Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    20. Prosinac 2020. 01:10

Ajme zene kad citam o tim vasim mamama, tetama, prijatrljicama i kumama pa srce me zaboli😱 ja ne mogu reci, nama su svi bili podrska. Moji se kuze vise manje u to i rekli su da ne brinem, sve ce biti u redu, malo cemo se vise pomuciti da dodemo do cilja i bla bla bla.... njegovi.... njegova mama je rekla da je njoj tak svejedno jel ce dijete biti genteski nase ili posvojeno ili kako ce biti zaceto, da bi ona jako voljela da imamo djecu, ali ako i necemo imat da ce nas i dalje jednako voljeti i postivati. I da se pripremim jer ce meni kao zeni sve to puno teze emocionalno pasti nego njemu kao muskom koji to prolazi.... a prijatelji, par sam rekla odmah, nekima nakon sto sam rekla da sam trudna i sve su bile podrska. Zanimalo ih ja kako je to sve islo, je li boljelo, je li bilo emocionalno tesko i tako... kuma mi je divna isto, ona je znala od pocetka🥰
    Nego trebam savjet... moji su danas dosli iz danske i dobili nalaze na covid. Mama, seka i od maminog muza kcer negativne, on pozitivan, bez simptima.... ja ne znam kaj da radim.... dal da se vidim s njima, ne, sta cu.... cekala sam seku da mi dode vise od icega i sad je tu i ja ne znam da li da riskiram da ovako trudma nes pokupim, a opet mi je nezamislivo da je tu a ne budem s njom... joj izludit cu s tom koronom😭

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Seny
    20. Prosinac 2020. 05:20

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

Drage zene…ATG povisen (223) sta to znaci? Ostali nalazi stitnjace u granicama normale.

A to bi ti mogla biti autoimuna bolest stitnjače, hashimoto. Ali najbolje da odes kod endokrinologa.

A sta to podrazumijeva? Idem u pon kpd endokrinologa pa cu vise znati. Al sam nestrpljiva pa zato trazim odgovore ovdje i na googlu 🙈

Pa vjerojatno ce te staviti na euthyrox i to se vrlo brzo na terapiji dovede u red, ako stvarno utvrdi da je rijec o hashimotu. Taj poremećaj je uglavnom takav da je tsh dobar, a ta antitijela skaču. Ako do sada nisi kontrolirala stitnjacu i nisi znala da ti nije uredna, moguce da ti je ona uzrok neplodnosti, ako su ti svi drugi nalazi uredni. Ako je samo do nje to se vrlo lako dovede u red, ne trebaš biti zabrinuta.

Hvala ti…. Nisam do sada kontrolirala stitnjacu. I svi nalazi su mi uredni cak i od stitnjace sve osim ATG. Hvala ti jos jednom. Vidjet cu u pon.sta ce doktor reci 🍀🤞

Ja imam prijateljicu koja ima hashimota i isto joj anti tg bude visok. Bila je čačkala nesto za ivf, nije mogla ici dok joj se to ne regulira, pila je terapiju i na kraju je u cekanju postupka ostala prirodno trudna.

CrazyCatLady🐈 Ajme bas lijepo i cestitke prijateljici 💖💞 A reci mi tu terapiju sada stalno treba piti..dozivotno. Ili ju je pila samo toliko dugo dok joj se ATG nije snizio?

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

Seny
    20. Prosinac 2020. 06:06

zg123

Bok svima,
    Idući tjedan idem privatno na propuhivanje jajovoda. Jel netko od vas cura bio i može li mi dati neki savjet- popiti što prije i kakvo im je iskustvo bilo? Čitala sam jučer postove stare 10 godina i baš sam se jako uplašila. Hvalaa :)

Zg123 ja sam u srijedu bila raditi prohodnost jajovoda. Isto kao i ti, sve i svasta sam procitala na internetu i bilo me uzasno strah. Bila sam u poliklinici IVF i rekli su mi da prije pipijem normabel i brufen. Kako nikada nisam pila normabel nisam bas bila od volje da ga sada pijem. Razmisljala do kraja da li da popijem te dvije tablete ili ne 😂 Na kraju nisam ni jednu popila. Kad sad dosla zaprimio me dr. Grbavac. Pitao kako sam a ja rekla pa ono bojim se 😂😂 Pita zasto se bojis a ja kazem pa citala sam sve i svasta o tome 😂😂 Tad mi je sve lijepo objasnio cijeli postupak i razlog zasto i kada boli. Znaci ako su neprohodni moze boljeti. Ali isto tako razina boli ovisi i o doktoru. Ako njezno radi pretragu i svako malo stane bol neces ni osjetiti. Tako je i kod mene bilo. Na samom pocetku osjetila sam mali pritisak, kao menstrualni grc a poslje vise nista nisam osjetila. Kaze meni doktor gotovi smo😊! A ja pitam "Vec??? Mislila sam da jos nismo ni krenuli kako treba 😂😂"
    Eto kod mene je proslo sve bezbolno....a toliko sam se stresirala i bojala prije toga 🙈😊

MTB draga bila sam u srijedu u poliklinici IVF takodjer kod doktora Grbavac. Doktor je legenda. Sve pohvale za njega. Toliko drag i pozitivan. Koliko god me bilo strah pretrage i koliko god sam bila napeta i nervozna on mi je razgovorom prije same pretrage totalno opustio. A i kod pretrage su bili i on i sestra njezni, sve mi lijepo objasnili, a i mogu reci da su bili zabavni tako da se koliko god me bilo strah jednostavno moras nasmijati njihovim pricama. Uglavnom sve pohvale i za dr. Grbavac i za njegovu sestru a i cijelom timu poliklinike IVF. A tebi draga sretno 😘

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    AMH 11.6 pmol/L

Seny
    20. Prosinac 2020. 06:35

Nina985

manemoj

MTB
    A za društvo.. svako druženje, svako ljetovanje, svaka nova godina, svako putovanje.. ma sve ću ja, sad je to čak u fazi da je već javi nam gdje
    Manemoj, Nikitta, MTB
    Uh, ovo mi je sve tako dobro poznato. Organizirala sam putovanja za svoje prijateljice, nekima od njih placala putovanja. Kad bismo negdje isli uvijek sam ja organizirala plan obilazaka, svima je bilo super osim meni jer sam uvijek bila kao turisticki vodic.
    U svojoj obitelji sam uvijek ja bila ta koja je potezala za svoju bracu i jos uvijek sam cak prema njima majcinski nastrojena iako je jedan stariji, a drugi mladji od mene, pogadja me svaki njihov problem kao da se meni desio. Znam da bih s tim trebala prestati, a ne znam kako se emocionalno distancirati. I sami su mi rekli da u meni vide odraz nase mame i znaju da se na mene uvijek mogu osloniti.
    Pocela sam krizati tek odnedavno neke ljude u svom zivotu, doslo mi je iz guzice u glavu tek sad u srednjim tridesetima, ali jos uvijek imam problem reci ljudima NE u poslu i izboriti se kako treba za sebe. Zelim da sve bude odradjeno kako treba pa onda preuzimam veliku odgovornost na sebe i rjesavam tudji posao i samo se zbog toga zivciram i grizem. Uvijek potezem za druge. Kuham u sebi, a to ne pokazujem vani. Voljela bih imatu tu lezernost kao drugi ljudi koji kazu bas me boli briga, to nije moj posao. Zato sam uvijek u nekom grcu i stresu.
    Previse analiziram stvari u zivotu, to mi je profesionalna deformacija.
    Koliko sam primijetila kroz ovaj forum i price cura koje imaju problem s polodnoscu na svojoj strani, da dijelimo slicnu sudbinu po pitanju emocija.
    Ja mislim da cu ja dovesti svoje hormone i stres pod kontrolu tek kad budem naucila ljude poslati u neku stvar bez imalo griznje savjesti, al ajd ti to sad nauci.

Nina985 citajuci ovaj tvoj post imam osjecaj ko da sam ga ja o sebi pisala 🙈. Ali sta mozemo...takve smo...al s godinama cemo nauciti 🤞😊💞

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    AMH 11.6 pmol/L

Kacusha
    20. Prosinac 2020. 07:23

Moram se nadovezati na temu kuma. Imam prijateljicu iz ranog djetinjstva uvijek smo govorile da ćemo si biti kume. Međutim ta osoba vec 11.g ne živi u mom gradu, iako se čujemo često nije to to. Na poslu sam upoznala moju sadašnju kumu. Iako mi je to bilo teško reći prijateljici br. 1. Nikada nisam požalila jer je ona uistinu uključena u moj život ❤️ zove me svaki dan, želi da joj na kameru pokažem injekciju... Smatram da je prijateljstvo poput veze, obje strane se trebaju jednako truditi i njegovati prijateljstvo 😍👭

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

🌸TiKiDi🌸
    20. Prosinac 2020. 08:13

Tuma ja sam bila zarazna dva dana prije i tri dana nakon simptoma, tako mi je rekla epidemiologica. Kasnije se jako smanjuje mogucnost zaraze nekog drugog, ali postoji naravno i ovisi o imunitetu druge osobe, zato je izolacija 10 dana. Moj muz se nije zarazio od mene, a stalno smo bili zajedno. No, s obzirom da je on asimptomatski i da ne zna kad se zarazio, a ti si trudna. Ja bih pricekala s druzenjem. Znam da ti je to tesko i sve, ali na tvom mjestu ne bih riskirala, nadam se da ostaju dovoljno dugo da cete se moci podruziti. Mozda da seka priceka par dana pa se ponovno testira, ako nema simptoma!? Kad ce vise prestati to zlo od korone, pokvari ljudima sve ono cemu se raduju 😔

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    20. Prosinac 2020. 08:15

Tuma

Ajme zene kad citam o tim vasim mamama, tetama, prijatrljicama i kumama pa srce me zaboli😱 ja ne mogu reci, nama su svi bili podrska. Moji se kuze vise manje u to i rekli su da ne brinem, sve ce biti u redu, malo cemo se vise pomuciti da dodemo do cilja i bla bla bla…. njegovi…. njegova mama je rekla da je njoj tak svejedno jel ce dijete biti genteski nase ili posvojeno ili kako ce biti zaceto, da bi ona jako voljela da imamo djecu, ali ako i necemo imat da ce nas i dalje jednako voljeti i postivati. I da se pripremim jer ce meni kao zeni sve to puno teze emocionalno pasti nego njemu kao muskom koji to prolazi…. a prijatelji, par sam rekla odmah, nekima nakon sto sam rekla da sam trudna i sve su bile podrska. Zanimalo ih ja kako je to sve islo, je li boljelo, je li bilo emocionalno tesko i tako… kuma mi je divna isto, ona je znala od pocetka🥰
    Nego trebam savjet… moji su danas dosli iz danske i dobili nalaze na covid. Mama, seka i od maminog muza kcer negativne, on pozitivan, bez simptima…. ja ne znam kaj da radim…. dal da se vidim s njima, ne, sta cu…. cekala sam seku da mi dode vise od icega i sad je tu i ja ne znam da li da riskiram da ovako trudma nes pokupim, a opet mi je nezamislivo da je tu a ne budem s njom… joj izludit cu s tom koronom😭

Tako je nekako i kod mene. Mama mi umrla i neopisivno, neopisivo mi fali, pogotovo sad... Ali sam okruzena sa toliko divnih ljudi koji brinu za mene i sve ih zanima. Svekrva mi je san snova! A osobe koje mi ne odgovaraju sam davnih dana maknula iz svog zivota. Zivot je jedan i ne zelim ga trosit na ljubazne razgovore sa ljudima koji to nisu ni zasluzili. Jednostavno, ili smo si dobri(sa svim sta ide uz to)il nismo i prica zavrsena, vrlo jednostavno 🤷🏻‍♀️ ali me iznenadilo koliko ljudi sam dobila, krenuvsi u ovo sve.. Doslovno da su mi dvije cure javile da su se rasplakale kada sam im javila da sam trudna. Tako da negdje dobijes, negdje treba pustit... Takav je zivot! Tuma, ne samo od sestre, od svih njih ces morat drzat distancu jer postoji mogucnost da jos nisu razvili simptome i ostali.. ja bi se, na tvom mjestu, nasla s njima negdje vani, na otvorenom, i bez grljenja, ljubljenja, itd.. Unutra je puno vec mogucnost zaraze! Drzi distancu i bar da ih vidis... Al sve ostalo ne.. Ja bi tako..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    20. Prosinac 2020. 08:16

I dobro jutro svima 😘

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

AuroraB
    20. Prosinac 2020. 08:21

Dobro jutro cure😊
    Starci su mi moderni kao i cijela obitelj, full su podrška i znaju svaki detalj jer ih zanima, njegovi ne baš jer su stariji, ali su jako dobri ljudi i iako su isprva bili stava " to vama ne treba", sad jedva čekaju da ja velim da idem u Zagreb, onda oni znaju što to znači😃.  
    Prijateljstvo je rijetkost, treba ga cijeniti i njegovati. Imam par prijateljica s kojima se družim preko 20 i 15 god. Bilo je trenutaka kad smo se razdvajale, ali tu smo, u svemu smo zajedno iako neke imaju djecu, imaju i svoj mali djelić života izvan toga. Prava smo rijetkost i družimo se filmski. Posvađamo se nekad, idemo si na živce, ali kao i u braku; prave ljubavi ostaju.🙂
    Mene je život blagolovio pak sa takvim stvarima...  
    Jučer 5dpt, tj. u noći na 5dpt me me probudila bol u donjem dijelu trbuha, ne znam što je to točno bilo, ali trajalo je 20tak minuta dok nisam popila normabel. Nisma znala jel moram na wc, jel imam zakašnjele bolove od aspiracije ili što. Uglavnom, baš je bilo čudno i jako.
    Jutros sam kanila napraviti test da vidim jel je štoperica izašla, na kraju sam bacila mokraću i nisam napravila test. Dobro se sad osjećam zbog toga💪💪 Dada31, ti danas budeš radila jelda?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    20. Prosinac 2020. 08:28

Anksimoron jel' si mi ti rekla da ti pošaljem breskvice ili Mattan? 😊
    https://ibb.co/sbkZ7qh

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.