Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dandelion0
    28. Kolovoz 2020. 08:00

Cure, ja napravila test, 11 dpt, 3dnevni embriji. Rezultat negativan. Mislim da ću u pon betu raditi jak su mi rekli i to je to. 

Stiže nam curica 💓

• Dandelion0
    28. Kolovoz 2020. 08:01

Ispravak-jer su mi tako rekli. 

Stiže nam curica 💓

• avama
    28. Kolovoz 2020. 08:13

joallina

miss1502

Ne kuzim zasto su ikome transferi bolni, meninje receno da je to kao obican ginekoloski pregled, tako mi je i bilo..bas nista bolno ..ali zato aspiracija uzas, drugi put bi pitala da me uspavaju….

Ne znam niti ja.. svi su mi rekli da je bezbolan, kad ono katastrofa. I doktor se čudio. Nikita s foruma i još jedna cura su mi rekle da bi to moglo biti od endometrioze.
    Stvarno ne želim opet takvu bol.. a ne mogu ni zamisliti aspiraciju bez anestezije :/

Mani je isto bilo jako bolno, ali ja imam zavaljenu marernicu, pa mozda zato. Svu su me raskrvarili

🍀🐞MISS🐞🍀
    28. Kolovoz 2020. 08:15

leptirica82

Cure, ja napravila test, 11 dpt, 3dnevni embriji. Rezultat negativan. Mislim da ću u pon betu raditi jak su mi rekli i to je to.

Aaaa,tako mi je zao...mislila sam da ce bar tebi uspjeti 😕😕 jel imas smrzlica ili moras sve iznova? Bas mi je krivo... Drzi se i idemo dalje 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• avama
    28. Kolovoz 2020. 08:20

Jucer sam bila u bolnici radi fragmina, naravno cekala do 13 h da mi napisu papire, na propuhu i na kraju dobila uzasnu migrenu koja je trajala cijelu noc. 
    Uglavnom fragmin odobre tek za neka 3,4 tjedna i jos moras potpisat da za to vrijeme neces traziti povrat novaca. Stvarno jadno.
    Bebica je 12 mm, samo da sve bude kako treba

A htijela sam vam reci da mi je test bio pozitivan 4 dana prije ocekivane m (bila je jako mala sjena)  i to onaj iz mullera. 

VM
    28. Kolovoz 2020. 08:20

leptirica82

Leptirica82 nije li to prerano za test? 
    Jesi od transfera imala dodatnih hormona? 
    Ja sam primala pa su mi zbog toga rekli da radim test tek 16.dan (jednom  trodnevni drugi put četverodnevni). 

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

🍀🐞MISS🐞🍀
    28. Kolovoz 2020. 08:23

VM

leptirica82

Leptirica82 nije li to prerano za test?
    Jesi od transfera imala dodatnih hormona?
    Ja sam primala pa su mi zbog toga rekli da radim test tek 16.dan (jednom trodnevni drugi put četverodnevni).

Nije prerano.  Trodnevni pokazu vec 11 dpt,meni je neki dan pokazalo plus...bude blijedo ali vidi se, svakako bolje ponoviti za svaki slucaj ili izvaditi betu - to je najsigurnije

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Dandelion0
    28. Kolovoz 2020. 08:25

Nisam ništa primala. Ne znam je li rano. I te moje mokraće su jako blijede jer idem na wc svaka 2, 3, 4 sata. Po noći se dižem često. Tako i noćas. U ponoć, pa oko 4h pa u 6h. Ja radila u 4h test. Neću sada do pon i bete ništa raditi. 
    Miss, imam 1 smrzlića. 

Stiže nam curica 💓

• Piky
    28. Kolovoz 2020. 09:08

lucija07

Piky

lucija07

joallina

Lucija, slažem se, imamo pravo predložiti nešto doktoru, zašto ne, mudar doktor će uvijek osluhnuti kako pacijentica diše i razmišlja, pa onda i to uzeti u obzir kod odluke.. Ja sam se na početku bojala "pametovati" (bilo mi je sve bed) ali sad udjem u razgovor s njim, pa ako ništa drugo on mi objasni ako nisam u pravu.. Cure pričajte s doktorima slobodno

Da ali zavisi kakav je doktor.. Na vv nisam bas imala lijep 'odaziv' na moj prijedlog..
    Bio je onaj pogled ispod obrva i idrijesito-nije to za tebe, bez obrazloženja zasto…
    Dok s Lucijem je sasvim druga prica, sve saslusa i ako se s necim ne slaze objasni mi zasto to i to ne bi bilo dobro u mom slucaju…

V V bolje da samo šutiš, ja sam zadnji put pitala isto par pitanja oko blago stimuliranog pa me pitala što meni nije jasno, 😂 da ću dobiti sve na papiru od povijest bolesti, da bi na kraju ispalo da mi neka mlada sestra ili studentica nije ni dala povijest bolesti niti mi napisala tablete Klomifen.
    Kad sam došla za 5 dana doktor me pita jesam popila terapiju ja pitam kakvu terapiju😡,???
    S obzirom da mi je bio prvi put nemam pojma, na što je on rekao da nema veze što mi nisu ništa napisali i rekli da sam to mogla znati sama????
    OK, SAD ZNAM. 😟

Ajme uzasss… Pa kako bi mogla znati ako nemas na papiru niti su ti rekli, uostalom pa i za klomifen moras imati nesto na papiru kad ga trazis u ljekarnoj ne moze se dobiti na slobodno.. Propust sestre Jbg desi se… Ja sam jednom tako tamo bezveze cekala vise od 3 sata na otpusno pismo jer je moje krivo stavila na hrpu s jos jednom zenskom.. Meni cudno vec svi otisli kuci samo mene nikako ne zovu, ja pitam glavnu sestru u cem je problem kaze ona meni pa zar vi niste dobili otpusno.. Rekoh ne🤷‍♀️.. Onda su ga trazile i trazile na kraju sam bezveze tamo cekala ko buudalaaa…
    A doktorica J zavisi kako je koji dan raspoložena nekad je bila stvarno presuper sve si mislila na cemu si ti, nasmijana vesela sve objasni, a nekad odmah ono - ne PITAJ nista… 😬😂A doktor P ufff… Sve s visoka i njega nikad nist ne pitaj😂

Baš tako kako si napisala... Ajme ja bila poludila... A imnle mi treba 3 sata do Zagreba cijeli put preplakala... Onda ona kao aj idemo probati skroz prirodno, imala sam jedan fulikul i to prazan i opet ništa od otpusnog pisma ni ničega...
    Neznam što bi rekla sad trebam početkom 9.mj.pa ćemo vidjeti sve

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Ruska1986
    28. Kolovoz 2020. 09:20

Ne mogu vjerovat da se tako mogu ponasati! Pa mi radimo onako kako nam oni kazu! Zasto, cure, ne bi probale preko IVF poliklinike? Oni sada rade preko HZZOa i stvarno se brzo dobije termin! Ful su strucni i, najbitnije, normalni i sve ti objasne... Placaju se jedino prve konzultacije, ostalo sve je free(uvz, vadjenje krvi, pregledi,...). Prilagode se vama maksimalno! Npr. ja kad bi radila ujutro, stavili bi me najranije moguce da stignem na posao. Dostupni su stalno.. Eto, cisto za info da imate... Jer mi je grozno kad citam kako se neki doktori ponasaju prema nama.. Ono, ocekuju valjda da bi si ja sama trebala terapiju dat il sta???

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.