Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Kolovoz 2020. 13:04

AuroraB

S obzirom na kompleksnost svih dijagnoza u ovoj problematici, to je odluka doktora da procijeni prema dijagnozi u kakav će postupak ići, ne smatram da sam nešto krivo napisala ili da je u redu nešto kategorički tvrditi na temelju svoje situacije. Mojoj poznanici od 39god. sa endometriozom i dvije operacije iza sebe su savjetovali prirodni postupak da ne bi dodatno pogoršali stanje. Ja sam napisala ono što znam, ali ne negiram i ovo što si ti napisala, da ide i kad nema nekog većeg problema…

Hej, ja tek sad vidim da me mob kao i obicno ispravlja, nisam htjela napisati< ne ne> u smislu da si nesto krivo rekla, nego -a ne znam🤷‍♀️... Jos mi bila cudna opaska na moj komentar mislim si sto sam krivo napisala.. Evo i sad 4 puta ispravljam sta pisem a nekad ne pazim pa ni ne vidim sto ovaj moj pametni telefon ispravlja🤔😂... Uglavnom da doktori su ti koji odlucuju na koji cemo od postupaka ici, no mozemo im nesto predložiti, ako im nije ispod casti uplitati se u njihov posao 🤔 (imala sam i takvo iskustvo kad sam nesto predložila pa je bila vidljiva ona reakcija-sta ces se ti mala meni mijesati u posao🤷‍♀️😐)..
    Oprosti nisam mislila nista lose niti negirati tvoje misljenje 😉.

26. Kolovoz 2020. 13:08

Da zaključim svoju lamentaciju: it's all about age (tako je meni doslovno jedan mpo-ovac rekao)
    Ma šalimo se malo, nije sve u tome, ivf je kompleksna priča i igra bez pravila, ali je to svakako vrlo bitna stavka..

26. Kolovoz 2020. 13:09

joallina

I još nešto bitno za prirodnjake: veliš da imaš uredne ovulacije što je jako dobro.. A to ti je isto vezano uz dob. Meni su recimo sad već počele šetati ovulacije, sve je zbrčkano, folikuli nepravilno i čidnovato rastu, pucaju nepravilno, dosta postaje nepredvidljiviji i kaotičniji ciklus ženinama s godinama (tu ti je pokazatelj i FSH koji ako je visok - nije dobro) onda je i teže uhvatiti stanicu i postići da ne pukne prije vremena. I tu imaš prednost!

E da, toj mojoj prijateljici su predložili prvo operaciju i nista ne cekati odmah u stimulaciju upravo zbog tog da se ne ceka da se opet nesto zbrcka jer nije mala stvar ici na 3 operacije koje da smanjuju rezervu.. 
    Rekli su joj da ako bude cekala nije upitna ni operacija br. 4😐..
    U medjuvremenu je stalno morala bit pod konracepcijom da se donekle endometrioza drzi pod kontrolom jer cim ih nije pila sve se jako brzo razbuktavalo... 

26. Kolovoz 2020. 13:12

joallina

Da zaključim svoju lamentaciju: it's all about age(tako je meni doslovno jedan mpo-ovac rekao)
    Ma šalimo se malo, nije sve u tome, ivf je kompleksna priča i igra bez pravila, ali je to svakako vrlo bitna stavka..

Ma da... Ja krenula s 30 tad svima 'mlada' ono ma imamo vremena nalazi super.. 
    Idemo s prirodnjacima prvo stignemo na stimulaciju... 
    E sad s 35 su tu vec godine i kvaliteta opada 😂. Mislim si ja a zasto onda s 30 nije uspjeli ako je do godina.. Oni kad ne znaju cega se uhvatiti moraju biti godine🤷‍♀️😂.. Sto drugo😐😂

26. Kolovoz 2020. 13:12

Lucija, slažem se, imamo pravo predložiti nešto doktoru, zašto ne, mudar doktor će uvijek osluhnuti kako pacijentica diše i razmišlja, pa onda i to uzeti u obzir kod odluke.. Ja sam se na početku bojala "pametovati"  (bilo mi je sve bed) ali sad udjem u razgovor s njim, pa ako ništa drugo on mi objasni ako nisam u pravu.. Cure pričajte s doktorima slobodno

26. Kolovoz 2020. 13:14

lucija07

joallina

Da zaključim svoju lamentaciju: it's all about age(tako je meni doslovno jedan mpo-ovac rekao)

Ma da… Ja krenula s 30 tad svima 'mlada' ono ma imamo vremena nalazi super..
    Idemo s prirodnjacima prvo stignemo na stimulaciju…
    E sad s 35 su tu vec godine i kvaliteta opada 😂. Mislim si ja a zasto onda s 30 nije uspjeli ako je do godina.. Oni kad ne znaju cega se uhvatiti moraju biti godine🤷‍♀️😂.. Sto drugo😐😂

Meni kad kažeš 35 to meni mi isto mlado🤣🤣🤣
    Kad se govori o realnom problemu dobi povezanom s drastičnim opadanjem kvalitete onda se misli na 40+.. tako da ni za tebe ne brinem😁😁😁 

26. Kolovoz 2020. 13:18

joallina

Lucija, slažem se, imamo pravo predložiti nešto doktoru, zašto ne, mudar doktor će uvijek osluhnuti kako pacijentica diše i razmišlja, pa onda i to uzeti u obzir kod odluke.. Ja sam se na početku bojala "pametovati" (bilo mi je sve bed) ali sad udjem u razgovor s njim, pa ako ništa drugo on mi objasni ako nisam u pravu.. Cure pričajte s doktorima slobodno

Da ali zavisi kakav je doktor.. Na vv nisam bas imala lijep 'odaziv' na moj prijedlog..
    Bio je onaj pogled ispod obrva i idrijesito-nije to za tebe, bez obrazloženja zasto... 
    Dok s Lucijem je sasvim druga prica, sve saslusa i ako se s necim ne slaze objasni mi  zasto to i to ne bi bilo dobro u mom slucaju... 

• avama
    26. Kolovoz 2020. 13:19

Cure evo vijesti su odlicne. Danas 7+1 srce kuca kao veliko. Plod je 2mm. Sutra prijem u bolnicu zbog trombofilije za fragmin (pustit ce me doma)! Svima zelim isto!!!
    Ja sam pila vitamine na svoju ruku  (maticnu, q10, larginine, lcarnitin, selen, d vitamin, c vit). I mm isto. 

• Dandelion0
    26. Kolovoz 2020. 13:19

Miss1502, 
    kako si nam? 

Stiže nam curica 💓

26. Kolovoz 2020. 13:21

joallina

lucija07

joallina

Ma da… Ja krenula s 30 tad svima 'mlada' ono ma imamo vremena nalazi super..
    Idemo s prirodnjacima prvo stignemo na stimulaciju…

Meni kad kažeš 35 to meni mi isto mlado🤣🤣🤣
    Kad se govori o realnom problemu dobi povezanom s drastičnim opadanjem kvalitete onda se misli na 40+.. tako da ni za tebe ne brinem😁😁😁

Hahaha, hvala ti.. Tako je i meni sad 30 tako mlado a i sama sam imala toliko kad sam krenula s ovim svim.. Sad sam vec vecini doktora na granici s 35😐😂😂..
    Ma.. Pravilo je da pravila nema

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.