Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    12. Prosinac 2020. 18:55

MTB

*.Women_name.*, krivo sam napisala - moja varijanta je stvarno lako prošla, a ne loše
    Da mi muž nije bio pozitivan nikad ne bih mislila da je to to. Držim ti fige da i ti imaš tako laganu varijantu. A onda nećete imati brige oko toga može li muž s tobom ići na porod, oboje ćete biti imuni.
    Inače, ja sam dosta proučavala i stvarno trudnice dobro prolaze sa Covidom, valjda nam se imunitet izbori i zaštiti bebu.
    Moja krajnja situacija nije imala veze sa Covidom.

Meni je stvarno ovako ok, jedino malo me taj puls brine, ali nadam se da će bit ok 🥰 i da za cure informacija rekli su mi na zaraznoj da slučajno se nkj desi da petrova mora primit i covid pozitivnu trudnicu. To puno znači! Mene je baš brinulo kj ako se nešto desi a mene nitko pozitivnu neće primit

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    12. Prosinac 2020. 18:56

Hvala vam cure na lijepim željama svima, nadam se da ću za par dana bit ko nova 😘

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    12. Prosinac 2020. 18:57

AuroraB

Lucyintheskypitala sam i doktor mi je odgovorio:"Ništa." Čak sam pitala da li se to sad može opet aspirirati (kad sam već bila dobro) i također mi je rekao ne. Nije više bio poslije riječit niti predobre volje. Ja nebi ni znala da nisam pitala embriologa na hodniku kako to da od cca 15 folikula (koje sam vidjela na onom 3D prikazu) je došlo do 7, mi je odgovorio pa kad ste se zrigali usred asporacije i nismo mogli nastaviti. Moram reći da sam bila malo van sebe i oni su baš svi u tom trenu kad je završila aspiracija, bili u gužvi. Ja se sjećam da sam se probudila tokom aspiracije, osjetila naglu mučninu i rekla im da mi se povraća, oni su donijeli zdjelicu, ja sam povratila i onda sljedeće se sjećam da sam se probudila na krevetu u sobi. Nisam znala da je zbog toga zaustavljena aspiracija, već sam mislila da sam povratila kad sam se probudila nakon završene aspiracije. A zapravo sam se ja probudila usred posla i oni su vjerojatno morali procijeniti da je opasno nastaviti. Ne znam eto stvarno glupi splet okolnosti.
    Što se tiče usporedbe postupka u Petrovoj i kod njih, teško mi je reći. Sviđa mi se tu što sam vidjela da doktor stvarno prati sva ta novija istraživanja, tipa te duple štoperice i vidi se da ne šparaju na lijekovima. Definitvno je vrijeme koje mi je tu posvećeno malo veći plus nego u Petrovoj. Nadam se i da imaju bolje uvjete u labosu, ali i to ćemo sutra vidjeti. Imala sam sreće na oba mjesta da su me isti doktori pratili od početka do kraja, osim na transferu u Petrovoj mi je bila druga doktorica, a ovdje na jednom UZV doktor Š. Evo.. nadam se da sam ti uspjela odgovoriti, iako teško je zaista odvagnuti.

Ma da, vjerujem da je teško, čisto onak iz znatiželje jer sam ja bila razmišljala o Petrovoj prije, a sjetila sam se da si pričala neke dobre stvari o njima tamo.
    Odmaraj sad i ne brini, sve će bit ok s ovima u labosu 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

12. Prosinac 2020. 18:57

AuroraB, meni sa ljevog jajnika nisu aspirirali folikule, i isto sam mislila kao i ti, da bi to moglo ovulirati i da bi mogli nešto sami doma napravit, kad je već ispalo takvo sranje da od puste muke imam samo 1 embrij. Otišla sam odmah sutradan privatno na uzv i rekla mi je dr, a vidila sam i sama da ima malo izljeva krvi ljevo i nešto ostalih folikula, ali da ne želi puno čačkat zbog svega od prethodnog dana. Kako sam nakon 5 dana završila na hitnoj kod svoje dr. opet mi je vidjela te iste folikule i na jednom od tih UZV je spomenula da su sad ciste koje će otići sa M. Sad kad razmišljam, ima logike i da se pretvore u ciste jer sam primala Cetrotide da ne puknu, a i pri aspiraciji se sigurno oslobodi i nešto progesterona koji signalizira tijelu da je prošla ovulacija. tako ja to sad zamišljam.

• *.Women_name.*
    12. Prosinac 2020. 18:59

Leoni 🌸

Woman zao mi je. Dobro da si se javila odmah na tesiranje. Zelim ti brzi oporavak. Prati sebe 🙏🏻🙏🏻💪🏻💪🏻🤗🌷

Da, sad mi je lakše. Iako npr. išla sam se testirati i u srijedu i tad sam bila negativna. Tek kad sam dobila temperaturu sad bila sam pozitivna i to na brzom. Kažu da brzi pokazuje do 5.dana pojave simptoma. Hvala ti ❤️

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

VM
    12. Prosinac 2020. 19:02

Vučica

VMja sam pitala dr Grbavca da li hormoni štitnjače mogu utjecati na implantaciju i on je rekao da ne ali kad se potvrdi trudnoca da se obavezno mora kontrolirati jer moze utjecati na razvoj bebe.

Aha super, evo jedan odgovor vec imamo 😁. 
    U pon vadim betu 😳 vec sad strikam od straha i muke. 
    Povremeno se jave kao menstrualni bolovi pa stanu i tako par puta tokom dana. To traje vec par dana tako. 

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

Lucyinthesky

MTB

Lucyinthesky

MTB

Dada31, dovoljno ti se upije, bez brige. Meni je isto bilo teško prvih par dana, a onda se unutra sve omekšalo i raširilo, pa više nisam imala problema.

Lucyinthesky, ti si već imala transfer, primila ti se beba i sad si trudna, zato ti je široko. Dada31 tek čeka transfer.

*.Women_name.*, bitno da nema problema sa plućima. Držim ti fige da imaš ovu moju varijantu koja je stvarno jako lako prošla. A nakon toga si ostatak trudnoće mirna.

AuroraB, ja mislim da ti je aspiracija ovulacija. Sve što ne "ovulira" taj dan, propadne, kao što bi propali i svi nedominantni folikuli u prirodnom ciklusu. Štoperica to učini. Zaboravi kad bi ti inače ovulirala, ovo nije tvoj standardni ciklus. Točkica je ostala trudna ciklus ili dva poslije onog prekinutog. I ona je tad teoretski i mogla ostati trudna jer nije primila štopericu pa se moglo dalje nastaviti razvijati folikuli. Tvoji su sazreli na dan aspiracije, kako prolaze dani postaju prezreli i više nisu za oplodnju.
    Mislim, ne znam, možda si i u pravu, ja ovo samo laički.

MTB ajmo me ne previše uvjerit u to ovak rano 😁Drago mi je čuti, ali od tih silnih hormona niš ne uzimam kao simptom, trudim se bar 🙄

Žao mi je, nije mi bila namjera nabrijavati te. Za sad sam tiho optimistična, to mi zvuči kao dobar znak. Ali da, u pravu si, ne znamo dok ne rodimo.

Ma kužimo se, sve pet❤️ nekako to pročitam pa se razveselim, a možda ne smijem još 🤦‍♀️Ma bumo vidjeli, kak bude...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️

*.Women_name.*

Leoni 🌸

Woman zao mi je. Dobro da si se javila odmah na tesiranje. Zelim ti brzi oporavak. Prati sebe 🙏🏻🙏🏻💪🏻💪🏻🤗🌷

Da, sad mi je lakše. Iako npr. išla sam se testirati i u srijedu i tad sam bila negativna. Tek kad sam dobila temperaturu sad bila sam pozitivna i to na brzom. Kažu da brzi pokazuje do 5.dana pojave simptoma. Hvala ti ❤️

Kod nas u Njemačkoj ne koriste brze testove, kažu da im je pouzdanost 50:50 i da je to apsurd. To su riječi moj kućnog   liječnika 🙄🙄🙄 pitala sam sestričnu koja živi u drugoj pokrajini i radi kao sestra u klinici sa covid bolesnicima i isto to je rekla... Ne koriste u praksi kao evidentnu potvrdu zaraze 🤷🏻‍♀️🙄

endometrioza

AuroraB
    12. Prosinac 2020. 19:03

Mattan dobila sam štopericu kad su mi bili između 14-19mm, ali ove najveće (mislim da su dva bila) i ove skroz male nije doktor mjerio ni upisao u karton. 
    MTB ima smisla to što kažeš da štoperica potakne ovulaciju, i da onaj tko ju ne primi da se njegovi folikuli razviju prirodno. Ali isto se nema dugo ovdje pisalo, kako su neke ostale trudne sa dvojajčanim blizancima nakon transfera jedne stanice, i da je moguće da se jedna uhvatila prirodno, a jedna iz IVF-a, se sjećaš? Mislim, ja ovdje ništa ne tvrdim jer nemam pojma, nego samo propitkujem.
    Dada31 ja sam ostala u totalnom šoku kad sam pokušala staviti prvi utrić u prošlom postupku, znači nisam uopće mogla unutra :), možda kakvih pola centrimetra. Koma mi je to bilo, ali je isto tako i prošlo kroz koji dan. Bude ti se to splasnulo...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    12. Prosinac 2020. 19:09

Anksimoron, ja se sad stvarno super osjećam najrađe bih otišla u šetnju, ali ipak mislim da nije baš pametno. Sa mnom u sobi je bila cura koja nije uzela anesteziju, rekla je da ima 15 folikula, da ima visoki prag boli, i da se ne boji jer nije čitala te neke blogove i forume gdje samo straše ljude :D Poslije je rekla da ju je samo malo pecnulo i da se dobro osjeća, na kraju je i ona dobila 7 folikula. Uglavnom, nemaš se čega bojati, meni su svi bili ekstra ljubazni i dobre volje! Vjerujem da će i tebi biti tako! 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.