Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Prosinac 2020. 17:53

LUCIJA007

Ljutopile🐥

LUCIJA007

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

A histeroskopija plus scratch? Vjerojatno prvo tom kamerom gleda i onda grebe?

Da, ja sam oboje isla.. Prvo pogleda, obicno nista ne vidi 😂🤷‍♀️.. Meni je odmah i rekao da najvjerojatnije nema nista i onda zagrebe…

Ja sam tek sada to skuzila sto oni zele. Nisam uopce slusala u onom trenu, samo mi je taj kariogram u glavi bio i kako zelim opcu anesteziju za bilo šta🥴🥴🥴, dakle vas dvije hrabrice tvrdite da opca anestezija ne treba? Sto je gore, punkcija ili to?

Meni je to nekako bilo u razini boli punkcije, sad ja nisam nista imala da, mi je nesto radio vjerojatno bi jace bolilo, moja histeroskopija je bila cisto dijagnosticka…

Ma i meni je rekao da 99posto nema nista jer sam ja odmah skocila sa pitanjima: "ali ste vidili neke tvorevine i slicno??"😂😂

06. Prosinac 2020. 17:54

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

Meni nije radio histeroskopiju, a kad sam bila u šparca tražit da mi je napravi onda je rekao da tako rade, pogledaju i pri tome malo zagrebu endometrij i da mi histero ne treba, da mogu doć prije stimulacije samo da mi zagrebu endometrij. Ne znam koliko ima smisla to malo što zagrebu, kad se endometrij sa M ionako oljušti. Ali sama sam ga to tražila, nije mi on niti predložio. Maki je bila kad i ja, pratile smo se, njoj je još pri punkciji radio PRP maternice. To bi da sam opet išla tražila

06. Prosinac 2020. 17:57

Ljutopile🐥

LUCIJA007

Ljutopile🐥

LUCIJA007

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Da, ja sam oboje isla.. Prvo pogleda, obicno nista ne vidi 😂🤷‍♀️.. Meni je odmah i rekao da najvjerojatnije nema nista i onda zagrebe…

Ja sam tek sada to skuzila sto oni zele. Nisam uopce slusala u onom trenu, samo mi je taj kariogram u glavi bio i kako zelim opcu anesteziju za bilo šta🥴🥴🥴, dakle vas dvije hrabrice tvrdite da opca anestezija ne treba? Sto je gore, punkcija ili to?

Meni je to nekako bilo u razini boli punkcije, sad ja nisam nista imala da, mi je nesto radio vjerojatno bi jace bolilo, moja histeroskopija je bila cisto dijagnosticka…

Ma i meni je rekao da 99posto nema nista jer sam ja odmah skocila sa pitanjima: "ali ste vidili neke tvorevine i slicno??"😂😂

Da da, to  i meni R rekao... Da bi vidio bar nesto sumnjivo na ultrazvuku no ja ocajna  sam inzistirala i platila pa onda naravno da je radio 😂... 

06. Prosinac 2020. 18:03

Lucija onda mi to ustvari predlaze zbog tog scratchinga?
    Bozma je li ti to P radio? Treba li mi opca anestezija?

06. Prosinac 2020. 18:06

Ljutopile🐥

A moze biti, zbilja ne znam..
    Meni nije nitko predlagao histeroskopiju, sama sam si predlozila 🙈, pa mi je rekao kad vec radi histeroskopiju da ce odmah i zagrebat... 

06. Prosinac 2020. 18:06

Jeremija

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Meni nije radio histeroskopiju, a kad sam bila u šparca tražit da mi je napravi onda je rekao da tako rade, pogledaju i pri tome malo zagrebu endometrij i da mi histero ne treba, da mogu doć prije stimulacije samo da mi zagrebu endometrij. Ne znam koliko ima smisla to malo što zagrebu, kad se endometrij sa M ionako oljušti. Ali sama sam ga to tražila, nije mi on niti predložio. Maki je bila kad i ja, pratile smo se, njoj je još pri punkciji radio PRP maternice. To bi da sam opet išla tražila

A baš sam to čitala sada, kao naprave ranu, mijaturnu upalu i potaknu proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koja navodno pomazu implantaciji. Tako nekako

06. Prosinac 2020. 18:11

LUCIJA007

Ljutopile🐥

A moze biti, zbilja ne znam..
    Meni nije nitko predlagao histeroskopiju, sama sam si predlozila 🙈, pa mi je rekao kad vec radi histeroskopiju da ce odmah i zagrebat…

Oni su bili sada toliko uvjereni da ce mi uspjeti ovaj transfer jer su po njima embriji bili savrseni. Cak mi je i embriolog romac bio na transferu koji se nikad ne pojavljiva. I sada vjerojatno traze razloge zasto se to događa i predlozio mi je sve moguće pretrage...... Koje si ti vec davno obavila i opet nista nisi saznala.

06. Prosinac 2020. 18:12

Ljutopile🐥

to je P radio, i to u svojoj ordinaciji, nije niti u sali za zahvate. bilo je malo krvi, malo je neugodno, ali je doslovno sekund trajalo, a daju onu inkekciju u guz, mislim da su rekli voltaren. Opća nikako. Mislim da su meni to sestre kad su me naručivale i naplaćivale zvale biopsija endometrija, pa sam ja zamišljala da se nešto šalje na analizu,ali nije ništa slano nigjde, na stol za preglede, za sekund obavio i izašao, sestra me ostala čuvat da mi ne bi pozlilo , ali stvarno nema potrebe, traje kratko

Seny
    06. Prosinac 2020. 18:17

TiKi92

Seny

MTB

Seny, to znači da ti je AMH pristojan, ne moraš brinuti radi toga

Hvala ti MTB…nadam se da je tako. Rekla mi jedna cura da se priblizavam menupauzi. U srijedu napokon idem u Ri nosim sve nalaze pa da vidimo sta cu dalje. A 17.12 idem privatno obaviti prohodnost jajovoda. To mi nije na preporuku doktorice vec sam sama htjela i narucila se. Nadam se da time necu nista zeznuti 🤔

Prohodnost jajovoda ti moze samo pomoci u ostvarivanju trudnoce. Meni se tom pretragom "odcepio" lijevi jajovod i ostala sam trudna nakon druge inseminacije. Sto se tice AMH, nije ti idealan, ali nije ni zabrinjavajuc, ne znam koliko imasgodina. Ako ides u mpo, imas velike sanse, ako je samo AMH u pitanju, a ostali nalazi uredni. Nikako nisi u predmenopauzi, to bi bila da ti je ispod 2,5.

Imam 37.5 godina. Sljedeci tjedan imam druge konzultacije nosim sve nalaze koje sam trebala napraviti. Ici cu u ivf al jos ne znam kada ce mi doktorica odrediti da krecemo sa time. Prohodnost kao sto sam rekla radim privatno i na svoju ruku. 

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

06. Prosinac 2020. 18:28

Ljutopile, jesi ti trazila konzultacije s njima nakon neuspjelog ili kako? Super mi je sto ti je dao da to sve obavis prije nego ides opet. Ja bi rado napravila histeroskopiju. Znam da su meni sad razlog lose stanice, pa samim time i embriji, ali nemam ja citav zivot 40. Glupost mi je ic i na donaciju bez te pretrage. Jedino da trazim da mi je tamo u klinici naprave, ili da upadnem nekome od ovih lokalnih sa pistoljem jer hocu histeroskopiju 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.