Bozmai meni je tako bilo, samo na mail odgovor: Zao mi je, prestanite sa terapijom- i ja idiot idem tako 3x tamo… 🤣 Ali sad je gotovo….
Ja sam inace jako skepticna oko svih lijecnika i oprezna. I imam vlastito grozno iskustvo sa jednim dr kojega svi obozavaju. Toliki nemar od jednog doktora da je to strašno. Tako da ni ove ne hvalim i ostajem suzdrzana. Iskreno iznenadila sam se sto moram to sve napraviti jer od nikoga od vas nisam cula da nekoga salju na detaljniju obradu. Generalno oni ili bilo tko drugi nema problem sa mojim embrijima, problem je zasto se ne implantira ili ako se implanira dolazi do pobacaja. I najvise se bojim da nam kariogrami ne valjaju. Sad me zanima da li je tko isao i dalje na ivf bez pgd-a a da im u kariogramu nesto ne stima?
Bozmai meni je tako bilo, samo na mail odgovor: Zao mi je, prestanite sa terapijom- i ja idiot idem tako 3x tamo… 🤣 Ali sad je gotovo….
eto to meni nikako nije bilo jasno, jedni su extra oduševljeni i imali su puni tretman, a drugi su ovako kao nas par tu. Niti riječi o stanicama, ni riječi o embriju, embriologa nikad na vidiku, niti da ti ga daju na telefon, transferi su mi bili kao da idem samo platit račun. Aj ja sam bila samo 2x
MTBbas sam tako i planirala pararelno uz postupak raditi i na bebici prirodnim putem zato sam se i odlucila napraviti prohodnost.
Zar se toliko dugo ceka za postupak da mislis da bi tek u 3.mj mogla dobiti termin na KBC-u Ri? Reci mi molim te, da li je izmedju dva postupka potrebna odredjena pauza i ako da, koliko ta pauza treba trajati?
Ovisno u kakvom si postupku bila. Coomifen -tablete mislim da nije duga pauza , nisam ziher, ali ako je puna stimulacija, ond bi trebala imat pauzu od 5-6 mj. Tako mi je dr . racunala na Sv. Duhu.
To su ti možda rekli zato što si mlada, ako jesi pa računaju da imaš vremena, a žele ti uštediti postupke i raširiti iz kroz vrijeme. Ako si preko 37, onda je to bezobrazno što su ti rekli.
Pauza od 3 mjeseca je i više nego dovoljna. Dakle, kad dođe menga, još 2 ciklusa pa se kreće opet. Teoretsi, 4 postupka godišnje stigneš napraviti, više od toga ja ne bih jer ipak treba tijelu i da se oporavi.
💔💔💔
Ljutopile, jesi ti trazila konzultacije s njima nakon neuspjelog ili kako? Super mi je sto ti je dao da to sve obavis prije nego ides opet. Ja bi rado napravila histeroskopiju. Znam da su meni sad razlog lose stanice, pa samim time i embriji, ali nemam ja citav zivot 40. Glupost mi je ic i na donaciju bez te pretrage. Jedino da trazim da mi je tamo u klinici naprave, ili da upadnem nekome od ovih lokalnih sa pistoljem jer hocu histeroskopiju 😂
Zvali su me nakon sto sam javila da su mi krenule stvari, sve sam telefonski s njim. I naveo mi je te pretrage i kad sam cula kariogram samo sam se iskljucila, kroz maglu sam čula histeroskopija, dijagnosticka, malo zagrebati…… kasnije mi je L to sve poslala napisano.
I da se javim iza Ng. Ali sada mi je sve na strku, ne vjerujem ni da cu stici povaditi krv za te trombofilije i secere, mozda bi i stigla ali sad praznici, a kariogram se ceka navodno i po pola godine i mogla bi bez njega ici..
Ovisno gdje ga radis. Na rebrunse jako dugo ceka. Prvo ides u ambulantu, pa tek onda vadit i da tamo se ceka pola godine. U Klaicevoj se manje ceka mjesec do dva,tako i na Sv.Duh samo on posrednik u bolnici uzmu uzorak pa salje dalje na obradu ,ali u svakom slucaju se dode prije na red nego na rebru.
Tigrica, postoji i prirodni FET - ja bila, vec 4 puta 😊 u prirodnom se ne daje estrofem, nego se prati prirodni ciklus, daje se stoperica i nakon toga ide transfer. Meni je receno da doktori vole raditi pripremu s estrofemom jer im je tako lakse upravljati ciklusom - nema pracenja ovulacije jer se pod estrofemom ne ovulira, a transfer se radi kada endo dostigne odredjenu debljinu. I da, estrofem se takodjer daje kada je endo tanak, za zadebljanje.
Sto se tice kariograma, ja sam prosli tjedan na Rebru dobila termin za polovicu sijecnja, isto tako u Klaicevoj. Na kraju sam upala u Klaicevoj ranije, igrom slucaja. Nalazi se i kod jedinih i drugih ceka otprilike mjesec dana. Lab s Rebra mi je rekao da se kod njih ne obavlja razgovor s geneticarem nego se zasebno narucuje u djecju bolnicu Srebrnjak.
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Bozma ko moji su bili savrseni nema to veze, ocito im nismo simpa... 😎 ja sam presutljiva! Mene je treci put zajeee muz, on je rekao treća sreća.... 🤣🤣🤣🤣
Ma ne krivim ih, samo sam stvarno mislila da ce me zvati na konzultacije, nesto... cak sam ja pitala za dodatne pretrage- ne treba, suplamente - nista to... na kraju mi je rekao da je sa mnom dosao pred zid ....
Ljutopile, jesi ti trazila konzultacije s njima nakon neuspjelog ili kako? Super mi je sto ti je dao da to sve obavis prije nego ides opet. Ja bi rado napravila histeroskopiju. Znam da su meni sad razlog lose stanice, pa samim time i embriji, ali nemam ja citav zivot 40. Glupost mi je ic i na donaciju bez te pretrage. Jedino da trazim da mi je tamo u klinici naprave, ili da upadnem nekome od ovih lokalnih sa pistoljem jer hocu histeroskopiju 😂
Zvali su me nakon sto sam javila da su mi krenule stvari, sve sam telefonski s njim. I naveo mi je te pretrage i kad sam cula kariogram samo sam se iskljucila, kroz maglu sam čula histeroskopija, dijagnosticka, malo zagrebati…… kasnije mi je L to sve poslala napisano.
I da se javim iza Ng. Ali sada mi je sve na strku, ne vjerujem ni da cu stici povaditi krv za te trombofilije i secere, mozda bi i stigla ali sad praznici, a kariogram se ceka navodno i po pola godine i mogla bi bez njega ici..
Ovisno gdje ga radis. Na rebrunse jako dugo ceka. Prvo ides u ambulantu, pa tek onda vadit i da tamo se ceka pola godine. U Klaicevoj se manje ceka mjesec do dva,tako i na Sv.Duh samo on posrednik u bolnici uzmu uzorak pa salje dalje na obradu ,ali u svakom slucaju se dode prije na red nego na rebru.Tigrica, postoji i prirodni FET - ja bila, vec 4 puta😊u prirodnom se ne daje estrofem, nego se prati prirodni ciklus, daje se stoperica i nakon toga ide transfer. Meni je receno da doktori vole raditi pripremu s estrofemom jer im je tako lakse upravljati ciklusom - nema pracenja ovulacije jer se pod estrofemom ne ovulira, a transfer se radi kada endo dostigne odredjenu debljinu. I da, estrofem se takodjer daje kada je endo tanak, za zadebljanje.
Sto se tice kariograma, ja sam prosli tjedan na Rebru dobila termin za polovicu sijecnja, isto tako u Klaicevoj. Na kraju sam upala u Klaicevoj ranije, igrom slucaja. Nalazi se i kod jedinih i drugih ceka otprilike mjesec dana. Lab s Rebra mi je rekao da se kod njih ne obavlja razgovor s geneticarem nego se zasebno narucuje u djecju bolnicu Srebrnjak.
Ma sada sam u splitu i ako sam odlucila vec sve tu bas mi je tramak zagreb, psihicki mi je tramak, a i dosta mi je putovanja, mislila sam te nalaze sve nekako u hodu jer mi svejedno treba odmor i mir. Bas sada istrazivam da li je netko nastavio sa ivfom bez pgd-a iako ima neku gresku na kromosomima
Ja sam inace jako skepticna oko svih lijecnika i oprezna. I imam vlastito grozno iskustvo sa jednim dr kojega svi obozavaju. Toliki nemar od jednog doktora da je to strašno. Tako da ni ove ne hvalim i ostajem suzdrzana. Iskreno iznenadila sam se sto moram to sve napraviti jer od nikoga od vas nisam cula da nekoga salju na detaljniju obradu. Generalno oni ili bilo tko drugi nema problem sa mojim embrijima, problem je zasto se ne implantira ili ako se implanira dolazi do pobacaja. I najvise se bojim da nam kariogrami ne valjaju. Sad me zanima da li je tko isao i dalje na ivf bez pgd-a a da im u kariogramu nesto ne stima?
Ja ne znam zasto se ti toliko bojis kariograma i mislis da nece bit uredni? Kariogrami su jaaaaakooo cesto uredni..mislim da su mi rekli preko 90 posto parova koji ih radi da su uredni..
Rijetki su parovi kojima nesto bude i ako i je tako ni to ne znaci da ne mozete imati zdravo dijete... I to sto si imala neuspjesne transfere i pobacaj ne znaci da vam kariogram nisu uredni, evo ja sam ti zivi dokaz za to...
Ta pretraga bas nista ne znaci vec smo o tom puno ovdje pisale...
A PGD....
Mislim da ga ovdje nije nitko ni radio osim Lemon...
Ja ne znam zasto se ti toliko bojis kariograma i mislis da nece bit uredni? Kariogrami su jaaaaakooo cesto uredni..mislim da su mi rekli preko 90 posto parova koji ih radi da su uredni..
Rijetki su parovi kojima nesto bude i ako i je tako ni to ne znaci da ne mozete imati zdravo dijete… I to sto si imala neuspjesne transfere i pobacaj ne znaci da vam kariogram nisu uredni, evo ja sam ti zivi dokaz za to…
Ta pretraga bas nista ne znaci vec smo o tom puno ovdje pisale…
A PGD….
Mislim da ga ovdje nije nitko ni radio osim Lemon…
Zato sto se ne zna tko je veci baksuz od nas dvoje, ili ja ili muž, u svemu😂😂😂😂😂
Rijetki su parovi kojima nesto bude i ako i je tako ni to ne znaci da ne mozete imati zdravo dijete… I to sto si imala neuspjesne transfere i pobacaj ne znaci da vam kariogram nisu uredni, evo ja sam ti zivi dokaz za to…
A PGD….
Zato sto se ne zna tko je veci baksuz od nas dvoje, ili ja ili muž, u svemu😂😂😂😂😂
Eto pisala sam vec da je moja susjeda koja nema uredan kariogram rodila 2 potpuno zdrave djece (nakon prvog bolesnog), no sve su bile prirodne trudnoce. Njoj su predlozili ivf +PGD, no ona nije htjela na potpomignutu jer nije imala problema sa zacecem i jer su joj rekli ono sto i znamo:ako su se jednom tako spojili kromosomi ne mora znaci ti da ce tako biti i drugi, kod nje cak i treci put...
A PGD….
Eto pisala sam vec da je moja susjeda koja nema uredan kariogram rodila 2 potpuno zdrave djece (nakon prvog bolesnog), no sve su bile prirodne trudnoce. Njoj su predlozili ivf +PGD, no ona nije htjela na potpomignutu jer nije imala problema sa zacecem i jer su joj rekli ono sto i znamo:ako su se jednom tako spojili kromosomi ne mora znaci ti da ce tako biti i drugi, kod nje cak i treci put…
Da, vec si pisala, a sad ja idem u fantazije jos sa ovim pitanjem, teoretski moze li me neka klinika odbiti zbog neurednog kariograma🤔🤔🤔🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji