Bozma taj zrak je važan kad se daje injekcija direktno u venu, i mora ga biti malo više... Tako je meni rekla med. sestra da puno cura zezne lijek s tim izbacivanjem zraka koji nije zapravo u velikim količinama i ne ide u venu. Kad istisneš lijek stani, pokušaj ne natjeravati zrak.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Aurora draga mislis kad ne ide u venu? 😜
Inace breskvice izgledaju mljac 😍
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Aurora draga mislis kad ne ide u venu? 😜
Inace breskvice izgledaju mljac 😍
Ahahahahha da😂
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
Baš sam nespretno napisala😃
je li itko koristio Inhixa injekcije, kao Fragmin i Clexan. Rekli su da ne ispuštam zrak, ali tog zraka ima skoro 1cm
Clexan koji mi dajemo u koronarnoj pacijentima je vec pripremljena strcaljka i ima mjehuric zraka koji se ne ispusta da ne dođe do gubitka lijeka iz strcaljke pri primjeni. Vjerujem da je tako i kod tebe. Ista stvar je i sa fraxiparinom.
Da, tako su rekle sestre i tako pise u uputi, a cinilo mi se nekako puno zraka pa sam istisnula prva 3 dana. Skoro 1cm zraka ima, slikala bi ali nemam vise ni jednu kod sebe. Onda necu vise istiskat. Jednom sam bila na Fragminu, ne sjecam se da je bilo toliko zraka
🙄 A stvarno ima puno zraka dok ga istjeraš ode i tog ljeka, ali i kad daješ Orgalutran i Decapeptyl on isto ima puno zraka, pa čak i iz Ovitrelle mora izaći ona kapljica jedna, da se zna da nema zraka 🤷♀️
Još me strogo upozorili na to
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Taj vazduh je tacno izmeren koliko je zapremina u igli. Kad se spricate, gledajte da vam vazduh bude sroz gore, znaci da vazduh dodje zadnji, nikako na sredini ili pocetku sprica. Igla je puna tecnosti (leka) jos kad otvorete spric, i taman kad dodje vazduh na kraju, on ispuni iglu vazduhom (vazduh ne dospe pod kozu) i na taj nacin ste dobile svaki mililitar u telu. Ako je igla ispod 12mm onda moze pod pravim uglom, ako je vise od 12mm onda mora pod 45 stepeni inace dolazi igla do misic. Stomak je najpogodniji, ali moze i u nozi.
E sad mi to ima smisla, vadila sam spricu iz smeca da pogledam. Sutra idem po jos, pa da znam. Znaci na dnu da bude zrak kad se krenem bost i dok si utisnem ljek taman ce taj zrak ostat u igli i onom vrhu? Ni jedne do sad nisu imale bas ovoliko zraka, bio bi mjehuric ili 1-2mm zraka
Bozma taj zrak je bitan jer zatvori put primjene lijeka pa on ne izađe van. Njega zadnjeg istiskujes da. 😉
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Cure rasturate 👏 Meni sve kontra kažu,i onda kaže nisam dobro reagirala na stimulaciju 😂😂Pa vjerovatno sam pola toga istisnula van, omg
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji