Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    28. Kolovoz 2020. 09:21

Dovoljno je sta moras prolazit kroz sve to, i najcesce i i vise puta, i onda jos takvo ponasanje di ne smijes nista pitat... 😡😡😡

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Samara
    28. Kolovoz 2020. 09:31

AuroraB

Aylisha77, hvala 🌺 Ja sam na dan transfera odradila sat vremena uredskog posla i otišla odmarati. Drugi dan sam išla u dućan, normalno napravila ručak, i te neke sitne kućanske stvari, onda odmarala, pa opet nastavila sat-dva s poslom od kuće, pa opet odmarala.. itd🙂 Imala sam tu mogućnost pa sam je i iskoristila… Ako možeš nešto odraditi od doma preko kompa, zašto ne…
    Janasanja pa to su fenomenalni rezultati! Super je vidjeti da se i to da rješiti… Slijedi vam ICSI vjerojatno, ali barem se bude imalo s čim raditi! Sretno dalje🤞🦄
    Samaraznači ni ti nisi imala smrzliće? S kojom terapijom krećeš? U koju bolnicu/ kliniku ideš?

Nisam imala smrzliće :/
    Ovo je drugi postupak kod Škvorca. Prosli postupak sam koristila Ovaleap po 150 IJ i dobili smo samo 5 jajnih stanica od kojih se 4 oplodilo i bio samo 1 embrij ok za vracanje. Sad sam dobila po 200 IJ Gonal 4 dana pa opet UZV nakon toga

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

28. Kolovoz 2020. 09:34

Ruska1986

Dovoljno je sta moras prolazit kroz sve to, i najcesce i i vise puta, i onda jos takvo ponasanje di ne smijes nista pitat… 😡😡😡

Ja sam ispucala sve svoje postupke preko hzzoa tako da sad moram i idem privatno.. No tamo sam provela skoro 4 godine pa sam pred kraj i znala vec sve manje vise sama i nisam imala sto bi pitati jer sam cesto ja njih morala podsjecat i na terapiju i svasta nesta, tipa doslovno sam diktirala koju terapiju mi treba dati nakon transfera ona je samo tipkala🤷‍♀️😂...
    Jos mi je rekla sama ti znas  samo me podsjeti 😂... Bilo je nemali broj puta da sam u postupku kod 3 doktora i svaki svoje tepe no znala sam da moram dobro upijat sto mi na prvom ultrazvuku kazu i to ponavljati onom drugom doktoru inace sve pobrkaju... 

Tuma
    28. Kolovoz 2020. 09:36

Slažem se za VV. Dr J se prošli put na aspiraciji izderala na mene (jer me bilo strah). Suze su mi krenule kad se počela derati, pa me sestra primila za ruku i smirila. Kasnije, kako sam ostala bez transfera, je bila ful draga i tješila me al očito moraš potrefit njen dobar dan. Ovaj put (sutra mi je 3.dc) idem opet kod njih samo zato jer ne bih 2.put mijenjala kliniku jer valjda sad znaju kako reagiram na terapiju,  ali ako ne uspije naručit ću se u IVF sigurno.

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

28. Kolovoz 2020. 09:43

Tuma

Slažem se za VV. Dr J se prošli put na aspiraciji izderala na mene (jer me bilo strah). Suze su mi krenule kad se počela derati, pa me sestra primila za ruku i smirila. Kasnije, kako sam ostala bez transfera, je bila ful draga i tješila me al očito moraš potrefit njen dobar dan. Ovaj put (sutra mi je 3.dc) idem opet kod njih samo zato jer ne bih 2.put mijenjala kliniku jer valjda sad znaju kako reagiram na terapiju, ali ako ne uspije naručit ću se u IVF sigurno.

Da, da, ona je bas promjenjivog raspoloženja... Nekad ljuta sama na sebe i ne PITAJ nista a nekad ja udjem ona vesela pita kako si, imas li kakvih pitanja..kad sam 2 put zatrzdnila toliko se veselila jos mi rekla da zovem muza unutra da i on vidi srce kako lupa... Onda drugi put opet prije van nego unutra ako nest i kazes ajme bolje da sam sutila🤷‍♀️.... Svega je bilo🤭🤷‍♀️

Nirvana2024
    28. Kolovoz 2020. 10:23

Drage dame, prije svega, htjela bih svima poželjeti sreću, željene plusiće, zadržavanje trudnoće i na kraju, najslađi dječji osmijeh :)

Molila bih, ako netko zna, može li zbog povišenog BMI (moj je trenutno 27,6 uspjela sam smanjiti s 30 od zadnjeg pregleda na Petrovoj za IVF prije 2 mj.) biti odgođen postupak MPO?
    Doktor mi je rekao da trebam smanjiti na 25, primila sam se posla, kompletno promijenila ishranu, vježbam, stvarno radim sve i ne pada mi na pamet varati (prvenstveno bih varala sebe) jer imam pred sobom jasan cilj. Na račun izgleda dobivam komplimente jer sam izdefinirana, znači sve se lijepo oblikovalo u mišiće, ali eto, vaga pokazuje 77-78 kg na 168 cm.

Kile ne idu dolje i osim što se žderem oko svega, još me sad počelo brinuti i to. Svjesna sam da je postupak uspješniji što je osoba boljeg stanja i u manjem riziku.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

janasanja
    28. Kolovoz 2020. 10:25

lucija07

Tuma

Slažem se za VV. Dr J se prošli put na aspiraciji izderala na mene (jer me bilo strah). Suze su mi krenule kad se počela derati, pa me sestra primila za ruku i smirila. Kasnije, kako sam ostala bez transfera, je bila ful draga i tješila me al očito moraš potrefit njen dobar dan. Ovaj put (sutra mi je 3.dc) idem opet kod njih samo zato jer ne bih 2.put mijenjala kliniku jer valjda sad znaju kako reagiram na terapiju, ali ako ne uspije naručit ću se u IVF sigurno.

Da, da, ona je bas promjenjivog raspoloženja… Nekad ljuta sama na sebe i ne PITAJ nista a nekad ja udjem ona vesela pita kako si, imas li kakvih pitanja..kad sam 2 put zatrzdnila toliko se veselila jos mi rekla da zovem muza unutra da i on vidi srce kako lupa… Onda drugi put opet prije van nego unutra ako nest i kazes ajme bolje da sam sutila🤷‍♀️…. Svega je bilo🤭🤷‍♀️

Ja sam imala 1 susret sa dr. J. Trebao je to biti 2.pregled uz vađenje krvi. Krv sam izvadila, a pregled nije obavljen. A uputnicu su uzeli za 2 rečenice što je progovorila samnom i van. Dr. P je prije toga inzistirao da taj drugi pregled bude taj dan kad sam i vadila krv. Poludjela sam. Još sam izgubila cijelo jutro čekajući na trijaži pa u laboratoriju. Sljedeći pregled ću inzistirati na dr. P jer je on taj prvi put bio izuzetno ljubazan te je davao savjete za koje ga nisam ni pitala. Nadam se da će tako biti i drugi put. Ima li netko informaciju radi li on samo četvrtkom? 

Ja (32): PCOS, Hashimoto
    On (32): bila Asthenozoospermia, popravili smo nalaz! :)
    --> u obradi na humanoj...

• more2309
    28. Kolovoz 2020. 10:35

leptirica82

Nisam ništa primala. Ne znam je li rano. I te moje mokraće su jako blijede jer idem na wc svaka 2, 3, 4 sata. Po noći se dižem često. Tako i noćas. U ponoć, pa oko 4h pa u 6h. Ja radila u 4h test. Neću sada do pon i bete ništa raditi.
    Miss, imam 1 smrzlića.

Ako ides tako cesto mokrit, moze biti da ti nije dovoljna koncentracija jer ti je urin razrijeđen. To ti je najpametnije, pricekat ponedjeljak, pa biti sigurna, ovako ces samo razmisljat i muciti se. Drzim fige da te beta iznenadi 🤞🤞🤞🍀🍀🙏🙏🙏!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• more2309
    28. Kolovoz 2020. 10:52

Citajuci ove vase komentare, stvarno sam se razocarala jos vise u nase zdravstvo. Sve razumijem, da im manjka osoblja, da bi zeljeli vecu placu, bolje uvjete rada, sto bi svi mi zeljeli, ali to nikako ne moze i ne smije biti razlog za takav odnos prema pacijentu, rad na humanoj reprodukciji nije traka, pa daj da odradim i bok, k njima dolaze parovi sa milijun pitanja, velikim strahom i jos vecom zeljom da to sve uspije. Zar je stvarno tesko nasmijesiti se pri ulasku, ohrabriti zenu koja je puna straha... Svi mi imamo lose dane i probleme s kojima se nosimo, mislim da mi parovi sa MPO stalno imamo jedno breme na leđima, ali nisam zato ljuta i zivcana na poslu jer to nitko ne mora trpit. Lucija je nazalost prosla sito i reseto, pa je kroz taj put saznala i bila primorana puno toga naucit, ali zar je stvarno nasa duznost razmisljati jesu nam propisali tablete, ako nisu, jesu zaboravili ili nam ne trebaju, a imamo strah pitati jer nekom doktoru ili doktorici nije dan...

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Ruska1986
    28. Kolovoz 2020. 10:53

Nirvana2020

Drage dame, prije svega, htjela bih svima poželjeti sreću, željene plusiće, zadržavanje trudnoće i na kraju, najslađi dječji osmijeh :)

Molila bih, ako netko zna, može li zbog povišenog BMI (moj je trenutno 27,6 uspjela sam smanjiti s 30 od zadnjeg pregleda na Petrovoj za IVF prije 2 mj.) biti odgođen postupak MPO?
    Doktor mi je rekao da trebam smanjiti na 25, primila sam se posla, kompletno promijenila ishranu, vježbam, stvarno radim sve i ne pada mi na pamet varati (prvenstveno bih varala sebe) jer imam pred sobom jasan cilj. Na račun izgleda dobivam komplimente jer sam izdefinirana, znači sve se lijepo oblikovalo u mišiće, ali eto, vaga pokazuje 77-78 kg na 168 cm.

Kile ne idu dolje i osim što se žderem oko svega, još me sad počelo brinuti i to. Svjesna sam da je postupak uspješniji što je osoba boljeg stanja i u manjem riziku.

Pa, ako si se izdefinirala i izvjezbala i dobila misice, mislim da neces onda imati problema.. Drukcije je kad imas 77 kg sala i 77 kg misica, ako me kuzis...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.