Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    20. Prosinac 2020. 11:23

Tanja79

Dobro jutro cure
    Lucyinthesky nadam se da je ovo kulminacija i da ti danas sutra kreće ka boljem.
    Moje projateljice iz Srb.koje su u procesu VTO muku muce sa Fraksiparinom, za razredjivanje krvi. Maltene svaka to koristi a sad je prioritet da lek imaju korona pacijenti i teska je situacija, nestasica.
    Jako je bitno u koroni i posle, koristiti aspirin ili nesto za razredjivanje krvi. Moj komsija otkad je izasao iz bolnice zanemario je aspirin i na zalost posle mesec dana doziveo je mozdani udar, prvo sto su doktori pitali je, da li je nastavio da pije aspirin..
    Cuvajte se svi

Istina, meni su u hiperstimulaciji povisili D-dimeri, 4 dana sam uzimala Fragmin i 4x infuziju da, razrijede krv a doma sad 1 andol na dan. I baš kaže sestra da se i u Covid-u to događa... Čak su i mislili da sam pozitivna jer mi temp bila 36,9 a inače je moja   cca 35,5, imam respratorne smetnje i povišene te nalaze. Ali covid test bio negativan 👍 ali s obzirom kako je bezveze uzela možda sam i bila pozitivna 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

manemoj
    20. Prosinac 2020. 11:27

Nikitta

Luyinthesky baš mi je žao da te skršilo, nije to lako, satre čovjeka. Želim ti brz oporavak. Što se tiče matične, ide ti koliko uzimaš - toliko pauza. Max se uzima 3 mjeseca bez pauze, onda pauza barem toliko. Ja sam je počela uzimat ovaj tjedan i planiram je uzimat 3 mjeseca, možda i dignut dozu na 2g dnevno, jer sam skršena. Palac, zubi, endo.
    Cure
    popila sam jučer zadnju Visanne iz kutije i od jutros me jajnici ubijaju. Nisu me bolili niti jedan dan od kad sam ih krenula opet piti (04.12.). Jel moguće da je to sad menga? Danas bih trebala nastavit novu kutiju, mislim da s Visanne nema pauze.
    AuroraB sviđaju mi se tvoji simptomi, iako su bolni. Ja ti želim xmas miracle 🧡 Bol koju opisuješ ja recimo zbog endo znam osjećat svakodnevno. Onda sjednem na wc, nekad proljev, ili bolno kakanje, nekad nemrem kakat, samo bol i pritisak. I tako od menge do iza O. Sad zadnjih 16 dana na Visanne se to smanjilo, do jutros. ☹️ Trenutno se ne mogu pomaknut iz kreveta. Čekam da prodjeluju Ketonal+Spasmex+Normabel. I onda wc cijeli dan vjerojatno.

Ajoj, ja sam shvatila kad odradis vissane da si s njima gotova. Nisam skužila da odmah nastavljas dalje. Užas. Jel se javio doktor?

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lucyinthesky
    20. Prosinac 2020. 12:14

Hvala na odgovoru, pa to onda znači da je zapravo ne bi ni smjela piti prije idućeg postupka 😔
    Žao mi je što se toliko mučiš, nadam se da će ti bolovi popustiti uskoro 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Prosinac 2020. 12:35

Pozdrav cure. Pročitam samo u prolazu jer sam zaokupljena svakakvim obavezama i jednostavno ne stignem 😘😘
    AutoraB vidim da si pisala za test. Napravila sam ga noćas jer piškim svakih sat vremena i jednostavno neznam kada mi je urin najbolji.
    Ništa ne se vidi u baš sam tužna. Kad upalim bljeskalicu vidim nadziranje crtice tamo gdje ona treba biti. I samo ju ja vidim jer znam kut i mjesto pod kojem se vidi. Ali mislim da to nije to jer bi se sad bar nešto moralo vidjeti. Tužna jesam jer sama s nadala da bude nešto od toga pošto me doktor stalno uvjeravao u naše idealne šanse. Tako da neznam pro da mislim. Napravit ću betu u srijedu čisto da potvrdim sumnje u neuspjeh ali mislim da nipua od toga 💔💔 čak nemogu sliku staviti jer kamera na mobu ju nebi uslikala, čak sam sigurna da ju ja nekad vidim a nekad ne.. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

endometrioza

AuroraB
    20. Prosinac 2020. 12:40

Dada31 ja nisam za neka zavaravanja, ali ako pišaš često, mokraća nije dovoljno koncentrirana i nema smisla raditi test. Tek kad bude skroz žuta mokrća, onda možeš raditi.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• T_Ivy
    20. Prosinac 2020. 13:01

Nikitta kako si me sada raznezila sto si se setila pitati. Ja sam ovde sve vas čitam, ali nekako sve ne znam sta bih vam pisala. Neki mi je jako tezak period. Jako dobar prijatelj mi je preminuo. 40.godina. Nije korona, nego srce ali ko ce ga znati. Imam jos nekih privatno porodicnih problema koji su takav uzas da to nije ni za pisati. Kapak je i dalje crveno ljibicast, ali se sada modrica spustila ispod oka pa izgledam kao da me mm tukao 😄 ali bila sam na kontroli, sve okej. Vidim i ja za par dana mislim da ce se otok samo nazirati, a glavno je da jecmenca vise nema. 
    Cure, samo se cuvajte. Sve vas mnogo grlim I mislim na vas jako
    Dada ja sam I dalje uverena da si se ti obezbedila sto se dece tice. Cak i ako ovaj prvi nije uspesan (sto uopste ne mora da znaci) imas ogroman broj smrzica i medju njima bar petoro dece :) dugo sam u ovim vodama i sigurna sam da je doktor u pravu, da ce sa vama to ici brzo. Sve ukazuje na to, od tvog odgovora na stimulaciju, razvoja embriona, svega. Samo hrabro i raduj se unapred bebicama koje te čekaju 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Seny
    20. Prosinac 2020. 13:14

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

Drage zene…ATG povisen (223) sta to znaci? Ostali nalazi stitnjace u granicama normale.

A to bi ti mogla biti autoimuna bolest stitnjače, hashimoto. Ali najbolje da odes kod endokrinologa.

A sta to podrazumijeva? Idem u pon kpd endokrinologa pa cu vise znati. Al sam nestrpljiva pa zato trazim odgovore ovdje i na googlu 🙈

Pa vjerojatno ce te staviti na euthyrox i to se vrlo brzo na terapiji dovede u red, ako stvarno utvrdi da je rijec o hashimotu. Taj poremećaj je uglavnom takav da je tsh dobar, a ta antitijela skaču. Ako do sada nisi kontrolirala stitnjacu i nisi znala da ti nije uredna, moguce da ti je ona uzrok neplodnosti, ako su ti svi drugi nalazi uredni. Ako je samo do nje to se vrlo lako dovede u red, ne trebaš biti zabrinuta.

Hvala ti…. Nisam do sada kontrolirala stitnjacu. I svi nalazi su mi uredni cak i od stitnjace sve osim ATG. Hvala ti jos jednom. Vidjet cu u pon.sta ce doktor reci 🍀🤞

Ja imam prijateljicu koja ima hashimota i isto joj anti tg bude visok. Bila je čačkala nesto za ivf, nije mogla ici dok joj se to ne regulira, pila je terapiju i na kraju je u cekanju postupka ostala prirodno trudna.
    CrazyCatLady🐈 Ajme bas lijepo i cestitke prijateljici 💖💞 A reci mi tu terapiju sada stalno treba piti..dozivotno. Ili ju je pila samo toliko dugo dok joj se ATG nije snizio?

Na zalost, buduci da joj je dijagnoza hashimoto, terapija se pije doživotno😬. Ali opet kažem, mozda tebi nije….

Ajde  idjet cu sta ce mi sutra doktor reci 🙈

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    20. Prosinac 2020. 13:34

Tirlessivy baš neki grozan period, svaki dan lose vesti. Tesko je naci neku svetlu tacku u svemu ovome. Stalno ponavljam, samo nek smo zivi i zdravi proci ce i ovo, al ne mogu da kazem ni da smo zdravi, svako neke svoje boljke vuče.
    Godina dana skoro od kad nisam bila kuci al i dalje se bojim iako oko mene svi putuju, odlaze-dolaze...
    Imala bi citav zivot traumu kad bi bila kriva da sam nekog od mojih zarazila. Ona tvoja bolnica je kao svemirski brod, uliva sigirnost u dobar ishod 😊
    A 🎄 jelka, podseća me na na moju kuci, imamo slicne ukrase

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    20. Prosinac 2020. 13:38

Sti se tice matične ml. Ne znam gde vi drzite, citam, navodno u zemrzivacu moze da se cuva a u frizideru tek nekoliko dana. Pa sam se malo razocarala ja drzim u frizideru i sad ne znam dal uopste ima neka lekovita svojstva

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

manemoj
    20. Prosinac 2020. 13:49

🌺Dada31🌺

Pozdrav cure. Pročitam samo u prolazu jer sam zaokupljena svakakvim obavezama i jednostavno ne stignem 😘😘
    AutoraB vidim da si pisala za test. Napravila sam ga noćas jer piškim svakih sat vremena i jednostavno neznam kada mi je urin najbolji.
    Ništa ne se vidi u baš sam tužna. Kad upalim bljeskalicu vidim nadziranje crtice tamo gdje ona treba biti. I samo ju ja vidim jer znam kut i mjesto pod kojem se vidi. Ali mislim da to nije to jer bi se sad bar nešto moralo vidjeti. Tužna jesam jer sama s nadala da bude nešto od toga pošto me doktor stalno uvjeravao u naše idealne šanse. Tako da neznam pro da mislim. Napravit ću betu u srijedu čisto da potvrdim sumnje u neuspjeh ali mislim da nipua od toga 💔💔 čak nemogu sliku staviti jer kamera na mobu ju nebi uslikala, čak sam sigurna da ju ja nekad vidim a nekad ne.. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Dada ja sam najmanje od svih ovdje stručna ali jel nije tebi transfer bio u ponedjeljak? To bi danas bio 6dnt?  Ako sam fulala zanemari sve dalje. Po onom popisu na prvoj stranici tek bi se sad krenuo lučiti hcg. Nije da te tješim nego iskreno mislim da je stvarno rano. Nekim ženama se vidi sjena ali to je više čudo nego pravilo po meni. 
    Strpi se pa radi test u utorak s jutarnjim urinom. Koliko sam shvatila ovaj test si radila navečer? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.