Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dandelion0
    27. Kolovoz 2020. 18:17

Miss1502, ako smognem hrabrosti. 😁 Ako ne, onda u sub. 

Stiže nam curica 💓

🍀🐞MISS🐞🍀
    27. Kolovoz 2020. 19:37

leptirica82

Miss1502, ako smognem hrabrosti. 😁 Ako ne, onda u sub.

Sretno,mislim na tebe 🥰

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

janasanja
    27. Kolovoz 2020. 19:44

Evo cure da javim svima (rijetko pišem, uglavnom vas čitam već mjesecima) da smo uspjeli popraviti spermiogram sa 5% pokretnih na 60% (u 6 mj.) ! Tako sam hepi da sam morala to napisati tu! Ne znam što je pomoglo (matična mliječ, vitamini, tuširanje hladnijom vodom, godišnji prije uzorka, rješavanje ureaplasme.. ) , ali to je stvarno veliki skok u nalazu. Jedino su leukociti >1, a ostalo je sve u vrijednostima  btw zna li netko koja pretraga slijedi kad su leukociti povišeni? Možda bris ili uzorak urina? 
    Prvi put se veselim sljedećem pregledu da vidim što slijedi 

Ja (32): PCOS, Hashimoto
    On (32): bila Asthenozoospermia, popravili smo nalaz! :)
    --> u obradi na humanoj...

Ruska1986
    27. Kolovoz 2020. 20:55

Aylisha_77

I cure kako ste sa poslom na dan transfera? Jeste uzimale godisnji ili? Ne mislim prelezati 3 dana, al u odvjetnistvu sam i svaki dan je neki vrag i stresno je dosta pa me strah da to ne bi imalo kakav negativan utjecaj na ishod

Ja sam se na dan transfera sama dovezla i odvezla, obavila neke stvari i isla kuci.. Drugi dan sam vec isla radit, a radim kao prodavac sto znaci da sam po 7 i vise sati na nogama i u muvingu. Sve normalno sam radila i eto, trudna 7 tjedana! 🙂 Ne dizem nista bas pretesko ful, al nisam ni mimoza.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Samara
    27. Kolovoz 2020. 21:06

Evo mene s UZV-a. Dobila lijekove i sad čekam M da počnem sa pikanjem :D nisam nikad mislila sa budesm se tak veselila igli 😂😆

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Ruska1986
    27. Kolovoz 2020. 21:08

Samara

Evo mene s UZV-a. Dobila lijekove i sad čekam M da počnem sa pikanjem :D nisam nikad mislila sa budesm se tak veselila igli 😂😆

💪🏻💪🏻💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

AuroraB
    27. Kolovoz 2020. 21:19

Aylisha77, hvala 🌺 Ja sam na dan transfera odradila sat vremena uredskog posla i otišla odmarati. Drugi dan sam išla u dućan, normalno napravila ručak, i te neke sitne kućanske stvari, onda odmarala, pa opet nastavila sat-dva s poslom od kuće, pa opet odmarala.. itd🙂 Imala sam tu mogućnost pa sam je i iskoristila... Ako možeš nešto odraditi od doma preko kompa, zašto ne...  
    Janasanja pa to su fenomenalni rezultati! Super je vidjeti da se i to da rješiti... Slijedi vam ICSI vjerojatno, ali barem se bude imalo s čim raditi! Sretno dalje🤞🦄
    Samara znači ni ti nisi imala smrzliće? S kojom terapijom krećeš? U koju bolnicu/ kliniku ideš?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Leptirica 90🦋
    27. Kolovoz 2020. 21:21

Samara koji ti je to postupak i u koju bolnicu ideš sretno ti da ti uspije

Azospermia

• Piky
    27. Kolovoz 2020. 23:56

lucija07

joallina

Lucija, slažem se, imamo pravo predložiti nešto doktoru, zašto ne, mudar doktor će uvijek osluhnuti kako pacijentica diše i razmišlja, pa onda i to uzeti u obzir kod odluke.. Ja sam se na početku bojala "pametovati" (bilo mi je sve bed) ali sad udjem u razgovor s njim, pa ako ništa drugo on mi objasni ako nisam u pravu.. Cure pričajte s doktorima slobodno

Da ali zavisi kakav je doktor.. Na vv nisam bas imala lijep 'odaziv' na moj prijedlog..
    Bio je onaj pogled ispod obrva i idrijesito-nije to za tebe, bez obrazloženja zasto…
    Dok s Lucijem je sasvim druga prica, sve saslusa i ako se s necim ne slaze objasni mi zasto to i to ne bi bilo dobro u mom slucaju…

V V bolje da samo šutiš, ja sam zadnji put pitala isto par pitanja oko blago stimuliranog pa me pitala što meni nije jasno, 😂 da ću dobiti sve na papiru od povijest bolesti, da bi na kraju ispalo da mi neka mlada sestra ili studentica nije ni dala povijest bolesti niti mi napisala tablete Klomifen.
    Kad sam došla za 5 dana doktor me pita jesam popila terapiju ja pitam kakvu terapiju😡,???
    S obzirom da mi je bio prvi put nemam pojma, na što je on rekao da nema veze što mi nisu ništa napisali i rekli da sam to mogla znati sama????
    OK, SAD ZNAM. 😟

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

28. Kolovoz 2020. 07:49

Piky

lucija07

joallina

Lucija, slažem se, imamo pravo predložiti nešto doktoru, zašto ne, mudar doktor će uvijek osluhnuti kako pacijentica diše i razmišlja, pa onda i to uzeti u obzir kod odluke.. Ja sam se na početku bojala "pametovati" (bilo mi je sve bed) ali sad udjem u razgovor s njim, pa ako ništa drugo on mi objasni ako nisam u pravu.. Cure pričajte s doktorima slobodno

Da ali zavisi kakav je doktor.. Na vv nisam bas imala lijep 'odaziv' na moj prijedlog..
    Bio je onaj pogled ispod obrva i idrijesito-nije to za tebe, bez obrazloženja zasto…
    Dok s Lucijem je sasvim druga prica, sve saslusa i ako se s necim ne slaze objasni mi zasto to i to ne bi bilo dobro u mom slucaju…

V V bolje da samo šutiš, ja sam zadnji put pitala isto par pitanja oko blago stimuliranog pa me pitala što meni nije jasno, 😂 da ću dobiti sve na papiru od povijest bolesti, da bi na kraju ispalo da mi neka mlada sestra ili studentica nije ni dala povijest bolesti niti mi napisala tablete Klomifen.
    Kad sam došla za 5 dana doktor me pita jesam popila terapiju ja pitam kakvu terapiju😡,???
    S obzirom da mi je bio prvi put nemam pojma, na što je on rekao da nema veze što mi nisu ništa napisali i rekli da sam to mogla znati sama????
    OK, SAD ZNAM. 😟

Ajme uzasss... Pa kako bi mogla znati ako nemas na papiru niti su ti rekli, uostalom pa i za klomifen moras imati nesto na papiru kad ga trazis u ljekarnoj ne moze se dobiti na slobodno.. Propust sestre Jbg desi se... Ja sam jednom tako tamo bezveze cekala vise od 3 sata na otpusno pismo jer je moje krivo stavila na hrpu s jos jednom zenskom.. Meni cudno vec svi otisli kuci samo mene nikako ne zovu, ja pitam glavnu sestru u cem je problem kaze ona meni pa zar vi niste dobili otpusno.. Rekoh ne🤷‍♀️.. Onda su ga trazile i trazile na kraju sam bezveze tamo cekala ko buudalaaa...
    A doktorica J zavisi kako je koji dan raspoložena nekad je bila stvarno presuper sve si mislila na cemu si ti, nasmijana vesela sve objasni, a nekad odmah ono - ne PITAJ nista... 😬😂A doktor P ufff... Sve s visoka i njega nikad nist ne pitaj😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.