Potpis je sve!
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
Lucy,
mislim da ima svrhu! To nije postupak provjeravanja fragmentacije. To je postupak koji se koristi kada se dokaze fragmentacija prije postupka. Izabiru se spermiji koji se najbolje vezu za hijaluron jer samo takvi mogu oploditi js, a imsi je samo nekakvo mega povecalo pomocu kojeg bolje vide spermije nego pri icsi. Ovo sam sada ponovila gradivo ali ljetos sam citala dosta americkih stranica o tim metodama.
E da, i neki govore da su skraćivanje apstinencije i redovita ejakulacija prije postupka najbolji način za smanjenje fragmentacije
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5643695/
Iako, Grbavac mi je u postupku rekao da apstinencija ne bude ne kraća od 2 dana...
Mattan kazu da se andol ne preporuca onima koji imaju astmu. Ja imam astmu i koristila sam i bas sam osjetula lagane teskoce. Ne znam kako je tebi bilo, nisam popratila.
Mtb ne zvuci uopce glupo, ja svog planiram slati na dna fragmentaciju, nisu pretrage samo za mene
Gdje se kod nas dna fragmentacija može napraviti?Lucyinthesky moj muž je radio DNA fragmentaciju u Poliklinici IVF, koliko se sjećam 800 kn smo platili.
Hvala puno na informaciji. Možeš li mi napisati malo više o tome, kada se to radi,u kojoj fazi itd?
To nešto kao prošireni spermiogram, dobili smo sve parametre broj, pokretljivost, morfologiju plus postotak fragmentiranih spermija. Radiš kada želiš, a vrijede pravila kao kad se ide na spermiogram, znači 2-5 dana apstinencije.
Nalaz smo odmah drugi dan….
Nama je fragmentacija negdje na graničnoj vrijednosti. Nakon 3 mjeseca gutanja velike količine antioksidanata i aminokiselina ponovili smo test i fragmentacija se nije ništa poboljšala.
Sad se jedino možemo molit Bogu da postoji korelacija između morfologije i DNA fragmentacije i da biolog zna izabrati dobar spermij….
Druga opcija je TESA/TESE
Hvala ti na informaciji.Ako sam dobro shvatila, taj segment je znači isto varljiv tj ako ih npr ima fragmentiranih dosta, kroz neko vrijeme se to može popraviti ili ne?
Da li se može to npr napraviti sa uzorkom na dan aspiracije pa se na temelju toga odaberu bolji?
Šta vam je dr rekao vezano za to, kako tu informacije korisno iskoristiti?. E sad sam te ubila pitanjima, oprosti 😁
Mislim da se ne može provjeriti koji je dobar jer sam postupak provjere fragmentacije uništava spermije …
Isto tako sumnjam da se to može popraviti, bar mi nismo otkrili način, pokušavali smo razno raznim suplementima,
A jel se kod vas radio ICSI ili klasični IVF? Kakva vam je morfologija?
Obično je manja fragmentacija kod dobre morfologije…
Sad zadnji put je bio Icsi, morfologijaok, tako su rekli. Spermio varira od oligoasteno do normo.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Bozma, pojma nemam, tek sam otkrila te pojmove… Narkoman u meni je proradio 100 na satNova pretraga!! Nova metoda!!! Adrenalin milion!!!
korisničkoime, hvala na informaciji. Ovlaš sam samo pogledala.
Lucyinthesky, pa kako nema, sad pišemo o tome. Ako su rezultati DNA fragmentacije loši, onda vjerojatno trebaš na ove PICSI, MIPSI, ŠITSi gdje spermiće ne biraju samo po izgledu nego ih dodatno provjeravaju.
Astra81, slažem se da nema smisla mijenjati kliniku, ako si zadovoljna. Pogotovo jer su frajeri u IVF puno zgodniji. (a ako nisi već shvatila, dvojica su bezecirani, pujpuj, šic od njih, gledaj gledaj al ne diraj)
A nema više promjena, s njima sam do kraja!!! Još dva postupka ću tamo odraditi, ako nebude ništa onda se predajem
Bozma, pojma nemam, tek sam otkrila te pojmove… Narkoman u meni je proradio 100 na satNova pretraga!! Nova metoda!!! Adrenalin milion!!!
Lucyinthesky, pa kako nema, sad pišemo o tome. Ako su rezultati DNA fragmentacije loši, onda vjerojatno trebaš na ove PICSI, MIPSI, ŠITSi gdje spermiće ne biraju samo po izgledu nego ih dodatno provjeravaju.
Astra81, slažem se da nema smisla mijenjati kliniku, ako si zadovoljna. Pogotovo jer su frajeri u IVF puno zgodniji. (a ako nisi već shvatila, dvojica su bezecirani, pujpuj, šic od njih, gledaj gledaj al ne diraj)
Skužila sam ja, možda sam se krivo izrazila.Mislila sam na to đabe mi ta pretraga kad se te metode skoro nigdje ne rade, ok, osim z Repromedu i St.
korisničkoime kužim, hvala.
Astra81 kod istog dr smo, kakvo on ima mišljenje o tome?
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
E da, i neki govore da su skraćivanje apstinencije i redovita ejakulacija prije postupka najbolji način za smanjenje fragmentacije
Iako, Grbavac mi je u postupku rekao da apstinencija ne bude ne kraća od 2 dana…
Meni su u Cito rekli ne duze od 2 dana, da onda spermiji budu svakakvi
Skužila sam ja, možda sam se krivo izrazila.Mislila sam na to đabe mi ta pretraga kad se te metode skoro nigdje ne rade, ok, osim z Repromedu i St.
korisničkoime kužim, hvala.
Astra81 kod istog dr smo, kakvo on ima mišljenje o tome?
Ja sam na konzultacije išla kod Šimunića, a postupak mi je vodio Grbavac.
S Grbavcem nisam puno pričala o fragmentaciji, samo sam ga pitala koliko maksimalno smijemo smanjiti apstinenciju ...
Sa Šimunićem je bilo je nešto malo razgovora od TESI, ali obzirom da smo mi još uvijek ispod granične vrijednosti, odustali smo i od toga...
Ali sama činjenica da oni te postupke ne rade govori što misle o tome ....
Iako, Grbavac mi je u postupku rekao da apstinencija ne bude ne kraća od 2 dana…
Meni su u Cito rekli ne duze od 2 dana, da onda spermiji budu svakakvi
Hahahaha, e pa svaki doktor ima svoju teoriju
Pa ti bud pametan
Sortiraj odgovore
Najstariji