Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana26
    08. Prosinac 2020. 21:00

MTB drago mi je što si naišla na dobru doktoricu i što se sve privodi kraju.
    Vezano za Covid test, umrtvljeni virus ostaje u tijelu oko mjesec dana iako nakon 10 dana nisi zarazna.
    Ja sam asimptomatski imala koronu i nakon 10 dana sam i dalje bila pozitivna. Dr mi je rekla da ću biti najviše mjesec dana. Tako da vjerujem da je tebi izašlo. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Teja1408
    08. Prosinac 2020. 21:01

MTB

LUCIJA007

MTB

Dakle, sad proučavam termine Covid pregleda. Koliko vidim, samo u Mirogojsku 8 (Fran Mihaljević) mogu doći bez naručivanja, ali tamo rade samo PCR 2 sekvence. Drugdje je najraniji termin u četvrtak, a to mi je malo prekasno s obzirom da u 8 ujutro u petak moram biti u klinici.
    I sad ne znam, priznaje li se ovaj od 2 sekvence? Može li mi on biti lažno pozitivan (s obzirom na to da sam prije mjesec i pol vjerojatno prebolila koronu)? Odnosno, je li manja šansa da je onaj od 3 sekvence lažno pozitivan nego ovaj od 2 sekvence?

Meni su u Podobniku rekli da priznaju samo onaj iz nosa🤷‍♀️🙈

Pa da, to je PCR test. Ali postoje dva tipa - 2 sekvence i 3 sekvence. Oba su iz nosa
    Vidim da i u Vinogradskoj rade svako jutro od 9 do 10.30, ali ne znam koliko traje da ga obrade i treba li se naručivati

Ja sam bila u Vinogradskoj i rekli su da bude gotovo isti dan. Sad jedino ne znam ima li to veze s tim sto sam ja imala internu uputnicu. 🤷🏼‍♀️

08. Prosinac 2020. 21:02

MTB skuzila sam da nije tvoja, ali sam mislila da ce ti ona radit kiretazu

ZARAUS
    08. Prosinac 2020. 21:03

Jeremija

ZARAUS

Jeremija

MTB, drago mi je da je u svemu tome bar doktorica razumna. Dok sam čitala promislila sam kako mi izgleda da u ovome što mi prolazimo ženske doktorice imaju malo više razumijevanja nego muški doktori, bar je tako u mom slučaju. Ne kažem da su stručnije, ali mi se čini da imaju malo više empatije za razliku od muških kolega.

Slažem se, ja sam od muškog dobila da što fali donaciji JS, da njemu netko kaže da njegovi sinovi njisu njegovi da bi ih on isto volio. Mislim, ok, imao je najbolju namjeru, ali je primjer potpuno kriv.. Mislim da nije baš gledanje iz muškog kuta i ženskog.. općenito, a kamoli ovo, a kamoli oko donacija.. Al' oni se uzvjetropire kad fulaju neš bezveze, a ne kuže kako reprodukcija i problemi vezani uz to teško padaju ženi…

Da, tocno to. I komentari tipa: prije su zene umirale sa niti 50, do kad bi vi radjali? mozete se vi sredit i izvani lijepo izgledat, ali ne mozete zavarat prirodu i sl. Mozda nisu s losom namjerom ali su totalno nepotrebni. Kad sam ulazila u sve ovo nisam zamisljala da cu sa 39 godina biti neki ekstrem zbog godina, mislila sam da su njima normalne pacijentice u tim godinama.
    Oprosti sto pitam, nemoj odgovorit ako ne zelis, zasto ste jos na tempiranim odnosima ako je AMH nikakav?

A zašto, zato jer sam blesava. Zato jer budem, budem.. zato jer evo sad će samo što nije.. bilo je i nekih sjena, možebitne biokemijske.. Ali eto.. Tek sad imam preglede u smjeru MPO, s tim da su mi već rekli da je za mene donacija, ali nadam s da bi neki privatnik ili netko me ipak uzeo. Brine me ta endometrioza, da ne bukne na stimulaciju itd. Estradiol mi je 700 i nešto .. LH; FSH nisu dobri.. Uglavnom, trebala bih sljedeći tjedan odraditi te preglede pa ću znat ima li ikakve šanse...

manemoj
    08. Prosinac 2020. 21:05

MTB

Vidim da ste me krivo shvatili. Ovo danas nije bila moja doktorica, niti ću ići ubuduće kod nje vjerojatno. Danas sam je prvi put u životu vidjela. Ona je samo napravila kontrolni UZV da se dogovorimo oko kiretaže. Kiretažu radi stari Podobnik, a na kontrole ću kasnije vjerojatno ići kod nekog drugog. Ali svejedno, baš mi je lijepo došla, baš mi je trebao netko tko je nježan, sućutan i navija za mene, a da me pritom ne mulja.

Za test. Ja sam sad radila u Franu i poslala taj doktoru a i za aspiraciju mi je rekao da mogu bilo gdje tu u susjedstvu samo da nije iz krvi.
    Tako da će ti priznati od bilo gdje samo da je PCR.
    A na Franu sam ja radila u 6 poslijepodne i u 7:30 ujutro mi je bio na mailu test vec

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Prosinac 2020. 21:05

Lucija007, da, tako izgleda i moj stari test. Na njemu uopće ne piše koliko sekvenci je bilo.

Hvala svima na odgovorima i navijanju.
    Sutra ujutro ću zvati par brojeva da provjerim gdje mogu ići i koji test se priznaje, nema mi druge.

Bozma, ne, ne radi mi ona, samo me je uvela u proces na lijep način. Koliko sam shvatila, stari Podobnik ne da nikome da radi kiretaže jer želi biti siguran da je to dobro napravljeno. Rekla mi je da će mi raditi dva detaljna UZVa, jedan prije i jedan poslije. I da očekujem da ću pola dana biti u njihovom apartmanu.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    08. Prosinac 2020. 21:06

manemoj

MTB

Vidim da ste me krivo shvatili. Ovo danas nije bila moja doktorica, niti ću ići ubuduće kod nje vjerojatno. Danas sam je prvi put u životu vidjela. Ona je samo napravila kontrolni UZV da se dogovorimo oko kiretaže. Kiretažu radi stari Podobnik, a na kontrole ću kasnije vjerojatno ići kod nekog drugog. Ali svejedno, baš mi je lijepo došla, baš mi je trebao netko tko je nježan, sućutan i navija za mene, a da me pritom ne mulja.

Za test. Ja sam sad radila u Franu i poslala taj doktoru a i za aspiraciju mi je rekao da mogu bilo gdje tu u susjedstvu samo da nije iz krvi.
    Tako da će ti priznati od bilo gdje samo da je PCR.
    A na Franu sam ja radila u 6 poslijepodne i u 7:30 ujutro mi je bio na mailu test vec

E, super, hvala ti!

💔💔💔

ZARAUS
    08. Prosinac 2020. 21:07

Je l treba test za bilo kakav pregled ili samo za zahvate? Trebala bih drugi tjedan na MPO pregled kod njih?

manemoj
    08. Prosinac 2020. 21:09

ZARAUS

Je l treba test za bilo kakav pregled ili samo za zahvate? Trebala bih drugi tjedan na MPO pregled kod njih?

Sve ovisi gdje ideš..
    Neki traže za pregled neki ne.
    Mene za Podobnik nikad za pregled nisu tražili.

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

08. Prosinac 2020. 21:09

MTB

Lucija007, da, tako izgleda i moj stari test. Na njemu uopće ne piše koliko sekvenci je bilo.

Hvala svima na odgovorima i navijanju.
    Sutra ujutro ću zvati par brojeva da provjerim gdje mogu ići i koji test se priznaje, nema mi druge.

Bozma, ne, ne radi mi ona, samo me je uvela u proces na lijep način. Koliko sam shvatila, stari Podobnik ne da nikome da radi kiretaže jer želi biti siguran da je to dobro napravljeno. Rekla mi je da će mi raditi dva detaljna UZVa, jedan prije i jedan poslije. I da očekujem da ću pola dana biti u njihovom apartmanu.

Pa zato sam sad i ostala zbunjena🙈
    Nisam ni znala da postoje 2 i 3 sekvence.. Meni su samo rekli da ne priznaju onaj iz krvi... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.