Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maja555
    25. Kolovoz 2020. 20:43

Kakva su iskustva s prirodnim ivfom? Kada se preporuca ta opcija?

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

AuroraB
    25. Kolovoz 2020. 21:49

Sve su to frustrirajuće situacije, imali dijagnozu ili ne, jer jedino što je sigurno je da pravila nema i da sreća/sudbina imaju jako veliku ulogu u svemu ovome... 🧸🙌🌺 
    Maja555, nemam iskustva s prirodnim IVF-om, ali koliko sam zasad pohvatala na forumu, idu cure koje imaju veliku šansu razviti hiperstimulaciju, pa se ide na blažu hormonsku varijantu, znači policistični jajnici, previsoki hormoni, slaba ovarijska rezerva koja se nebi trebala dodatno iscrpljivati, endometrioza možda i sl. Ali nek pišu cure koje bolje znaju... 🤓

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• kiki989
    25. Kolovoz 2020. 21:55

Zene moja drage, imate li kakve preporuke za pripremu za FET?

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

• maja555
    26. Kolovoz 2020. 06:56

AuroraB

Sve su to frustrirajuće situacije, imali dijagnozu ili ne, jer jedino što je sigurno je da pravila nema i da sreća/sudbina imaju jako veliku ulogu u svemu ovome… 🧸🙌🌺
    Maja555, nemam iskustva s prirodnim IVF-om, ali koliko sam zasad pohvatala na forumu, idu cure koje imaju veliku šansu razviti hiperstimulaciju, pa se ide na blažu hormonsku varijantu, znači policistični jajnici, previsoki hormoni, slaba ovarijska rezerva koja se nebi trebala dodatno iscrpljivati, endometrioza možda i sl. Ali nek pišu cure koje bolje znaju… 🤓

Hvala. Nadam se da ce mi ss javiti jos koja cura. Ja sam endometrioza i slaba ovarijska rezerva. 

Ima li jos koja cura s endometriozom?

**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

26. Kolovoz 2020. 08:41

Prirodni ivf ide obicno nakon inseminacije, donekle mladim zenama jer se s njim vecinom započinje ivf 'put' .. 
    Tako sam i ja prvo imala 2 prirodna a nakon toga stimulirani.. Prvi put mi je bio prazan folikul dakle do transfera nije ni doslo a drugi put sam imala oplodjen embrij ali beta 0. Tu se prati prirodna ovulacije, ne koriste se lijekovi pa je uspjeh uopce doci do transfera no nije na odmet i to pokusati no to ionako lijecnici odlucuju na konzultacijama na  temelju dijagnoze para i godina... 

26. Kolovoz 2020. 08:48

AuroraB

Sve su to frustrirajuće situacije, imali dijagnozu ili ne, jer jedino što je sigurno je da pravila nema i da sreća/sudbina imaju jako veliku ulogu u svemu ovome… 🧸🙌🌺
    Maja555, nemam iskustva s prirodnim IVF-om, ali koliko sam zasad pohvatala na forumu, idu cure koje imaju veliku šansu razviti hiperstimulaciju, pa se ide na blažu hormonsku varijantu, znači policistični jajnici, previsoki hormoni, slaba ovarijska rezerva koja se nebi trebala dodatno iscrpljivati, endometrioza možda i sl. Ali nek pišu cure koje bolje znaju… 🤓

Ne ne, ja imam amh 25 i skoro uvijek zavrsim u hiperu no ispucala sam svoje prirodne postupke i s njima nista nismo dobili pa to ni ne pokusavamo vise ...
    Moja frendica ima endometriozu i njoj nisu uopce htjeli gubiti vrijeme na prirodni ivf zbog niskog amh i godina.. Isla je na full stimulirani postupak odmah i rodila je...
    Kao sto sam napisala, to je ta parove od cca 30-ak godina koji nemaju neki veci problem pa se s prirodnim ivf-om prvo pokusa ostvariti trudnoca...

AuroraB
    26. Kolovoz 2020. 09:15

S obzirom na kompleksnost svih dijagnoza u ovoj problematici, to je odluka doktora da procijeni prema dijagnozi u kakav će postupak ići, ne smatram da sam nešto krivo napisala ili da je u redu nešto kategorički tvrditi na temelju svoje situacije. Mojoj poznanici od 39god. sa endometriozom i dvije operacije iza sebe su savjetovali prirodni postupak da ne bi dodatno pogoršali stanje. Ja sam napisala ono što znam, ali ne negiram i ovo što si ti napisala, da ide i kad nema nekog većeg problema... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

26. Kolovoz 2020. 09:22

AuroraB

S obzirom na kompleksnost svih dijagnoza u ovoj problematici, to je odluka doktora da procijeni prema dijagnozi u kakav će postupak ići, ne smatram da sam nešto krivo napisala ili da je u redu nešto kategorički tvrditi na temelju svoje situacije. Mojoj poznanici od 39god. sa endometriozom i dvije operacije iza sebe su savjetovali prirodni postupak da ne bi dodatno pogoršali stanje. Ja sam napisala ono što znam, ali ne negiram i ovo što si ti napisala, da ide i kad nema nekog većeg problema…

Da ocito doktori odlucuju na temelju prijašnjih dijagnoza.. Moja prijateljica ima 35 i cak 3 operacije zbog endometrioze i njoj su odmah rekli da nemaju sto cekati, prvo je isla na trecu operaciju i odmah nakon nje na full stimulirani i to je bio pogodak, u njezinom slucaju... 

• maja555
    26. Kolovoz 2020. 10:28

10/18 propuhivanje jajnika
    11 i 12/18 ciljani odnos
    03/20 ivf
    05/20 fet
    Endometrioza 55 mm.

Jucer sam isla na uzv, pila sam cajeve i jod, endometrioza mi je jucer 17 mm. Ici cu na konzultacije s MPO doktorom. Ovulacija uredna.

23.01.21. AIH

• maja555
    26. Kolovoz 2020. 10:30

Krivo sam nap. 
    03/2019 ivf i 05/19 fet

23.01.21. AIH

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.