Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    16. Lipanj 2020. 23:43

zzz25

Pozdrav cure, pratim vas ali prvi put pisem… ovaj mjesec sam bila na svom prvom AIH-u u privatnoj klinici i danas sam popodne radila prvi test ( 12 DPO ) … pa bi htjela vas pitati za misljenje, ali meni se cini da je to to :) samo ne znam kako se uploada slika, pa ako moze pomoc

Da  li si imala prirodni AIH bez ljekova i koliko je bilo folikula ili sa ljekovima ? 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Makarska
    17. Lipanj 2020. 06:32

miss1502

Makarska

miss1502

Makarska

Ako se odlucimo opet,barem znamo koje su nam inekcije odgovarale i bile dobitne.Po meni je tu biolog puno vazan i da je dobar,ja sam bila kod dr.Baranovic koja je malo reci odlicna,stvarno ja nema nista lose za reci za te ljude jer su prije svega ljudi,doktorica je samnom i plakala a i kasnije se smijala,sta mogu reci i za dr.Poljaka koji svima izgleda neznam ni ja kako,ja sam kod njega isla sa osmjehom i uvik vesela i zazo jer sam virovala da je odlican doktor i da ce nam pomoci,e kad se i on nasalija i nasmija,to je tek smisno bilo jer je uvik ozbiljan i ljudi ga krivo protumace.Uglavnom uvik ici pozitivno i virovati

Nisam u toku ovo vezano za biologa? Trebam li kod njega ici i zasto?

Dr.Baranovic je biologinja i ona spaja u laboratoiju nasa jajsca i spermice ,bira najbolje i spaja ih …ne znam kako u bolnicama ide,ali ode privatno ona je dosla kod mene objasnila mi koliko i sta je uspila i kako ide dalje,kako se razvija.Naravno da je bitna,ona bira najbolje i spaja

Aha,mislila sam da ste vi kod dr .Marusic u bolnici radili AIH
    Zasad cu u bolnici ispucat sve pokusaje pa eventualno kasnije kod privatnika…Mlada sam pa imam jos vremena. .pa sta Bog da :) Hvala svakako ❤️

Ne,ja sam odma isla u Cito kod dr. Poljaka. Sritno 🤗

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 10:00

anna20

Chloe18

Curke,ima li koja da je na sv.duhu u postupku? Mi smo dobili uputnicu za humanu reprodukciju i sad sam u dilemi gdje ici,spermiogram smo radili na sv.duhu i muzu se sviđa tamo 😄 plus sta mi je najbliža bolnica,ali ne znam koliko dugo se ceka,pogotovo sad zbog korone,kakvi su dokt itd svaka informacija je dobro dosla :) sretno svima koji cekaju plusice,drzim fige da ih brzo docekate :)

Pozdrav… mi smo na sv.duhu.. evo sad smo u cekanju plusica… doktori su stvarno super i ne ceka se dugo.. za prve konzultacije smo cekali nekih 2 tjedna.. sve je islo jako brzo, jedino sto je suprug morao na biopsiju jer nismo imali spermice, to se cekalo 2 mj… inace kad god sam zvala da dodemo s nalazima kroz nekih tjedan dana smo bili naruceni… mi smo kod doktorice Turudic i stvarno je divna zena… svakom bi preporucila… eto😉

Zvala jucer, narucili su nas za 2 tjedna,nekako sam mislila da se duze ceka.. koliko traju konzultacije otprilike, pitam jer ako traje duže od 45min da tražim slob dan na poslu.. mm ima azthenozoospermiu, ja sam samo radila briseve (koji su uredni) i cim je vidio njegov nalaz odma nam je dao uputnicu za humanu, tako da u principu ni nemam nista drugo od svojih nalaza, jedino papu cekam,valjda Ce Doc do konzultacija, to ce mi tamo reci di i sta kako dalje? Koliko god mislim da sam psihički pripremna zapravo sam skroz izgubljena :s 
    Tebi je to prvi postupak? Sretno s plusicem, nadam se da ces ga docekati 😊🥰😍

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 10:03

avama

Chloe18

Curke,ima li koja da je na sv.duhu u postupku? Mi smo dobili uputnicu za humanu reprodukciju i sad sam u dilemi gdje ici,spermiogram smo radili na sv.duhu i muzu se sviđa tamo 😄 plus sta mi je najbliža bolnica,ali ne znam koliko dugo se ceka,pogotovo sad zbog korone,kakvi su dokt itd svaka informacija je dobro dosla :) sretno svima koji cekaju plusice,drzim fige da ih brzo docekate :)

Evo ja sam na Sv duhu. Nekih 2 tjedna vam se ceka na konzultacije, a za postupak sad ne znam, ali mislim da se ne ceka brzo

Hvala, krajem mjeseca su nam konzultacije pa cemo vidjet sta dalje,nisam se pripremila da ce bit tako brzo 🙊 ti si u postupku ili si tek krenula? 

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 10:25

MakiST

Chloe18

anna20

Chloe18

Pozdrav… mi smo na sv.duhu.. evo sad smo u cekanju plusica… doktori su stvarno super i ne ceka se dugo.. za prve konzultacije smo cekali nekih 2 tjedna.. sve je islo jako brzo, jedino sto je suprug morao na biopsiju jer nismo imali spermice, to se cekalo 2 mj… inace kad god sam zvala da dodemo s nalazima kroz nekih tjedan dana smo bili naruceni… mi smo kod doktorice Turudic i stvarno je divna zena… svakom bi preporucila… eto😉

Zvala jucer, narucili su nas za 2 tjedna,nekako sam mislila da se duze ceka.. koliko traju konzultacije otprilike, pitam jer ako traje duže od 45min da tražim slob dan na poslu.. mm ima azthenozoospermiu, ja sam samo radila briseve (koji su uredni) i cim je vidio njegov nalaz odma nam je dao uputnicu za humanu, tako da u principu ni nemam nista drugo od svojih nalaza, jedino papu cekam,valjda Ce Doc do konzultacija, to ce mi tamo reci di i sta kako dalje? Koliko god mislim da sam psihički pripremna zapravo sam skroz izgubljena :s
    Tebi je to prvi postupak? Sretno s plusicem, nadam se da ces ga docekati 😊🥰😍

Ovisi kad želiš u postupak, al ja bih ti preporučila da ovih 2 tjedna iskoristiš za izvaditi AMH, Rh faktor (samo ti), i Markere na hepatitis b i c (i ti i suprug). Ako to sve skupa sa papom i brisevima doneses na prve konzultacije moguce da vas odmah ubace u postupak, a tebi će vjerojatno dr još dati i popis hormona koje moraš izvaditi 2.dan menstruacije. Sretno i hrabro dalje! 💞

Zelim u postupak sto prije 😄 ako cu morat vaditi hormone 2.dan menstruacije onda mi je svejedno zapravo jer ce mi na konzultacijama bit zadnji dan m ovaj mjesec a iduca treba doc tek krajem 7.mj, Nez dal mogu ginek samo pitati da mi da te uputnice bez papira s humane sta mi sve treba, nadam se da razumijes sta zelim rec :) rh faktor samo ja,on ne mora? Negdje sam pročitala da oba partnera moraju rh faktor, hvala ti puno i na ovome :) 

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

janasanja
    17. Lipanj 2020. 10:42

Bok cure! Evo javljam se na tri teme paralelno da vas sve pozdravim i zahvalim na savjetima. Tek sam stigla na forum iako vas pratim već mjesecima. M i ja smo uključeni na humanu odnedavno (31g oboje, 2 g pokušavanja) 
    Ja: PCOS i Hashimoto pod kontrolom, ciklusi skroz redoviti, spolni hormoni u redu osim DHEAS koji je mrvu povišen
    M: ASTHENOZOOSPERMIA (5%pokretnih), uzv testisa uredan
    Čekamo jesen za novi spermiogram i upute. Čini se kao vječnost. 
    Koliko je vama trebalo od prvog javljanja na humanu do prve preporuke za postupak? Mi smo taman krenuli prije korone pa nam se sad malo odužilo.. 
    Ja se još malo gubim u tome koji postupak preporuče u kojem slučaju. Što mislite što je najvjerojatnije da će preporučiti u našem slučaju? 

Ja (32): PCOS, Hashimoto
    On (32): bila Asthenozoospermia, popravili smo nalaz! :)
    --> u obradi na humanoj...

MaloTele
    17. Lipanj 2020. 10:45

MakiST

Chloe18 Rh faktorje samo za tebe ,(nas nisu trazili za muža) markeri oboje + njegov spermiogram i to je u biti to za muža. Mozes traziti i svog gin sve uputnice sad pa napraviti, ako ti je gin ok i razuman. Mi smo ove stvari privatno napravili da ne čekamo, a hormone mi je dr na konzultacijama napisala na 1 papir sve koje trebam, cekala sam m i napravila ih 2.dan pa joj naknadno donijela. Znaci za prvi pregled ne bi bilo lose: Muž- markeri na hepatitis i spermiogram
    Ti- AntiMillerov Hormon, Papa, Brisevi, Markeri i Rh Faktor
    Ponesi i kopiju vjenčanog lista ako imaš ili potvrdu o vanbračnoj zajednici.

Vec na temelju toga ti dr moze odredit protokol i upisati vas u postupak. 🤞🤞

Okej odlicno hvala, zvat cu svog ginek pa se nadam da ce mi dat uputnice, samo jos jedno pitanje,oprosti ako sam dosadna, na njegovom spermiogramu pise da je potrebno uraditi mikrobiološku analizu urina i ejakulata, to je radio vec nakon prvog spermiograma i nalazi su bili uredni, da li da ponovi to sad ponovno prije konzultacija? Htjela bi da skupimo sto vise papira prije konzultacija da krenemo sto prije 😊

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

• Luna55
    17. Lipanj 2020. 10:50

Bok cure, malo sam gledala po internetu pa me zanima dali netko ima iskustva sa endometriozom? Citala sam uzeoke pa pise da je rana menstruacija jedan od uzroka. Ja sam mengu dobila sa vec sa 10 godina i imam bolne menstruacije. Zanima me jeli ginekolog to mogao do sada primjetiti na pregledima? Ubrzo idem provjeriti prohodnost i nadam se da nece reci da imam to, jer s tom bolesti se tesko ostaje u drugim stanju🙄sorry sto malo davim, ali sto vise citam po netu vise se brinem..

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

17. Lipanj 2020. 11:05

Brzinsko pitanje za nase iskusne curke tu.. Isla sam na briseve.. Oni nemogu ostetit sta ako sam npr trudna a da neznam 🤦‍♀️ 

darliv
    17. Lipanj 2020. 11:52

Sanjich🤞🤰

Brzinsko pitanje za nase iskusne curke tu.. Isla sam na briseve.. Oni nemogu ostetit sta ako sam npr trudna a da neznam 🤦‍♀️

Koliko znam kod nas rade briseve npr kad dođes prijaviti trudnocu i tada idu provjeriti jel sve ok, tako da vjerujem da sam postupak uzimanja ne moze ugroziti trudnoću.. 😊

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.