Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ZARAUS
    08. Prosinac 2020. 21:09

Za Podobnik pitam, sorry.

08. Prosinac 2020. 21:15

MTB

Lucija007, da, tako izgleda i moj stari test. Na njemu uopće ne piše koliko sekvenci je bilo.

Hvala svima na odgovorima i navijanju.
    Sutra ujutro ću zvati par brojeva da provjerim gdje mogu ići i koji test se priznaje, nema mi druge.

Bozma, ne, ne radi mi ona, samo me je uvela u proces na lijep način. Koliko sam shvatila, stari Podobnik ne da nikome da radi kiretaže jer želi biti siguran da je to dobro napravljeno. Rekla mi je da će mi raditi dva detaljna UZVa, jedan prije i jedan poslije. I da očekujem da ću pola dana biti u njihovom apartmanu.

Da da.. Prvi dok dodjes na vratima imas odbor za docek, mjere ti temperaturu i ispunjavam papirologiju, onda sjednes  u cekaoni dok podobnik ne dodje... onda malo po prica s tobom pa te pogleda, kaze da li ce uspjeti vakumska ili ne, onda ides u sobu i cekas... Nas je bilo 3 pa se malo zakompliciralo jer su  imali hitnu laparoskopiju i da provela sam tamo vise od pola dana.. Lijepo je sredjeno, privatnost, imas tv, nakon zahvata dobis caj i kroasan.. Sestre su divne... Onda te odvedu nazad dolje i cekas podobnika da ti sve objasni i onda opet kod sestre to sve skupo platis🤷‍♀️🙈🙈🙈... 

manemoj
    08. Prosinac 2020. 21:16

ZARAUS

Za Podobnik pitam, sorry.

Za njih piše u uputama da je preporučljivo ali ne treba. Ispuniš onaj upitnik kad dodjes, malo te dezinficiraju i to je to :) 
    Ideš na prve konzultacije? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• LucyLou
    08. Prosinac 2020. 21:20

Nikitta

MTB jako mi se sviđa doktorica, lijepo ti je dala vjetar u leđa, ima takvih priča koliko hoćeš, i urednih trudnoća. Ja vjerujem da ćeš doći do svog cilja ubrzo. 😘
    Manemoj hvala ti, očito moram još jednom ponoviti istu lekciju.!😏😘
    LucyLou očito nemam dovoljno znanja o oporavku nakon ovakvog zahvata. 7 tjedana meni zvuči puno, ali eto, očito ide sporije. Kako ti je pukao? Uh, pazi na to. To su muke žive. Probaj ga špricat nekim antiseptikom, pazi to. Ahhaah, nema veze s MPO, meni se to javilo ove godine, a postupci su mi zabranjeni od 11/2019. 😄

Nikitta i Lucija, ma znam da nije, samo se zezam 😂

Nikitta, ne pitaj - imala sam trajni lak, koji nisam na vrijeme skinuka i onda kad napokon jesam, sam vidjela da je nokat pozutio i puknuo. Uz to sam vjerojatno u nekom trenutku udarila palac a da tome nisam pridavala vaznost i eto... Nadam se samo da se nece upaliti i da ce do ljeta izrasti. 

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

AuroraB
    08. Prosinac 2020. 21:29

Anksimoron s obzirom da smo isti dan ciklusa, i krenule isti dan s bockanjem, baš me zanima kako nam se na kraju budu posložile štoperice/aspiracije.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Seny
    08. Prosinac 2020. 21:30

Leoni 🌸

Seny

Drage zene… vi koje ste radile prohodnost jajovoda. Jel jako bolno? Jel se smije prije toga popiti tableta (ibruprofen) protiv bolova i dal to pomaze?

Meni je bilo neprijatno iskustvo, bolno ne mogu da kazem da je bilo. Meni je dolazio problem dok su probili cervix, jer je sestra bila malo "nestrucna", brza, drska, imala je stresan dan i puno guzve. Nakon pregleda sam ustala posle 2 min i hodala sasvim normalno.
    Inace sam jako plasljiva i imam nizak prag bola, pa sam cak bila i razmisljala da kupim anesteziju privatno (ovde u Austriji ne daju za HSG anestezije). Ne brini. Kad imas?

Hvala svim curama na odgovoru. Koliko vidim vise vas kaze da nije bilo pretjerano bolno. Iako nemam bas tolerancije na bol al nadam se da ce i kod mene biti bezbolno 😁😊

LEONI termin mi je zakazan 17.12. 

Gdje ste (kod koga) vi cure radile prohodnost jajovoda?

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Prosinac 2020. 21:31

Lucija007, hvala na podrobnom opisu. Za skupo plaćanje sam se već pomirila, ionako ne znam što bih s parama, žuljaju me u džepu.
    Super da daju neku hranu, s obzirom da se ne smije ništa ni jesti ni piti. Imam dosta nizak tlak, pala bih im na tlo da me u 2 pošalju doma bez da sam jela.

ZARAUS, za konzultacije te nigdje ne traže test. Neki traže test prije nego kreneš u postupak (pikanje), svi traže test prije aspiracije.

💔💔💔

Matkiša 😎
    08. Prosinac 2020. 21:40

Cure zašto vi plaćate za Covid testiranje? Meni da ili liječnica opće prakse, primarna ginekolog ili moj MPO...  U Osijeku za 2 dana bude gotov i ništa se ne naručuješ, samo dođeš..
    Pa to u Zagrebu baš komplicirano, da morate na sto mjesta zvati pored svega pa to je strašno.... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 21:46

Seny

Leoni 🌸

Seny

Drage zene… vi koje ste radile prohodnost jajovoda. Jel jako bolno? Jel se smije prije toga popiti tableta (ibruprofen) protiv bolova i dal to pomaze?

Meni je bilo neprijatno iskustvo, bolno ne mogu da kazem da je bilo. Meni je dolazio problem dok su probili cervix, jer je sestra bila malo "nestrucna", brza, drska, imala je stresan dan i puno guzve. Nakon pregleda sam ustala posle 2 min i hodala sasvim normalno.
    Inace sam jako plasljiva i imam nizak prag bola, pa sam cak bila i razmisljala da kupim anesteziju privatno (ovde u Austriji ne daju za HSG anestezije). Ne brini. Kad imas?

Hvala svim curama na odgovoru. Koliko vidim vise vas kaze da nije bilo pretjerano bolno. Iako nemam bas tolerancije na bol al nadam se da ce i kod mene biti bezbolno 😁😊

LEONItermin mi je zakazan 17.12.

Gdje ste (kod koga) vi cure radile prohodnost jajovoda?

Ja u Podobniku

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• T_Ivy
    08. Prosinac 2020. 21:47

MTB e pa radujem se jako da ćemo verovatno paralelno u postupak. Mnogo znaci to kada doktor ima razumevanja i popriča sa tobom kao sa ljudskim bićem. Meni je to bas falilo. Poslednja dva IVFa u Pragu svi doktori koji su me gledali samo su mi odmahivali glavama i govorili kako je sve lose. Prosto kao da ja treba da se njima izvinim za moje godine i lenje jajnike. Pa, cuj,  da mi ne treba pomoć, ne bih bila tu. Najstrasnije mi je bilo što su me naterali da se osećam tako malo i bezvredno, što uopšte nisam ja. Ove konsultacije danas su mi vratile veru i u druge a i u mene samu. Oni su mali, a ne mi 🙂💪💪💪

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.