Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    09. Siječanj 2021. 20:48

Slee

Lucy vidjela sam da u Repromedu ima za 700kn, nisam gledala gdje jos

Hvala ti 👍U Ivf-u sam vidjela članak o tome, ali ne info da li rade, pitat ću dr.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 20:51

Slee, DNA fragmentacija? Do tell! Ima neka pretraga o kojoj ja ništa ne znam?
    Ima li još nešto na što bi ON napokon mogao ići? 
    Što se temperature tiče, meni je tek skoro mjesec dana nakon kiretaže pala na normalno, povišena mi je od kad sam krenula u postupak. Evo, sad izmjerila i 37.3. Ali sad je možda zbog tog progesterona. A i osjećam stalno bolove u jajniku, moguće da se ciste razmišljaju da li da puknu ili ne. 

ribic, super. Ma DHEA nekima djeluje, nekima ne. Zato ga se ne treba uzimati nekritički. S obzirom da ti imaš snižen DHEA, ima smisla da ga uzimaš i da ti pomaže.
    Koliko čitam, djeluje kumulativno, u smislu da će ti, ako ti pomaže, svaki idući ciklus biti još bolji.

Lucyinthesky, ma slušam ja tebe, i već sam to nabila na nosić mužu. 
    Ali ovdje su brojke, i statistike.
    I ja sam mislila da su njegovi falični spermići samo krivci što ne može doći do blastociste van mene. Sve ono poslije sam mislila da je do mene, a ovako smo oboje zaslužni za moj spontani. I to mi daje olakšanje. Ne znam bih li plakala ili se smijala, nisam ni shvatila koliku sam krivicu do sad osjećala radi spontanog. Stalno sam racionalizirala da se događa, tek sad vidim da je ispod toga bila golema krivnja da sam ubila svoju bebu. A nisam. Oboje smo sjebani, i zato se stvorio falični zametak. Idući put ćemo imati više sreće.
    Mrzim što je stav doktora i okoline uvijek da je do žene. Sve je do žene. Ako žena kasno rađa, ona je neodgovorna i sebična i svakakva. Kurva je ganjala karijeru, a sad bi bila majka. Glupača.
    Ako muškarac kasno postaje otac, to je tako krasno što je napokon otac, što je našao ljubav, što se primirio, blahblah.
    I koliko god znala da je sve to glupost, opet taj otrov malo procuri u moj sustav i dio mene vjeruje u to i osjeća krivnju za sve ikad. Fuj.

💔💔💔

Matkiša 😎
    09. Siječanj 2021. 20:57

Slee pa nemam astmu, ono klasika pelud, ambrozija alergije ali to je to 
    I onda dva dana nakon punkcije šou, gušenje, zaduha, kašalj,lupanje srca, mučnina... I tako mjesec i pol dana... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Slee
    09. Siječanj 2021. 20:59

Dna fragmentacija spermija je cesto uzrok ovako ranim spontanim, zato mi i je plan provjeriti. Najcesce je to onima koji imaju losu morfologiju, ali spermic moze na oko izgledati idealno, ali se ipak neki dna prelomi (laicki receno). Mi cemo to svakako obaviti. 
    A ovo za musko-zensku krivnju, to je toliko ustaljeno u drustvu da evo cak i moji obrazovani prijatelji (koje stvarno smatram intelektualno mocnima) kada kazem da smo u mpo-u pitaju: A sto ti je? 
    STO NAM JE! Aaaaaa

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Slee
    09. Siječanj 2021. 21:00

Mattan dada, ma to ti je od toga. Ja imam alergijsku astmu, ako ti je tada bas bila sezona necega na sto si alergicna, vrlo lako moguce da ti je aktiviralo i disne probleme

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🍬5.2025. (⏳)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Siječanj 2021. 21:03

Slee

Dna fragmentacija spermija je cesto uzrok ovako ranim spontanim, zato mi i je plan provjeriti. Najcesce je to onima koji imaju losu morfologiju, ali spermic moze na oko izgledati idealno, ali se ipak neki dna prelomi (laicki receno). Mi cemo to svakako obaviti.
    A ovo za musko-zensku krivnju, to je toliko ustaljeno u drustvu da evo cak i moji obrazovani prijatelji (koje stvarno smatram intelektualno mocnima) kada kazem da smo u mpo-u pitaju: A sto ti je?
    STO NAM JE! Aaaaaa

Grrrrrr.  dobro da mi na čelo ne stave pečat "jalova".
    Baš me zanima kad ćeš ići kako to izgleda.
    Sad sam baš pogledala stranicu od Repromeda. Prije nisam ni znala da postoje, jako malo se o njima priča 
    Pogledala prvo najbitnije - nisu mi muški nešto zgodni. 
    Onda pogledala drugu najbitniju stvar - imaju jako opsežan popis pregleda koje treba obaviti, sviđa mi se to 
    Ako mi drugi postupak ne upali, vjerojatno ću na konzultacije kod njih. Još mi fale oni, Alebić i Škvorc pa imam sve sa ovog područja (je li tako? privatnici ovdje su BetaPlus, IVF, Lucinger, Škvorc, Podobnik i Repromed, nema više nikog?)

💔💔💔

09. Siječanj 2021. 21:03

ribie, tebi DHEA sigurno i koristi, LH ti je dosta niži od mog. Moj LH je od 15-30, uvijek duplo veći od FSH. Imam hrpu nalaza i nakon DHEA mi je uvijek AMH na nalazima veći (sa 3,5 na 9), a FSH nakon nje bude u granicama. Nisam je nikad pila onako kako je preporučeno u knjizi 3x25, pila bi ili jednu ili dvije dnevno, a često ni jednu, lomila sam se oko toga jer je jedna dr. rekla da je uzimam, a druga da ne, na kraju je izvadila i bila mi je preko 20, uz visok testosteron i androstedion.
    Nalazi kao da nisu od iste osobe, nakon nje bi imala takve razlike u AMH, i na njoj sam izbacivala hrpu folikula, čak na samoj Femari bi imala po 7, a sve za ništa. Ali i dalje mislim da je DHEA dobra za nizak AMH i visok FSH, ali ipak je prije provjerit.
    MTB, znači voliš čitat trilere? eto još jedne sličnosti jesi ti ubacila DHEA na ove svoje pretrage što namjeravaš radit, možda to ne bi bilo loše?
    Evo na e-građani stigao i moj nalaz TORCHa, izgleda da sam imala sve osim toxo. Šta je ovaj citomegalovirus? kod njega mi je lgg >2000

Matkiša 😎
    09. Siječanj 2021. 21:08

Slee

Mattan dada, ma to ti je od toga. Ja imam alergijsku astmu, ako ti je tada bas bila sezona necega na sto si alergicna, vrlo lako moguce da ti je aktiviralo i disne probleme

Inače samo 3 mj, 6mj i 8 mj imam simptome, ali nije isključeno da sam alergična na prašinu ili bilo što drugo, to čekam nalaz pa će o vidjeti... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Slee
    09. Siječanj 2021. 21:08

Mtb da, jos juznije cito i sparac. Nesto se suskalo da ce u Rijeci Manestar otvoriti privarno, ali sada te glasine utihnule.

Bila si kod Lucingeraaaaa! Pricaj mi o tome!

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Astra81
    09. Siječanj 2021. 21:09

Lucyinthesky

Slee

Mattan kazu da se andol ne preporuca onima koji imaju astmu. Ja imam astmu i koristila sam i bas sam osjetula lagane teskoce. Ne znam kako je tebi bilo, nisam popratila.
    Mtb ne zvuci uopce glupo, ja svog planiram slati na dna fragmentaciju, nisu pretrage samo za mene

Gdje se kod nas dna fragmentacija može napraviti?

Lucyinthesky moj muž je radio DNA fragmentaciju u Poliklinici IVF, koliko se sjećam 800 kn smo platili. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.