Nisam odavno pisala jer nemam sta pametna reć ali vas pratim. Upisana sam za postupak krajem 09.mjeseca, pa me zanima je li mi kasno sad pocet pit maticnu mlijec?
Nisam se nadala da ce me tako brzo primit u postupak, a sve ostalo (Q10, L-arganin, DHEA, Omega…) vec godinama pijem. Ovo mi je 6-ti stimulirani pa ne bi nista prepustala slucaju, ali ako nema koristi sad zadnji tren ke pocet pit ne bi jos i nju kupovala.
I kako ide sa testiranjem za Coronu? Naruci me moj ginekolog na testiranje? Zaboravila sam je li test mora bit gotov do ocekivane M ili do aspiracije?
Meni je trebao biti gotov prije aspiracije, ali su mi zaboravili uopce rec da trebam na testiranje pa sam to onda morala rijesiti do transfera. Ako si kod privatnika, oni ti napisu zahtjev za testiranjem i onda ti s tim ides kod svog gin i on ti da uputnicu.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lucija07, nije privatno. Ja sam isla obrnuto 😁 najprije privatno 4 stimulirana i 3 prirodna, ovo mi je sad drugi preko hzzo. Imam visok FSH i LH ( i uz to LH veci od FSH) pa to upisivanje preko hzzo nije bas islo glatko. Izgubila sam godinu a nikako se upisat, cekao se mjesec da hormoni budu bar u OK omjeru a u medjuvremenu su me stavili na kontracepciju, nisam mogla vise cekat pa sam krenila privatno da ne gubim vrijeme. Upala sam preko zdravstvenog u 06.mjesec zbog corone jer su starije i nizi AMH imali prednost. Zato se nisam nadala da ce me sad tako brzo primit. Mislila sam da ce mi dat Femoston ili opet kontracepciju par mjeseci, pa onda postupak.
Bozma, možda već dovoljno toga unosiš... Nije dobro niti pretrpavati se vitaminima, da ti nebi imunitet postao prejaki, ali napravi kako ti smatraš da je dobro. Meni je rekao tip od kojeg znam uzeti matičnu da se mora piti barem 15 do 30 dana... Znači imaš vremena... Ja pijem prenatale već skoro dvije godine, i namjerno nisam sad prije postupka pila i matičnu zbog imuniteta, da nebi došlo do odbacivanja ploda nakon transfera kao posljedica jakog imuniteta, jer ni inače nisam boležljiva, vitamini i krv su mi u redu.
Jel ti možda znaš koliko se treba raditi pauza između dva stimulirana postupka? Sad sam primala terapiju Ovaleap 225 i cetrotide, službeno nisam imala hiperstimulaciju, samo jake bolove poslije aspiracije, ali sada mi je sve ok...
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Bozma puno sreće za šesti dobitni pokušaj 🤞
Ja mislim da je možda sada već kasno za matičnu mlječ, čitala sam da svim tim prirodnim “ljekovima” triba bar 3 mjeseca da počnu djelovati.
Cure ako neka ima problem sa visokim prolaktinom, ja sam moj snizila bez lijekova sa macinim prahom (korjen peruanske mace). Bio mi je trostruko iznad normale sad je perfektan.
Pozdrav svima, nova sam na ovoj stranici pa se jos ne snalazim 😊. Jucer sam otvorila "kriptozoospermia", ali buduci da u ovoj temi nalazim mnoga razlicita iskustva vezana uz potpomognutu oplodnju, bila bi zahvalna ako bi netko podijelio svoje iskustvo sa dijagnozom spermiograma kriptozoospermiom, ukoliko ju je netko imao. Hvala ❤️
Bozma, možda već dovoljno toga unosiš… Nije dobro niti pretrpavati se vitaminima, da ti nebi imunitet postao prejaki, ali napravi kako ti smatraš da je dobro. Meni je rekao tip od kojeg znam uzeti matičnu da se mora piti barem 15 do 30 dana… Znači imaš vremena… Ja pijem prenatale već skoro dvije godine, i namjerno nisam sad prije postupka pila i matičnu zbog imuniteta, da nebi došlo do odbacivanja ploda nakon transfera kao posljedica jakog imuniteta, jer ni inače nisam boležljiva, vitamini i krv su mi u redu.
Jel ti možda znaš koliko se treba raditi pauza između dva stimulirana postupka? Sad sam primala terapiju Ovaleap 225 i cetrotide, službeno nisam imala hiperstimulaciju, samo jake bolove poslije aspiracije, ali sada mi je sve ok…
Minimalno 2 do 3 ciklusa mora biti pauza, cak je i 4 preporucljivo jer toliko tijeku treba da, se ocisti od svih tih hormona...
A u prirodni mogu odmah?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
A u prirodni mogu odmah?
Da... To se i prakticira vecinom tako, ubaciti prirodni izmedju stimulirani...
Bozma, možda već dovoljno toga unosiš… Nije dobro niti pretrpavati se vitaminima, da ti nebi imunitet postao prejaki, ali napravi kako ti smatraš da je dobro. Meni je rekao tip od kojeg znam uzeti matičnu da se mora piti barem 15 do 30 dana… Znači imaš vremena… Ja pijem prenatale već skoro dvije godine, i namjerno nisam sad prije postupka pila i matičnu zbog imuniteta, da nebi došlo do odbacivanja ploda nakon transfera kao posljedica jakog imuniteta, jer ni inače nisam boležljiva, vitamini i krv su mi u redu.
Jel ti možda znaš koliko se treba raditi pauza između dva stimulirana postupka? Sad sam primala terapiju Ovaleap 225 i cetrotide, službeno nisam imala hiperstimulaciju, samo jake bolove poslije aspiracije, ali sada mi je sve ok…
Minimalno 2 do 3 ciklusa mora biti pauza, cak je i 4 preporucljivo jer toliko tijeku treba da, se ocisti od svih tih hormona…
I meni su tako rekli, a i primjetila sam da mi taman toliko treba da mi se tijelo vrati na staro.
Cure hvala vam na odgovorima
Bozma sretno u ovom postupku i da bude dobitni🙏
Ja sam upravo dosla s VV, dobila sam menopure 225 iu. Dr J je bila divna danas, pitala me sto su mi u Repromedu rekli (fascikl mi je od tamo), pa sam joj rekla da sam bila u Danskoj u poliklinici da su mi tamo preporučili menopure, a ne femaru i gonal, pa je rekla da možemo to probati i eto krenula sam.😊
Nisu mi rekli, da li i menopure moram čuvati u hladnjaku?
Mene muči taj bris na koronu jer ne smije biti stariji od 48h, a čeka se 3-4 dana rezultate sad. 😰
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji