išla kod Šimunića, a postupak mi je vodio Grbavac.
S Grbavcem nisam puno pričala o fragmentaciji, samo sam ga pitala koliko maksimalno smijemo smanjiti apstinenciju …
Sa Šimunićem je bilo je nešto malo razgovora od TESI, ali obzirom da smo mi još uvijek ispod granične vrijednosti, odustali smo i od toga…
Ali sama činjenica da oni te postupke ne rade govori što misle o tome ….
Hvala ti još jednom. Ja ga ubijem pitanjima onda on meni kaže, pa vi već sve znate 🤣
Hahaha, ali skidam im kapu, stvarno imaju strpljenja :)
Bozmaa sad sam se sjetil, ti si ono pred par mjeseci dala otkaz? Ajme koja prica, gdje si uopce u postupku?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Bozmaasad sam se sjetil, ti si ono pred par mjeseci dala otkaz? Ajme koja prica, gdje si uopce u postupku?
zadnja 3 u KBC Split
Women_name meni se isto javila menstrualna bol oko 17./18 tjedna. Par noći. Nekad me i zgrcilo ful jako pa prestalo…. A znam da je i Ruska spominjala oko tog tjedna bolove, pa me to malo umirilo. Sad je oke, jučer me presjecalo cijeli dan u vagini, danas ništa…
Ja sam koristila DHEA 2 mj prije ovog dobitnog postupka… Ne znam je li to kaj pomoglo, ali taj je uspio… Imam nizak amh 1.7-2.8, povišeni fsh 11.6, DHEAs je bio 3.6…
Tako i mene, predvečer me baš uhvatila menstrualna bol, a jučer me samo probadalo u rodnici stalno. U utorak idem u Petrovu pa ćemo brzo vidjeti. Hvala ti Tuma ❤️❤️❤️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Bozmaasad sam se sjetil, ti si ono pred par mjeseci dala otkaz? Ajme koja prica, gdje si uopce u postupku?
zadnja 3 u KBC Split
Čitav postupak sam imala 2 UZV, kad sam došla na drugi nije bilo moje dr. ova druga se isčuđavala zašto sam ja došla na UZV tek nakon 5 dana, da su folikuli ogromni (17mm) i hoće da me odmah punktira, bez štoperice, malo sam se raspravljala s njom i na kraju sam odlučila niti ne doć na punkciju jer znam iz prijašnjih postupaka da mi i kad primim štopericu kad su folikuli na 18mm bude rano i imam sve nezrele stanice, pa su tu sestre uskočile i rješile stvar, pomakli smo aspiraciju sa tog petka na poned. i onda mi se desi to šta se desi. A testirala sam se na koronu za taj postupak 3 puta, prije prvog UZV, prije punkcije i na kraju prije transfera. Šteta potrošenog postupka, a i zdravlja i love koja je otišla na vađenja krvi privatno, poslije na probiotike i željezo, jer me sa fibrom moj dr.nije htio primit.
Bozma, a što se to kod tebe događa?
Nisam pratila forum već skoro pola godine pa ne mogu skužiti iz zadnjih par postova…
Šta ti je to u potpisu? Kakva Čiča miča?
Ma, ne znam šta bi rekla…ono kad se zadnji postupak više puta testiraš na koronu nego imaš stanica ili folikulometrija u postupku. Zadnja punkcija, takli su mi žilu pa sam krvarila na stolu, zagužvalo pa me sestre isključile sa infuzije da mi se ne napuni mjehur. Na kraju ležala kod njih u sobi čitav dan bez kapi vode i ičega u usta, da bi tu večer dušu izrigala, a sutradan zafibrala, u tih 5-6 dana se olakšala za 5kg, temperatura 40, nitko ni čut da me primi izvadit krv jer je možda korona. Sve to za 2 stanice, jedan 2-dnevni embrij, zamrznuli ga i vratili mi ga prošli mjesec. Razmišljala sam da probam još jednom preko HZZO u IVF, ali s obzirom na ove uvjete sa AMH, i antralnim folikulima odustala sam, jer ih nekad imam 10, a evo ovaj mj. ih imala 4. Znam da bi me privatno primili, ali sad ne bi iz principa išla kod njih, ako budem išla privatno ići ću u Repromed ili negdje gdje rade PICSI, Čiksi i slična čuda
A jbt, pa ne mogu vjerovati kako se zakompicirao taj postupak :(
No što će tebi čiksi ako ti muž ima dobar spermiogram? Bitnije je da ti pogode dobru terapiju...
Sjećam se da su i tebe šopali onom bezveznom Bemfolom...
Meni su u IVF-u zadnji put dali Elonvu + Menopur i to je bila najbolja kombinacija. Od 10 folikula dobili 10 jajnih stanica, 7 oplođeno, na drugi dan svih 7 izgledaju super i i dobili dvije savršene blastice.
Doduše, nije se implantiralo, ali smo po prvi put došli do blastica koje su jako dobro ocijenjene ... I nije bilo kao prije hrpa praznih folikula i loših stanica koje se u stratu odbacuju ...
Tak da stvarno mislim da treba mijenjati lijekove dok se ne nađe što organizmi najbolje paše, a za bemfolu sam sigurna da to nije ...
Mislim da je šteta ne probat iskoristiti u IVF-u te postupke preko HZZO-a, ali gdje god ih budeš koristila toplo preporučujem ovu terapiju Elonva + Menopur.
It starts with an egg - part three
Pukla sam, ali ja ne mogu prestati čitati. Kao da čitam najzanimljiviji triler u životu - kako će završiti???
Anyway, prošla još dva velika poglavlja. Prehrana - klasične preporuke, Mediteranska prehrana je top. Tu sumnjam da ću nešto puno modificirati, hranim se dobro.
Drugo poglavlje koje me razveselilo, definitivno najbolje poglavlje u knjizi - Sve su muškarci krivi!!Oko 50% neplodnosti uzrokovano je muškim faktorom. Također, kaže da i muškarcima opada plodnost s godinama, i da oni kreiraju sve nekvalitetnije spermiće s godinama, ali da se nezasluženo samo žene promatra i okrivljava. Nekvalitetan spermić (onaj koji izvana izgleda super, ali mu je DNA pokvaren) smanjuje šanse oplodnje, prihvaćanja zametka, uzrokuje rane pobačaje i konačno genetske malformacije u bebi. Sve ono rad ičega meni odmahuju glavom i govore da je moja greška jer sam baba. Ako beba bude imala neki teški genetski poremećaj ja sam kriva jer sam baba - a uopće nije tako, može se kreirati i radi njega.
Zvuči glupo, ali osjetila sam olakšanje - nisam ja ubila našu bebu svojom lošom stanicom, nas dvoje oboje imamo loše stanice i zajedno smo u ovom problemu. Ok, Ok, znam ja to racionalno cijelo vrijeme, i MM se tako cijelo vrijeme stvarno i ponaša, ali uvijek je taj jedan dio koji sebično želi preuzeti svu krivnju na sebe. Tome ne pomaže to što svi doktori MENE gledaju odmahujući glavom i MENI govore da sam stara, a njemu govore da je zakon i da ima dobre nalaze. E pa znate što, on je stariji od meneI moje jajne stanice su naizgled dobre, pa su unutra mućak. Tako su i njegovi spermići naizgled dobri, ali su unutra mućak. Mućak + mućak - bučkuriš
Uff. Idem čitati dalje.
Mic drop!!
MTB kako krivis sebe? Muski su veci dio problema. To sto oni, a onda i zene same na sebe svaljuju krivicu je potpuno lose i pogresno. A to je zato sto - htijele mi to priznati ili ne - this is a man world. Uvijek je bio i uvijek ce biti. Oni su slabiji spol, kukavice i gotovani. To s cime se zene ovdje i generalno u zivotu nose, oni be odavna poginuli!
Tko je ono rekao da muz cita forum? 😂😂
oharascarlett14@gmail.com
Cure pisete dosta o nalazima... Moj FSH je 7.5, LH 6.0, TSH 0.92... Doktor mi to nije komentirao, je li to ok? Ovaj DHEA trebam napomenuti da mi se vadi, nemam taj podatak. 😁 I koje prenatale uzimate? Za vitamin D vjerujem da mi je nizak jer imam vitiligo pa sunce izbjegavam kao kugu 🤣😐
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji