Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tigrica
    06. Prosinac 2020. 17:30

Lucyinthesky

Lala1982 ja nisam bila u fetu, ali frendica koja je nekoliko puta mi je pričala da postoji fet koliko sam skužila prirodni, bez ikakvih lijekova, samo se prati tvoja ovulacija i fet sa estrofemom, ali tada se on mislim pije od početka ciklusa.

Ne znam dali ima fet bez estrofema. Meni su svaki put rekli da ga uzimam prije feta...e sad ako samo vracaju onda je to od 3 ili 5 dana ciklusa.

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Matkiša 😎
    06. Prosinac 2020. 17:30

Mare0208 za Os obavezno sve papire imat sa popisa, meni su u dan gledali..
    A što se tiče estrofema ja sam ga pila nakon dvije inseminacije, i nakon punkcije u prirodnom gdje nije bilo js... 🤷‍♀️ Jednu na dan. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

06. Prosinac 2020. 17:34

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

06. Prosinac 2020. 17:36

Jeremija

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

A histeroskopija plus scratch? Vjerojatno prvo tom kamerom gleda i onda grebe?

Lucyinthesky
    06. Prosinac 2020. 17:37

Definitivno sam sigurna da postoje te dvije verzije feta, sa i bez, ali nisam sigurna u kojim slučajevima se odlučuju za koju i zašto.
    A estrofem općenito, meni su  ga npr uvijek u Podobniku propisali da ga pijem nakon apiracije,a tu sada ne,tu je drugačija terapija.Svatko valjda ima svoje.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

06. Prosinac 2020. 17:39

Ljutopile🐥

Da ciklus prije feta sam i ja iska i isto sam radila taj scraching endometrija, tad se 'kao' embriji bolje ugnjezde.. Meni je bio ne uspjesan taj fet😒🤷‍♀️..
    Ja sam htjela opcu anesteziju ali me R. uvjeravao da mi ne treba jer to zbilja kratko traje, i ne nije mi ni trebala.. Dobila sam lokalnu anesteziju (injekciju dolje)plus popila normabel  i za cca 10 min sam bila gotova, nakon tog cca sat vremena odlezala i kuci.. Niti jednu tabletu nakon zahvata nisam popila...

Lucyinthesky
    06. Prosinac 2020. 17:40

MTB

Mareo208, ako si ti RH+, muževa krvna grupa je nebitna. Ako si RH-, onda mora vaditi i on.

Lucyinthesky, betu vadiš 18.12, već sam te upisala.

Tiki92, da, rano ti je za testiće, osim ako si adrenalinski tip. Ja ne bih barem još 2 dana. Ja sam radila 7dnt trodnevnog, i nepotrebno se razočarala jer je bio bijeli test. 2 dana kasnije se lijepo vidjelo, tako da ću idući put pametnije

Hvala ti, bome si brza 😁I gledam, baš glupo pada, na petak 🙄

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

06. Prosinac 2020. 17:44

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Da, ja sam oboje isla.. Prvo pogleda, obicno nista ne vidi 😂🤷‍♀️.. Meni je odmah i rekao da najvjerojatnije nema nista i onda zagrebe... 

06. Prosinac 2020. 17:48

LUCIJA007

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Da, ja sam oboje isla.. Prvo pogleda, obicno nista ne vidi 😂🤷‍♀️.. Meni je odmah i rekao da najvjerojatnije nema nista i onda zagrebe…

Ja sam tek sada to skuzila sto oni zele. Nisam uopce slusala u onom trenu, samo mi je taj kariogram u glavi bio i kako zelim opcu anesteziju za bilo šta🥴🥴🥴, dakle vas dvije hrabrice tvrdite da opca anestezija ne treba? Sto je gore, punkcija ili to?

06. Prosinac 2020. 17:51

Ljutopile🐥

LUCIJA007

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Da, ja sam oboje isla.. Prvo pogleda, obicno nista ne vidi 😂🤷‍♀️.. Meni je odmah i rekao da najvjerojatnije nema nista i onda zagrebe…

Ja sam tek sada to skuzila sto oni zele. Nisam uopce slusala u onom trenu, samo mi je taj kariogram u glavi bio i kako zelim opcu anesteziju za bilo šta🥴🥴🥴, dakle vas dvije hrabrice tvrdite da opca anestezija ne treba? Sto je gore, punkcija ili to?

Meni je to nekako bilo u razini boli punkcije, sad ja nisam nista imala da, mi je nesto radio vjerojatno bi jace bolilo, moja histeroskopija je bila cisto dijagnosticka...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.