Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    29. Kolovoz 2020. 11:02

Tuma, super da ti je uvažila preporuke! 
    Što se tiče ovoga s koronom, svjesni su vjerojatno situacije sa čekanjem nalaza, pa vjerujem da budu fleksibilni i pomaknuli rok nošenja rezultata do transfera, a ne aspiracije..

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Cupica7
    29. Kolovoz 2020. 11:09

tonya1986

Pozdrav svima, nova sam na ovoj stranici pa se jos ne snalazim 😊. Jucer sam otvorila "kriptozoospermia", ali buduci da u ovoj temi nalazim mnoga razlicita iskustva vezana uz potpomognutu oplodnju, bila bi zahvalna ako bi netko podijelio svoje iskustvo sa dijagnozom spermiograma kriptozoospermiom, ukoliko ju je netko imao. Hvala ❤️

Hej pozdrav tonya,
    mi smo imali tu dijagnozu s 1.spremiogramom u ivf klinici napravljenom, zatim 2 puta u drzavnim bolnicama jos gore stanje, pa kod Lučija pri konzultacijama nesto bolji broj i u Beti prije prvog isci postupka je bila puuuno bolja situacija, sve to u razmaku godinu dana.
    Nisam sigurna zbog ceg se kod nas popravila dijagnoza, vjerujem najvise smanjenje stresa jer je suprug promijenio r.mjesto u fleksibilnije i smanjio nocne smjene.
    Pio je kratko maca prah i trebao krenuti s profertilom, no zvali nas ranije u postupak pa nije stigao popiti.

Znam da je šok i nama je jaaako bio :( , no  tim ste direkt kandidati za icsi.
    Od doktora opce prakse je dobio uputnicu za androloga.
    On je prvo preporucio( ako niste u +35 godinama) da jos koji spermiogram napravi s razmakom 3 mj., spolne hormone provjeri i uzv testisa - nisu nasli razlog.
    U medjuvremenu sam i ja svoje pretrage rjesavala (hormoni, brisevi, krvna grupa...).
     Tako da smo za konzultacije imali spremnu vecinu nalaza i mogli brzo krenuti u postupak.

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

• kiki989
    29. Kolovoz 2020. 11:28

Aurora, ja sam imala 3 mj pauze izmedu stimuliranih...
    Bozma, sretnooo 🤞🏼
    Cure, meni nisu nista spominjali taj test na koronu (u Vinogradskoj) samo su mi rekli u utorak u podne FET.. mozda ne traze sve bolnice?

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

Ruska1986
    29. Kolovoz 2020. 11:29

Tuma

Bozmasretno u ovom postupku i da bude dobitni🙏
    Ja sam upravo dosla s VV, dobila sam menopure 225 iu. Dr J je bila divna danas, pitala me sto su mi u Repromedu rekli (fascikl mi je od tamo), pa sam joj rekla da sam bila u Danskoj u poliklinici da su mi tamo preporučili menopure, a ne femaru i gonal, pa je rekla da možemo to probati i eto krenula sam.😊
    Nisu mi rekli, da li i menopure moram čuvati u hladnjaku?
    Mene muči taj bris na koronu jer ne smije biti stariji od 48h, a čeka se 3-4 dana rezultate sad. 😰

Ne trebas u hladnjaku! Samo da nisu na suncu il tak nest.. Ja sam ih drzala u ormaru.. Sretno 🙂🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• tonya1986
    29. Kolovoz 2020. 11:36

Cupica7

tonya1986

Pozdrav svima, nova sam na ovoj stranici pa se jos ne snalazim 😊. Jucer sam otvorila "kriptozoospermia", ali buduci da u ovoj temi nalazim mnoga razlicita iskustva vezana uz potpomognutu oplodnju, bila bi zahvalna ako bi netko podijelio svoje iskustvo sa dijagnozom spermiograma kriptozoospermiom, ukoliko ju je netko imao. Hvala ❤️

Hej pozdrav tonya,
    mi smo imali tu dijagnozu s 1.spremiogramom u ivf klinici napravljenom, zatim 2 puta u drzavnim bolnicama jos gore stanje, pa kod Lučija pri konzultacijama nesto bolji broj i u Beti prije prvog isci postupka je bila puuuno bolja situacija, sve to u razmaku godinu dana.
    Nisam sigurna zbog ceg se kod nas popravila dijagnoza, vjerujem najvise smanjenje stresa jer je suprug promijenio r.mjesto u fleksibilnije i smanjio nocne smjene.
    Pio je kratko maca prah i trebao krenuti s profertilom, no zvali nas ranije u postupak pa nije stigao popiti.

Znam da je šok i nama je jaaako bio :( , no tim ste direkt kandidati za icsi.
    Od doktora opce prakse je dobio uputnicu za androloga.
    On je prvo preporucio( ako niste u +35 godinama) da jos koji spermiogram napravi s razmakom 3 mj., spolne hormone provjeri i uzv testisa - nisu nasli razlog.
    U medjuvremenu sam i ja svoje pretrage rjesavala (hormoni, brisevi, krvna grupa…).
    Tako da smo za konzultacije imali spremnu vecinu nalaza i mogli brzo krenuti u postupak.

Cupica 7, vala Vam puno na odgovoru. Naša situacija je ovakva: muž ima 35 godina, a ja 34 i pol. Muž je bio na prvom spermiogramu u 05/2020 kada mu je nalaz bio Oligoasthenoteratozoospermia. S tim nalazom smo put išli u Vinogradsku bolnicu na prvi razgovor gdje smo dobili upute za daljnje preglede. Muža su dodatno uputili urologu. Na urološkom pregledu saznajemo da je sve zapravo u redu osim da muž ima smanjene testise i da nije moguće proizvesti veće količine sperme te su mu propisali dodatke prehrani Proferrtil ili Proxeed. Sada već dva mjeseca pije 2*na dan Proferril tablete. Jučer je bio na drugom spermiogramu kako nam je savjetovao urolog, međutim nalaz je pogoršan, sa dijagnozom Kriptozoospermie što nas je iskreno zabrinulo. Istina je da smo oboje pod pretjeranim stresom u zadnjih par mjeseci zbog privatnih razloga što vjerujem da nimalo ne pomaže cjelokupnoj situaciji. Imate li možda još neki savjet vezano uz prehranu ili nešto drugo? Hvala  

AuroraB
    29. Kolovoz 2020. 12:31

Tonya1986, a kakvi su tvoji nalazi? Mislim da se ne trebaš toliko bojati, jer oni nađu spermije koji su njima potrebni za ICSI, super je ako si ti zdrava, pa da se ne morate duplo sekirati... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Ruska1986
    29. Kolovoz 2020. 12:32

Da, nazalost stres jako utjece! Mi smo, u malo vise od mjesec dana, sa morfologije koja je bila 29, spali na 3! Doktor me odmah pitao dali je muz pod stresom(a stavrno je na poslu)i rekao mi je da to bas jako utjece! Jos je moj muz i pio profertil, pazio sta jede, pio svakakve cajeve,... i nalaz koma! Ali eto, unatoc tom losem nalazu, mi u sedmom tjednu 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    29. Kolovoz 2020. 12:34

Htjela sam reci to sta je AuroraB napisala... Nadju oni sta njima odgovara, bez brige 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Leptirica 90🦋
    29. Kolovoz 2020. 12:42

I ja sam se isto jako sekirala  moj muž ima 35 god a ja 30 za koji dan isto ima azospermiu.bojala sam se da li će mu naći al hvala  drago bogu  našli su mu obilno išno na rebero na tesa operaciju i prošlo sve ok jako sam se bojala. A 1 ivf nije uspjeo sad idem u 9 u 2 pokušaj nadamo se  sad uspjehom al beta mi je prvi put bila jako mala mislim da je to bila biokemiska zrudnoća.

Azospermia

• tonya1986
    29. Kolovoz 2020. 12:49

AuroraB,

moji nalazi su svi uredni. Hvala na podršci.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.