10/18 propuhivanje jajnika
11 i 12/18 ciljani odnos
03/20 ivf
05/20 fet
Endometrioza 55 mm.
Jucer sam isla na uzv, pila sam cajeve i jod, endometrioza mi je jucer 17 mm. Ici cu na konzultacije s MPO doktorom. Ovulacija uredna.
Majo, ja sam npr. kandidat za vrtit tzv. "prirodnjake". Naime imam nizak AMH, endometriozu koja je trenutno pritajena (ali sumnjam zbog bolova da je po naokolo/crijeva i slično što se ne vidi na ulz) i 40 godina. Ja sam na ful ful stimulaciji dobila samo dvije jajne stanice! A u prirodnjaku dobijem 1 (nije baš neka razlika) i ne filam se bezveze hrpom hormona koji em nemaj smisla em mogu potaknut endometriozu. Za takve kao ja nema smisla stimulacija, prirodnjaci su no. 1. E sad.. postoji problem u prirodnjaku uhvatit jajnu stanicu + to iziskuje jakkkoo puno izostanaka s posla..
11 i 12/18 ciljani odnos
03/20 ivf
05/20 fet
Endometrioza 55 mm.
Jucer sam isla na uzv, pila sam cajeve i jod, endometrioza mi je jucer 17 mm. Ici cu na konzultacije s MPO doktorom. Ovulacija uredna.
Ne znam koliko imas godina i da li ti zelis ici na prirodni ili? Ja npr nisam htjela a morala sam (jer kao prvo ide prirodni pa stimulirani po nekom ne pisanom pravilu) jer moram putovati skoro 3 sata do Zg a znala sam da je slabi uspjeh s prirodnim ivf-om... Kao i inseminacijom npr.. Ima uspjeha naravno ali puno manja.. Da sam blize Zg nista mi to ne bi bio problem.. No npr hvatati prirodnu ovulaciju je dosta zeznuto, pred kraj netko mora cak i svaki dan ici na folikulometriju da ne pukne taj jedan folikul, ako je uopce ovulatorni mjesec, pa onda dobiti tu jednu stanicu je vec uspjeh pa onda hoce li se ta jedna oploditi...
Kazem ne bi mi bio problem da zivim u Zg ovako mi je to bilo bas zeznuto...
11 i 12/18 ciljani odnos
03/20 ivf
05/20 fet
Endometrioza 55 mm.
Majo, ja sam npr. kandidat za vrtit tzv. "prirodnjake". Naime imam nizak AMH, endometriozu koja je trenutno pritajena (ali sumnjam zbog bolova da je po naokolo/crijeva i slično što se ne vidi na ulz) i 40 godina. Ja sam na ful ful stimulaciji dobila samo dvije jajne stanice! A u prirodnjaku dobijem 1 (nije baš neka razlika) i ne filam se bezveze hrpom hormona koji em nemaj smisla em mogu potaknut endometriozu. Za takve kao ja nema smisla stimulacija, prirodnjaci su no. 1. E sad.. postoji problem u prirodnjaku uhvatit jajnu stanicu + to iziskuje jakkkoo puno izostanaka s posla..
Ja imam 30 godina i amh mi je 8.87. Svaki misec imam uredno ovulaciju. Kad sam isla u kratki protokol i ful stimulaciju imala sam 3 jajne stanice. Sto se tice izostanka s posla nije mi problem to. A sto se tice ovulacije, uvik mi je od 11-14 dana pa mi nije strasno za procjeniti. I bolnica mi je blizu od stana. 10ak min. Mozda bih i ja bila kandidat za prirodnjak. Do sada su se hvatali za cistu od 55 mm. Sad je jako manja. Virujem da su mi biljni cajevi i jod pomogli.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
11 i 12/18 ciljani odnos
03/20 ivf
05/20 fet
Endometrioza 55 mm.
Ee da to je bas zeznuto,uhvatiti tu stanicu, no da ako kod tebe nema neke razlike onda nema ni smisla trpati hormonima kad nije bolji odaziv na stimulaciji..
Opet nije ni svaka endometrioza ista, moja prijateljica je s full stimulacijom dobila 6 stanica i od tog jedna bebica💓... Nisu joj ni pokusali prirodni, no vide oni na pocetku ciklusa svake zene ima li antralnih folikula, ukoliko ih nema bas nesto ili 1 i 2 nema se sto ni 'hraniti' stimulacijom tad se rade prirodni postupci da kao u tvom slucaju...
11 i 12/18 ciljani odnos
03/20 ivf
05/20 fet
Endometrioza 55 mm.
Ja imam 30 godina i amh mi je 8.87. Svaki misec imam uredno ovulaciju. Kad sam isla u kratki protokol i ful stimulaciju imala sam 3 jajne stanice. Sto se tice izostanka s posla nije mi problem to. A sto se tice ovulacije, uvik mi je od 11-14 dana pa mi nije strasno za procjeniti. I bolnica mi je blizu od stana. 10ak min. Mozda bih i ja bila kandidat za prirodnjak. Do sada su se hvatali za cistu od 55 mm. Sad je jako manja. Virujem da su mi biljni cajevi i jod pomogli.
Ee pa da, nemas sto izgubiti u tom slucaju.. Pitaj ih sama za prirodni ako ti oni ne predloze...
Imas pravo na 2 prirodna postupka..
Aha. Pitati cu. Mislim da bi mi to trenutno odgovaralo. Jeli se vade isti nalazi kao za stimulaciju? Brisevi i ostalo?
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Aha. Pitati cu. Mislim da bi mi to trenutno odgovaralo. Jeli se vade isti nalazi kao za stimulaciju? Brisevi i ostalo?
Pa ja sam morala sve nalaze imati kao i za stimulirani...
miss1502 kako si ti?
Jesi ponavljala test ili javila u kliniku rezultat?
Majo, slažem se s Lucijom, nemaš kaj izgubiti, probaj s prirodnjacima, pogotovo ako ti je bolnica blizu.. to je milina..
Iako ti AMH zapravo nije tako nizak i mlada si, mislim da bi ti u nekom drugom ciklusu sa stimulacijom dobila više od 3 stanice.. Za mene je recimo, s mojim brojkama, prilično izvjesno da neću dobiti više stanica niti u nekom novom ciklusu sa stimulacijom.
Možda ti je najpametnije odraditi dva prirodna u pauzi izmedju stimulacija.. ništa ne košta.. pa ako ne uspije opet stimulacija.
Endometrioza je problematična jer smanjuje kvalitetu stanica (i zalihu zbog operacija) no ja se ne bi tu previše brinula na tvom mjestu.. jer najveći "smanjivatelj" kvalitet stanica je dob. Pa još ako uz visoku dob postoji i endo - e to je problem. Ali ti imaš super godine i ta kvaliteta ti možda bude malo smanjena ali ne drastično..
I još nešto bitno za prirodnjake: veliš da imaš uredne ovulacije što je jako dobro.. A to ti je isto vezano uz dob. Meni su recimo sad već počele šetati ovulacije, sve je zbrčkano, folikuli nepravilno i čidnovato rastu, pucaju nepravilno, dosta postaje nepredvidljiviji i kaotičniji ciklus ženinama s godinama (tu ti je pokazatelj i FSH koji ako je visok - nije dobro) onda je i teže uhvatiti stanicu i postići da ne pukne prije vremena. I tu imaš prednost!
Sortiraj odgovore
Najstariji