Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Matkiša 😎
    12. Prosinac 2020. 18:34

Woman ako ništa drugo sto ćeš sad neki privremeni imunitet, bitno je da budeš dobro, ti i bebica... 💗 Leoni kada ti izlaziš?
    AuroraB super da ti je dobro 💗 Imaš li u nalazu koja im je bila veličina na zadnjem mjerenju? Mislim sve preko 24 da računaju kao cistu, a gle super je to što se osjećaš dobro pa te ništa ne sprječava za akciju 😊
    Čekamo onda sutra Ankismoron 🤞

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Matkiša 😎
    12. Prosinac 2020. 18:35

I to što je kao cista može imati unutra jajnu stanicu, nikad se ne zna. Jer ja sam sa klomifenom imala cistu i svejedno je doktor rekao da se može dogoditi trudnoća jer ne znamo mi što je unutra 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Prosinac 2020. 18:37

Dada31, dovoljno ti se upije, bez brige. Meni je isto bilo teško prvih par dana, a onda se unutra sve omekšalo i raširilo, pa više nisam imala problema.

Lucyinthesky, ti si već imala transfer, primila ti se beba i sad si trudna, zato ti je široko. Dada31 tek čeka transfer.

*.Women_name.*, bitno da nema problema sa plućima. Držim ti fige da imaš ovu moju varijantu koja je stvarno jako lako prošla. A nakon toga si ostatak trudnoće mirna.

AuroraB, ja mislim da ti je aspiracija ovulacija. Sve što ne "ovulira" taj dan, propadne, kao što bi propali i svi nedominantni folikuli u prirodnom ciklusu. Štoperica to učini. Zaboravi kad bi ti inače ovulirala, ovo nije tvoj standardni ciklus. Točkica je ostala trudna ciklus ili dva poslije onog prekinutog. I ona je tad teoretski i mogla ostati trudna jer nije primila štopericu pa se moglo dalje nastaviti razvijati folikuli. Tvoji su sazreli na dan aspiracije, kako prolaze dani postaju prezreli i više nisu za oplodnju.
    Mislim, ne znam, možda si i u pravu, ja ovo samo laički.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    12. Prosinac 2020. 18:38

🌺Dada31🌺

*.Women_name.*

Cure da vam javim covid pozitivna sam, napokon bar mogu bit sa svojima a ne sama. Bar nešto pozitivno. Pluca i saturacija su ok, puls mi je do 140. Oni vjeruju da tu ima utjecaj stresa, temperature i trudnoce ali nisu htjeli riskirat pa su mi izvadili sve pretrage. Ekg je dobar, još čekam krvne nalaze. 😘

Želim ti brz oporavak ❤️
    Što su ti rekli za Covid i ranu trudnoću? Ima li opasnosti? Nadam se da ne ❤️

Rekli su da posto sam prošla 12 tjedana da je završila ta neka faza embriogeneze. Kažu da nisu imali nijednu trudnicu koja je loše završila, a kao ima ih sad stvarno dosta. Direktno ne utječe na plod, kaže da npr u uzorcima pupkovine i plodne vode nisu našli virus kod mame koja je pozitivna rodila. Ali naravno moraš se pazit da ne dođe do komplikacija jer nedostatak kisika i slično može utjecati na bebu. Hvala ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Prosinac 2020. 18:40

*.Women_name.*, krivo sam napisala - moja varijanta je stvarno lako prošla, a ne loše 
    Da mi muž nije bio pozitivan nikad ne bih mislila da je to to. Držim ti fige da i ti imaš tako laganu varijantu. A onda nećete imati brige oko toga može li muž s tobom ići na porod, oboje ćete biti imuni.
    Inače, ja sam dosta proučavala i stvarno trudnice dobro prolaze sa Covidom, valjda nam se imunitet izbori i zaštiti bebu. 
    Moja krajnja situacija nije imala veze sa Covidom.

💔💔💔

Lucyinthesky
    12. Prosinac 2020. 18:46

MTB

Dada31, dovoljno ti se upije, bez brige. Meni je isto bilo teško prvih par dana, a onda se unutra sve omekšalo i raširilo, pa više nisam imala problema.

Lucyinthesky, ti si već imala transfer, primila ti se beba i sad si trudna, zato ti je široko. Dada31 tek čeka transfer.

*.Women_name.*, bitno da nema problema sa plućima. Držim ti fige da imaš ovu moju varijantu koja je stvarno jako lako prošla. A nakon toga si ostatak trudnoće mirna.

AuroraB, ja mislim da ti je aspiracija ovulacija. Sve što ne "ovulira" taj dan, propadne, kao što bi propali i svi nedominantni folikuli u prirodnom ciklusu. Štoperica to učini. Zaboravi kad bi ti inače ovulirala, ovo nije tvoj standardni ciklus. Točkica je ostala trudna ciklus ili dva poslije onog prekinutog. I ona je tad teoretski i mogla ostati trudna jer nije primila štopericu pa se moglo dalje nastaviti razvijati folikuli. Tvoji su sazreli na dan aspiracije, kako prolaze dani postaju prezreli i više nisu za oplodnju.

MTB ajmo me ne previše uvjerit u to ovak rano 😁Drago mi je čuti, ali od tih silnih hormona niš ne uzimam kao simptom, trudim se bar 🙄

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

ANKSIMORON
    12. Prosinac 2020. 18:48

AuroraB

Anksimoronosjećam se kao da nigdje nisam ni bila, znači samo mrvicu mrvicu. Držim 🤞🤞 da i tebi bude tako što se boli tiče. Jesi spremna za sutra? Mimoišle smo se jučer… a možda si me i vidjela!

Nisam te vidjela... jer sam doslovno sama bila u klinici... ha jesam... danas me bas boli trbuh da jedva cekam da prodje sutra.. super da si bolje? Sta mislis kad ce ti transfer?

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

AuroraB
    12. Prosinac 2020. 18:49

Lucyinthesky pitala sam i doktor mi je odgovorio:"Ništa."  Čak sam pitala da li se to sad može opet aspirirati (kad sam već bila dobro) i također mi je rekao ne. Nije više bio poslije riječit niti predobre volje. Ja nebi ni znala da nisam pitala embriologa na hodniku kako to da od cca 15 folikula (koje sam vidjela na onom 3D prikazu) je došlo do 7, mi je odgovorio pa kad ste se zrigali usred asporacije i nismo mogli nastaviti. Moram reći da sam bila malo van sebe i oni su baš svi u tom trenu kad je završila aspiracija, bili u gužvi. Ja se sjećam da sam se probudila tokom aspiracije, osjetila naglu mučninu i rekla im da mi se povraća, oni su donijeli zdjelicu, ja sam povratila i onda sljedeće se sjećam da sam se probudila na krevetu u sobi. Nisam znala da je zbog toga zaustavljena aspiracija, već sam mislila da sam povratila kad sam se probudila nakon završene aspiracije. A zapravo sam se ja probudila usred posla i oni su vjerojatno morali procijeniti da je opasno nastaviti. Ne znam eto stvarno glupi splet okolnosti.
    Što se tiče usporedbe postupka u Petrovoj i kod njih, teško mi je reći. Sviđa mi se tu što sam vidjela da doktor stvarno prati sva ta novija istraživanja, tipa te duple štoperice i vidi se da ne šparaju na lijekovima. Definitvno je vrijeme koje mi je tu posvećeno malo veći plus nego u Petrovoj. Nadam se i da imaju bolje uvjete u labosu, ali i to ćemo sutra vidjeti. Imala sam sreće na oba mjesta da su me isti doktori pratili od početka do kraja, osim na transferu u Petrovoj mi je bila druga doktorica, a ovdje na jednom UZV doktor Š. Evo.. nadam se da sam ti uspjela odgovoriti, iako teško je zaista odvagnuti.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    12. Prosinac 2020. 18:51

MTB

Hvala ti ❤️ znači jedva prst gurnem koliko je usko . Ja mislila neka upala pa se sve podebljalo...već se uplašila... Najbitnije znači da se preko kože upije, jer do maternice si ne mogu gurnuti 🙈😂 doslovce sam nevina opet 😂😂😂😂😂 

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Prosinac 2020. 18:54

Lucyinthesky

MTB

MTB ajmo me ne previše uvjerit u to ovak rano 😁Drago mi je čuti, ali od tih silnih hormona niš ne uzimam kao simptom, trudim se bar 🙄

Žao mi je, nije mi bila namjera nabrijavati te. Za sad sam tiho optimistična, to mi zvuči kao dobar znak. Ali da, u pravu si, ne znamo dok ne rodimo. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.