Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    28. Prosinac 2020. 10:57

Anksimoron baš mi je baš žao. Znam osjećaj. Grlim te ❤️
    Astra moram priznati da je i meni taj zadnji smrzlic dao nadu. Ja imam još jednog ali sam si cijelo vrijeme mislila pa ako nije upalilo sa ovima zašto bi sa tim zadnjih.
    MaloTele naravno da se pratimo u trudnoći 😉
    Nina i Nina držim fige da i bete budu ok.
    Bozma jel test bijel baš bijel ili ono kao snješko a kad staviš sliku svi vidimo crtu? 🙈 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Astra
    28. Prosinac 2020. 11:04

ANKSIMORON

Cure nista ni od mene… tako sam i osjecala, naravno da sam se nadala, ali eto… tuga je tu velika, ono mislim se jesam nesto krivo napravila.. ma znam da nisam ali se preispitivas… ocito cekam s vama bolju 2021… i def odmor… ja sam ipak 3 stimulacije odradila u manje od godinu dana, ukljucujuci lockdown koji je trajao mjesec ipo… ne moze nista na silu, a ovo def ne… strpljiv… a to je najteze kod mene…
    Ostalim curama drzim fige 🥰🥰🥰

Anksimoron naravno da nisi ti ništa kriva. Teško je to, stvarno mi je žao. 

Nirvana2024
    28. Prosinac 2020. 11:26

Drage cure, baš mi je krivo zbog testova i rezultata..
    Nemojte se predavati, uvijek ima nade <3

Htjela sam pitati u vezi prenatalnih testova.. ako se ispostavi da postoji neka vjerojatnost, koja je daljnja procedura? ide se na neka detaljnija genetička testiranja? Pitam zato jer mislim da je Bajo1 napisala da im je Nifty pokazao neki sindrom, a nosi zdravu curicu. Ja imam sljedeći ponedjeljak rani probir i UZV, što oni točno tamo vide/rade?

Kad se prelazi s vaginalnog na trbušni UZV? Kad se otprilike prestaje s utrićima?
    Sorry što upadam s ovim pitanjima

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Prosinac 2020. 11:33

Meto, da, i zobeno mi je na popisu za probati. I kokosovo.
    Sve ću probati. 
    Za sad, riža, pir i lješnjak su skroz OK. Badem je iznenađujuće bljak.

Lucyinthesky, pa ja i dalje jedem jaja i meso. 
    Samo tražim zamjene za mliječne proizvode.
    A kad rodim, kupat ću se u kravljem mlijeku. 

Nina92, samo ti piši cake, vidiš da nas sve zanima.
    A 16 dan bez problema možeš vaditi betu. Samo ti odi, možeš i danas i sutra. Pusti sjene, samo je beta bitna. Betu vadi oba puta na isto mjestu, ne možeš uspoređivati one iz različitih laboratorija.

Astra, trudnice meni sa popisa mogu otići samo u popis MPO majki. 

SBjelis, ti već sad vježbaš čišćenje kakice. 

Leptirica90, drago mi je da je sve u redu s bebicom.

ANKSIMORON, žao mi je. Sad lijepi dugački odmor. I tulum za Novu. 

💔💔💔

MaloTele
    28. Prosinac 2020. 11:34

ANKSIMORON

Cure nista ni od mene… tako sam i osjecala, naravno da sam se nadala, ali eto… tuga je tu velika, ono mislim se jesam nesto krivo napravila.. ma znam da nisam ali se preispitivas… ocito cekam s vama bolju 2021… i def odmor… ja sam ipak 3 stimulacije odradila u manje od godinu dana, ukljucujuci lockdown koji je trajao mjesec ipo… ne moze nista na silu, a ovo def ne… strpljiv… a to je najteze kod mene…
    Ostalim curama drzim fige 🥰🥰🥰

Ajmee strasno mi je zao 😔😔 uzmi vremena koliko trebas da odtugujes do kraja, nemoj forsirati, odmori se napuni baterije i ajmo dalje ,glavu gore i 2021 ce bit bolje, gora od ove valjda nece 😉 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Ruska1986
    28. Prosinac 2020. 11:37

Nirvana2020

Nemojte se predavati, uvijek ima nade &lt;3

Htjela sam pitati u vezi prenatalnih testova.. ako se ispostavi da postoji neka vjerojatnost, koja je daljnja procedura? ide se na neka detaljnija genetička testiranja? Pitam zato jer mislim da jeBajo1 napisala da im je Nifty pokazao neki sindrom, a nosi zdravu curicu. Ja imam sljedeći ponedjeljak rani probir i UZV, što oni točno tamo vide/rade?

Kad se prelazi s vaginalnog na trbušni UZV? Kad se otprilike prestaje s utrićima?

Ja cu ti odg ono sta ja znam.. Meni je prvi put radio UVZ preko trbuha u 16 tt, do tada samo vaginalno. U 16 tt i vaginalno i preko trbuha. Sa utricima sam prestala u 11 tt, kao i sa andolom i folnom, a uveli mi Elevit. Ostavili su mi samo duphaston, koji sam pila do nekog 20 tt. U 20 tt sam pocela sa Elebaby i sa Magnezijem. Nisam isla na rani probir, nego samo na mini anomaly(a to ti svi rafe na redovnom pregledu) koji se radi oko 12 tt. Tamo mjere nuhalni nabor i ako je iznad 3, onda te mogu slati salje na npr. panoramu, jer ako je veci od 3 onda postoji mogucnost neke anomalije, downa, itd... Meni je u 12 tt bio 2,2 i to je ok. Nifty nisam radila, ali ako planiras, raspitaj se dobro jer je nest pouzdanije, sad ne znam dal panorama ili nifty. Ako se ne varam, panorama je sigurnija. Ali provjeri si jos! Rani probir ti isto moze ukazati mozda na neke anomalije... Nadam se da sam ti bar malo pomogla! 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

28. Prosinac 2020. 11:37

Nirvana2020

Htjela sam pitati u vezi prenatalnih testova.. ako se ispostavi da postoji neka vjerojatnost, koja je daljnja procedura? ide se na neka detaljnija genetička testiranja? Pitam zato jer mislim da jeBajo1 napisala da im je Nifty pokazao neki sindrom, a nosi zdravu curicu. Ja imam sljedeći ponedjeljak rani probir i UZV, što oni točno tamo vide/rade?

Redovito vas citam ali evo ovaj post me je natjerao da napišem svoje iskustvo sa ranim probirom i mislim da nisam jedina. Pokazao mi je ok rezultat a na kraju se ispostavilo da beba ima trisomiju 13. Znaci taj rani probir je samo nekakva statistika, mogućnost. Nifty, panorama i harmony su ipak dosta tocniji testovi, naravno, nista nije 100posto osim cvs-a i amnio, ali ako si već odlučila raditi te testove mislim da je ipak bolje uraditi jedan od ova tri skupa koji su, kako se kaže, avion prema kombiniranom probiru. Iskreno ne kužim zbog cega se taj kombinirani probir jos uvijek nudi zenama.

BAJOMA
    28. Prosinac 2020. 11:39

Nirvana2020

Ja nisam isla na ni na anomaly scan ni na probir. Vec me moj ginekolog poslao na na neki od prenatalnih testova( a rekao mi je da je Nify najbolji) zbog godina a imala sam biokemisku trudnocu u 3 mjesecu i da Nifty je pokazao XO kromoson ili Turnerov sindrom a amniocenteza da nosim zdravu curicu

🌼TiKi🌼
    28. Prosinac 2020. 11:39

Nirvana2020

Ja imam iskustva s ovim pa... Ako nifty ili bilo kakav test pokaze mogucnost anomalije, moze se ici na amniocentezu kojom se onda potvrdi da li se tocno radi o anomaliji ili ne. Ona je sigurna sto posto, ali je invazivna i moze imati komplikacije pa je mame bas i ne vole raditi. Kod kombiniranog probira se vadi krv radi trisomija i radi se vaginalni uzv nakojem se gleda nuhalni nabor i embriogeneza vidljiva za te tjedne. Nista strasno. Vaginalni uzv se radi do 12.tjedna, onda se prelazi na abdomen. Utrici se također uzimaju do 12.tt pa se postepeno prekidaju, ako nema hematoma ili krvarenja. Kod rizicnih trudnoca, utrici se mogu uzimati cijelu trudnocu. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    28. Prosinac 2020. 11:41

Pinkxx

Nirvana2020

Nemojte se predavati, uvijek ima nade &amp;lt;3

Redovito vas citam ali evo ovaj post me je natjerao da napišem svoje iskustvo sa ranim probirom i mislim da nisam jedina. Pokazao mi je ok rezultat a na kraju se ispostavilo da beba ima trisomiju 13. Znaci taj rani probir je samo nekakva statistika, mogućnost. Nifty, panorama i harmony su ipak dosta tocniji testovi, naravno, nista nije 100posto osim cvs-a i amnio, ali ako si već odlučila raditi te testove mislim da je ipak bolje uraditi jedan od ova tri skupa koji su, kako se kaže, avion prema kombiniranom probiru. Iskreno ne kužim zbog cega se taj kombinirani probir jos uvijek nudi zenama.

Ma daj? Vidis, nisam ti znala da taj rani probir.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.