Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    09. Siječanj 2021. 21:10

Cure baš gledam moj nalaz DHEA-S i piše 5, doktor mi nije komentirao da je nešto loše pa pretpostavljam da je ok? 🤷 Jel bi onda ipak trebala nešto piti ili? 
    MTB i Slee nemojte uopće počinjati sa dvostrukim standardima.. ajme ja na to poludim i kad je to u pitanju izgubim sav osjećaj za kulturu i onda neovisno o tome tko je tko odgovaram bez srama 🙈.
    Evo sam se nazivcirala 😅😂😅😂...

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 21:10

Bozma, pa nećemo se vrijeđati. Naravno da mi je DHEA na popisu 

💔💔💔

Slee
    09. Siječanj 2021. 21:13

Manemoj to ti je dobar dhea! Meni je 6 i nesto, sve iznad 2,5 je ok

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 21:14

Astra81

Lucyinthesky

Slee

Mattan kazu da se andol ne preporuca onima koji imaju astmu. Ja imam astmu i koristila sam i bas sam osjetula lagane teskoce. Ne znam kako je tebi bilo, nisam popratila.
    Mtb ne zvuci uopce glupo, ja svog planiram slati na dna fragmentaciju, nisu pretrage samo za mene

Gdje se kod nas dna fragmentacija može napraviti?
    Lucyinthesky moj muž je radio DNA fragmentaciju u Poliklinici IVF, koliko se sjećam 800 kn smo platili.

Hvala puno na informaciji. Možeš li mi napisati malo više o tome, kada se to radi,u kojoj fazi itd?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Tinker 🌸
    09. Siječanj 2021. 21:18

Astra81, kakvi su vam bili nalazi? Da li se sto moze napraviti ako npr nisu dobri ili je to kao s kariogramom? Mozes napisati malo vise o tome? 

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 21:23

Slee, do Splita ipak neću, pokušavam ovo raditi u tajnosti. 
    Što se Lucija tiče, to su mi prve konzultacije. Na konzultacijama je bio ugodan i sve, ali na kraju sam se odlučila ne ići tamo iz nekoliko razloga. 
    Jedan je da je jedna poznanica imala loša iskustva, imala je hiper kod njega i ona kaže da je imala osjećaj da ju je samo filao hormonima bez brige za njeno tijelo. To sam imala na umu, ali sam svejedno odlučila ići na konzultacije jer znam da su ljudi često subjektivni i da njezina istina ne mora stvarno biti istina.
    Drugi je bio što je mrtav hladan rekao da nema anestezije ni koktela na aspiraciji, da se to malo treba stisnuti zube i potrpiti. Taj mi se pristup baš i nije svidio. Sad, kad sam prošla aspiraciju pod koktelom i bilo mi je izdržljivo (ali sam osjetila i bolilo je), ne želim ni zamisliti kako bi bilo na živo. Ne hvala. Ali ni to me nije odbilo.
    Treći je bio UZV kod njega. Dakle, jasno je meni da on mora biti detaljan, i nisam očekivala da me draška percem. Ali kad je nabio onu sondu u mene i izmasakrirao me njome, bez ikakvog osjećaja, najave, sućuti, ičega, to mi je samo potvrdilo opći dojam i ove tri stvari su se sklopile u jednu - nisam imala osjećaj da me vidi kao ljudsko biće, već kao vreću s kojom će on eksperimentirati i možda će imati uspjeha, a možda neće.
    E sad, u konačnici je najbitnije dobiti dijete. Ali ja imam malo specifičnu životnu situaciju, i meni je uopće ideja da krenem u ovaj postupak bila horor. Imala sam hrpu napadaja panike, jedva sam se odlučila i sve iz istog straha - meni je bitno da se moje tijelo poštuje. Jako sam puno fizičke boli u životu prošla, ne želim više to prolaziti nepotrebno iako imam dosta visok prag boli. Sve specijaliste biram tim kriterijem, i po meni je Lucinger tu pao test. Zabavan je, stručan, ima uspjeha, vjerojatno mnogima leži, ali ako imam izbora ići ću kod nekog drugog. A izbora imam - u Beti su svi bili nježni sa mojim tijelom, čujem da su takvi i u IVF, u Podobniku je bilo ugodno (koliko je moglo biti; nije bio IVF odjel ali svejedno)... A na kraju krajeva, svi oni imaju podjednaki uspjeh u IVFu tako da je zapravo na kraju i svejedno gdje idemo, bitno je gdje se mi dobro osjećamo.

Astra81, ako ti je Ok, kako na kraju izgledaju nalazi te fragmentacije? Što ti kažu? Koji je zaključak? Može li se nešto napraviti? Sad vidim da te i druge to pitaju, nadrapala si  

💔💔💔

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 21:26

Lucyinthesky

Astra81

Lucyinthesky

Slee

Mattan kazu da se andol ne preporuca onima koji imaju astmu. Ja imam astmu i koristila sam i bas sam osjetula lagane teskoce. Ne znam kako je tebi bilo, nisam popratila.
    Mtb ne zvuci uopce glupo, ja svog planiram slati na dna fragmentaciju, nisu pretrage samo za mene

Gdje se kod nas dna fragmentacija može napraviti?
    Lucyinthesky moj muž je radio DNA fragmentaciju u Poliklinici IVF, koliko se sjećam 800 kn smo platili.

Hvala puno na informaciji. Možeš li mi napisati malo više o tome, kada se to radi,u kojoj fazi itd?

To nešto kao prošireni spermiogram, dobili smo sve parametre broj, pokretljivost, morfologiju plus postotak fragmentiranih spermija. Radiš kada želiš, a vrijede  pravila kao kad se ide na spermiogram, znači 2-5 dana apstinencije. 
    Nalaz smo odmah drugi dan.... 
    Nama je fragmentacija negdje na graničnoj vrijednosti. Nakon 3 mjeseca gutanja velike količine antioksidanata i aminokiselina ponovili smo test i fragmentacija se nije ništa poboljšala.
    Sad se jedino možemo molit Bogu da postoji korelacija između morfologije i DNA fragmentacije i da biolog zna izabrati dobar spermij....
    Druga opcija je TESA/TESE 

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 21:32

Evo bas sam nšla nalaze... normalna vrijednost je <33%, nama je na prvom nalazu bilo 28%, a na drugom 32%

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 21:38

Astra81

Evo bas sam nšla nalaze… normalna vrijednost je &lt;33%, nama je na prvom nalazu bilo 28%, a na drugom 32%

Ja sam u međuvremenu guglala 
    U tom slučaju se treba koristiti druga metoda oplodnje - kombinacija PICSI i IMSI da se izaberu kvalitetni spermići, a ne samo oni koji dobro izgledaju.
    I sad, mene ovo opet živcira. Ako postoji metoda koja pomaže da smo malo sigurniji da su izabrali pravog (a ne samo en-ten-tini), zašto to nije standard?!?!?

💔💔💔

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 21:43

Što se tiče mišljenja doktora, na Vinogradskoj i kod Lučingera su samo odmahivali rukom... kao to je nebitno
    Šimunić je malo više tome dao pozornost, čak smo i o TESI počeli razgovarati, ali je zaključak razgovora bio da moramo odraditi jedan postupak kod njih, da vide kako te stanice i embriji izgledaju .... 
    Postupak smo odradili i dobili dvije savršene blastice koje se nisu implantirale. 
    Što ćemo dalje, još ne znam....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.