Drage cure, baš mi je krivo zbog testova i rezultata..
Nemojte se predavati, uvijek ima nade <3
Htjela sam pitati u vezi prenatalnih testova.. ako se ispostavi da postoji neka vjerojatnost, koja je daljnja procedura? ide se na neka detaljnija genetička testiranja? Pitam zato jer mislim da jeBajo1 napisala da im je Nifty pokazao neki sindrom, a nosi zdravu curicu. Ja imam sljedeći ponedjeljak rani probir i UZV, što oni točno tamo vide/rade?
Kad se prelazi s vaginalnog na trbušni UZV? Kad se otprilike prestaje s utrićima?
Sorry što upadam s ovim pitanjima
Ja imam iskustva s ovim pa… Ako nifty ili bilo kakav test pokaze mogucnost anomalije, moze se ici na amniocentezu kojom se onda potvrdi da li se tocno radi o anomaliji ili ne. Ona je sigurna sto posto, ali je invazivna i moze imati komplikacije pa je mame bas i ne vole raditi. Kod kombiniranog probira se vadi krv radi trisomija i radi se vaginalni uzv nakojem se gleda nuhalni nabor i embriogeneza vidljiva za te tjedne. Nista strasno. Vaginalni uzv se radi do 12.tjedna, onda se prelazi na abdomen. Utrici se također uzimaju do 12.tt pa se postepeno prekidaju, ako nema hematoma ili krvarenja. Kod rizicnih trudnoca, utrici se mogu uzimati cijelu trudnocu.
Meni su ih odmah maknuli skroz, mislim to u 11 tt. Ali sam ostala jos na duphastonu pa ih vjerovatno zato nisu postupno skidali..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Nirvana2020, ja, naravno, znam odgovore na sva tvoja pitanja , ali mi je glupo pametovati kad je svo moje znanje samo teoretsko. Cure su ti sad odgovorile. Ja bih se samo nadovezala da ja ne bih radila rani probir jer je češće netočan nego točan i samo donosi stres ženama - ovo pogotovo vrijedi za starije rodilje (ti si ipak mladica).
NIPT test bih radila, baš kao i mini anomaly, jer ti oni poprilično točno kažu na čemu si. Nisam još detaljno istražila NIPTove pa tu ne mogu reći nešto sa sigurnošću, ali i meni je negdje u peti ostalo da je Panorama najbolja - druge će možda znati više.
💔💔💔
Pinxx a vidis, mene je dr. na anomaly scanu u 21tt pospotao sto sam isla na nifty, a ne na kombinirani jer se puno toga sto se treba vidjeti, radi na tom mini anomaly scanu prilikom kombiniranog, a da je nifty cista statistika i da ce kod mladih zena biti uglavnom uredan. Ocito svatko ima svoje misljenje. Ovaj put ne idem na nifty, iz razloga sto nemam para za njega pa cu na kombinirani. Neke zene odbiju sve. To je ocito individualna stvar i svatko ima razlicita misljenja.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Cure nista ni od mene… tako sam i osjecala, naravno da sam se nadala, ali eto… tuga je tu velika, ono mislim se jesam nesto krivo napravila.. ma znam da nisam ali se preispitivas… ocito cekam s vama bolju 2021… i def odmor… ja sam ipak 3 stimulacije odradila u manje od godinu dana, ukljucujuci lockdown koji je trajao mjesec ipo… ne moze nista na silu, a ovo def ne… strpljiv… a to je najteze kod mene…
Ostalim curama drzim fige 🥰🥰🥰
Jako mi je žao draga, drži se 😔
Slično sam i sama i jednostavno sada treba tijelu dati priliku da se oporavi.
Vjerujem da će ti iduća godina donijeti sreću 🤞
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Hvala cure na odgovorima, sad mi je sve jasnije.. Za rani probir pitam jer sam 11.12. to dobila u nalazu (nisam ništa mogla pitati jer nije bio moj doktor već neka druga doktorica koja se fokusirala više na to što sam dobila 2 kile nego da mi bilo što drugo pojasni), a isto tako mi je i produžila terapiju (Utrogestan, Duphaston, Folacin i Prenatal), tako da imam 8.1. kontrolu kad ću biti 13+3 pa će me valjda skinuti s utrića tad...
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Ruska ma da, ti si duphicima pokrivena. Ja cu izgleda i ovu trudnocu provesti u drustvu utrica 😂
MTB ja da mogu, isla bih opet na Nifty onaj prosireni, ali da i Panorama je jako dobra.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
1🐧
Pinxx a vidis, mene je dr. na anomaly scanu u 21tt pospotao sto sam isla na nifty, a ne na kombinirani jer se puno toga sto se treba vidjeti, radi na tom mini anomaly scanu prilikom kombiniranog, a da je nifty cista statistika i da ce kod mladih zena biti uglavnom uredan. Ocito svatko ima svoje misljenje. Ovaj put ne idem na nifty, iz razloga sto nemam para za njega pa cu na kombinirani. Neke zene odbiju sve. To je ocito individualna stvar i svatko ima razlicita misljenja.
Anomaly scan obavezno, uz bilo koji od ova tri. On nije isključivo samo uz kombinirani. Ja sam bila dosta neupucena, na zalost. Taj navodni anomaly koji mi je dr radio je trajao 30 sek, ako i toliko. Razumijem ja i da su te anomalije jako zeznute i krenu biti vidljive u nekim slucajevima tek oko 20tt, meni su otkrivene u 23tt. Ali kad sam nakon tog ultrazvuka sto sam obavila kod doktora koji mi je vodio trudnocu i na kojem je ustanovio anomalije dosla kod doktora koji je strucnjak za takve slucajeve, bio je šokiran kako ovaj te anomalije nije prije primjetio. Vidim sa si i ti imala ab u 24tt, da li zbog trombofilije ili nesto drugo? Ako nije pre intimno pitanje
Hvala cure na odgovorima, sad mi je sve jasnije.. Za rani probir pitam jer sam 11.12. to dobila u nalazu (nisam ništa mogla pitati jer nije bio moj doktor već neka druga doktorica koja se fokusirala više na to što sam dobila 2 kile nego da mi bilo što drugo pojasni), a isto tako mi je i produžila terapiju (Utrogestan, Duphaston, Folacin i Prenatal), tako da imam 8.1. kontrolu kad ću biti 13+3 pa će me valjda skinuti s utrića tad…
Da, vjerovatno ce ti maknut utrice.. A ja mislim da su meni cak i duphaston predugo ostavili jer kad je dr. prosli put vidio da ih jos pijem u 20 tt, zacudio se i kao pa to se propisuje u rizicnim trudnocama tako dugo, a vasa je uredna i nema potrebe da ih pijete vise. Ne moze stetit bebi kad se tako dugo konzumiraju, nego sam ih ocito bespotrebno pila toliko dugo, obzirom da nisam ni krvarila ni nist.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Tiki, Nirvana2020, kombinirani probir daje rezultat npr 1:5 ako imate velike šanse na jednu od tri najčesce trisomije i tada se salje dalje na pretrage, ili npr 1:2000 ako imate male sanse. Ja sam bila taj 1.
Pinxx ja idem privatno na kombinirani kod tog dr. sto me pospotao za Nifty i radit ce mi mini anomaly uz vađenje krvi. Ne znam kako je po bolnicama 🤷♀️
Imala sam abrupciju posteljice zbog niskog sijela iste, nazalost. Kazu da moja blaga trombofilija nije uzrok tome, ali su mi dali andol preventivno.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji