Mene prebacilo na panik mode jer mi je 30dc, a jos nisam prokrvarila. Luda sam, surfam cijeli dan znakove vanmaternicne nisamnormalna. Pocistila sam sve ladice, oprala 4 masine vesa, peglala.. 😨 Ako ne radim onda surfam simptome, strava 😨😨
Pisala sam ultrasensitive test da vidim pada li beta, i fkt je crta slabija.. Ali ne mogu skinut ovaj panic mode, upucat cu se sutra do bete🙅
oharascarlett14@gmail.com
Mene prebacilo na panik mode jer mi je 30dc, a jos nisam prokrvarila. Luda sam, surfam cijeli dan znakove vanmaternicne nisamnormalna. Pocistila sam sve ladice, oprala 4 masine vesa, peglala.. 😨 Ako ne radim onda surfam simptome, strava 😨😨
Pisala sam ultrasensitive test da vidim pada li beta, i fkt je crta slabija.. Ali ne mogu skinut ovaj panic mode, upucat cu se sutra do bete🙅
Draga, ako i jest vanmaternična, ima još dosta vremena prije nego se neka šteta može desiti. Prije će tebi herc otkazati nego gestacijska toliko narasti da nečem našteti. Tako da... duboko diši, sutra ćeš vaditi betu i onda ćeš sve znati. Ako ne padne, javit ćeš se sutra ili u ponedjeljak doktorici (pretpostavljam da si ili kod D. ili B.), obje su jako iskusne i znat će te dobro savjetovati.
💔💔💔
Pitanje za one koji su radili testove trombofilije u Vinogradskoj - koliko dugo traje da dođu nalazi?
Vidjela sam njihov cjenik i naravno da bih ja dodala još poneki pregled osim onih koji su mi na uputnici - je li itko bio takav freak i to napravio? Kako to izgleda? Samo kažem, ja bih još ovo i ovo, tu je kartica?
💔💔💔
Curke,
Evo tek sad uhvatila malo vremena pa pišem nastavak mpo priče. Dakle, nakon 3 neuspješna et na VV odlučujem da moram naći novu ustanovu jer tada sa 33 godine i uz uredne hormone osim AMH i uz uredni, odnosno super spermiogram prvi put osjećam da ipak nećemo lagano ostat trudni. 2014 odlučujem ići privatno kod Lučingera.
05/2014-4ti IVF Luči-Gonali, Cetrotide, dupla štoperica, 7 jajnih stanica, ET treći dan 3 embrija-tada mi je ebriologica Lana odmah rekla da misli da ću morati ići više puta jer iako sam mlada niski AMH ne daje dovoljno stanica. Bila je u pravu. Nakon negativne bete, teška depra i zabrinutost da nam možda to sve neće uopće uspjeti. Dodatno se educiramo i zbog mtfgr i pai mutacije istažujem sama sve o folatima i fragminu.
11/2014-5ti IVF Luči-još veća doza Gonala, ali ne reagiram na terapiju i hvata me očaj, u bolnici bi to značio prekinut postupak, ali Luči nastavlja samo sa klomifenom i imamo transfer prekrasnog, kako je Lana rekla školskog primjera 8staničnog na 3 dan. Negativna beta me taj put doslovno pokosila. Tijelo mi je bilo nabubano od estrofema i fragmina, bila sam očajna jer ne reagiram na terapiju, tamo sam bila među najmlađim pacijenticama, ali sa tako mizernim rezultatom i antralaca, i na kraju jajnih stanica da mi je bila muka slušat kako svi imaju više, puno više.
2015 godina-3mjesec-moram vadit osmicu jer mi je skroz u mesu i stvara probleme, kirurgu kažem da planiram ivf, i on mi pili čeljust bez snimke zuba, kao da me ne zrači. Kaže to je ludost, ali bolje i to nego da me zrači prije ivf. Dakle, radio je nešto što inače nikad ne bi jer je to vrlo, vrlo riskantno. Nakon te operacije hvata me neki strah kojeg niti danas ne mogu objasniti. Strah da forsiram, da idem van svih granica koje onda dovodi do takvih ludosti. Strah da se nikad neće uhvatiti, da ako ovako mlada ne uspijevam kako će biti sve dalje. Dajem si vremena da vidim šta ću sa svojim životom.
9/2015-idem kod svećenika u Austriju na molitvu ozdravljenja. Budući da sam vjernik kroz sve postupke bilo mi je izrazito teško što se crkva protivi mpo. Istražujem sve opcije vezano za tu temu ali bi to bilo jedno posebno poglavlje u knjizi koju sam mislila napisat tako da ne mogu sada sve navesti šta sam sve proživjela i po tom pitanju.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Nastavak:
12/2015-moj tata, se jako razboli, daju mu malo vremena i ja 2 mjeseca budem svaki dan s njim, ostalo sve stavljam po strani. Prije nego što je umro u 2/2016 obećajem mu da ću ja biti mama i da ne brine. Bio mi je najbolji prijatelj. Jedom prilikom sam mu rekla da je ananas dobar za endometrij, i eto njega sa anasom iz dućana, da mi ga i namigne.
6/2016-najjači pms bolovi, menga kasni, meni se javlja sumnja da sam trudna. 3 dan kašnjenja napravim test i pozitivan nakon sekunde. Šou program u glavi. Zovem gin koja me operirala i koja zna sve, ona tada radi privatno i odmah me naručuje u pon na pregled. Ja u subotu, 4ti dan kašnjenja vadim betu, iznosi 505, kažem MM idealna za taj dan, u ponedjeljak se beta pravilno dupla i iznosi preko 1000. Idem na uzv, gin kaže ne vidi ništa u maternici i hitno me šalje u Vinogradsku jer ona tamo više ne radi, već samo privatno. U hitnoj me zaprimanju, rade uzv, kažu vidi se nešto u maternici i da misle da će biti to sve ok. Drugi dan u bolnici opet uzv, ništa ne vide, endometrij i dalje prekrasan. Treći dan u bolnici, treća beta raste, ali ne pravilno. Rast cca 65%,na granici, ali ja znam da nije dobro. Četvrti i peti dan rade uzv, ništa ne vide, beta raste, ali nepravilno i puštaju me kući preko vikenda. Idioti, moram tako reći. Zovem Lučija na tel, on na godišnjem, nismo se čuli godinu i pol, odmah me prepoznaje po glasu, kaže znaš i sama da nije dobro, nakon operacije da se vidimo. Pomogao mi je puno. Počinjem krvarit smeđe preko vikenda, znam da mi je veta već velika i odmah se vraćam u bolnicu. Pregledali su me u pon, to je bio 7 dan od prijema i dalje ne vide ništa niti u maternici niti u jajovodu. Kažu prvo kiretaža, pa ako beta ne padne, laparaskopija. Ja im kažem Wtf, nećete me kiretirat bezveze jer svi znamo da je vanmaternična samo imate uzv iz Jugoslavije i ne možete je naći. Na svoju vlastitu odgovornost potpisujem izlazak iz bolnice, zovem Lučija, kaže idi Podobnika, on ima najbolji uzv u Hrvatskoj. Tražim hitno vezu da me Podobnika odmah primi i tamo sve vide isti čas, vanmaternična u lijevom jajovodu. Vraćam se u Vinogradsku, doktorica se dere na mene da kaj ja izvoljevam, bacam im slike pod nos i 8 dan od prijema me operiraju. Ostajem i bez drugog jajovoda. Pouka ove priče:NE DAJTE SE KIRETIRAT BEZVEZE SAMO ZATO ŠTO JE TO STANDARDNI POSTUPAK BOLNICE. Osobno znam curu koja je to nažalost prošla.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Nastavak:
1/2017-sama i dalje istražujem i idem kod hematologa na Rebro na potpunu obradu. Mtgfr heterozigot i pai heterozigot, hematolog kaže nije za fragmin, ja mu pokažem studije iz vana koliko se spontanih dogodi kod takvih mutacija, promijeni nevoljko mišljenje i kaže, pa onda koristite fragmin. Znači, nisam bila ništa pametnije jer mi je Luči to i davao.
6/2017-6ti IVF kod Lučija, opet sve isto, beta negativna.
11/2017-7.IVF kod Lučija, nakon pune stimulacije transfer sam jedan 6stanični 3 dan.Beta negativna.
Odlučujem se za prirodne stimulanse, suhe smokve u maslinovom ulju, posni sir sa lanenim uljem. Kelp alge za štitnjaču.
03/2018-8.IVF kod Lučija, polustimulacija klomifen, estrofem i gonal, 3 jajne stanice, transfer 10 i 8stanični 3 dan-beta negativna. Uvijek i fragmin.
06/2018-9.IVF kod Lučija, polustimulacija klomifen i gonal, 2 jajne stanice, transfer 10staničnog 3 dan. Tad je vladao nogometno ludilo i ja po prvi put nakon transfera pijem alkohol, mislim 2 bambusa po tekmi, mi osvajamo srebro, idem na doček nogometaša i osjetim nešto u maternici, postaje tvrđa, kužim neke ti traje i osjećam da sam trudna. Radim test 12dnt, naravno Mullerov😅 i pokazuje dugo očekivane dvije crtice. Stavljam ga na stol i napišem MM to je za tatu. Radim još 2 prije bete, oni su isti, nisu tamniji, i beta 14dnt iznosi 65,nakon dva dana 44...biokemijska....u tom postupku sam vadila hormone, fsh je bio 5,8 a lh 2,5...amh 5,8 (na vv 2013 iznosio je 4,5)...kaže Luči kao u curice, a nikako do trudnoće.
Od tada pa do 6/2020 kad je bio zadnji, obavila ja još 6 postupaka, Luči mi nije dao da odustanem, kao imala 2 prirodne trudnoće, jednu biokemijsku... Samo moramo uhvatit taj jedan pravi.
Nismo ga uhvatili.
I kako ste već neke napisale, najveći strah je bio onaj od odustajanja. Kako znati kada stati, šta ako upravo sljedeći bude dobitan.. To je poput droge...
Uvijek čuješ priču ona tamo nije odustajala, i dobro da nije jer je iz xy puta dobila dijete. Teško je stat, teško je biti poražen, pogotovo ako ste vodili tešku bitku... Uf... Jebeno je teško pognut glavu i reći:nisam uspjela...
Ali djevojke moje,
Ja ne žalim za ničim. Išla sam dokle sam mogla, dala sam sve od sebe. Kao i mnoge od vas, ako ne i sve, više cijenim svog mm i svoj brak, više cijenim sve što mi je dano, više osjetim svoj život...
Vjerojatno bih i dalje pokušavala, stvarno ne znam kad bih se zaustavila... Ali sreća mi se ipak na smiješila, i moja mala ljepotica je došla taman kad je trebala, kad više nisam mogla...
I za to sam se izborila sama sa svojim MM, i ta je borba bila šouprogram... Ali sa najljepšim krajem priče. Budući su meni pomogli savjeti koji su izravno utjecali da relativno brzo posvojimo, želim te savjete podijeliti s vama. Ali sad idem spat, pa vam pišem ubrzo
Ludakopatka ajme ova tvoja priča je nešto najdirljivije što sam pročitala❤️ Toliko hrabrosti imaš, ženo draga, ja ti skidam kapu. I možda ružno zvuči ali nedaj Bože dragi da me ikada zadesi takva trnovita sudbina, jer mislim da ja to nebih izdržala i nebih mogla, ali to je samo zato jer ja nisam dovoljno jaka. Želim ti od srca sve najljepše u životu. Drago mi je da si na kraju svega uspjela. Možda nisi uspjela iz svega toga dobiti fizički dio sebe, ali itekako imaš za što živjeti 🙏❤️
Tvoja priča ipak ima sretan kraj i neka te dragi Bog blagoslovi i da dalje na tvom putu bude mjesta samo za lijepe stvari.
Nikitta žao mi je što si loše, već sam ti davno pisala što mislim, i znaš da jedva čekam da sve prođe.
Posveti se sebi, i vrati se što prije jer znaš da trebaš ovdje 🙏❤️
Ja sad opet šopam estradiol, idući petak imam uzv ali točno se osjećam jako loše. Osjećam takvu tupu bol, pritisak, kao da mi netko vakumom čupa sve iz mene ali više se ta bol širi prema iza, prema zdjelici. To još nikada nisam osjetila, ovo je prvi put,i samo se bojim da se endometrioza nije otela kontroli. Desi se na momente, pa prođe ali strah me...
Moram reći doktoru što se dešava,ali iskreno se baš bojim. Vođena tvojom pričom, također Boga molim da me ne snađe takvo što...
Želim ti sve najbolje i da napokon dočekaš svoju operaciju 🙏❤️
endometrioza
MTBhvala, puno mi to znači😌😊
Kačaako piješ barem 400mg što je preporučena dnevna doza, onda ti ne treba dodatno folacin jer ionako tijelo ne može apsorbirati to sve…
Hvala 😊
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji