Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Prosinac 2020. 19:11

anabelaaaa

Jeremija

anabelaaaa

MTB

anabelaaaa

Hvala vam cure na odgovorima..
    Malo sam prelistala vase opise I nigdje nisam nasla tako nizak amh kao kod mene…Sve hormone sam radila samoincijativno.Kad sam pitala dr jeli to potrebno ona se samo nasmijala I odmahnula rukom. Bojala sam te preuranjenje menopauze I eto…izgleda da sve upucuje na to .Malo mi je cudno da su ostali hormoni ok,I da si mi tacne menge kao sat I redovne.Samo zadnje dvije su dosle dva dana ranije..Ne osjecam se spermnom ma takve velike promjene…mennopauza…muka mi dolazi od te rijeci 😫Ja jos cekam odg dr.i fri same Boga da ne kaze da ne postiji sansa I sa to more biti samo sa donatorskom celijom.
    Svaka vam cast na trudu,vidim koliko ste Jake I istrajne.

Tvoj AMH je u drugoj mjernoj jedinici nego nama, zato ne vidiš tako malen.
    Odi na folikulometriju, ona će ti lijepo pokazati s čim se tu ima za raditi. AMH je tu manje bitan.

Izracunala sam, on izadje u pml svega 0,37,to he bas premalo…a svakako nakon menge idem dalje na pretrage

Imala sam kolegicu koja je iz prvog postupka zatrudnila sa nemjerljivim AMH. Mislim da je ona čak imala viši FSH. Dobro da si to sve napravila na svoju ruku. Sad dok čekaš pretrage kreni odmah sa dodacima tako da budeš spremna za prvi IVF. Skini knjigu koju ti je MTB preporučila i poslušaj, ja imam negdje bilješke koliko čega je preporučeno za nizak AMH u toj knjizi. Sretno!

Hvala❤Ma cuda se desavaju znam ali najgore sto preostaju te male sanse za koje se fatamo.Bicu tu s vama na forumu I obavijestit cu vas o daljem slijedu.

Najbitnije je da imas antralnih folikula da se ima s cim raditi, a ako su ti i menge jos redovite znaci da ih imas.. Moja prijateljica nema.. Ima 2-3 menge godišnje... 

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    06. Prosinac 2020. 19:24

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

A histeroskopija plus scratch? Vjerojatno prvo tom kamerom gleda i onda grebe?

Meni nije radio histeroskopiju, a kad sam bila u šparca tražit da mi je napravi onda je rekao da tako rade, pogledaju i pri tome malo zagrebu endometrij i da mi histero ne treba, da mogu doć prije stimulacije samo da mi zagrebu endometrij. Ne znam koliko ima smisla to malo što zagrebu, kad se endometrij sa M ionako oljušti. Ali sama sam ga to tražila, nije mi on niti predložio. Maki je bila kad i ja, pratile smo se, njoj je još pri punkciji radio PRP maternice. To bi da sam opet išla tražila

A baš sam to čitala sada, kao naprave ranu, mijaturnu upalu i potaknu proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koja navodno pomazu implantaciji. Tako nekako

Ljutopile🐥 
    Jeremija  ja trazim, ne mogu nigde da procitam o tom scratching - u... Ako mozes, posalji neki link. Zanima me. Dr mi je promrmljao... "ne treba tebi nista, samo histeroskopija" to trebam uraditi par dana pre pocetka stimulacije

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Seny
    06. Prosinac 2020. 19:29

MTB bas sam tako i planirala pararelno uz postupak raditi i na bebici prirodnim putem zato sam se i odlucila napraviti prohodnost.

Zar se toliko dugo ceka za postupak da mislis da bi tek u 3.mj mogla dobiti termin na KBC-u Ri? Reci mi molim te, da li je izmedju dva postupka potrebna odredjena pauza i ako da, koliko ta pauza treba trajati? 

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

06. Prosinac 2020. 19:34

Tanja79

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Lucija pitanje? Tek sam sada skuzila da oni meni predlazu histeroskopiju plusscratching endometrija i to se mora obaviti ciklus prije početka stimulacije ili transfera, jesam li to dobro shvatila? Nekako nisam sigurna jel ciklus prije ili bas u stimulaciji par dana prije transfera ili feta? Bila sam totalno van sebe zbog kariograma tako da nista drugo nisam čula. Znam da si ti radila histeroskopiju, dal je potrebna opca anestezija?

Ja sam kod njega bila na scratchingu, ide se 8 dana prije očekivane M s kojom krećeš sa stimulacijom. S tim da kako su mi prčkali dole sam odmah i dobila i krenula sa stimulacijom 2 dana nakon scratchinga

Meni nije radio histeroskopiju, a kad sam bila u šparca tražit da mi je napravi onda je rekao da tako rade, pogledaju i pri tome malo zagrebu endometrij i da mi histero ne treba, da mogu doć prije stimulacije samo da mi zagrebu endometrij. Ne znam koliko ima smisla to malo što zagrebu, kad se endometrij sa M ionako oljušti. Ali sama sam ga to tražila, nije mi on niti predložio. Maki je bila kad i ja, pratile smo se, njoj je još pri punkciji radio PRP maternice. To bi da sam opet išla tražila

A baš sam to čitala sada, kao naprave ranu, mijaturnu upalu i potaknu proizvodnju bijelih krvnih zrnaca koja navodno pomazu implantaciji. Tako nekako
    Ljutopile🐥Jeremijaja trazim, ne mogu nigde da procitam o tom scratching - u… Ako mozes, posalji neki link. Zanima me. Dr mi je promrmljao… "ne treba tebi nista, samo histeroskopija" to trebam uraditi par dana pre pocetka stimulacije

https://www.adiva.hr/zdravlje/zensko-zdravlje/scratching-endometrija-i-ponovljeni-neuspjeh-ivf-a/

Imas mnogo clanaka i na hrv i eng jeziku. Upises endo scratch.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Prosinac 2020. 19:42

Seny

MTBbas sam tako i planirala pararelno uz postupak raditi i na bebici prirodnim putem zato sam se i odlucila napraviti prohodnost.

Zar se toliko dugo ceka za postupak da mislis da bi tek u 3.mj mogla dobiti termin na KBC-u Ri? Reci mi molim te, da li je izmedju dva postupka potrebna odredjena pauza i ako da, koliko ta pauza treba trajati?

Seny, stvarno ne znam kako to ide u bolnicama, pogotovo sad u doba korone. Zato sam ja na prvi postupak išla privatno, da preskočim sva čekanja. Drugi postupak će mi biti vjerojatno u veljači, pa sad imam vremena uletiti negdje preko HZZO. Ako ne uspijem, zakazat ću odmah svibanj preko HZZO, a u veljači ću ići privatno.

Što se tiče čekanja - ako imaš smrzlića, možeš ići odmah idući mjesec. Ako nemaš i moraš ponovo na cijeli postupak iz početka, moraš čekati 2 ciklusa (2 menstruacije).

Ali ti ne moraš raditi kao ja, mlađa si 3 i po godine i imaš više vremena. Sjednite muž i ti, i napravite strategiju. Možda ti uspije iz prve, ali ja uvijek volim imati dugoročni plan i nadati se najboljem - tako da sam si ja odmah isplanirala 5 postupaka u budućnost.  Profesionalna deformacija. 

💔💔💔

anabelaaaa
    06. Prosinac 2020. 19:48

LUCIJA007

anabelaaaa

Jeremija

anabelaaaa

MTB

anabelaaaa

Hvala vam cure na odgovorima..
    Malo sam prelistala vase opise I nigdje nisam nasla tako nizak amh kao kod mene…Sve hormone sam radila samoincijativno.Kad sam pitala dr jeli to potrebno ona se samo nasmijala I odmahnula rukom. Bojala sam te preuranjenje menopauze I eto…izgleda da sve upucuje na to .Malo mi je cudno da su ostali hormoni ok,I da si mi tacne menge kao sat I redovne.Samo zadnje dvije su dosle dva dana ranije..Ne osjecam se spermnom ma takve velike promjene…mennopauza…muka mi dolazi od te rijeci 😫Ja jos cekam odg dr.i fri same Boga da ne kaze da ne postiji sansa I sa to more biti samo sa donatorskom celijom.
    Svaka vam cast na trudu,vidim koliko ste Jake I istrajne.

Tvoj AMH je u drugoj mjernoj jedinici nego nama, zato ne vidiš tako malen.
    Odi na folikulometriju, ona će ti lijepo pokazati s čim se tu ima za raditi. AMH je tu manje bitan.

Izracunala sam, on izadje u pml svega 0,37,to he bas premalo…a svakako nakon menge idem dalje na pretrage

Imala sam kolegicu koja je iz prvog postupka zatrudnila sa nemjerljivim AMH. Mislim da je ona čak imala viši FSH. Dobro da si to sve napravila na svoju ruku. Sad dok čekaš pretrage kreni odmah sa dodacima tako da budeš spremna za prvi IVF. Skini knjigu koju ti je MTB preporučila i poslušaj, ja imam negdje bilješke koliko čega je preporučeno za nizak AMH u toj knjizi. Sretno!

Hvala❤Ma cuda se desavaju znam ali najgore sto preostaju te male sanse za koje se fatamo.Bicu tu s vama na forumu I obavijestit cu vas o daljem slijedu.

Najbitnije je da imas antralnih folikula da se ima s cim raditi, a ako su ti i menge jos redovite znaci da ih imas.. Moja prijateljica nema.. Ima 2-3 menge godišnje…

Nadam se najboljem ishodu a vidjecemo...Mi ne rqdimo toliko dugo na bebi, mada mi je sad zao zasto nismo ranije krenuli na ozbiljnije pretrage..

38god.
    Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
    Spermio✔endo operisana 2011g.
    Predlozen ivf,UZ 20.02'21
    I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
    2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
    Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
    28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
    Beta 10.05. Negativna,2,1
    Nemamo vise smrzlica...😏

Tigrica
    06. Prosinac 2020. 19:50

Seny

MTBbas sam tako i planirala pararelno uz postupak raditi i na bebici prirodnim putem zato sam se i odlucila napraviti prohodnost.

Ovisno u kakvom si postupku bila. Coomifen -tablete mislim da nije duga pauza , nisam ziher, ali ako je puna stimulacija, ond bi trebala imat pauzu od 5-6 mj. Tako mi je dr . racunala na Sv. Duhu. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

vuky
    06. Prosinac 2020. 19:56

Bozma i meni je tako bilo, samo na mail odgovor: Zao mi je, prestanite sa terapijom- i ja idiot idem tako 3x tamo... 🤣 Ali sad je gotovo.... 

Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    06. Prosinac 2020. 20:05

Ljutopile🐥

Tanja79

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Jeremija

Ljutopile🐥

Ljutopile🐥Jeremijaja trazim, ne mogu nigde da procitam o tom scratching - u… Ako mozes, posalji neki link. Zanima me. Dr mi je promrmljao… "ne treba tebi nista, samo histeroskopija" to trebam uraditi par dana pre pocetka stimulacije

https://www.adiva.hr/zdravlje/zensko-zdravlje/scratching-endometrija-i-ponovljeni-neuspjeh-ivf-a/

Imas mnogo clanaka i na hrv i eng jeziku. Upises endo scratch.

Hvala 😘😘

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Seny
    06. Prosinac 2020. 20:07

MTB i TIGRICA eto u srijedu cu vise toga znati nakon konzultacija pa cu vam se javiti 😊😘

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.